Ето ви една готова схемичка,по отношение на нуждите:
Луна в знак изисква:
Овен действие
Телец стабилност
Близнаци безгрижие
Рак сигурност
Лъв внимание
Дева ред
Везни хармония
Скорпион интензивност
Стрелец свобода
Козирог резултати
Водолей приятели
Риби чувствителност
Може да заменим някои думи с по-подходящи или допълващи.Особено Луната във Водолей е най-особената-там е трудно да се разбере коя е основната и нужда-може да се започне от оригиналност до непокорност.Луната в Риби вероятно е най-мечтателната и възприемчива и има нужда най-много от широки полета (дълбоки пристани) да задоволи емоционалните си нужди.
Имам Луна в Близнаци и за мен нуждата от безгрижие,свободен полет в пространството си е доста силничка,до степен да надделее всякакъв Сатурн (отговорности и поставени задачи).
Ето ви някои готови интерпретации (общи)),може да ги коментирате или допълвате (от книгата "Планетите на любовта"):
ЛУНА В ОВЕН
Аз имам нужда да бъда: активен, с авантюристичен дух, насърчаван, прям, конкурентен, ентусиазиран, пръв, шеф, предизвикван.
Чувствувам грижата за мен: когато имам свобода, когато се обръщат директно към мен, когато ме карат да се възприемам като единствен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има много активност и движение.
ЛУНА В ТЕЛЕЦ
Аз имам нужда да бъда: стабилен, добре нахранен, финансово подсигурен, развълнуван, обичан, отпочинал, спокоен, консервативен.
Чувствувам грижата за мен: когато ми оказват практическа помощ, когато се отнасят честно с мен и ми показват привързаност, когато ми осигуряват физически комфорт.
Аз се чувствувам най-удобно: където има чувственост, сигурност и уют.
ЛУНА В БЛИЗНАЦИ
Аз имам нужда да бъда: общителен, интелектуален, контактен, многостранен, деликатен, духовно стимулиран, разговорлив, зает, информиран.
Чувствувам грижата за мен: когато съм оценен интелектуално, когато съм освободен от рутинното и когато общуват с мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има стимул за възприятията и се случват всякакви неща.
ЛУНА В РАК
Аз имам нужда да бъда: сигурен, да ми е удобно, да съм нахранен добре, да съм грижовен, задълбочен, домосед, сантиментален, покровителствуващ.
Чувствувам грижата за мен: когато се храня с това, което обичам, когато ме глезят и ме обграждат със сигурност.
Аз се чувствувам най-удобно: където е уютно и спокойно.
ЛУНА В ЛЪВ
Аз имам нужда да бъда: творец, занимателен, сърдечен, благороден, лоялен, великодушен, нежен, забелязван.
Чувствувам грижата за мен: когато ми се оказва специално внимание и грижа, когато оценяват градивното начало в мен и когато съм център на внимание.
Аз се чувствувам най-удобно: където цари изисканост, великодушие и имам възможност за лична изява.
ЛУНА В ДЕВА
Аз имам нужда да бъда: аналитична, скромна, изрядна, полезна, услужлива, прецизна, внимателна, разумна.
Чувствувам грижата за мен: когато забелязват колко съм полезна, когато оценяват уменията и проницателността ми, когато се въртят около мен, ако съм болна.
Аз се чувствувам най-удобно: където нещата са си по местата и имат смисъл за мен.
ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ
Аз имам нужда да бъда: хармонична, артистична, грациозна, справедлива, уравновесена, общителна, интелектуална, нежна, дипломатична.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моята дипломатичност, уважават преценките, които давам, и вниманието е фокусирано върху мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има хармония и красота.
ЛУНА В СКОРПИОН
Аз имам нужда да бъда: силен, деен, емоционален, задълбочен, покровителстван, интуитивен, контролиран, властвуващ.
Чувствувам грижата за мен: когато ме ценят заради силните ми възприятия, когато ми дават възможност да не бързам с преценките, когато ме намират очарователен.
Аз се чувствувам най-удобно: където моята сила няма да пречи на никого.
ЛУНА В СТРЕЛЕЦ
Аз имам нужда да бъда: свободен, философ, авантюрист, весел, странствуващ, мъдър, оптимистичен, забавен, усърден.
Чувствувам грижата за мен: когато ми бъде позволено да се скитам свободно, ценят моята мъдрост, когато се смеят с мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да добия нови познания, където нищо не ме ограничава.
ЛУНА В КОЗИРОГ
Аз имам нужда да бъда: полезен, спартанец, амбициозен, работлив, организиран, земен, продуктивен, дисциплиниран, контролиран.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моята изпълнителност, когато ми се даде време за преценка, когато ме забелязват.
Аз се чувствувам най-удобно: където съм ефективен и продуктивен.
ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ
Аз имам нужда да бъда: уникален, аналитичен, обективен, добронамерен, искрен, непокорен, знаещ, приятелски настроен.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моя интелект, когато ме намират уникален, когато уважават моята нетрадиционност.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да бъда толкова необикновен, колкото ми се иска.
ЛУНА В РИБИ
Аз имам нужда да бъда: чувствителен, предан, далеч от действителността, вдъхновен, неуловим и приспособим, състрадателен. Чувствувам грижата за мен: когато ми дават възможност да бъда мечтателен, когато ценят чувствителността ми, когато ме разбират.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да плувам във всичко, което се изпречи на пътя ми.