Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84625 Прегледи
*

Helo

Сатурн
« -: Юли 24, 2009, 02:11:05 pm »
Сатурн - зловредна планета или не?! Разбира се, че той дава и положителни неща и ограничения, но нека обсъдим как можем съзнателно да превърнем неговото влияние в положително или поне в такова, което да ни носи полза.

Как може неблагоприятните аспекти, които Сатурн сключва с другите планети да се използват съзнателно, за подобряване на нещо в нашия живот?

Сега открих и тази тема.  ;D

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,575.0.html

*

ga3l

Re:Сатурн
« Отговор #1 -: Юли 24, 2009, 03:15:15 pm »
Мисля, че на Сатурнчо аспектите дори и несъзнателно си вършат чудесна работа. Ето като гледам при мен, при транзита му върху Слънцето ми без да си имам и най-бегла представа от астрология, каква чудесна работа е свършил.., мм направо тръпна в очакване за следващият.    ::) ;D
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 03:33:20 pm от ga3l »

*

123

« Отговор #2 -: Юли 25, 2009, 07:12:26 am »
Аз като незадълбочен и само консуматор на астрологията бях много гордо-щастлива, когато ми казаха, че имам силен Сатурн, пък и е управител на Слънцето, много време ми трябваше, за да разбера, че това съвсем не комплимент ;D ;D
и очевидно все още не съм усвоила прословутите му "уроци" ;D

*

Helo

« Отговор #3 -: Юли 25, 2009, 07:17:47 am »
Нека всеки от нас каже как му се отразява Сатурн първо в зависимост ат дома, в който е разположен и след това в зависимост от аспектите, които сключва с другите планети.

*

Skarlet

« Отговор #4 -: Юли 25, 2009, 07:52:55 am »
Ние по рождение сме си търпеливи, няма какво да отработваме. Генетично ни е заложено.  :P  Стоим си кротко и само мърморим като Деви. ;D Но действие, йок. Марс ни е в падение...

Ти по коя карта го гледаш този Марс в падение за БГ ? Или разсъждаваш по твоя,че не схванах тънката ти мисъл.Аз пък вчера цял следобяд бях без нет.  ::) 

*

123

« Отговор #5 -: Юли 25, 2009, 08:18:57 am »
Нека всеки от нас каже как му се отразява Сатурн първо в зависимост ат дома, в който е разположен и след това в зависимост от аспектите, които сключва с другите планети.

Не знам как ще ти помогне това, но ще се включа в "споделено" ;D
Сатурн ми е в 7ми дом в Близнаци, във взаимна рецепция с Упр на 7ми, секстил Марс в 4-5ти, тригон Уран в 10ти и квадрат с Плутон на МС откъм 9ти и не на последно място съвпад с Южен възел, управлява 2ри дом
Както можеш да се досетиш от написаното нямам и не съм имала брак ;D ;D ;D
Но си мисля, че при мен виновникът не е само Сатурн, а и комбиниран с Уран в квадрат и с двете светила
Не мога да кажа, че съм нямала любов, макар и да съм влизала все в трудни връзки, но истината е, че много трудно харесвам някого, обикновено има голямо времево разстояние от една до друга връзка и все са някакси значими
С парите като цяло не съм имала проблеми, с малки излючения, но пък във 2ри ми стои съвпадът на Юпитер/Венера, който ме прави твърде разточителна :D

*

Helo

« Отговор #6 -: Юли 25, 2009, 09:01:58 am »

Не знам как ще ти помогне това, но ще се включа в "споделено" ;D
Сатурн ми е в 7ми дом в Близнаци, във взаимна рецепция с Упр на 7ми, секстил Марс в 4-5ти, тригон Уран в 10ти и квадрат с Плутон на МС откъм 9ти и не на последно място съвпад с Южен възел, управлява 2ри дом
Както можеш да се досетиш от написаното нямам и не съм имала брак ;D ;D ;D

Ще ми помогне то. Как иначе да разбера дали работи някой аспект и как, ако аз го нямам и няма кой да каже как се чувства при този аспект.

