Здравей Гост

Луната ...

• 221 Отговора
  • 33169 Прегледи
*

aiia

Re:Луната ...
« Отговор #180 -: Август 02, 2009, 07:08:05 pm »
Прогресивната ми Луна навлиза в Риби авг/сеп 2007, точно когато тр. Сатурн влиза в Дева.
Прогресивната Луна излезе от Риби и влезе в Овен точно когато приключи /поне за мен/ Сатурновия възврат. Тр. Сатурн вече окончателно премина през наталното положение и затова го считам за приключил възврат.

Интересна работа, значи.  :-[ хм...

*

Nebesna

« Отговор #181 -: Август 02, 2009, 08:24:54 pm »
Когато прогресивната Луна навлезе в моя 6-ти дом (Близнаци) през 2003 г. получих предложение за втора, допълнителна работа в консултантска фирма.

Когато пр. Луна съвпадна с десцендента ми (7-ми дом също в Близнаци) положението се затвърди с подписване на втори трудов договор (2004г.). Ситуацията продължи само една година, понеже станахме държавни служители и беше невъзможно да работя повече на 2-ри трудов договор (пр. Луна направи квадрат с натален Сатурн в 3-ти дом (договорите) и квадрат с наталните Плутон/Уран в 9-ти (юридически дом). Така, че се наложи да премина на хонорар.

Когато пр. Луна съвпадна с наталния ми Юпитер на куспидата на 8-ми дом и направи квадрат с натален Марс в 10-ти дом, аз напуснах предприятието, в което бях градила кариера с години (ноември 2007). Дълго време отдавах това спонтанно решение на приближаващата се Уранова опозиция, но всъщност това се случи много преди Уран да опонира на рожденото си положение. Всъщност пр. Луна в съвпад с моя Юпитер на куспидата на 8-ми просто е подсилила желанието ми за поемане на рискове. Ситуацията продължи точно 1 година и когато пр. Луна опонира на рождената Луна и Слънцето ми изпаднах в рискована за здравето ситуация, свързана с атмосферата на другото работно място (тайни корупционни сделки, нямам предвид работодателя си, а някои клиенти и взаимоотношенията им с някои държавни служители; купуване на екологични разрешителни и т.н. ). Това ме постави в ситуация на морален конфликт. Наложи се да се върна на предишната си работа по трудния начин, чрез конкурс. Но, както се казва: "Всяко зло за добро". По една случайност, мястото беше за по-висока длъжност.

В момента пр. Луна продължава транзита си през 8-ми дом и е в сходящ тригон с Марс в 10-ти. В кариерата всичко е спокойно, а мисля да купя дома, в който в момента живея. Замислям големи трансформации по 4-ти дом - да продам едни имоти, пък да купя този. Ще видим какво ще излезе.

*

mamma_mia

« Отговор #182 -: Август 02, 2009, 08:46:02 pm »
И аз имам прогресивна луна във везни от скоро.3дом,но на 20 гр ще влезе в 4 дом.
При мен имаше съвпад с плутон свързано с доста трансформиращи и разтърсващи моменти с най-близки хора.
След тези драматични събития дойде облекчението.В момента отново общуваме, но на друго ниво.Аз съм по-галантна,мила,търся мира във взаимоотношенията.
Но не след дълго ще очаквам съвпад на пр.луна с нат уран(3гр.преди 4 дом),сигурно също ще има разтърсващи моменти,само се моля да не е тежко както при съвпада с плутона.
А от веселата страна на пр.луна във везни :)започнах още повече да се контя и да се старая да изглеждам добре ::)

*

Helo

« Отговор #183 -: Август 02, 2009, 10:14:55 pm »
И аз да споделя за моята прогресивна Луна, стига да съм избрала правилната опция в astro.com - избрах Natal and progressed New Moon. Та, прогресивната ми Луна, между другото заедно със Слънцето, Северният Лунен Възел, Венера и Хирон са ми в 8-ми дом. Мисля, че е прекрасно!  ::)  :P Най неочаквано за мен, както си проучвах една област, която ме интересува, стигнах до дъното на нещата и придобих по-дълбоко разбиране за нещата. Така ми се отразява.  ;D В момента май и Плутон ми влияеше по някакъв начин на 8-ми дом ... вече не си спомням.  ;D

