Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60573 Прегледи
*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #20 -: Юли 17, 2009, 09:50:40 am »
Здравейте. Тук Венера в Дева в съвпад с куспидата на 10-ти Дом от към 9-ти обаче, Луна в Рак в 8-ми Дом  ;D
Единствен аспект Венера секстил Луна.
Малко ми е влюбчива натурата :) Лесно поддавам. От друга страна си го има Девешкото, критична е Венерата ми, доста срамежлива, не мога да кажа, че не съм романтичен, напротив. Проблема е в съществото от среща  ;D Просто с някои жени се получава романтиката, идва ти от вътре, като по вода. С други не върви...тикаш, то не става  :-\
Трудно се отпуска такава Венера, от друга страна е похотлива. Иска ама не и стиска  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Mia21

• 2502
« Отговор #21 -: Юли 17, 2009, 09:59:42 am »
За моята Венера в Телец-в 11-ти мога да кажа,че най-обичам с партньора ми да сме доволни от живота-във всяко едно отношение.Обичам хубавите дрехи,храна,приятната обстановка,но винаги мисля и за другия,за това и той да е добре и да се чувства комфортно.Обгрижвам го,като в замяна изисквам същото.Старая се сама да си изкарвам всичко.Не обичам да бъда зависима.Подаръците ги приемам като жест.Държа на равнопоставеност с партньора.
Много съм търпелива,но реша ли,че повече не мога да бъда с един човек,просто край!Връщане назад няма!При никакви обстоятелства!И друго съм забелязала,че каквото и да направя винаги ми прощават и са склонни да ме приемат обратно.
С девиза"Аз притежавам"съм съгласна...Моите приятели,моите колеги,моите родители и т.н са НАЙ! :)С каквото мога и както мога винаги им помагам,защитавам и въобще правя всичко за тях. :)
Честно да ви кажа това,че го правя безвъзмездно,винаги ми се е връщало в пъти.Както казали хората"Направи добро,хвърли го зад себе си,за да го срещнеш пред теб"... :)

« Отговор #22 -: Юли 17, 2009, 10:07:45 am »
      ;D - ааа полага грижи, но по косвен начин. Като ти идва на гости, купува за ядене и пиене, или някаква друга провизия за дома...Обръща внимание на сина ми, а на мен грам. Някоя друга дрешка, ако не харесва това което носиш или когато имаш нужда, така между другото. Но любовни излияния няма...Прави разни проверки, за да види колко държиш на него. Подхожда винаги много сериозно, на емоционалните излияния гледа като лигавщина.  Ако има чувства те са за дълго...трудно предприема сериозна крачка. Прави тази крачка, когато е сигурен в бъдещето /финансово обезпечен/. Ако му обърнеш гръб не тръгва след теб за да те спре...А това че е с теб да знаеш, че значи много, защото ако зададеш ребром въпроса - ще ти отговори, "защо съм с теб ако няма нищо". А ти има да се чудиш какво е това нещо...Така че ако веднъж те е харесал, години ще минат той пак ще продължи да те харесва, но обич....трудна работа. Понякога си мисля, че са дървета, емоционални пънове...

« Отговор #23 -: Юли 17, 2009, 11:16:54 am »
Венера  ::) , Венера !
Щерка на Луната ;D.
Ако , Луната е генералният катализатор на нашите емоции ,то Венера дава способността да даваме и получаваме обич. Тя се явява модела на транспортното средство в изразяванто на нашите чувства .
В комбинациите си с управителите на знаците и в аспектите ,които сключва с планетите , Венера изгражда своя облик .
 Слънцето и дава стремежа да блести ,да изгражда своя самостоятелна идентичност. Марс и създава енергичен , агресивен , страстен облик . Нептун я прави ефирна ,неуловима , идеалистична .

Всяка една планета ,действаща върху Венера , било то по знак ,дом и аспект , формира проявите и .

Най- лесно можете да я разберете като си опростите нещицата .
Например имаме Венера в Близнаци  и в пети дом  .
Тогава комбинираме Венера + Меркурий /от знак Близнаци/ + Слънце / от позицията и по дом/ . Получаваме един театрален любовен монолог . Венера обичта , Меркурий/Близнаци/ слово, Слънце сцена.