Да, разбирам!На мен Сатурн ми е в опозиция с Венерата, която е в 7-ми дом и положението е същото.  ;)

Но мисля, че сигурно няма по-лоша позиция от това Сатурн да ти попадне в 1-ви дом. Ще се радвам, ако тези, които имат Сатурн в 1-ви дом разкажат как той им влияе.  ::)

Сега и аз да споделя малко. На мен Сатурн и Марс са ми в съвпад, ама не мисля, че това ми дава кой знае каква агресия. Тази позиция уж давала работливост. Е, ама аз съм от по-мързеливите.  ::)  ;)
Обаче тази позиция давала и противопоставяне. Ей това много го умея и отвътре ми идва да се противопоставям и все да противореча на мнението на хората.  ;D  ;D  ;D Някой като каже нещо, аз все намирам разумни доводи да изтъкна, че по-скоро противоположното е вярно.  :P Марс в съвпад със Сатурн давала и добри стратези, хора, които планират добре. Ама аз не правя кой знае какви планове. Обикновено се нося по течението, защото така или иначе, немалка част от плановете ми се провалят. Какъв е смисълът тогава да планирам? Нали знаете "Ако искаш да разсмееш Господ, кажи му, че си имаш планове".  ;D

Сатурн ми прави и секстил с Юпитер. Наистина ми дава известна любов към знанията. За такива хора казват, че са добре информирани. Обаче и за тази позиция се казва, че дава на хората добри умения да планират, а ето че аз не забелязвам такова нещо при мен. Поне не и в ежедневието си. Дава и здрав разум. Мисля, че го имам.  ::)

*

123

« Отговор #7 -: Юли 25, 2009, 09:30:22 am »
Баща ми е Стрелец със Сатурн съвпад Плутон в 1ви, Асц Лъв, Слънце съвпад Марс в 5ти, Юпитер квадрат Сатурн
По-организиран човек от него не познавам, и е по-козирог от мен ;D, но също така е и вечният оптимист ;) и това го спасява...
Не знам какво точно му е на самия него, но мога да ти кажа как се живее с такъв човек
Най-добре го описва фразата "Тук се слуша моята воля и мнение, различно от моето на важи!" Е, с годините поулегна ;D Ощо взето напомня за Великия диктатор ;D

Пропуснах да кажа, че цял живот началник е работил, с изключение на първите 6 месеца ;D
И за него всичко друго може да се каже, но в никакъв случай - мързелив, освен това притежава неизчерпаема енергия

« Последна редакция: Юли 25, 2009, 09:44:08 am от abroad »

*

ga3l

« Отговор #8 -: Юли 25, 2009, 10:00:13 am »
Ох., попаднах на страхотен астрологичен сайт, направен с голямо чувство за хумор и от сутринта не мога да спра да се смея ..  

Та за Сатурн  пише:

В Астрологията , Сатурн се изявява като много вреден изрод. Влиянието му е изключително скапано и тежко. Създава най сериозните главоболия и пречки. Изобщо не се шегува. Циклите му на възвръщанеса са пословични със своята курвенска изява. Всеки ,който ги е преживял - около 29 тата си годишнина се е променил по някакъв начин и е излязъл с множество поражения и уроци. Сатурн в знак няма отношение към характера на отделния индивид. Аспектите му се считат за адски вредни и тежки. Разбира се и той си има своите добри черти , но макар и да се намират такива , Сатурн си остава най гадното копеленце от всички. Положението му в дом е много важно. Указва проблемите и трудностите ,които ни чакат в дадена сфера от живота. Когато реши все пак да ни награди - наистина го прави както трябва , но на повечето вече им се е отелил вола ......  - След дъжд - качулка.

И на въпроса за Сатурн в първи дом

Влиянието му прави доста гадости. При дамите се случват много неприятни форми на насилие. Родения е застрашен от всякакви травми , катастрофи и шибани болести. Противопоказно е да се занимава с опасни дейности и рисковани спортове. Живота често е наситен с проблеми , които изглеждат неразрешими. Хубавото е че прави човека доста мъдър , но за сметка на осмислянето на собствени грешки. Могъщи врагове и коварни недоброжелатели. Нещастия. В по напреднала възраст може да се очаква сериозна и изстрадана , но действително голяма награда.....

« Последна редакция: Юли 25, 2009, 10:04:49 am от ga3l »

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #9 -: Юли 25, 2009, 11:34:58 am »
Та за този сайт - напълно лаишки, копи-пействано е от много книги и сайтове 1:1, примерно от Линда Гудман. И не всичко тоговаря на истината. Е, явно човека има чувство за хумор, даже доста грубовато. Но за любопитковци дето си нямат понятие от астрология - става.  ;D
Но поне да си беше довършил хороскопа и пуснал нета......

