Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60704 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #240 -: Юли 19, 2009, 11:19:27 pm »
Какво ще кажете за тези с Марс във Водолей?Пак нема да ми пасне на Венерата,та и на Марса ми.Само лаф ще е. ;D
Пфууу,ако не е с Венера там-във Водолей,с Марс ще е! ;D
ПП:То оставете другото,ами и неговия Марс ми цъфва в седмия дом при синастрия.Сигурно ще ми скъса и нервите. ;D
« Последна редакция: Юли 19, 2009, 11:23:43 pm от Мia21 »

*

aiia

« Отговор #241 -: Юли 19, 2009, 11:24:27 pm »
Нещо се омълчахте, гледате Венера в действие по НОВА ли?  ;D

Бургас, морето сините вълни, Златка ми е фаворитка.
А   и Марина става.
 ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #242 -: Юли 19, 2009, 11:34:45 pm »
Хич не ми е до телевизия.Размишлявам върху дълбоки екзистенциални теми.
А и днес една медуза в морето,така ме опари по ръката,че още ми е едно такова кофти.Какво става и с тези животинки и те мутираха май?!

*

Uran

• 6041
« Отговор #243 -: Юли 20, 2009, 09:37:37 am »
Лъвската ха-ха. ;D

А..,те са готини!Огън и най-най... ;D Кралят и кралицата на любовта! ;D
Лъвските Венери са леееко егоистични. Обичат да харчат за парцалки и ако може обекта на интереса им да е поне Доналд Тръмп. ;D ;D
Смятат, че по рождение им е дадено (дори баща им да е чобанин ;D) да се возят само на бентлита, ментлита и т.н. и са мааааалко мързеливи. Ако има напрегнати аспекти със Сатурн стават по-поносими, но само по-поносими. ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #244 -: Юли 20, 2009, 09:41:55 am »
ga3l, извинявай :) след това ти прочетахпоста. ;D ;)

« Отговор #245 -: Юли 20, 2009, 09:59:03 am »
Да видим какво ще прави транзитната Венера тази седмица.Милата, квадратирана е и от Сатурн и от Уран.А сега?

*

Uran

• 6041
« Отговор #246 -: Юли 20, 2009, 10:05:25 am »
Да видим какво ще прави транзитната Венера тази седмица.Милата, квадратирана е и от Сатурн и от Уран.А сега?
Ами може някои връзки да приключат внезапно, други също така внезапно да възникнат.

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Юли 20, 2009, 10:21:54 am »
Не е нужно постоянно да се извиняваме, присъстващите правят изключение!  ;D ;D ;D

И майка ми и баща ми имат Венера в Лъв, но са коренно различни по начина, по който изразяват енергиите. Всичко зависи от аспектите към Венера. Има някои общи тенденции, характерни всяко положение на Венера, разликите са в начина на изразяване на въпросните качества. Венера в Лъв обича хвалбите и ласкателствата, повече от което и да е друго положение на Венера. Пищна и демостративна, трябва да бъде забелязана на всяка цена и прави всичко възможно, за да привлече вниманието към себе си. Има склонност да гравитира около "силните на деня" и не се учудвайте, ако ви обърне гръб в обществото, ако не принадлежите към тази категория, независимо че точно преди два дни си е пила кафето с вас при друга ситуация. Много обича да се гордее с постиженията на децата си. И обратното, има склонност да се срамува, ако детенце е сгафило нещо, въпреки че пред обществото ще го защити и никога няма да покаже недоволство, но като остане насаме с детенце, "дупе да му е яко". Има много високо мнение за себе си и демонстрацията на лошо самочувствие не и е по вкуса. Когато прави подаръци, трябва да има публика и да се разчуе - ритуали, пищни церемонии. Когато майка ми ми подарява нещо, аз винаги съм имала усещането, че ме подкупва  (все иска нещо в замяна), а това разваля удоволствието от жеста, независимо колко благороден изглежда на пръв поглед.

*

Nebesna

« Отговор #248 -: Юли 20, 2009, 10:30:34 am »

Ама то и на тр. Марс му  предстои тао-квадрат с опозицията Уран-Сатурн. Ще разчитам на тригоните към наталните Слънце и Луна във Водолей и към натален Марс във Везни.

