Здравей Гост

негативни нощни посещения

• 47 Отговора
  • 16940 Прегледи
*

holanda

негативни нощни посещения
« -: Юли 23, 2009, 03:13:06 pm »
случвало ли ви се е да усетите странно чуждо присъствие докато спите?Аз се изумих(по-скоро се ужасих) от една скорошна случка,по време на сън(принципно спя леко,дори осъзнавам какво се случва в стаята).Дори си мисля и си чертая планове спеейки...но това е друга тема,по-важното е,че в един момент усетих наближаването на нещо страшно негативно,всъщност 2-3 такива,на които и сега не мога да дам форма и облик :(.Само чувствах как се приближават до вратата на стаята ми и с това ставах все по напрегната и ужасена,докато в един момент започнах да треперя и да се моля да изчезнат.Явно силата на искрената молитва е способна на чудеса,тъй като приближаващите се създания изчезнаха мигновено точно преди да се докоснат до вратата ;).Дали някои от вас е имал подобно ''преживяване''? :D

Re:негативни нощни посещения
« Отговор #1 -: Юли 23, 2009, 03:59:30 pm »
здравей holanda,

и на мене ми се е случвало - всъщност като се замисля даже няколко пъти..
при мене обаче се будя от това присъствие и го усещам в стаята..някъде зад мен.
и познай- не смея да се обърна..ужасно е.

първите няколко пъти не можах да отреагирам - изчезна от само себе си това "нещо"
последния път успях да се концентрирам и да го отблъсна/или поне така си мисля/

наистина би било интересно, ако някои може да даде обяснение

*

Helo

« Отговор #2 -: Юли 23, 2009, 05:26:44 pm »
По време на сън в организма се произвеждат халюциногенни вещества. Те са есетествена част от тялото и се произвеждат в малки количества. Има ги и в храната ни. Изобщо не е чудно, че имате такива усещания. Когато тези вещества се вкарат в по-големи количества по изкуствен начин в организма, хората се срещат със странни същества.  :P

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Юли 23, 2009, 05:48:20 pm »
Хелооо пак се опитваш да замажеш положението, но фактите говорят друго  :P :P :P

и аз съм се събуждала от чуждо присъствие в стаята, което ме кара да изпитвам страх. начинът е просто да му заповядаш да изчезва оттам. за разлика от земята, в ефирното ниво една проста заповед върши чудеса  ;)

*

ga3l

« Отговор #4 -: Юли 24, 2009, 05:13:05 pm »
Мен отдавна не са ме спохождали 'лошите', но ако се случи пак ще опитам и аз със заповед ..  :-\

*

crazy_666_999

« Отговор #5 -: Юли 26, 2009, 08:51:50 pm »
Случи ми се веднъж.Бях започнала да се унасям когато усетих че нещо ме лови за врата и започва да ме души.Изплаших се адски много.Чувството беше смразяващо,все едно бях в друга реалност.Преди този случай,чувствах че в стаята ми има нещо странно.Вратите на гардероба скърцаха непрестанно,без причина,веднъж си бях сипала кафе,чашата на масата,аз бях далече от нея а тя се обърна все едно някой я бутнал.И като малка виждах някакви светлинки,от който се страхувах много.Не зная дали има нещо общо но блокът в който живеех е бил построен на турско гробище...Радвам се че се махнах от там,но един ден ще се прибера и не зная  ???
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 01:42:11 pm от crazy_666_999 »

