Здравей Гост

дебелеенето

• 47 Отговора
  • 7771 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
дебелеенето
« -: Юли 26, 2009, 08:48:07 pm »
пускам нова тема по ред причини и искам да ги изброя:
оспамихме юпи,нептун и хирон
седя си на плажа и гледам толкова грозни картини , че постоянно се питам коя планета , къде в какъв аспект носи това грозно дебело и неоформено тяло , което прилича на онези силиконови топчета , които мяташ по прозорец и те придобиват чудати форми ;D.
дебелеене от храна и неправилно ядене.
дебелеене от заболяване.
миии,много са причините да си имаме нова тема.
 ;Dзаповядайте и добре дошли в тема дебеллееенееее!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:дебелеенето
« Отговор #1 -: Юли 26, 2009, 09:15:34 pm »
една от поредните провокаций за темата.
давам данните на сина ми , който надебеля е меко казано.jjjjjjjjjjjjjjj.виж какъв сатурн има и....не ме питай
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 07:39:45 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #2 -: Юли 26, 2009, 09:18:08 pm »
Здравословното хранене е на първо място, но е скъпо
удоволствие, изискващо доста усилия за приготвяне
на храната, пък и кой има време за това в днешния
забързан делник  8)

Стреса е в основата на дебелеенето, а и на последващи
здравословни проблеми. Чувствителните и емоционални хора
са изложени на по-голям риск от вредното влияние на стреса,
докато земните като че ли са по-устойчиви, както и променливите знаци са по-адаптивни.

Още от училище децата в БГ се захранват с хамбургери и пици,
че е най-лесно. Коя мама има време да готви ежедневно - нали е на работа....
Спортуването е също масово недостъпно в днешно време и
липсват елемантарни условия за БГ.
Естествени минерали и амулети

*

aiia

« Отговор #3 -: Юли 26, 2009, 09:53:12 pm »
Ще кажа само една дума в тази тема и тя е "СПОРТ''.
Какво повече бих могла да кажа?!
Децата от малки трябва да бъдат провокирани да спортуват. А не да им купуваме компютри и да ги наливаме с кока-кола и тестени закуски, пици и т.н.
От малки трябва да проявят интерес към здравословното хранене.

Защо да е скъпо здравословното ядене?
Че месото да не е по-евтино от зеленчуците?! Пиците да не са евтини или други пръжки сирена, кашквали и т.н.  :-X?

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #4 -: Юли 26, 2009, 09:57:24 pm »
една от поредните провокаций за темата.
давам данните на сина ми , който надебеля е меко казано.31.10.1994г.гр.софия 0:3мин.виж какъв сатурн има и....не ме питай

Гледам картата на детето ти Марая. С Марс на асц, детето би трябвало да е доста живо и подвижно  . От друга страна с голямото струпване в 4 ти дом, може би предпочита домашната обстановка?!
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 26, 2009, 10:27:30 pm »
Ще кажа само една дума в тази тема и тя е "СПОРТ''.

Бих добавила и безопасен секс.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юли 26, 2009, 11:06:18 pm »
Каква връзка има това с дебелеенето? Освен че в следствие на небезопасен секс можеш да забременееш и да напълнееш съответно. Нещо не схващам водолейската ти мисъл ???

Е, хайде, като че ли не знаеш, че при секса се изгарят много калории. А когато се прави и с любим човек, освобождава от стреса...Не се хващай за думата "безопасен". Това е просто задължително в днешно време.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Юли 26, 2009, 11:32:39 pm »
A, това ли имаш предвид ;D
Ами аз пък имам една приятелка, която откакто прави редовно секс, си стои пълничка, защото е спокойна, че е обичана ::)
А едва ли това е решение за затлъстелите деца ;D и младежи до 16-18

Да, бе мила. Аз се пошегувах малко... ;D

*

123

« Отговор #8 -: Юли 28, 2009, 10:07:30 pm »
Винаги съм имала проблеми с килограмите с Асц Стрелец и Луна в Рак и нелеко ранена, Венера в съвпад с Юпитер във 2ри, но и благодарение на второто, може би, циклично съм успявала да ги преодолея...
Най-голямото ми разширение в това отношение е белязано от съвпада на  Сатурн и Луна /може би най-тежкият ми период с емоционално, душевно и физиологично значение до сега/ и опозиця на Сатурн към Юпитер /управител на Асц/

« Отговор #9 -: Юли 30, 2009, 08:36:20 am »
Всичко се оправя с повече спорт и човешка храна.

