Здравей Гост

Луната ...

• 221 Отговора
  • 33106 Прегледи
*

aiia

Луната ...
« -: Юли 20, 2009, 04:03:34 pm »
Нека всяка една от нас определи Луната с една дума.
Нали казват за раците, че за 28 дена настроенията им се сменят 12 пъти  ;D
Луна в:
-Овен - импулсивна
-Телец - бохемка
-Близнаци - любопитка
-Рак - чувствителна
-Лъв-горделива
-Дева-изискваща
-Везни - красива
-Скорпион - изкусителка
-Стрелец-мечтателка
-Козирог-хладна
-Водолей-различна
-Риби-мистична

Предлагам тука да си говорим за Луната, изобщо ранена, на трон, в падение всичко което искаме да кажем и да споделим от личен опит или това което сме прочели.
Как си я представяте? Как я усещате? Влияе ли ви?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Луната ...
« Отговор #1 -: Юли 20, 2009, 04:05:40 pm »
Нека всяка една от нас определи Луната с една дума.

Хайде на дискриминацията  ;D

*

aiia

« Отговор #2 -: Юли 20, 2009, 04:07:41 pm »
хихихи, знаех си, че ще реагирате.
Добре де. Провокация беше. Бях сигурна, че ще се обадиш  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Юли 20, 2009, 04:12:56 pm »
Само за Луна вТелец не бих се съгласила, че е бохемска. Телецът твърде много залага на сигурността и удобството. Бохемите са по Юпитер и в този смисъл залагам на стрелешката Луна.

*

aiia

« Отговор #4 -: Юли 20, 2009, 04:15:02 pm »
Само за Луна вТелец не бих се съгласила, че е бохемска. Телецът твърде много залага на сигурността и удобството. Бохемите са по Юпитер и в този смисъл залагам на стрелешката Луна.

Добрееее.
Определи и ти с една дума Луната в различните знаци.
Твоите наблюдения.  ::)

*

aiia

« Отговор #5 -: Юли 20, 2009, 04:29:14 pm »
И мен ме интересуват чужди култури и езици. Много съм добра в имитацията на различни произношения. Любопитна съм, вра си носа навсякъде, но за знания.  А не за клюки. Мразя махленски истории и седянки.
Но нали Луната се свързва с емоционалното състояние, майчинството, майката, жените.
Как изразяваме емоциите си... Мойта Водолейска Луна - искам да съм различна от масите. Не обичам да се сливам с тълпата. Като казвам различна, не си слагам пера в главата. Просто правя неща, които не са характерни и изглеждат странни в очите на хората.

Влияят ли ви фазите на Луната?
Съобразявате ли се с Луната, когато се боядисвате, къдрите, подстригвате или изобщо за разкрасителни процедури?
Аз лично отскоро почнах да се съобразявам. Сега я чакам да почне да нараства, да отида да се подстрижа малко.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юли 20, 2009, 04:34:45 pm »
Няма да се различават много от твоите описания, но понеже се изисква само една дума, ще се опитам най-точно да се доближа до общата специфика на знака:

Луна в Овен - активна
Луна в Телец - упорита
Луна в Близнаци - комуникативна
Луна в Рак - грижовна
Луна в Лъв - демонстративна
Луна в Дева - критична
Луна във Везни - тактична
Луна в Скорпион - потайна
Луна в Стрелец - оптимистична
Луна в Козирог - консервативна
Луна във Водолей - ексцентрична
Луна в Риби- деликатна

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Юли 20, 2009, 04:36:18 pm »
Привличаме се по Луни казано астрологично  ;D Иначе не се съобразявам с фазите на Луната относно постригване, боядисване. Когато ми дойде музата го правя.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #8 -: Юли 20, 2009, 04:37:00 pm »
Аз за разкрасителните процедури не се съобразявам с Луната  ;D
Та, моята е в Рак в 8-ми Дом. За 28 дена 28 пъти мога да си сменя настроението, за което не мога да посоча нито 1 причина.  ;D
Шантава история. Депресии, обичам когато вали...не, обожавам когато вали! :) Мрачното време го чувствам в унисон със себе си. Музиката също, доста често слушам "отнесени" неща, разни странни, дето повечето ми приятели не мога да понесат. Иначе със Стрелец на АСЦ не съм никак мрачен човек :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

aiia

« Отговор #9 -: Юли 20, 2009, 04:37:07 pm »
Да, Небесна. Харесва ми това което си написала. Точно е.
Ето че може и с една дума да се кажат толкова много неща.  8)

