Здравей Гост

Луната ...

• 221 Отговора
  • 33207 Прегледи
*

Helo

Re:Луната ...
« Отговор #20 -: Юли 20, 2009, 05:09:50 pm »
Интересна работа. Сигурно бягаш по няколко км преди да заспиш, а? Джогинг могинг или ... ? ???
В кой дом ти е Луната и как е аспектирана?

Не, аз съм мързелива и не бягам.  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Наистина като се връщам назад в годините не се сещам да съм имала проблеми със съня. Камо ли нещо да ме обезпокои и заради това да не мога да заспя. Обикновено заспивам бързо и спя като пън. Не се събуждам лесно. Иначе си лягам късно, понякога доста късно. Ама понякога си поспивам следобед.  ;D Аз не мога да се лишавам от сън. Трябва да спя достатъчно.

Луната ми в Стрелец е в края на 2-ри дом и се води като разположена в 3-ти.

имам:

Луна тригон Меркурий

Луна съвпад Нептун

Луна секстил Плутон

Луна секстил асцендент

Влияе ми като ме прави по-весела и безгрижна. Но има и други неща в хороскопа ми, които ми дават това. Съвпад на Слънцето с Венера, например.
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 05:16:53 pm от Helo »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #21 -: Юли 20, 2009, 05:14:52 pm »
Синухе, има много литература в интернет както и по книжарниците за Луната.
Интересно ми е твоята Луна къде е, в кой дом, влияе ли ти? Усещаш ли я?
Съобразяваш ли се с нейните цикли?

Ми нали вече споделих малко.Иначе съм съгласен с всички до в момента дадени кратки "визитки" за Луната.Добре ще дам с по една дума,обозначения и то от личните ми субективни наблюдения върху реални личности:

Луна в Овен- егоистка
Телец-прагматична
Близнаци-хамелеонска
Рак-задушевна
Лъв-игрива
Дева-студена
Везни-внимателна
Скорпион-дълбока
Стрелец-авантюристична
Козирог-прикрита
Водолей-ексцентрична
Риби-замечтана

На мен Луната ми е в 10 дом и я усещам много силно,щото ми е и синглетон.Като дете бях много чувствителен и ревях ако ме оставяха сам-но само ако е било вечер (страх от нощта,не толкова от тъмното).Привързвал съм се предимно към жените в рода ми.Бях много впечатлителен и емоционален-сега земята да се обърне няма да ми трепне оченцето  ;D Луната ми вече по-скоро се изявява в бързите интуитивни процеси и в много бързата адаптация спрямо всичко.Заради Луна в 10 дом реално съм се грижил за много хора (буквално народа).Като цяло вътрешният ми свят е бил винаги много по-важен от каквито и да е външни обстоятелства, да не кажа че ни ми влияят особено -но и повечето ми планети са в долната хемисфера.А заради знака и-Близнаци-мога да правя много неща накуп без да губя време и без да се изморявам ,емоционално мога добре да се маскирам и да играя такива сложни игри че само Слънце в Близнаци може да ме конкурира ( и усеща ),но не говоря за актьорство и залъгване ,а за многостранни сигнали дето трябва да имаш капацитета да разбереш /уловиш  ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Юли 20, 2009, 05:21:30 pm »

Аз като легна веднага заспивам. Не страдам от безсъние. И с моята Луна в Стрелец съм си много спокойна.  :P  ;D  ;D

Не е задължително да страдаш от безсъние.Просто най-често този проблем разглеждан само по знака на Луната е в огнените знаци.
Примерно аз имам свръх аспектирана и високо поставена Луна в уж нервен знак-Близнаци,ама си спа и аз като пън-без значение колко съм си използвал мозъка преди това.Но това се дължи на други фактори в картата ми (Нептун в 4 дом),а и от Козирожката практичност да не си хабя времето за сън в безмислена мозъчна дейност-абе често се улавям че така най-се справям със земното си съзнание-нещо като почне да ми пречи си казвам аз глупак ли съм да го допускам това и направо си го спирам  ;D

Луна съвпад Нептун

Ми Helo, така кажи -има ли Нептун замесен,не сънища ми направо жив спанак и в будно състояние  :P Шегичка-просто Нептун има свойството много да успокоява и отдалечава съзнанието ...

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Юли 20, 2009, 05:39:30 pm »
Безсъние ли? Какво е това "безсъние"? Аз имам Луна в квадрат с Нептун - най-обичам да си спинкам! Обаче като ми кацна Урана върху Луната, сън не ме ловеше.

*

aiia

« Отговор #24 -: Юли 20, 2009, 07:09:45 pm »
Предлагам да разгледаме по-обстойно Скорпионската Луна.
Мисля си, че тя е доста сложна /ревнива, обсебваща, доминираща, манипулираща, задушаваща/ особено ако се намира в 8 или 12 дом в съвпад с Плутон например или квадрат от Уран.

