Здравей Гост

Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009

• 403 Отговора
  • 50668 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re:Пълно слънчево затъмнение на 22.07.2009
« Отговор #280 -: Юли 23, 2009, 06:11:07 pm »
Здравейте,
Интересно ми е как се вижда затъмнението от позицията на Слънцето.Дали Луната е закрила Земята?Т.е."земно" за-
тъмнение.И какви са координатите на затъмнението от хелиоцентрична гледна точка.Все пак такова тежко затъмнение
е явление от значение в цялата Слънчева система.Даже Юпитер е бил ударен от нищо.

При слънчево затъмнение Земята, Луната и Слънцето се подреждат приблизително в една линия. Когато сме на Замята и гледаме Слънцето, затъмнението е на 29 градуса в Рак. Ако сме на Слънцето и гледаме Земята, затъмнението ще е около 29 градуса в Козирог. Символично заставаме от двете страни на една опозиция.

Луната не може да закрие Земята, погледнато от Слънцето, понеже е много далеч от Слънцето, близо до Земята и е доста по-малка от Земята. Ще липсва оптичната измама относно видимите размери на тяло в зависимост от отдалечеността. Погледнато от Слънцето при Земно затъмнение сянката на Луната ще премине през видимата част на Земята като малка точица.

При слънчево затъмнение Луната успява да засенчи Слънцето и изглежда голяма колкото него, само защото е много по-близо до нас.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #281 -: Юли 23, 2009, 06:51:53 pm »
При слънчево затъмнение Земята, Луната и Слънцето се подреждат приблизително в една линия. Когато сме на Замята и гледаме Слънцето, затъмнението е на 29 градуса в Рак. Ако сме на Слънцето и гледаме Земята, затъмнението ще е около 29 градуса в Козирог. Символично заставаме от двете страни на една опозиция.

Луната не може да закрие Земята, погледнато от Слънцето, понеже е много далеч от Слънцето, близо до Земята и е доста по-малка от Земята. Ще липсва оптичната измама относно видимите размери на тяло в зависимост от отдалечеността. Погледнато от Слънцето при Земно затъмнение сянката на Луната ще премине през видимата част на Земята като малка точица.

При слънчево затъмнение Луната успява да засенчи Слънцето и изглежда голяма колкото него, само защото е много по-близо до нас.

Kali, имаш много добре изразено геометрично мислене/пространствена интелегентност. Браво! :-*

*

mamma_mia

« Отговор #282 -: Юли 23, 2009, 07:03:41 pm »
Леле, леле, ма мале!  ??? :-X :-\  Някой хора даже не позволяват да им се повдигне духа. Първо, Лили не е отговорила на теб, а на Асла, ако забелязваш.

Явно ти си много назад с материала. Такима въпроси се задават в темите за новобранците. Затова и никой не ти отговаря. Знакът на куинсконса: представи си буквата "А", а сега премести хоризонталната чертичка най-отгоре.
Благодаря,че ми повдигна духа,като ми отговори на въпроса :)

*

mamma_mia

« Отговор #283 -: Юли 23, 2009, 07:04:40 pm »
Леле, леле, ма мале!  ??? :-X :-\  Някой хора даже не позволяват да им се повдигне духа. Първо, Лили не е отговорила на теб, а на Асла, ако забелязваш.

Явно ти си много назад с материала. Такима въпроси се задават в темите за новобранците. Затова и никой не ти отговаря. Знакът на куинсконса: представи си буквата "А", а сега премести хоризонталната чертичка най-отгоре.
Назад съм с материала....и какво от това? :-\

*

aiia

« Отговор #284 -: Юли 23, 2009, 07:06:50 pm »
Леле, леле, ма мале!  ??? :-X :-\  Някой хора даже не позволяват да им се повдигне духа. Първо, Лили не е отговорила на теб, а на Асла, ако забелязваш.

Назад съм с материала....и какво от това? :-\

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

ga3l

« Отговор #285 -: Юли 23, 2009, 07:45:43 pm »
За почитателите на мунданната астрология:

http://www.youtube.com/watch?v=ThLg7b0kHuE&feature=PlayList&p=F03FEC8D8A5C7549&playnext=1&playnext_from=PL&index=36

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #286 -: Юли 23, 2009, 08:38:15 pm »
Мене ме гони страхотна нерва.  :-[

*

ga3l

« Отговор #287 -: Юли 23, 2009, 08:43:55 pm »

kaily
, опитай този невролингвистичен ендорфиногенератор..  :P

*

Nebesna

« Отговор #288 -: Юли 23, 2009, 09:10:56 pm »

А, стига, бе! От вчера май си се тъй! Не свърши ли вече? :o

*

Skarlet

« Отговор #289 -: Юли 23, 2009, 09:19:05 pm »

