Здравей Гост

Дата за сватба

• 218 Отговора
  • 31594 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Дата за сватба
« Отговор #140 -: Август 08, 2013, 12:43:25 pm »
Аз мога да ги мия без проблем, ако не ми се налага да пипвам каквото и да е друго по домакинстването. Ама грам нищо друго, нито дори бърсане на маса или смяна на чаршафи.

Някой взима ли ме?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Август 08, 2013, 12:49:08 pm »
Мен не ме притеснява марс на мц, и двамата сме марсови и нямаме проблем, притеснява ме този сатурн в 5, който може и в 6 да е, но ако е в 5 може и да не ни даде дете.
А тези карти имат ли прогресии?

Идеална карта няма, понякога като се прави елекция, просто избираш "по-малкото зло" сред няколко алтернативни варианта.

Елективната карта сама по себе си не може да се използва с прогностична цел - нито да се прогнозира развод по нея, нито наличие или липса на деца.

Ако спазваме някои теоретични правила за елекция, добре е да се разкарат малефиците от далеч от ъглите, но това не винаги е възможно. Луната да е растяща, вече да е видима в небето (след новолуние), да е в благоприятен знак (накшатра) и да има хубави аспекти.

Във вашата карта Телец и Скорпион са по оста АС/ДС, съответно има благоприятен аспект между у1 и у7, при това двамата управители са силни и разположени в знаци на своята екзалтация. АС е в накшатра Бхарани, Луната е в Дхаништха - и двете се свързват с комфорта и материалния просперитет. Е, да, можеше да се избере малко по-късен градус на Асцендента, за да може Венера да мръдне в 11 дом, а Марс и Меркурий да минат в 9ти...

Има Марс в 10 дом, но той, както казах, е в благоприятен аспект с Венера. А съвпадът Слънце/Юпитер в 10 дом също е вид компенсация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #142 -: Август 08, 2013, 01:06:14 pm »
Аз мога да ги мия без проблем, ако не ми се налага да пипвам каквото и да е друго по домакинстването. Ама грам нищо друго, нито дори бърсане на маса или смяна на чаршафи.

Някой взима ли ме?
Ти си точно обратното на мен. Предпочитам да правя какво ли не само и само да не мия чинии. Даже съм измислила цели схеми за пестене на чинии  :blink: Като например почти никога не си изяждам всичко,което са ми сипали,ама оставям остатъка с яденето и чинията в хладилника и я оставям там докато яденето не се развали и някой не се сети да измие чинията  :blink: Имам десетки фасони и трикове за немиене на чинии  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #143 -: Септември 22, 2013, 09:26:34 pm »
Луната е без курс до 16:50ч., след това преминава в знака на Телеца (ест. сигнификатор на брака), не е ли по-добре да се изчака малко и сватбата да е вечерна?

Не съм специалист, вероятно съм в грешка, така че не ми взимайте мнението предвид.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #144 -: Септември 22, 2013, 09:38:49 pm »
И аз знам,че за предпочитане е Луната да не е без курс. Освен това, не трябва да сключва напрегнати аспекти със Слънцето (а в Телец ще направи опозиция с него), с Меркурий също не е добре (нали отговаря за подписването на договорите).

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #145 -: Септември 22, 2013, 10:44:35 pm »
за датата за сватба, хубаво е Луната да е в ъглов дом, малефиците да са далеч от ъглите(по възможност в падащи домове), да има хармоничен аспект между Луната и Слънцето и по възможност да е сходящ, също е добре ако е възможно между Марс и Венера да има хармоничен аспект, Меркурий да е добре поставен, Венера също....
това са само някои от нещата, също така е добре да се вземе в предвид картата на деня на сватбата към картите на младоженците, също така ако в картата на сватбата има някой неблагоприятен аспект, който присъства в картата на някои от младоженците .....естествено бързо движещите се планети да са директни ...
ако има напрегнати аспекти на Луната то по-добре да са разходящи....
аз сама си избирах датата за моята сватба.....много е интересно и е малко изнервящо...
също е добре АСЦ да е фиксиран....

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #146 -: Септември 22, 2013, 10:49:45 pm »
И още една карта за предстоящо сключване на брак с молба за мнения, за което благодаря педварително!
тук квадратурата на Уран със Плутон/Венера е най-точния аспект, което не е много добре освен, че Венера е в съвпад с Плутон...за Сатурн на МЦ не съм сигурна, както и за опозицията Луна/Меркурий и както беше споменато Луната без курс....