*

Helo

« Отговор #6 -: Юли 27, 2009, 09:57:59 am »
Отдавна се чудя едно нещо. Според вас на какво се дължи факта, че точно вечер се засилват страховете на хората, който обикновено те се страхуват от разни странни същества, които не съществуват.  Дали защото през деня са твърде ангажирани, за да мислят за това? Дали слънчевата сетлина им вдъхва увереност и влияе благоприятно на психиката? А това, че първите лъчи на слънцето прогонвали злите духове според мен е само метафора, която показва, че с появата на лъчите на слънцето изчезват и страховете на хората.  ;) Дали страхът е от нещо, останало в колективното несъзнаваноно на хората? Нощем са си разказвали страшни истории и са се плашили. Освен това едно време са вярвали в духове и разни страшилища, а те нали идват все през нощта. А може да има един дълбоко вкоренен страх, който са имали още най-древните хора сигурно по цялата планета - страхът, че слънцето може да се скрие и да не се покаже отново. Такива са историите за сътворението на света при примитивните народи, а и не само при тях. След като Слънцето било създадено и за пръв път залязло вечерта, страх обзел хората, че може никога повече да не се появи. Страхували се, че не могат да се виждат в тъмното, че им е студено... Дали тези най-древни нощни страхове не са останали в колективното несъзнавано и сега всеки отделен човек да има дадености през нощта да се страхува?
А от друга страна, болежките се появяват или се изострят точно вечер! Защо?

Какво мисилите за това?  ::)

*

ga3l

« Отговор #7 -: Юли 27, 2009, 11:33:40 am »
Според вас на какво се дължи факта, че точно вечер се засилват страховете на хората, който обикновено те се страхуват от разни странни същества, които не съществуват.  Дали защото през деня са твърде ангажирани, за да мислят за това?

Спящият човек е особено уязвим и беззащитен по време на сън. Аборигените в Австралия спят само по корем, за да не отлети душата им през нощта. А 'разните странни същества' си съществуват съвсем реално.  :)

Инак аз съм изпитвала най-смразяващият страх в живота си през деня.

*

Helo

« Отговор #8 -: Юли 27, 2009, 11:35:55 am »
Инак аз съм изпитвала най-смразяващият страх в живота си през деня.

Но той заради човек ли е бил или заради странно същество?  ???

*

ga3l

« Отговор #9 -: Юли 27, 2009, 12:26:36 pm »
Инак, аз съм изпитвала най-смразяващият страх в живота си през деня.

Но той заради човек ли е бил или заради странно същество?  ???

Я, бе как заради човек.  ;D  Аз като всеки уважаващ себе си Овен мога да се бия и не на последно място да бягам бързо ако се наложи ..   ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юли 27, 2009, 08:36:40 pm »
Това което описвате, и на мен ми се е случвало неведнъж, и на други мои близки.
Всъщност, в една друга тема jinom вече е обяснил какво е. Или поне това е една от възможните хипотези.
Не вярвам, че е плод на самовнушение или фантазия. Не съм човек, който лесно се поддава на внушения, страхове почти никакви не ме спохождат. Едно от "научните" обяснения на гореописания феномен е т.нар. сънна апнея. Не отричам, че в някои случаи и това е възможно, но също така не мисля, че това е единственият възможен вариант.
Живеем в многоизмерен свят, обитаван от най-различни същности, гъмжащ от енергия и информация. Това, че повечето от нас все още нямат достатъчно развити сетива да го усетят, е причина да търсим "обосновани" от гледна точка на науката обяснения и да отхвърляме всичко що не подлежи на рационална оценка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #11 -: Юли 28, 2009, 08:45:00 am »
Едно от "научните" обяснения на гореописания феномен е т.нар. сънна апнея.

Lillie, може ли да ме насочиш къде мога да прочета повече за сънната апнея.
Усещам я  най-вече когато се унасям, точно преди да заспя, просто спирам да дишам, след това усещам леко разтърсване . Като че ли някой ме бута за да се стресна и да започна да дишам. Това се повтаря до три, четири пъти докато заспя напълно.  Иначе не усещам страх или някакво присъствие.  Не съм се изследвала досега. Тези изследвания не ги поема здравната каса, а и няма лечение.
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 09:35:03 am от Mari »

« Отговор #12 -: Юли 28, 2009, 09:16:36 am »
     Чувала съм от мои познати, на турски има точна дума на това посещение - горе-долу в превод значи да те налегне тъмнината, черната сянка. И са ми разказвали как някаква тъмна сила нахлува в стаята и ги притиска...Забелязала съм че това се случва на хора, които имат засилена емпатичност и чувствителност....Сина ми преди време скачаше с ужасени викове в съня си, самата аз съм се смразявала от тези викове...и после ми е обяснявал, че някакво тъмно тяло се е промъкнало покрай него. А той често спи с полуотворени очи...