Някой има ли други наблюдения?

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Юли 20, 2009, 07:14:54 pm »

Слагам тук в оригинал едно описание на Луна в Скорпион, което според мен е много силно и много точно. Не се опитвам да го превеждам, за да не му се загуби силата. Не съм много добра в художествения превод, но който има опит, може да се опита да го преведе.

To understand the depth of the Scorpio Moon person, sit an gaze upon a candle light and imagine the flame as the flame that burns within the pit of your Soul.

The flame is hypnotic; it draws you deeply into a trance. Going deeper and deeper. You feel the power and heat. You marvel at the simple beauty and grace as it transforms it?s shape.

This is the power of the Scorpio Moon person. Strength, beauty, grace and the Power to create or destroy. But, like the candle flame, you can?t touch them.

Only through complete trust, will the Scorpio Moon person let you near the flame. And that trust will be tested over and over and over. It may take two or more lifetimes to gain that trust. And, you will never know if you passed.

However, you will know when you have failed, as there will no longer be a flame in view.

The Scorpio Moon person needs to learn to trust the voice from within. Once heard and recognized, they have the power to Fly!!

*

aiia

« Отговор #26 -: Юли 20, 2009, 07:26:55 pm »
Изгарящи са. Наистина.
Чудя се дали са отмъстителни...
Притежават сила, красота и дълбочина на мисълта, но къде отива енергията им зависи от мисълта. Може да бъде изключително пленителна или противоположно отблъскваща.
Интересен е в случея аспект между Луна и Плутон - понеже говорим за скорпионската Луна.
А какво ли би било ако Скорпионска Луна и Плутон са в съвпад в 2 дом?  ::)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #27 -: Юли 20, 2009, 07:29:21 pm »
Аз пък до ден-днешен не можах да си обясня моята Луна в 9-ти как по точно се изразява.Че е в Риби-в Риби е,ама че е в девети?!
Според мен най-точното за Луната в Риби е ЧУВСТВИТЕЛНОСТ и ЕМПАТИЯ,за отнесена,т.е.замечтана-можем да поспорим. :)
За Луна в Стрелец-това наистина са най-чистите създания.Душички!Искрени,добрички,големи сладури! :-*
Аз май не напразно се разбирам с тях,защото видях,че диспозитора на 9-ти-Нептун ми е в Стрелец в 5-ти. :o

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Юли 20, 2009, 07:50:03 pm »
Изгарящи са. Наистина.
Чудя се дали са отмъстителни...
Притежават сила, красота и дълбочина на мисълта, но къде отива енергията им зависи от мисълта. Може да бъде изключително пленителна или противоположно отблъскваща.
Интересен е в случея аспект между Луна и Плутон - понеже говорим за скорпионската Луна.
А какво ли би било ако Скорпионска Луна и Плутон са в съвпад в 2 дом?  ::)

За мен скорпионската Луна е по-скоро пленителна. Много силно ме привлича. Аз съм слънчев и лунен водолей, обаче имам много водни планети. Въэпреки това, не мога да издържам дълго време в нейния обръч, а той се затяга неусетно. Имах връзка с мъж водолей и с луна в скорпион. Моята луна в съвпад с неговото слънце - "съюз основан на свободата и зачитането на личното пространство". Обаче луната в скорпион беше обсебваща. Ако го питаш дали е обсебващ, той ще отрече тотално, и верно. Докато изисква от партньорката си да бъде покорна и предана,  в същото време човекът държи да си прави каквото си поиска.

*

aiia

« Отговор #29 -: Юли 20, 2009, 07:52:41 pm »
Е похотливи са. Понеже са магнетични и малко хора устояват на чара им. Особено ако Плутон е около Луничката.  8) Потайни са, понякога задкулисни.

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Юли 20, 2009, 08:30:39 pm »
Е похотливи са. Понеже са магнетични и малко хора устояват на чара им. Особено ако Плутон е около Луничката.  8) Потайни са, понякога задкулисни.

Похотливи, не точно. По-похотливи животни от Козирозите не съм срещала. Сексът на скорпионите е на едно по-друго ниво -на психологично, не толкова на плътско. Имам опит, както със слънчев, така и с лунен скорпион. Скорпионите са много манипулативни. Обичат игрички от рода на "хищник и жертва". Те не преследват жертвата си, а тайно я наблюдават от леговището си и чакат сама да се омаломощи. Когато стане слаба и уязвима (всички имаме такива моменти), скопионът нанася удара. Самият той може да изгаря от желание и да му личи, но скорпионът много добре се владее и няма да предприеме решителната стъпка преди точния момент. А това още повече нагнетява страстта. Дори и да успееш да го съблазниш, а това може да направят най-добре пластичните Риби, накрая пак той ще излезе победителят. Скорпионът се предава най-лесно пред Венера в Риби. Обича да покровителства и икога не наранява по-слабите. Чистите Скорпионите са много предани, почти до гроб, имам предвид тези, които не са ранени.