« Отговор #147 -: Ноември 20, 2013, 11:02:14 am »
Дойде и моя ред да пиша в тази тема с молба за вашето компетентно мнение.С моя приятел решихме да се оженим.Първоначалния ни план беше за другата година есента,но днес решихме окончателно да е през пролетта.След март някъде до май месец...Можете ли да ми предложите някаква подходяща дата? Предварително благодаря на всички отзовали се!  :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Ноември 20, 2013, 11:06:36 am »
Хубава новина, честито!  :blink:

Ще пробвам да ти избера подходяща дата.
Можеш ли да кажеш по-конкретно кой месец предпочиташ - март, април, май?

Твоите данни някъде ги имам, ще разгледам и тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #149 -: Ноември 20, 2013, 11:12:33 am »
Хубава новина, честито!  :blink:

Ще пробвам да ти избера подходяща дата.
Можеш ли да кажеш по-конкретно кой месец предпочиташ - март, април, май?

Твоите данни някъде ги имам, ще разгледам и тях.
Мисля,че април или май ми харесват повече от март.Той все още е хладничък.Но ако има по-подходяща дата през март-така да бъде.Малко ми е тревожно,че моя приятел ще бъде в Сатурнова Криза на опозицията.Сатурн ще му притиска целия стелиум през пролетта.Ама ми писна да чакам планетите все да се наредят подходящо. Пък и ако нещо да се случи-че ще случи. :blink: Лили,благодаря ти предварително за съдействието!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Ноември 20, 2013, 11:31:35 am »
Задължително в събота или неделя ли трябва да бъде? През април набелязах два подходящи петъка - 4.04 и 18.04.
Имай предвид, че перфектна елективна карта няма, все някой негативен аспект може да има, не можем съвсем да ги избегнем.

4 април, петък
Слънце в Овен, Луна в Близнаци (в знака Телец по сидерал – силна позиция) и трябва вече да се вижда в небето (евентуално може да се избере и 5 април – Луна в накшатра Мригашира, също благоприятна – зависи кой от двата лунни дни е по-добър).
Луна в накшатра Рохини – много благоприятна за брак, тържества и празнични церемонии
Венера в края на Водолей – накшатра Дхаништха, Марс във Везни – накшатра Читра – и двете са благоприятни. Знаков тригон между Венера и Марс, макар и разходящ. Квадратът между Венера и Сатурн вече е разходящ.
Растяща Луна в сходящ тригон с Марс и Венера. Луната няма негативни сходящи аспекти.

18 април, петък
Слънце в Овен, Луна в Стрелец
Луна в накшатра Анурадха – също благоприятна, но по сидерал минава в Скорпион
Знаков тригон между светилата, но Луната вече е намаляваща
Луната има преобладаващо хармонични аспекти – секстил с Марс, тригон с Меркурий и Слънцето, рецепция с Юпитер. Има обаче сходящ квадрат с Венера. Венера е в знак на екзалтация и в този ден има точен тригон с Юпитер.

Довечера ще пусна индийската програма и ще погледна лунните дни за двете дати.

Трябва да се избере и максимално благоприятен час, да изгрява хубава накшатра на Асцендента.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #151 -: Ноември 20, 2013, 11:33:23 am »
Задължително в събота или неделя ли трябва да бъде? През април набелязах два подходящи петъка - 4.04 и 18.04.
Имай предвид, че перфектна елективна карта няма, все някой негативен аспект може да има, не можем съвсем да ги избегнем.

4 април, петък
Слънце в Овен, Луна в Близнаци (в знака Телец по сидерал – силна позиция) и трябва вече да се вижда в небето (евентуално може да се избере и 5 април – Луна в накшатра Мригашира, също благоприятна – зависи кой от двата лунни дни е по-добър).
Луна в накшатра Рохини – много благоприятна за брак, тържества и празнични церемонии
Венера в края на Водолей – накшатра Дхаништха, Марс във Везни – накшатра Читра – и двете са благоприятни. Знаков тригон между Венера и Марс, макар и разходящ. Квадратът между Венера и Сатурн вече е разходящ.
Растяща Луна в сходящ тригон с Марс и Венера. Луната няма негативни сходящи аспекти.