А страдате ли от безсъние? Повечето хора се оплакват от безсъние при пълнолуние. А други при Луна в Стрелец или огнен знак.
А има хора, които нямат такива проблеми.  ;)

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юли 20, 2009, 04:37:39 pm »
...Луната е ...спътник ...ето ...с една дума  :P
Аз "виждам" себе си във всяка една Луна  ;D  в зависимост от ситуацията и т.н. Моята по default е в Стрелец. Общо взето интересуват я чужди култури, обичаи, езици, далечни места, любопитна е,  понякога наивна и по детски се учудва на много неща и реагира по същия начин. Намира се в 4 дом - на трон и си е домашно пиле  :)
Небесна, не съм бохем даже напротив  :)

Имам две приятелки с Луна в Стрелец. По-големи бохемки от тях не познавам и по чисти същества...направо по детски наивни и незлобливи. А дъщеря ми има Луна в Стрелец, но нейната е в съвпад с Уран и Сатурн, а това много променя нещата.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #11 -: Юли 20, 2009, 04:37:52 pm »
Ето ви една готова схемичка,по отношение на нуждите:

Луна в знак изисква:

Овен           действие
Телец         стабилност
Близнаци    безгрижие
Рак            сигурност
Лъв            внимание
Дева             ред
Везни         хармония
Скорпион    интензивност
Стрелец      свобода
Козирог       резултати
Водолей      приятели
Риби           чувствителност

Може да заменим някои думи с по-подходящи или допълващи.Особено Луната във Водолей е най-особената-там е трудно да се разбере коя е основната и нужда-може да се започне от оригиналност до непокорност.Луната в Риби вероятно е най-мечтателната и възприемчива и има нужда най-много от широки полета (дълбоки пристани) да задоволи емоционалните си нужди.

Имам Луна в Близнаци и за мен нуждата от безгрижие,свободен полет в пространството си е доста силничка,до степен да надделее всякакъв Сатурн (отговорности и поставени задачи).

Ето ви някои готови интерпретации (общи)),може да ги коментирате или допълвате (от книгата "Планетите на любовта"):

ЛУНА В ОВЕН
Аз имам нужда да бъда: активен, с авантюристичен дух, насърчаван, прям, конкурентен, ентусиазиран, пръв, шеф, предизвикван.
Чувствувам грижата за мен: когато имам свобода, когато се обръщат директно към мен, когато ме карат да се възприемам като единствен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има много активност и движение.

ЛУНА В ТЕЛЕЦ
Аз имам нужда да бъда: стабилен, добре нахранен, финансово подсигурен, развълнуван, обичан, отпочинал, спокоен, консервативен.
Чувствувам грижата за мен: когато ми оказват практическа помощ, когато се отнасят честно с мен и ми показват привързаност, когато ми осигуряват физически комфорт.
Аз се чувствувам най-удобно: където има чувственост, сигурност и уют.

ЛУНА В БЛИЗНАЦИ
Аз имам нужда да бъда: общителен, интелектуален, контактен, многостранен, деликатен, духовно стимулиран, разговорлив, зает, информиран.
Чувствувам грижата за мен: когато съм оценен интелектуално, когато съм освободен от рутинното и когато общуват с мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има стимул за възприятията и се случват всякакви неща.

ЛУНА В РАК
Аз имам нужда да бъда: сигурен, да ми е удобно, да съм нахранен добре, да съм грижовен, задълбочен, домосед, сантиментален, покровителствуващ.
Чувствувам грижата за мен: когато се храня с това, което обичам, когато ме глезят и ме обграждат със сигурност.
Аз се чувствувам най-удобно: където е уютно и спокойно.

ЛУНА В ЛЪВ
Аз имам нужда да бъда: творец, занимателен, сърдечен, благороден, лоялен, великодушен, нежен, забелязван.
Чувствувам грижата за мен: когато ми се оказва специално внимание и грижа, когато оценяват градивното начало в мен и когато съм център на внимание.
Аз се чувствувам най-удобно: където цари изисканост, великодушие и имам възможност за лична изява.

ЛУНА В ДЕВА
Аз имам нужда да бъда: аналитична, скромна, изрядна, полезна, услужлива, прецизна, внимателна, разумна.
Чувствувам грижата за мен: когато забелязват колко съм полезна, когато оценяват уменията и проницателността ми, когато се въртят около мен, ако съм болна.
Аз се чувствувам най-удобно: където нещата са си по местата и имат смисъл за мен.

ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ
Аз имам нужда да бъда: хармонична, артистична, грациозна, справедлива, уравновесена, общителна, интелектуална, нежна, дипломатична.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моята дипломатичност, уважават преценките, които давам, и вниманието е фокусирано върху мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където има хармония и красота.

