Когато прогресивната Луна навлезе в моя 6-ти дом (Близнаци) през 2003 г. получих предложение за втора, допълнителна работа в консултантска фирма.
Когато пр. Луна съвпадна с десцендента ми (7-ми дом също в Близнаци) положението се затвърди с подписване на втори трудов договор (2004г.). Ситуацията продължи само една година, понеже станахме държавни служители и беше невъзможно да работя повече на 2-ри трудов договор (пр. Луна направи квадрат с натален Сатурн в 3-ти дом (договорите) и квадрат с наталните Плутон/Уран в 9-ти (юридически дом). Така, че се наложи да премина на хонорар.
Когато пр. Луна съвпадна с наталния ми Юпитер на куспидата на 8-ми дом и направи квадрат с натален Марс в 10-ти дом, аз напуснах предприятието, в което бях градила кариера с години (ноември 2007). Дълго време отдавах това спонтанно решение на приближаващата се Уранова опозиция, но всъщност това се случи много преди Уран да опонира на рожденото си положение. Всъщност пр. Луна в съвпад с моя Юпитер на куспидата на 8-ми просто е подсилила желанието ми за поемане на рискове. Ситуацията продължи точно 1 година и когато пр. Луна опонира на рождената Луна и Слънцето ми изпаднах в рискована за здравето ситуация, свързана с атмосферата на другото работно място (тайни корупционни сделки, нямам предвид работодателя си, а някои клиенти и взаимоотношенията им с някои държавни служители; купуване на екологични разрешителни и т.н. ). Това ме постави в ситуация на морален конфликт. Наложи се да се върна на предишната си работа по трудния начин, чрез конкурс. Но, както се казва: "Всяко зло за добро". По една случайност, мястото беше за по-висока длъжност.
В момента пр. Луна продължава транзита си през 8-ми дом и е в сходящ тригон с Марс в 10-ти. В кариерата всичко е спокойно, а мисля да купя дома, в който в момента живея. Замислям големи трансформации по 4-ти дом - да продам едни имоти, пък да купя този. Ще видим какво ще излезе.