*

mamma_mia

« Отговор #10 -: Юли 30, 2009, 01:18:58 pm »
Аз надебелях в следствие бременност.Качих 30 кг.а бях 50 :-[
минаха 2 години от раждането и все още имам най-малко 10 за сваляне.
Прави сте за много неща,стрес на първо място.Аз имам ежедневен стрес и въпреки движението,не се горят тези калории 8)
Правене на секс-да,но откакто родих с мъжът ми не върви(нещо привличането го няма).
Здравословна храна да,трябва....но както казвате в забързаният делник-трудно става.
Трябва плодове,зеленчуци,вода,риба и пилешко.Е,знама ама....
Всеки ми казва,абе добре си така,не изглеждаш дебела и т.н,но като знам каква красавица бях на времето...слабичка.
За това и аз пуснах преди дни темата за транзитното слънце,дали когато е през първи дом може да донесе заслабване :)
По натал имам сатурн съвпад луна,казвали са ми,че при такова положение да не се тревожа,че ще си отслабна.Този съвпад давал слаб човек.
Ха дано! ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Юли 30, 2009, 01:33:06 pm »
Всичко се оправя с повече спорт и човешка храна.

Божке,да не би канибализма да е на мода!  :o ;D ;D

Най-голямото ми разширение в това отношение е белязано от съвпада на  Сатурн и Луна /може би най-тежкият ми период с емоционално, душевно и физиологично значение до сега/ и опозиця на Сатурн към Юпитер /управител на Асц/

Абе то било много просто.Известно е,че под стрес организма търси да се запасява с енергия и пълнеенето е налице дори и когато няма промени в храненето (макар че такива често са налице в такива периоди).А Сатурновите транзити могат да бъдат доста стресиращи-някои реагират на стреса със слабеене,други с пълнеене (познавам такива хора по принцип).

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Юли 30, 2009, 02:00:25 pm »
По натал имам сатурн съвпад луна,казвали са ми,че при такова положение да не се тревожа,че ще си отслабна.Този съвпад давал слаб човек.

аз също имам тази позиция и винаги съм била рагу и зъби  ;D ;D ;D  движех се между 43-48кг. и през двете си бременности стигах до 75 кила - да се чудиш топам ли се или се търкалям по улиците  :-[  но и след двете раждания за около 6 месеца си възвръщах старите килограми безпроблемно и без диети. от 1 година насам качих 20 кила отгоре си като на магия. реално не съм яла повече отпреди, а дори по-малко защото просто не ми се яде. за мен "диета" си е мръсна дума и хич и не ща да я чувам... 

ей ся ще ви кажа нещо дето повечето ще се сащисат, но си е факт и то неоспорим - фигурата не зависи от храната, а от емоционалното състояние на организма. когато бях кльоща ядах като прасе по 5 пъти на ден, като на 1 хранене съм стигала до половин тенджера манджа и 1 хляб /само за мен/  ;D ;D ;D  свекър ми все ми викаше "да си жива и здрава, ама плюскаш колкото 10 мъже и само хабосваш храната!"  и то предимно ядях мазничко /обожавам го/ като например: сланинка, майонеза, соса на печеното месо, свински ребърца с повече мазничко, пържено, панирано и т.н.  метаболизма ми и до ден днешен е перфектен...

такааа... а сега килата ми се качиха от емоционална нестабилност - хиляда проблеми ми се скупчиха на дебелата глава и аз започнах да издигам емоционална бариера, която впоследствие стана толкова дебела и плътна, че изби здравата на физическо ниво. в момента както повечето знаете ми предстои възврат на Юпитер, който ми е на асцедента. той стигна ас-то ми и сега се върна, но пак ще мине оттам. според правилата аз трябва да кача килограми, но уви... аз вече слабея. още ме е страх да се кача на кантара да не се счупи, но осезателно усещам разликите от преди месеци. това се дължи на емоционалната стабилност, която започнах да градя на ново... това е...

*

aiia

« Отговор #13 -: Юли 30, 2009, 02:16:46 pm »
Всичко си е до яденето и комбинирането на храните.
Що се отнася до транзитните планети, те просто отключват някакви емоционални състояния - стрес, радост, мъка и т.н. да не ги изброявам, в резултат се натрупват килограми или обратно.
Трябва да има режим според мен. Но понякога събитията в живота ни принуждават да променим дори и хранителните навици.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Юли 30, 2009, 02:24:09 pm »
Всичко си е до яденето и комбинирането на храните.