ЛУНА В СКОРПИОН
Аз имам нужда да бъда: силен, деен, емоционален, задълбочен, покровителстван, интуитивен, контролиран, властвуващ.
Чувствувам грижата за мен: когато ме ценят заради силните ми възприятия, когато ми дават възможност да не бързам с преценките, когато ме намират очарователен.
Аз се чувствувам най-удобно: където моята сила няма да пречи на никого.

ЛУНА В СТРЕЛЕЦ
Аз имам нужда да бъда: свободен, философ, авантюрист, весел, странствуващ, мъдър, оптимистичен, забавен, усърден.
Чувствувам грижата за мен: когато ми бъде позволено да се скитам свободно, ценят моята мъдрост, когато се смеят с мен.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да добия нови познания, където нищо не ме ограничава.

ЛУНА В КОЗИРОГ
Аз имам нужда да бъда: полезен, спартанец, амбициозен, работлив, организиран, земен, продуктивен, дисциплиниран, контролиран.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моята изпълнителност, когато ми се даде време за преценка, когато ме забелязват.
Аз се чувствувам най-удобно: където съм ефективен и продуктивен.

ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ
Аз имам нужда да бъда: уникален, аналитичен, обективен, добронамерен, искрен, непокорен, знаещ, приятелски настроен.
Чувствувам грижата за мен: когато ценят моя интелект, когато ме намират уникален, когато уважават моята нетрадиционност.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да бъда толкова необикновен, колкото ми се иска.

ЛУНА В РИБИ
Аз имам нужда да бъда: чувствителен, предан, далеч от действителността, вдъхновен, неуловим и приспособим, състрадателен. Чувствувам грижата за мен: когато ми дават възможност да бъда мечтателен, когато ценят чувствителността ми, когато ме разбират.
Аз се чувствувам най-удобно: където мога да плувам във всичко, което се изпречи на пътя ми.

*

Helo

« Отговор #12 -: Юли 20, 2009, 04:51:31 pm »
...Луната е ...спътник ...ето ...с една дума  :P
Аз "виждам" себе си във всяка една Луна  ;D  в зависимост от ситуацията и т.н. Моята по default е в Стрелец. Общо взето интересуват я чужди култури, обичаи, езици, далечни места, любопитна е,  понякога наивна и по детски се учудва на много неща и реагира по същия начин. Намира се в 4 дом - на трон и си е домашно пиле  :)
Небесна, не съм бохем даже напротив  :)

Долу-горе и аз така.  ;D
Но защо да съм наивна? И дали наистина съм?  ??? ...
Няма значение ...  ;D

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Юли 20, 2009, 04:52:39 pm »
Ей, момичета, грешка правите като не си следите Луната при козметичните и фризьорски манипулации (а и не само). Аз си боядисвам косата винаги при намаляваща Луна и ефектът е по-траен, не израстват бързо корените след това. Много полезни съвети могат да се почерпят от влиянията на луната в знак.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Юли 20, 2009, 04:56:34 pm »
И мен ме интересуват чужди култури и езици. Много съм добра в имитацията на различни произношения. Любопитна съм, вра си носа навсякъде, но за знания.  А не за клюки. Мразя махленски истории и седянки.
Но нали Луната се свързва с емоционалното състояние, майчинството, майката, жените.
Как изразяваме емоциите си... Мойта Водолейска Луна - искам да съм различна от масите. Не обичам да се сливам с тълпата. Като казвам различна, не си слагам пера в главата. Просто правя неща, които не са характерни и изглеждат странни в очите на хората.

Влияят ли ви фазите на Луната?
Съобразявате ли се с Луната, когато се боядисвате, къдрите, подстригвате или изобщо за разкрасителни процедури?
Аз лично отскоро почнах да се съобразявам. Сега я чакам да почне да нараства, да отида да се подстрижа малко.  ;D

Ми че ти си била копие на мен ,само дето на мен Луната ми е в Близнаци  ;D Ама диспозитора и Меркурий е във Водолей,може за това да е толкова сходно  :)

Фазите на Луната не ми влияят пряко,но усещам общия енергиен фон и някак си се синхронизирам с потока.Но понякога съм такъв кътил,че мога преспокойно да си проспа всяко Пълнолуние  ;D По Пълнолуние обикновено ставам по-емоционален,весел отколкото по някакъв друг начин на мен да ми се отразява.Иначе спазвам фазите на Луната при козметични процедури и се подстригвам най-вече на Луна в Дева (растяща).