Оставете Кайли! Транзитният Марс й квадратира наталния Плутон/управител на асцендента/. Не е шега работа.Нормално е да те гони нервата сега,Кайли.Вземи се в ръце,момиче.Какво ще правиш като влезе Марс в Рак и ти направи опозе със Слънцето,което пък е в съвпад с транзитния Плутон? Имаш ли да решаваш юридически въпроси?Ако не искаш,не ми отговаряй.Слушай повече музика и си създавай сама дребни радости. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #290 -: Юли 23, 2009, 09:47:46 pm »
Е стига сте ме стряскали па сега.
Не ми стига и нервата...ми пу пу пу пу, не се сещам за юридически въпроси.
Обаче, виж, за слушането на музика и дребните радости - това го правя от една седмица съвсем несъзнателно.  :P
Ма аз карта не съм си поглеждала тия дни, тц тц тц
-днеска имам точна квадратура Марс-Плутон
-точна квадратура Меркурий Нептун
-точна квадратура Венера Луна
-съединение Луна Уран
То си направо чудо че още съм жива.  :P

*

Skarlet

« Отговор #291 -: Юли 23, 2009, 09:56:47 pm »
Аре стига са! Аз не ти го казвам,за да те стряскам.А за да се сетиш що те гони нервата.Марс скоро ще ти квадратира Луната/упр. на 9 дом,а по-късно ще е в опозиция с Плутон/съупр.на 9 дом/,та затова просто попитах.Няма причини за притеснения.Само гледай да не набиеш някой,докато те гони нервата,та да си създадеш допълнителни емоции. :P Майтапя се,бееее.

*

Nebesna

« Отговор #292 -: Юли 23, 2009, 10:02:00 pm »

Оставете Кайли! ;D

Е,  па нечем! Ние ако я оставим, тя на кого ще се оплаква?

*

kaily

• 5145
« Отговор #293 -: Юли 23, 2009, 10:02:45 pm »
Що Плутон да ми е съуправител на девети?
А иначе аз с тия тежки транзити на Уран, Сатурн, Плутон и нам си още коя гад, един Марс ми е през... ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #294 -: Юли 23, 2009, 10:03:52 pm »
Майтапа настрана ама таман щех да питам има ли още некой да го гони нерва си спретнем един женски бой за разтоварване.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #295 -: Юли 23, 2009, 10:14:05 pm »
Марс скоро ще ти квадратира Луната/упр. на 9 дом,а по-късно ще е в опозиция с Плутон/съупр.на 9 дом/,та затова просто попитах.Няма причини за притеснения.Само гледай да не набиеш някой,докато те гони нервата,та да си създадеш допълнителни емоции. :P Майтапя се,бееее.

Ха, сетих се! Отива в чужбина или изпада във философски разногласия (9-ти дом), сбива се с някого и я осъждат по бързата процедура. Ей, ти на юридически проблем.  ;D ;D ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #296 -: Юли 23, 2009, 10:21:00 pm »
Майтапа настрана ама таман щех да питам има ли още некой да го гони нерва си спретнем един женски бой за разтоварване.  ;D

Споко,не си само ти...Нема ти казвам аз как съм,всичко ми лази по нервите. :-[

*

Skarlet

« Отговор #297 -: Юли 23, 2009, 10:28:46 pm »
Що Плутон да ми е съуправител на девети?
А иначе аз с тия тежки транзити на Уран, Сатурн, Плутон и нам си още коя гад, един Марс ми е през... ;D

Грешка,Кайли.Имах предвид,че Слънцето ти съуправлява 9 дом и Плутон ще го опозира като влезе в Рак.Ставаше дума,че Слънцето ти е в съвпад с транзитен Плутон.Ама прогресивната Луна още не е стигнала до тях,та затова още не става работата с чужбина.Поне така мисля аз. Гледай верно да не се сбиеш с някой съсед да те опандизят.  :P

*

Skarlet

« Отговор #298 -: Юли 23, 2009, 10:32:41 pm »
  И при мен Марса квадратира нат. ми Плутон и ме гони нервата.Пък и жегите допълнително ме вбесяват.Няма въздух.Може,немаш грижи.Ама не си ми в категорията.От снимката,която показа преди време се вижда,че си доста слабичка,пък аз съм бивша гребкиня.  ;D Ма,нема а се млатиме силно.Само на майтап.  ;) Но аз го ударих тия дни на купони,та се разтоварвам убанко.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #299 -: Юли 23, 2009, 10:37:15 pm »
Ти па да не мислиш, че физически шъ съ бием - само словесно.
А словесно съм световна шампионка за всички времена. С бухалки.  ;D