« Последна редакция: Юли 17, 2009, 11:34:03 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Skarlet

« Отговор #24 -: Юли 17, 2009, 11:52:05 am »
Най- лесно можете да я разберете като си опростите нещицата .
Например имаме Венера в Близнаци  и в пети дом  .
Тогава комбинираме Венера + Меркурий /от знак Близнаци/ + Слънце / от позицията и по дом/ . Получаваме един театрален любовен монолог . Венера обичта , Меркурий/Близнаци/ слово, Слънце сцена.

Абсолютно точно.Гледат се диспозиторите за допълнение на качествата и проявлението.Но ако включим и диспозитора по дом,освен по знак,става още по-ясно.  ;D

*

Skarlet

« Отговор #25 -: Юли 17, 2009, 11:54:36 am »
Като притежателка на Венера в Близнаци, управител на Слънцето и разположена в 10 дом,  мога да кажа, че почти нищо от това което се пише за подобна Венера не е така. Приказлива не съм, ама хич, това се случва рядко и то само с хора, които ме предразполагат
   ;D Е,как искаш да е приказлива Венера в 10 дом-домът на Сатурн и Козирог?

*

Asol

• 4140
« Отговор #26 -: Юли 17, 2009, 12:01:26 pm »
Скарлет, ами ти ...май доста "народ" ти се мота из 10 дом в Рак ...пък впечатленията ми са че  си много общителен и контактен човек.  :) ...е вярно Луната овенска  ;), но и моя Меркурий е рогато добиче  ;D

*

Skarlet

« Отговор #27 -: Юли 17, 2009, 12:08:38 pm »
При мен е малко по-различно,защото съм с асц. Везни.Това не е маловажно.Още повече,че Луната в Овен ми е диспозиторка на стелиума в Рак.Но комуникативността и бъбривостта ми изтрепват рибата в морето с ретро Меркурия.  ;D Затова винаги казвам,че не може нещо в хороскопа на човека да се гледа "на парче". За комуникативността,освен Меркурий,се анализира и 3 дом-домът на Меркурий.А куспидата на моя 3 дом е в Стрелец,с управител Юпитер,който е в 3 дом на трон по знак,т.е. в Стрелец.И прави  тригон с Луната и Уран.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #28 -: Юли 17, 2009, 12:09:19 pm »
Моята Венера е в Телец-11-ти.В съвпад със Слънце/Близнаци/,МеркурийТелец/ и Юпитер/Телец/-не много точни-6-9 градуса.В тригон със Сатурн/Рак/ и МC/Риби/.Как трябва да ме характеризира при това положение?Отговаря ли по-горе описаното от мен?
Трябва да съм нещо средно между Телец,Близнаци и Водолей ли? :)

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Юли 17, 2009, 12:11:15 pm »
Скарлет, ами ти ...май доста "народ" ти се мота из 10 дом в Рак ...пък впечатленията ми са че  си много общителен и контактен човек.  :) ...е вярно Луната овенска  ;), но и моя Меркурий е рогато добиче  ;D

Не само Луната ми е рогата.  ;D Рогати са ми и Марс,и Сатурн.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #30 -: Юли 17, 2009, 12:14:02 pm »
Рогатите са супер-има живот в тях! ;D Не като другите да ми мрънкат и смотолевят само... ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #31 -: Юли 17, 2009, 12:45:37 pm »
Я да ми кажат тези, които имат Венера в Телец или подобна благоприятна позиция - тук има доста такива, можете ли да кажете за себе си, че хората ви смятат за симпатичен човек и че като цяло ви харесват, защото сте чаровни? Нямам предвид, че е заради външна красота, а защото излъчването ви е такова, чаровно - просто понякога предизвиквате симпатиите на хората само с присъствието си.  :P  ::)
Имам предвид и на двата пола. Да не си помислите нещо.