« Отговор #184 -: Август 14, 2009, 09:41:12 pm »
Нека всяка една от нас определи Луната с една дума.
Нали казват за раците, че за 28 дена настроенията им се сменят 12 пъти  ;D
Луна в:
-Овен - импулсивна
-Телец - бохемка
-Близнаци - любопитка
-Рак - чувствителна
-Лъв-горделива
-Дева-изискваща
-Везни - красива
-Скорпион - изкусителка
-Стрелец-мечтателка
-Козирог-хладна
-Водолей-различна
-Риби-мистична

Предлагам тука да си говорим за Луната, изобщо ранена, на трон, в падение всичко което искаме да кажем и да споделим от личен опит или това което сме прочели.
Как си я представяте? Как я усещате? Влияе ли ви?
Моята е в Близнаци и наистина съм ужасно любопитна
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Skarlet

« Отговор #185 -: Август 14, 2009, 09:53:58 pm »
И аз съм много любопитна,но гледам да не съм нахална.Пък нямам Луна в Близнаци. ;)

*

Helo

« Отговор #186 -: Август 14, 2009, 09:56:24 pm »
И аз съм любопитна, ама моята е в Дева  ;D
Но всички жени с Луна в Близнаци, които познавам, са много любопитни. За мъжете не мога да кажа същото или поне не в такава степен :)

А с Луна в Телец любопитни ли са?

Веднъж един, с когото общувах почти за първи път по Интернет и който се интерсува от астрология каза, че е почти 99 процента сигурен, че съм зодия Телец, заради моята "любознателност".

На Близнаците най-много им харесвам това, че са клюкари.  ;D И то безцеремонни клюкари, които говорят открито и без свян за всеки - поне тези, които аз познавам. Тактичност и свян при тях не съм видяла.  ;D ;D ;DХарсева ми, че мога да науча клюките и интересни скрити неща за хората от тях.  ;D ;D Иначе като цяло не ги харесвам.

И аз съм много любопитна,но гледам да не съм нахална.Пък нямам Луна в Близнаци. ;)

Аз аз понякога съм прекалено любопитна и малко нахална при питане за лични неща. Но за Луна в Стрелец предполагам, че това е нормално.

*

Skarlet

« Отговор #187 -: Август 14, 2009, 11:26:47 pm »

Аз съм остана с впечатление, че въздухът е любопитен. Скарлет, нали ацс ти е Везни?

Тъй вярно!  ;D

« Отговор #188 -: Август 14, 2009, 11:40:56 pm »
Имам колежка с Мерк във Везни на АС - е голяма е Мара подробната. Кой е забременял, кой и защо не й е казал. Иначе пък е голям парламентьор. Не можеш да я изкараш от равновесие.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #189 -: Август 14, 2009, 11:42:57 pm »
А ти смяташ ли, че хората с повечко въздух са любопитни :)

Дали ще го наречеш любопитство или желание за знания,все тая.Въздушните винаги имат нужда да знаят,да са информирани.Обичат общуването,не обичат да се задедяват дълго на едно място,по-непостоянни са. Някои дори с повечко въздух и огън са доста непостоянни, а други дори повърхностни и безотговорни.Но това е много общо,да не се обиди някой.  ;D Хубавото е,че съществува асцендента и цели 10 планети.Все някоя ще е в друга стихия и ще уравновеси характера. Айде,сладки сънища,че умирам за сън вече.  ;D

*

aiia

« Отговор #190 -: Август 14, 2009, 11:49:54 pm »
Мойта Луна е във Водолей , изобщо не съм любопитна. Кой, къде, защо, кога, в колко часа с кого не ме интересува. Пет пари не давам . Предпочитам да чета въпросите на Хелолката отколкото да ме занимават с подобни тъпотии. Мразя клюки, и клюкарки. Мразя да задавам и въпроси относно личния живот на хората или каквото и да е. Не е красиво!