Поне човека си е играл да направи сайт, това му го признавам ;)

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #10 -: Юли 25, 2009, 11:42:45 am »
А сега за Сатурн:

Моя е в Близнета в 12 дом, в опозиция със Сатурн, тригон с Лилитката и секстил със Слънцето.
Нормално е - преживяхме сериозна катастрофа при кратко пътуване /градско/ - заради 3 дом на Меркурий и имам слабо гърло и сливици да  :(  Затова внимавам със студеното и особено газирано почти не пия.
Понякога, но рядко съм подтиснат и леко меланхоличен с или без причина.

Това за мен  :)

*

Helo

« Отговор #11 -: Юли 25, 2009, 11:54:18 am »
А сега за Сатурн:

Моя е в Близнета в 12 дом

Това кара ли те да се усамотяваш често?  ::)

*

ga3l

« Отговор #12 -: Юли 25, 2009, 11:59:46 am »
А сега за Сатурн:

Моя е в Близнета в 12 дом, в опозиция със Сатурн ..

Предполагам, че на този аспект се дължи професионалното ти развитие в астрологията ..  :)

edit: Но поне за Сатурн в 12 дом научихме, че дава проблеми със сливиците и необясними меланхолии ..  :P
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 12:15:28 pm от ga3l »

*

holanda

« Отговор #13 -: Юли 25, 2009, 12:24:46 pm »
Моя е в 3 дом,заобиколен от Уран и Нептун,всичко в Козирог и в аспект с Имум Цели.Дотук добре :).В квадрат със Слънцето и Марс(о,и Меркурии) в 12 и в опозиция с Юпитер и Хирон в 9 дом.ГотЕно! :-X :-X :-XНо поне не ми вреди на Луната в 11 и Венерката във 2 дом.Бе,т''6ак работа си е,но ше се справим,няма как ;D.Само не разбирам как да дефинирам съвпада на Сатyрн с Уран и Нептун-всички си носят своята енергия и смисъл ,толкова специални сами по себе си,но трудни за интерпретиране,когато са в съвпад.Някакви идеи? ???

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #14 -: Юли 25, 2009, 12:36:35 pm »
Е, това за сливицие не е от дома, ама карай. Вярвам се шегуваш, знаеш кое определя слабите места в организма и потенциалните болести....... :o

А за меланхолиите е точно оттам. Както и влечението ми към Астрологията, но слава богу поне по тъмни окултни и мистични науки не съм хлътнал още :-\

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #15 -: Юли 25, 2009, 12:39:12 pm »
Да Helo, обичам да се усамотявам, но не защото съм единак или странник, просто си събирам мислите така. Все пак имам Асцендент Близнаци и съм доста общителен човек.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #16 -: Юли 25, 2009, 12:57:40 pm »
Asla, провокира ме с това за българите, че сме много пасивни. Да, нямаш си на представа колко е вярно. И не само пасивни, а и души под наем, преклонени глави, дупедавци и не си знаем правата, камо ли да се  борим за тях. Имам достатъчно наблюдения, защото работя с много хора и затова така. А най-лошото е, че и не искаме да се борим като че ли. Всеки се е затворил и се спасява поединичко, като прецеква другия до себе си, така се цакаме един друг, вместо да сме единни. Абе да не почвам, че няма да спра по тая тема... >:(
А и да не разводнявам темата. Май ще трябва да пусна една тема в Говорилнята, че ме е напушило... 8)

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Юли 25, 2009, 01:02:43 pm »

edit: Но поне за Сатурн в 12 дом научихме, че дава проблеми със сливиците  :P

Сливиците се управляват от Телец и Венера.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #18 -: Юли 25, 2009, 01:11:15 pm »
Да Скарлет, права си  :)  Аз имах в предвид по-скоро бронхити /нали за тях са отговорни Близнаци/ и други вследствие гърло или сливиците. Слава богу, все още сливиците ми са на мястото си. Защото доста помагат въпреки всичко.

*

ga3l

« Отговор #19 -: Юли 25, 2009, 01:20:48 pm »
Ivanco, би ли ми пратил данните си на ЛС. Искам да проуча по какъв начин, съвсем непринудено и с лекота успяваш да ме изведеш от равновесие ..  :P