*

Helo

« Отговор #13 -: Юли 28, 2009, 09:35:07 am »
    Чувала съм от мои познати, на турски има точна дума на това посещение - горе-долу в превод значи да те налегне тъмнината, черната сянка. И са ми разказвали как някаква тъмна сила нахлува в стаята и ги притиска...Забелязала съм че това се случва на хора, които имат засилена емпатичност и чувствителност....Сина ми преди време скачаше с ужасени викове в съня си, самата аз съм се смразявала от тези викове...и после ми е обяснявал, че някакво тъмно тяло се е промъкнало покрай него. А той често спи с полуотворени очи...

Притиска ги?  :o Точно като инкубите и сукубите.  ;)  ;D

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%BA%D1%83%D0%B1

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%BA%D1%83%D0%B1

Хората едно време са давали какви ли не обяснения и описания на нощните си страхове и преживявания.  ::)

*

ga3l

« Отговор #14 -: Юли 28, 2009, 01:10:00 pm »
За вас не знам, но мен наистина ме преследват със сексуални намерения. А и в интерес на истината предпочитам да е така, отколкото да ме душат за врата.  :o 

*

ga3l

« Отговор #15 -: Юли 28, 2009, 01:13:38 pm »
.. къде мога да прочета повече за сънната апнея.

http://www.sleepapnea-bg.info/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юли 28, 2009, 04:19:43 pm »
За вас не знам, но мен наистина ме преследват със сексуални намерения. А и в интерес на истината предпочитам да е така, отколкото да ме душат за врата.  :o 

И мен така, но не само сексуални. Усещала съм и да ми притискат гърлото, и да ме парализират, после те "омагьосват" със странни видения, картини, звуци...
Виждам, че мнозина от вас са имали близки срещи със среднощни натрапници, не съм единствената "луда".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #17 -: Юли 28, 2009, 04:48:06 pm »
За вас не знам, но мен наистина ме преследват със сексуални намерения. А и в интерес на истината предпочитам да е така, отколкото да ме душат за врата.  :o  

И мен така, но не само сексуални. Усещала съм и да ми притискат гърлото, и да ме парализират, после те "омагьосват" със странни видения, картини, звуци...
Виждам, че мнозина от вас са имали близки срещи със среднощни натрапници, не съм единствената "луда".

А какви са тези видения и звуци, с които те омагьосват?  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #18 -: Юли 29, 2009, 06:47:57 am »
а споко бе Лили, не си само ти  ;D   май всички ни са посещавали  ::)

последно на сън попаднах на някакви вещици дето пред мен извършваха заклинания и ме гледаха страшно  :-X   но хубо че се сетих в този момент да издигна огледална стена между себе си и тях и те се разбягаха с крясъци  ;D ;D ;D   а иначе за инкуби и сукуби мноо ги мразя щото са гадни и ти изсмукват цялата енергия  :-X :-X :-X  но пък сексуално посещение от астрален дух си е хубаво нещо  ;D ;D ;D

*

ga3l

« Отговор #19 -: Юли 29, 2009, 07:35:04 am »
..   а иначе за инкуби и сукуби мноо ги мразя щото са гадни и ти изсмукват цялата енергия  :-X :-X :-X  но пък сексуално посещение от астрален дух си е хубаво нещо  ;D ;D ;D

Е, в такъв случай аз съм имала приключения с астрален дух, щото си беше доста приятно преживяването ..   :-[   Може да направим и тема: 'Позитивни нощни посещения' ..  ;D