« Отговор #249 -: Юли 20, 2009, 11:45:53 am »
    А за Венерата се говореше тук и за Марса май,  мъжа с когото имах либовна връзка и бях лудо влюбена навремето, имаше Венера в Козирог /но не в съвпад с моето Слънце в Коза/ и Марс в Лъв, а моята Венера е в Скорпион и Марса там.Но си мисля че именно този лъвски Марс ме правеше на луда калинка, що страсти, що секс, що бой /бъзикам се - чат пат размяна на шамари/  :P ;D ;D. Сексуалното желание възникваше внезапно и спонтанно. А сегашния ми прятел също има Венера в Козирог и то в точен съвпад със Слънцето ми, ама Марса му хвърчащ в Близнаци и в точен квинконс с моя Марс, някъде Синухе беше споменал, че е много дразнещ аспект. Обичта я има, но страстта липсва като че ли. Или все се разминаваме....А в моментите когато усетим, страстта, тя се оказва толкова дълбока, че чак е плашеща....

« Отговор #250 -: Юли 20, 2009, 12:08:04 pm »
Моята Венера е в знака Скорпион:

Присъщи са ми силно полово влечение, страст, ревност. В любовните ми дела има голямо напрежение, понякога до степен на липса на такт и здрав разум, до излишество и липса на контрол и въздържание. Колоритна личност съм, не се плаша от рискови връзки или втори, трети и т.н. брак. Привличат ме хора с тайнствен, загадъчен ореол.
   - Това горе-долу вярно !

На моменти отношенията ми с роднините са доста напрегнати. Имам желание да доминирам и в брака, и в другите типове сътрудничество и това често е извор на конфликти.
   - Това не, нямам напрегнати отношения, както и желание да доминирам, по скоро някой да доминира над мен...

В любовта търся дълбоки, интензивни и страстни отношения с любимия човек и по тази причина търся здрава, стабилна връзка. Дори и да нямаме все още официален брак аз вече съм омъжена на по-дълбоко емоционално равнище. Оказва се, че понякога се държа наистина собственически, като диктатор и изисквам пълни права по отношение на любимия човек, с [..]
    - И това горе-долу вярно, понякога се самозабравям, хеле ако ми падне пердето  : ;D.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #251 -: Юли 20, 2009, 12:09:56 pm »
    Но си мисля че именно този лъвски Марс ме правеше на луда калинка, що страсти, що секс, що бой /бъзикам се - чат пат размяна на шамари/  :P ;D ;D.

Огнените Марсове точно така са описани в дебелите книги-страстни, спонтанни, реагират много бързо /лесно палят фитила/. Марс се свързва със сексуалността.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #252 -: Юли 20, 2009, 12:22:48 pm »
Квадратът на Марсовете е много войнстващ аспект. Кръстосват се шпаги и всеки се стреми да надделее. Борбата се дължи това, че двамата имат различна представа за начина, по който се вършат нещата: "Това ли искаш? Ей сега ще ти покажа как става?!" Мой приятел споделя, че имал гадже с такъв инетраспект на марсовете. Той тъкмо бил готов за действие (по неговия си начин), когато тя изненадващо става и излиза от стаята и му прекъсва ентусиазма. Сексът само временно уталожва насъбралото се напрежение. Други мои познати (мъже), независимо един от друг го определят като "лют секс".

За куинсконса на Марсовете, от личен опит мога да споделя, че създава неудовлетворение, поради разминаване в нагласите. Когато единият е на гребена на вълната, другият още не е готов да хване прилива: "Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо!". Тука трябват кандърми. Само, че в нашия случай имаше огледални съвпади на Марс със Сатурн в Риби и Везни, съответно (в куинсконс помежду си). Та Сатурн си свърши работата да ни задържи заедно дълго време.

« Отговор #253 -: Юли 20, 2009, 12:54:44 pm »
Квадратът на Марсовете е много войнстващ аспект. Кръстосват се шпаги и всеки се стреми да надделее. Борбата се дължи това, че двамата имат различна представа за начина, по който се вършат нещата: "Това ли искаш? Ей сега ще ти покажа как става?!" Мой приятел споделя, че имал гадже с такъв инетраспект на марсовете. Той тъкмо бил готов за действие (по неговия си начин), когато тя изненадващо става и излиза от стаята и му прекъсва ентусиазма. Сексът само временно уталожва насъбралото се напрежение. Други мои познати (мъже), независимо един от друг го определят като "лют секс".

За куинсконса на Марсовете, от личен опит мога да споделя, че създава неудовлетворение, поради разминаване в нагласите. Когато единият е на гребена на вълната, другият още не е готов да хване прилива: "Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо!". Тука трябват кандърми. Само, че в нашия случай имаше огледални съвпади на Марс със Сатурн в Риби и Везни, съответно (в куинсконс помежду си). Та Сатурн си свърши работата да ни задържи заедно дълго време.