Ако си говорим за здравословен живот-да.
Ма ти не четеш ли какво пишат хората или си караш на автопилот?
Аз също мога да ям ли ям и съм все "рагу и зъби"-в крайна сметка всичко е енергия и според зависи от твоята енергия,тази енергия става едно или друго.Някои казват,че всеки си има специфично морфогенетично поле към което физическата форма гледа дори след някои ексцесии да се върне отново във вида отговарящ на полето-вече въпросът е дали съзнанието спомага или пречи на процеса като най-активният фактор (докато полето си е пасивният като първоначална матрица).

*

aiia

« Отговор #15 -: Юли 30, 2009, 02:33:58 pm »
Марая каза:
неоформено тяло , което прилича на онези силиконови топчета , които мяташ по прозорец и те придобиват чудати форми Ухилен.
дебелеене от храна и неправилно ядене.
дебелеене от заболяване.
миии,много са причините да си имаме нова тема.
 Ухилензаповядайте и добре дошли в тема дебеллееенееее!

На автопилот ли пиша!??!  За силиконовите топчета  и увиснали задници, не знам дали планетите са виновни или по скоро нощния живот, алкохола и разюздания живот като цяло. А за пиците да не говорим..
Има хора цял живот са слаби, а  други дебели. Това си е генетично.
Но мисля, че говорихме за надебеляването и отслабването, нали така? Тоест за резките и драстични промени в теглото.

А като една двойна дева съм манячка на тема здравословно хранене.
Аз не се променям.
1. Не пия
2. Не пуша
3. Не ям месо, само риба и то печена.
4. Не ям хляб, пици и тестени изделия. Само макаронени и то рядко.
Наблягам на обезмаслени сирена, млека, кашкавал, ориз /рядко/ варени яйца, мюсли, плодове и зеленчуци. От въглехидратите само печен картоф.
5. Пикантни сосове забранени!
6. Пържено забранено!
7. Наблягам на течностите.
8. Кафе 1 брой сутрин еспресо-лаваца.  Без захар.
9. Газирано забранено освен Кока - кола веднъж седмично.
10. Най-големия ми грях е шоколада. Хапвам поне 2 в седмицата.  ???
« Последна редакция: Юли 30, 2009, 02:40:02 pm от Asla »

« Отговор #16 -: Юли 30, 2009, 02:46:10 pm »
   Пия, пуша, по мъже ходя, всичко забранено го ям, когато ми се иска и колкото ми се иска......Да ми е хубаво на душата, откъде да знам, утре може да съм вече умряла, пък не искам да ида на гладен стомах на оня свят.... ;D :P
   На времето си мечтаех да съм мекичка и пухкавка, щото бях буца от мускули, сега съм пак буца ма вече от подредени целулитчета....Който не ме харесва да си ме държи в къщи и да не ме пуска по улиците да ме гледат хората  ;D /няма такъв дето да ме държи в къщи....елемент липсващ/. Сори че оспамих темата.

*

aiia

« Отговор #17 -: Юли 30, 2009, 02:53:22 pm »
 ;D ;D ;D ;D
Яжте, пийте, носете новите дрехи и пишете по-голям аванс...  ;D, че току виж Плутон ви нагазил изневеделица.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Юли 30, 2009, 03:28:20 pm »

ей ся ще ви кажа нещо дето повечето ще се сащисат, но си е факт и то неоспорим - фигурата не зависи от храната, а от емоционалното състояние на организма.

Това за някои може да се окаже, че е невероятно откритие, но аз също стигнах до този извод преди известно време.

Дотогава все се чудих как еди кога си съм била тракащи кокали, яла съм какво ли не, пък после диети, режими и никакъв ефект.
 Вече се настроих, че просто не бива да се бориш физически със себе си, а да успееш да намериш покой в душата си и да решиш проблемите си към момента. След това ще настъпи желания ефект и и каквото там ти е нужно, тялото само ще си приеме формата, която най-добре му приляга. Иначе здравословното хранене си има своя смисъл разбира се. Аз лично винаги съм била негов привърженик, мисля, че помага да живееш в синхрон с природата, но и затова се иска подготовка и да ти идва отвътре, не насила.
Ето аз сега си признавам например, че съм захвърлила всичко, което ме кара да се чувствам добре по отношение на храненето ... значи какво - червената лампа светва - има проблем и той е психически, емоционален.

Успех Вещичка във възвръщането на твоите форми.  :)   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Юли 30, 2009, 03:30:34 pm »
Абе сещам се някой беше цитирал автор, който описва транзита на Уран, че се успокоявал само с хранене и така успявал да заспива.  ;D Иначе нямал мира от нерви и не можел да мигне.

Та, затова и при Сатурн и при Уран нещата може да не са такива, каквито ги очакваш поне в този смисъл на слабеене или качване на кг. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.