По картата на Стреличка.
Слънце, Меркурий и Марс в 6ти дом говорят, че човека влага много хъс в професията си. Слънце в 6ти дом – обича да се чувства полезен на другите. Тук Слънцето няма нужда да грее, да блести, както е в 10 дом, така че много вероятно е поста, който заема да не е ръководен, но това не значи, че не е активен, напротив, той влага много енергия в работата си /съвпад Слънце/Марс/.
Меркурий показва, че работат е свързана и с интелектуален труд или най-малкото да се изразява интелектуално на работното място. Мисля, че квадратурата Меркурий/Сатурн в случая показва заболявания /проблеми с дробовете, чувствителен е на студено/ отколкото връзката с професията.
К6 е в Рак, Луна е женски знак, така че вероятно професията е по-скоро женска /ако може да се разграничи една професия на мъжка и женска/ или другия вариянт е да бъде в услуга на жените или да работи в женски колектив. Ясно е обаче, че има много емоции на работното място, дори и умело да се крие това /Луна тригон Сатурн/.
Мисля си, че професията е свързана с женското съсловие. Може би дава някакъв вид консултации, напътствия, главно насочени към женското съсловие. Уран на К10 показва нестандартна професия, такава, която е свързана с оригинално, свободно мислене, професия, касаеща бъдещето.
Предложението ми може да е налудничево, но дане би мъжът да се занимава с някакъв вид дейност, свързана с разкрасяване на жената /Плутон е в 8ми дом и е в тригон с Венера/? Мисля, че използва аудиовизуална техника също.