Между другото, майка ми има Луна в Близнаци, ама и тя като мене. Не я интересува никой. Всеки да се оправя, така казва тя.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #191 -: Август 14, 2009, 11:51:35 pm »
Пък аз имам луна в риби и мноого слабо застъпен въздух. Страшно съм любопитна, умрем да работим с информация, просто ме влече и навсякъде си вра носа.

*

aiia

« Отговор #192 -: Август 14, 2009, 11:52:55 pm »
Много хора имат жажда за знания. Но разликата е че едни сами си намират отговорите на въпросите, търсейки в книги , енциклопедии и т.н. , а други искат да получат отговора наготово - смляно, синтезирано, обобщено.
Цяло изкуство е да седнеш сам и да знаеш къде да бръкнеш, за да получиш отговора. Ама сега е по-лесно с чичо Гугъл. Едно време, голям зор беше при нас учениците.

« Отговор #193 -: Август 15, 2009, 07:38:42 am »
Мойта Луна е във Водолей , изобщо не съм любопитна. Кой, къде, защо, кога, в колко часа с кого не ме интересува. Пет пари не давам . Предпочитам да чета въпросите на Хелолката отколкото да ме занимават с подобни тъпотии. Мразя клюки, и клюкарки. Мразя да задавам и въпроси относно личния живот на хората или каквото и да е. Не е красиво!

Между другото, майка ми има Луна в Близнаци, ама и тя като мене. Не я интересува никой. Всеки да се оправя, така казва тя.
Смятам че има разлика между любопитство и клюка.Аз работя с жени в сферата не услугите коментират се пред мене какви ли не пикантни истории и клюки за хора но дои не ги запомням.Но за сметка на това пък имам рождената дата на всяка клиентка която познавам по добре .Ровя се из хороскопите им и гледам но с никой нищо не коментирам.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #194 -: Август 18, 2009, 08:44:16 pm »
Иска ми се всеки да разкаже как чувства дълбоко в душата си своята Луна.

Хело ,това вече го правихме.Измисли някоя друга заигравка  ;)

« Отговор #195 -: Август 18, 2009, 09:12:19 pm »
Хммм, а някой знае ли нещо за съвпада на Лилит с Луна?
да - лулитка
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #196 -: Август 18, 2009, 09:35:13 pm »
набоков беше автора на книгата ако се не лъжа, гледала съм филма

« Отговор #197 -: Август 19, 2009, 07:13:37 am »

*

veshti4ka

« Отговор #198 -: Август 19, 2009, 06:28:56 pm »
Мерси много за линка! Разбрах, че съвпад на Луна с Лилит, че и в 12 дом дава наклонности към астрологията.

Т.е. Ако имаме съвпад на Лилит с Луна в даден хороскоп, то имаме все едно ДВЕ ЛУНИ в този хороскоп. Затова влиянието на луната ще е засилено, което ще рече, че значението на дома, в който е попаднала луната ще има силно въздействие върху индивида. Също майката ще окаже такова, дали ще е положително или отрицателно,
според мен зависи от аспектите, които получава луната в натала и анализа на нейния управител и диспозитор.

Това е цитат от Шехерезада от този форум. Явно ми е силен 12 дом.
Има ли друг с такъв съвпад или с наблюдения върху такива хора? Наистина ли дава влечение към окултното?

ако питаш мен, този съвпад особено непроработен такава щръклица ще ти даде, че и до психиатрия можеш стигна  ;D

*

aiia

« Отговор #199 -: Август 19, 2009, 06:38:17 pm »
Аз пък съм чувала, че  съвпадът на Лилит с Луната дава ''мръсна уста''. Индивида с такъв аспект кот' каже става.. внимавайте с такива хора.  ???

;D