-   ;D ;D ;D - ааа виж с това съм напълно съгласна, размяна на няколко шамара и след това лют секс за сдобряване. Макар и да са в квадрат Марсовете, ако Венерите не бяха добре разположени, предполагам че нямаше да се получи тази комбинация, ако съдя по себе си де.  Но имахме огледален съвпад на Сатурн с Луна, може би това още повече нажежаваше обстановката.

Дааааам, точно така кандърми...протакване, нагласяне на мястото, а когато му дойде времето все нещо друго ще се обърка и няма да стане или на мен вече ще ми е минало желанието.  Но когато се улучи времето секса е много повече от секс.....тантри, кама-сутри, йоги, гимнастики...... :-[....оргазми......Но тук вече предполагам, че е от огледалния съвпад /но по-голяма орбиса/ на Асцедентите с Марсовете, или пък това че негова Венера точен съвпад с мое Слънце и моя Венера в точен с негов асцедент....

*

Nebesna

« Отговор #254 -: Юли 20, 2009, 01:16:03 pm »
Дааааам, точно така кандърми...протакване, нагласяне на мястото, а когато му дойде времето все нещо друго ще се обърка и няма да стане или на мен вече ще ми е минало желанието.  Но когато се улучи времето секса е много повече от секс.....тантри, кама-сутри, йоги, гимнастики...... :-[....оргазми......Но тук вече предполагам, че е от огледалния съвпад /но по-голяма орбиса/ на Асцедентите с Марсовете, или пък това че негова Венера точен съвпад с мое Слънце и моя Венера в точен с негов асцедент....

Ха, това за тантрите не съм го отдавала на куинскоса между Марсовете. Може, може! Допускам, че взаимната проработка на аспекта води до тантрически секс. Досега все го отдавах на големия тригон на негов Марс с моите Нептун и Юпитер. Тригонът на Марс с Нептун е тантрически. Обаче и проработката на куинсконса между Марсовете не е за подценяване. Все пак тя се изразява във взаимни компромиси, така че накрая и двамата да са доволни, знам ли?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #255 -: Юли 20, 2009, 01:31:35 pm »
Когато партньорския Марс е в съвпад с асцендента ни, обектът ни изглежда сексуално привлекателен /или агресивен, в зависимост от останалите аспекти и типа синастрия/. Планетите в съвпад с Асцендента и в първи дом при синастрия се свързват с първото впечатление, а по-нататък-и с начина по-който възприемаме личността.
Тази особеност обяснява субективността на възприятиятията. Случвало ми се например, когато партньорска Луна попада в моя 1-ви дом при синастрия, индивидът ми изглежда мил, чувствителен, домошар и т.н. Разбира се както обикновено не бива да забравяме и останалите аспекти и позиции.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #256 -: Юли 20, 2009, 01:34:44 pm »
Когато партньорския Марс е в съвпад с асцендента ни, обектът ни изглежда сексуално привлекателен /или агресивен, в зависимост от останалите аспекти и типа синастрия/.

Марс в близост до Асцендента ми го въприемам като агресор, особено когато ми се лепи откъм 12-ти дом.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #257 -: Юли 20, 2009, 01:53:57 pm »
А искате ли да обсъдим прогресивната Венера ? Моята натална е в Лъв, през годините е преминала през Дева и в мнента е в Везни....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #258 -: Юли 20, 2009, 02:02:27 pm »
Когато партньорския Марс е в съвпад с асцендента ни, обектът ни изглежда сексуално привлекателен /или агресивен, в зависимост от останалите аспекти и типа синастрия/.

Марс в близост до Асцендента ми го въприемам като агресор, особено когато ми се лепи откъм 12-ти дом.

В нашия случай е точно такъв - откъм 12 дом и на двамата....Явно агресията си я избиваме чрез секса, щото ако дълго време не правим секс, напрежението расте.....той се изнервя, а аз изпадам в депресия....Но ако Венерите бяха лошо поставени, предполагам, че нещата отдавна да бяха се разпаднали....Нямаше да я има тази взаимна търпимост...

*

Nebesna

« Отговор #259 -: Юли 20, 2009, 02:04:59 pm »

В нашия случай е точно такъв - откъм 12 дом и на двамата....Явно агресията си я избиваме чрез секса, щото ако дълго време не правим секс, напрежението расте.....той се изнервя, а аз изпадам в депресия....Но ако Венерите бяха лошо поставени, предполагам, че нещата отдавна да бяха се разпаднали....Нямаше да я има тази взаимна търпимост...

Абе, тя Венера не дава търпимост. Положителните и аспекти дават по-лесно сближаване, взаимна привързаност и сходни естетични потребности.