18 април, петък
Слънце в Овен, Луна в Стрелец
Луна в накшатра Анурадха – също благоприятна, но по сидерал минава в Скорпион
Знаков тригон между светилата, но Луната вече е намаляваща
Луната има преобладаващо хармонични аспекти – секстил с Марс, тригон с Меркурий и Слънцето, рецепция с Юпитер. Има обаче сходящ квадрат с Венера. Венера е в знак на екзалтация и в този ден има точен тригон с Юпитер.

Довечера ще пусна индийската програма и ще погледна лунните дни за двете дати.

Трябва да се избере и максимално благоприятен час, да изгрява хубава накшатра на Асцендента.
Ами нали знаеш,че всички работят в шетък? Събота или неделя ще им е по-удобно на хората  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Ноември 20, 2013, 11:34:34 am »
Да, ама хубавите дати не винаги се падат през уикенда, да не е концерт по желание.  :P

Евентуално 5 април, 19-ти не бих препоръчала (неблагоприятна лунна накшатра). Ще разгледам довечера и лунните дни, има благоприятни и по време на намаляваща Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #153 -: Ноември 20, 2013, 11:46:27 am »
Да, ама хубавите дати не винаги се падат през уикенда, да не е концерт по желание.  :P

Евентуално 5 април, 19-ти не бих препоръчала (неблагоприятна лунна накшатра). Ще разгледам довечера и лунните дни, има благоприятни и по време на намаляваща Луна.
Благодаря за включването,Лили! Не е ли по-хубаво ако Луната е растяща или бъркам?  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #154 -: Ноември 20, 2013, 11:53:25 am »
В западната елективна астрология за такива мероприятия се предпочита растяща Луна и се избягват квадратурите и опозициите на Луната със Слънцето. В индийската мухурта има други правила – гледат се лунните дни (титхи) и накшатрите, не е проблем да има квадратура или опозиция между светилата, стига лунният ден да е благоприятен. Същото важи и за аспектите на Луната с другите планети – няма значение видът аспект (в индийската аспектите се отчитат по друг начин), а с каква планета е аспектът. Например, пълнолунието в индийската традиция като цяло е благоприятно време за организация на тържествени церемонии и хич не им дреме, че светилата са в опозиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #155 -: Ноември 20, 2013, 12:33:53 pm »
В западната елективна астрология за такива мероприятия се предпочита растяща Луна и се избягват квадратурите и опозициите на Луната със Слънцето. В индийската мухурта има други правила – гледат се лунните дни (титхи) и накшатрите, не е проблем да има квадратура или опозиция между светилата, стига лунният ден да е благоприятен. Същото важи и за аспектите на Луната с другите планети – няма значение видът аспект (в индийската аспектите се отчитат по друг начин), а с каква планета е аспектът. Например, пълнолунието в индийската традиция като цяло е благоприятно време за организация на тържествени церемонии и хич не им дреме, че светилата са в опозиция.
Интересно инфо...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #156 -: Ноември 20, 2013, 12:41:27 pm »
Те и елективните карти, разгледани по западната и по ведическата система, не винаги съвпадат.
Например, ако избера по-благоприятна ведическа карта, западната може да не изглежда чак толкова добра и обратното.

Изборът на час е най-труден, дата се избира лесно като знаеш правилата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Ноември 20, 2013, 01:19:01 pm »
Пускам ориентировъчна елективна карта по Западна и Ведическа система.
Ако вместо 4 април се избере 5ти, се променя накшатрата на Луната, но принципно и двете са хубави – Рохини и Мригашира. Асцендентът също е в Рохини. В западната карта АС е в Близнаци, но има знаков тригон между у1 и у7 (аз лично клоня повече към ведическата версия). Трябва да се видят и лунните дни – желателно е да се пада 3ти (тритйа) или 5ти (панчами), 4ти (чатуртхи) не е препоръчителен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #158 -: Ноември 20, 2013, 01:23:51 pm »
Добре изглежда картата за 5-ти април.Луната е в сходящ тригон с Венера и Марс.Има само един сходящ квадрат с Меркурий,но той не ме притеснява.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #159 -: Ноември 20, 2013, 01:27:03 pm »
Любимият на повечето астролози АС Везни в случая не е подходящ - в знака са разположени Марс и Раху.
АС Телец също отпада - в опозиторния знак/дом ще е разположен Сатурн.
При АС Лъв има голяма вероятност Сатурн да е в ъглов дом.

Може да пробваме и с 18-19 април, но за тези две дати повече се колебая.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.