Как ви се отразяват съвпадите на транзитиращите тежки планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон) към господарите на домовете? Нека разгледаме първо господарите на главните оси - Асц, МЦ, Десц, ИЦ.
Спирам се на съвпадите, защото те са най-силните аспекти и имат най-отчетливо проявление.
Аз мисля, че съвпадите към владетелите на съответния дом влияят по-тежко отколкото транзита на планета през дома. Когато планета навлезе в съответния дом, в зависимост от аспектите които сключва, тя е гостенка там (положителни аспекти) или натрапник (отрицателни аспекти). Но ако господарят на дома е благоприятно аспектиран, каквито и неприятности да предстоят, те биха могли да се преодолеят с лекота- господарят на дома ще си свърши успешно работата, а проблемите се превръщат в предизвикателства. Обратният вариант с ранен господар, е по-труден, според мен.
Да започнем с първи дом и Асцендента.
Моят е в Стрелец, управляван от Юпитер в Рак. Транссатурнова планета никога няма да докосне наталния Юпитер през остатъка от живота ми (а и преди това не се е случвало). Възможни са само Юпитерово възвръщане и Сатурнов съвпад. При съвпад на Сатурн с Юпитер (господарят на физическото тяло и личността), аз изпитвам страх за физическата си безопасност и клаустрофобия. Без малко да стана жертва на пладнешки обир при този аспект (за радост, безуспешно).
Вие имали ли сте съвпади на тежки планети с господаря на Асцендента и как са ви се отразявали в здравословен и психологически план, или на събитийно ниво?