*

aiia

« Отговор #31 -: Юли 20, 2009, 08:54:38 pm »
А за безсънието ми няма ли да кажете нещо? Дали е от Луната? Не забелязвам да се влияе от лунните фази.

Най-вероятно, щом Луната ти е в Дева, много мислиш, мозъка ти щрака непрекъснато, няма покой за него, и оттам идва безсънието ти.
И аз съм имала нощи, убита от работа и от умора като цяло, но не мога да изключа мозъка си от емоции, и не мигвам цяла нощ. Имам сходен проблем с твоя. Никога не се наспивам. Никога. Вечно ми се спи.  Завиждам на хората, които имат установен режим на ставане. Казват ''свиква се''.
Била съм студентка 5 години. Лекциите ни бяха задължителни и само сутрин. Не можах да свикна с ранното ставане. Ходила съм на работа, редовна смяна, тоест от 8 до 17 ч. И пак години не можах да свикна.

Ако  знам, че на другия ден имам нещо много важно за вършене или важна среща или вълнуваща /емоционална/ среща не мога да мигна. Тряя се натъпча с хапчета, за да заспя. Особено ако срещата е на сутринта, лелеееееееее направо без да съм мигнала отивам на срещата. Ама вида ми е ...  :-[

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Юли 20, 2009, 09:07:00 pm »
А как някои хора успяват да не мислят за нищо преди да заспят? Това за мен е най-хубавото време, когато мога да съм сама със себе си.

Вероятно е така с луна в 12-ти дом - домът на сънищата. А като се има предвид, че твоят е в аналитичната Дева... ;) Прибави и квадратът с Юпитер, който има склонност във всичко да прекалява.

*

aiia

« Отговор #33 -: Юли 20, 2009, 09:17:29 pm »
Този квадрат пак ли влияе, като е с орбис 9 градуса?
А ако човек има силен 12 дом, това означава ли, че често сънува?

С моя прочут 12-и  претъпкан дом, мога да кажа, че има моменти в които много сънувам , всяка нощ буквално и то по няколко сънища. А понякога /месеци/ нищо не сънувам. Ама съвсем нищо.
Не съм забелязала досега сън да ми покаже нещо. Нито веднъж. Едно време, докато отворя очи и грабвах съновника, който ми беше на нощното шкафче.Но вече спрях да си губя времето в четене и проверка на кое какво означава.
Понякога от любопитство проверявам и сега, но знам че нищо няма да покаже съня. :D
Аз казвам ''сън сънувало, дупе спало''.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #34 -: Юли 20, 2009, 09:17:38 pm »
pokahontas ,  12 дом и планеи вътре това означава- много рядко  човект може да има  блокажи, които да трябва да преодолее :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

aiia

« Отговор #35 -: Юли 20, 2009, 09:20:32 pm »
pokahontas ,  12 дом и планеи вътре това означава- много рядко  човект може да има  блокажи, които да трябва да преодолее :)

Блокажи ли? Може би циклене или забаване на нещо в една или друга сфера, м?
Какво според теб съм преодоляла?  ::)

*

Skarlet

« Отговор #36 -: Юли 20, 2009, 09:21:17 pm »
Мдааа,добре сте си побъбрили за любимата Луна.И сте казали всичко за различните й знаци.Аз какво да кажа?Нямам какво да добавя.  ;D

*

aiia

« Отговор #37 -: Юли 20, 2009, 09:22:45 pm »
Мдааа,добре сте си побъбрили за любимата Луна.И сте казали всичко за различните й знаци.Аз какво да кажа?Нямам какво да добавя.  ;D

Кажи и ти една дума за Луната във всеки знак.
С какво асоциираш Луната в Овен, Телец и т.н.
Ама само с една дума.  ::)

Интересно ми е, ти като един Рак с Овча Луна, как ще ги наредиш...  8)

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #38 -: Юли 20, 2009, 09:33:43 pm »
Ще разясните ли какво ще рече луна в съвпад с нептун и хирон в водолей 5 дом прави  секстил  с  юпитер и със слънцето  и опозиция със сатурн.Много сложна ми се вижда тази обстановка около тая луна
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

aiia

« Отговор #39 -: Юли 20, 2009, 09:36:47 pm »
Ще разясните ли какво ще рече луна в съвпад с нептун и хирон в водолей 5 дом прави  секстил  с  юпитер и със слънцето  и опозиция със сатурн.Много сложна ми се вижда тази обстановка около тая луна

Става дума за детенце родено 2007 г.
АСЦ Дева или Везни, Слънце в Стрелец.
Сатурн в 11 дом Лъв.

И защо да е сложна обстановката?!
Опозицията Луна-Сатурн не е от най-леките, но ако не е тази опозиция нещо друго ще е.
Във всяка карта има по нещо ''сложно'', което трябва да се отработи.