черната сянка. И са ми разказвали как някаква тъмна сила нахлува в стаята и ги притиска...
Преди време това се случи на брат ми (вече съм казвал за това,но го казвам за тези които преди не са били във форума).Беше си цял цикъл-случи се над 5 пъти,съвпадаше с периода когато Сатурн му транзитираше няколко пъти на АСЦ-влизайки и излизайки от 12 дом.Брат ми не се занимава с езотерика и т.н.,мисля и че не е особено емпатиен и чувствителен,колкото е една хармонична личност. Та какво се случва-появява се именно черна сянка докато спи,тя го парализира и той не може да мръдне, почва да го души,брат ми започва да вика на сън,но понякога няма дори и сили за това.Чак аз се стряскам като съм го чувал.Интересното е,че сянката го преследваше-защото няколко месеца след като това започна,брат ми влезе в казармата и това му се случваше дори и там.Даже ми сподели,че там дори веднъж чул как като се борил със сянката,тя побягнала и и
чул стъпките.Т.е. това вероятно е астралното тяло на някой човек (сянката си била и с такава форма)

Положението беше много сериозно,до степен брат ми да ме пита дали да ходи на психолог.Дадох му тогава едни камъни,разни ритуалчета и транзита мина на Сатурн и това вече не се е случвало.
Сатурн на АСЦ и специално в заден съвпад от към 12 дом може да свали защитата на тялото за чужди влияния.Същото е и Сатурн в напрегнат аспект със Нептун-това съм го виждал вече доста пъти.Тогава хората освен към физическа и психическа слабост,са отворени към негативни астрални влияния,негативни енергии от всякакъв вид.Септември ме чака такъв транзит (Сатурн квадрат Нептун от 1 към 4 ) и не ми се мисли( по принцип е дискомфортен аспект,не че е задължително да ме нападат,имам сравнително силна защита за да не се притеснявам), само се успокоявам че ще мине бързо и няма да го повтори