Дали казват за вас, че сте симпатичен човек?  ;D  ;)

« Отговор #32 -: Юли 17, 2009, 12:57:34 pm »
Ако комбинираме нещата се получава
Венера + Меркурий / отбележете ,че става дума за Близнашки такъв / + Сатурн /10 дом/.
Сатурн те връща към реалността и спира поривите на словестното флиртувне .
Венера квадрат с Марс - Венера /обич,отдаване,получаване/ + Марс /действие/ + квадратура /напрежение,несъвместимост /  разположени в кръста на духовното развитие.
Опозиция /конфронтация, дуел/ + Венера /обич,отдаване ,получаване /+ луна /емоции/ .

това е само опростено разглеждане на нещата ,защото ;
въпросната квадртура може да се превърне в двигател на духовно развитие , при отрбоването на опозицията да се  намери златната среда и т.н.
« Последна редакция: Ноември 29, 2009, 08:01:53 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #33 -: Юли 17, 2009, 01:04:01 pm »
Я да ми кажат тези, които имат Венера в Телец или подобна благоприятна позиция - тук има доста такива, можете ли да кажете за себе си, че хората ви смятат за симпатичен човек и че като цяло ви харесват, защото сте чаровни? Нямам предвид, че е заради външна красота, а защото излъчването ви е такова, чаровно - просто понякога предизвиквате симпатиите на хората само с присъствието си.  :P  ::)
Имам предвид и на двата пола. Да не си помислите нещо.

Дали казват за вас, че сте симпатичен човек?  ;D  ;)

Да,мога да кажа... :)Не зная колко съм симпатична и на какво се дължи,но дали с държанието си,дали с друго,умея да организирам хората-и клиентите,дори и конкуренцията да работят за мен.Един мой приятел вчера ми се чудеше,как въобще го правя този номер.А колко непознати хора са ми помагали,няма да ви разказвам.На моменти чак и аз се изумявам.

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Юли 17, 2009, 01:11:44 pm »
Я да ми кажат тези, които имат Венера в Телец или подобна благоприятна позиция - тук има доста такива, можете ли да кажете за себе си, че хората ви смятат за симпатичен човек и че като цяло ви харесват, защото сте чаровни?

Защо смяташ,че само Венера в Телец може да се счита за симпатичен на хората.А функцията на асцендента и неговия управител къде са?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #35 -: Юли 17, 2009, 01:15:47 pm »
Скарлет,на какво мислиш,че се дължи това при мен?Мисля,че не преувеличавам...Асцендентът ми е спорен- или е в Лъв или в Рак.Според мен си е в Лъв.Слънцето ми е в 11-ти. ???

« Отговор #36 -: Юли 17, 2009, 01:17:44 pm »
Скарлет,на какво мислиш,че се дължи това при мен?Мисля,че не преувеличавам...Асцендентът ми е спорен- или е в Лъв или в Рак.Според мен си е в Лъв.Слънцето ми е в 11-ти. ???
Според мен асцендентът си ти е в Лъв  ;D

*

Helo

« Отговор #37 -: Юли 17, 2009, 01:26:27 pm »
Я да ми кажат тези, които имат Венера в Телец или подобна благоприятна позиция - тук има доста такива, можете ли да кажете за себе си, че хората ви смятат за симпатичен човек и че като цяло ви харесват, защото сте чаровни?

Защо смяташ,че само Венера в Телец може да се счита за симпатичен на хората.А функцията на асцендента и неговия управител къде са?

Нали в тази тема си говорим за Венера!  ::)  :P  ;D  ;D

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Юли 17, 2009, 01:27:01 pm »

Хихихи,тука има,тука нема. ;D Така не мога да ти отговоря.За да се уточни асцендента е нужен поне приблизителен час,няколко важни събития в живота,според които да се ректифицира часът.Трябва да се провери всяко събитие с прогностичните методи.И не на последно място-снимка в цял ръст.

*

Skarlet

« Отговор #39 -: Юли 17, 2009, 01:28:15 pm »

Да,за Венера си говорим,но дали и как те приемат другите не е само по едната Венера.А ти това питаш.

Нали в тази тема си говорим за Венера!  ::)  :P  ;D  ;D