А страдате ли от безсъние? Повечето хора се оплакват от безсъние при пълнолуние. А други при Луна в Стрелец или огнен знак.

Значи имам двама приятели с натални Луни съответно в Стрелец и Овен-първата наранена,втората не,но и в двата случая има хронично безсъние или проблем със заспиването като цяло.Обяснявам си го с това,че Луната в огнен знак е чувствителна на дразнения и трудно се успокоява (вкл и съзнанието).

Когато транзитната Луна е в Стрелец усещам безпокойство или напрегнатост-но това е защото ми прави опозиция с наталната и това е личното ми Пълнолуние  ;)

Имам две приятелки с Луна в Стрелец. По-големи бохемки от тях не познавам и по чисти същества...направо по детски наивни и незлобливи.

Имам същите наблюдения.Обикновено са жизнерадостни ,направо има нещо детинско в тях (което за Луна в Близнаци уж трябва да е ,ама тц-по-скоро мойта е палава и закачлива,такива са и други личности с Луна в Близне дето знам  ;D ),често са по-доверчиви и от Слънце в Стрелец.Наскоро даже се запознах с един млад ловджия в Странджата с Луна в Стрелец-ми този човек му дай само свобода и да си ходи из горите,да гони дивото-толкоз буквална Луна не бях срещал  ;D При това не говоря за просто селянче.И направо се е отказал от социализацията и си живее сред горите,само храм на Артемида остава да построи някъде.Ма това му е основната нужда и той си я осъзнал и си я задоволява.Но има и друго-Луните в Стрелец са склонни към бягане-нещо като не им харесва директно сменят посоката,често и чисто физически-без такт и разяснения.Видях го и сега ,виждал съм го и при други личности с такава Луна.

И преди съм казвал-такива Луни най-много привличам.И любими мои актьори се оказва,че са 80% с такива-в Стрелец  :D

*

aiia

« Отговор #15 -: Юли 20, 2009, 04:58:50 pm »
Синухе, има много литература в интернет както и по книжарниците за Луната.
Интересно ми е твоята Луна къде е, в кой дом, влияе ли ти? Усещаш ли я?
Съобразяваш ли се с нейните цикли?
Аз написах по една дума за всеки знак на един дъх, без да се замислям за оригинални думички. На прима виста. Ще се радвам и ти ако го направиш, ще бъде интересно за мен.  :-*

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Юли 20, 2009, 04:59:52 pm »
Ей, момичета, грешка правите като не си следите Луната при козметичните и фризьорски манипулации (а и не само). Аз си боядисвам косата винаги при намаляваща Луна и ефектът е по-траен, не израстват бързо корените след това. Много полезни съвети могат да се почерпят от влиянията на луната в знак.

Сигурно знаеш,но да кажа за тези дето не знаят-най-лошо е да се боядисва коса когато Луната е във воден знак-тогава боята трудно хваща.Най-бързо боята се хваща (засъхва) на Луна в огнен знак.

Оня ден на намаляваща Луна в Телец в точен тригон с Венерата ми в Козирог си направих кичурчета.Станаха много добре !  :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Юли 20, 2009, 05:01:10 pm »
Да, и аз съм чувала че за постригване е хубаво да се прави при нарастваща Луна, за да расте по бързо косата например ако жената е с дълга коса - това е важно ...че колко време изисква да стане дълга една коса ...Е, то може да се намери някоя фризьорка с две леви ръце да й кажеш само връхчета и да те направи по някакво нейно разбиране за връхчета  ;D За боядисването е логично да е при намаляваща, за да расте по-бавно и корените да не израстват много бързо още повече ако има голяма разлика между естествения цвят и боята.

*

Helo

« Отговор #18 -: Юли 20, 2009, 05:05:02 pm »

Значи имам двама приятели с натални Луни съответно в Стрелец и Овен-първата наранена,втората не,но и в двата случая има хронично безсъние или проблем със заспиването като цяло.Обяснявам си го с това,че Луната в огнен знак е чувствителна на дразнения и трудно се успокоява (вкл и съзнанието)

Аз като легна веднага заспивам. Не страдам от безсъние. И с моята Луна в Стрелец съм си много спокойна.  :P  ;D  ;D

Понякога имам абсолютен Телешки непукизъм. Така че, Луната ми май не ми влияе негативно.  ???

*

aiia

« Отговор #19 -: Юли 20, 2009, 05:06:29 pm »
Интересна работа. Сигурно бягаш по няколко км преди да заспиш, а? Джогинг могинг или ... ? ???
В кой дом ти е Луната и как е аспектирана?