Здравей Гост

Съвпади към господарите на домовете

• 55 Отговора
  • 8210 Прегледи
*

Nebesna

Как ви се отразяват съвпадите на транзитиращите тежки планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон) към господарите на домовете? Нека разгледаме първо господарите на главните оси - Асц, МЦ, Десц, ИЦ.

Спирам се на съвпадите, защото те са най-силните аспекти и имат най-отчетливо проявление.
Аз мисля, че съвпадите към владетелите на съответния дом влияят по-тежко отколкото транзита на планета през дома. Когато планета навлезе в съответния дом, в зависимост от аспектите които сключва, тя е гостенка там (положителни аспекти) или натрапник (отрицателни аспекти). Но ако господарят на дома е благоприятно аспектиран, каквито и неприятности да предстоят, те биха могли да се преодолеят с лекота- господарят на дома ще си свърши успешно работата, а проблемите се превръщат в предизвикателства. Обратният вариант с ранен господар, е по-труден, според мен.

Да започнем с първи дом и Асцендента.

Моят е в Стрелец, управляван от Юпитер в Рак. Транссатурнова планета никога няма да докосне наталния Юпитер през остатъка от живота ми (а и преди това не се е случвало). Възможни са само Юпитерово възвръщане и Сатурнов съвпад. При съвпад на Сатурн с Юпитер (господарят на физическото тяло и личността), аз изпитвам страх за физическата си безопасност и клаустрофобия. Без малко да стана жертва на пладнешки обир при този аспект (за радост, безуспешно).

Вие имали ли сте съвпади на тежки планети с господаря на Асцендента и как са ви се отразявали в здравословен и психологически план, или на събитийно ниво?

*

toroni

• **
  • 561
Re:Съвпади към господарите на домовете
« Отговор #1 -: Юли 27, 2009, 12:07:59 pm »
Как ви се отразяват съвпадите на транзитиращите тежки планети (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон) към господарите на домовете? Нека разгледаме първо господарите на главните оси - Асц, МЦ, Десц, ИЦ.

Спирам се на съвпадите, защото те са най-силните аспекти и имат най-отчетливо проявление.
Аз мисля, че съвпадите към владетелите на съответния дом влияят по-тежко отколкото транзита на планета през дома. Когато планета навлезе в съответния дом, в зависимост от аспектите които сключва, тя е гостенка там (положителни аспекти) или натрапник (отрицателни аспекти). Но ако господарят на дома е благоприятно аспектиран, каквито и неприятности да предстоят, те биха могли да се преодолеят с лекота- господарят на дома ще си свърши успешно работата, а проблемите се превръщат в предизвикателства. Обратният вариант с ранен господар, е по-труден, според мен.

Да започнем с първи дом и Асцендента.

Моят е в Стрелец, управляван от Юпитер в Рак. Транссатурнова планета никога няма да докосне наталния Юпитер през остатъка от живота ми (а и преди това не се е случвало). Възможни са само Юпитерово възвръщане и Сатурнов съвпад. При съвпад на Сатурн с Юпитер (господарят на физическото тяло и личността), аз изпитвам страх за физическата си безопасност и клаустрофобия. Без малко да стана жертва на пладнешки обир при този аспект (за радост, безуспешно).

Вие имали ли сте съвпади на тежки планети с господаря на Асцендента и как са ви се отразявали в здравословен и психологически план, или на събитийно ниво?

Имам Сатурн на Асц. в Близнаци и освен  съвпад на  Юпитер не съм и няма  и да преживея съвпад на друга транссатурнова планета. Аз съм висока и много слаба, но точно тогава бях с 30 кг. отгоре, бременна с първото  си дете и изпитваща големи страхове от предстоящото раждане. :o
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Юли 27, 2009, 12:22:19 pm »
Торони, темата е за съвпади на тежки планети с господарите на домовете. Разбирам, че твоя Асцендент се намира в Близнаци. Господарят на Близнаци е Меркурий. Би ли споделила къде е разположен господарят на Асцендента - Меркурий в твоята натална карта? Имала ли си съвпади на тежки планети към рождения Меркурий и как си ги почувствала?

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #3 -: Юли 27, 2009, 12:43:06 pm »
Торони, темата е за съвпади на тежки планети с господарите на домовете. Разбирам, че твоя Асцендент се намира в Близнаци. Господарят на Близнаци е Меркурий. Би ли споделила къде е разположен господарят на Асцендента - Меркурий в твоята натална карта? Имала ли си съвпади на тежки планети към рождения Меркурий и как си ги почувствала?

P.s Извинявам се за недоглеждането. Разсеяла съм се нещо.
Моят Меркурий е във втори дом в Рак. Но да си призная не съм наблюдавала задълбочено как ми се отразяват съвпадите с тежки планети.Помня само,че когато  Сатурн беше върху Мерк. бях много изморена психически, а и недоспала
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Юли 27, 2009, 12:46:34 pm »
До момента при мен забелязвам по-голямо влияние на квадратурите към управителите на домове. Все пак няма как съвсем да си направя този извод, защото тепърва очаквам Сатурн, когато влезе във Везни да направи съвпад с Плутон, управител на Асц.
Плутон вече е минал през Нептун, управител на 4 дом, ИЦ, но наистина нямам никаква представа какво му е било действието, в смисъл не се сещам нещо на неговия транзит да отдам по отношение на делата, свързани с този дом ... хмм. Жалко, че не мога да помогна с повече информация, но поне според мен си действат предизвикателните аспекти към управителите на домове, дори да не са съвпад.
Явно мен ме "обичат" повече квадратурите.  :P  

При транзит на Сатурн към управителя на седми дом аз започнах връзка и научих важен урок, но по-съществената промяна/събитие в партньорските отношения настъпи в периода на предстоящия съвпад с втория управител на 7 дом.
Вече съм споделяла впечатлението си, че вторите управители на дома не са никак второстепенни. Когато на върха попада един знак, но по-голямата част от него в друг, често поне при мен събитията идват по втория управител и въобще характеристиките.
Незнам как е при вас, но да не се отплесваме от хубавата тема.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 27, 2009, 12:51:22 pm »
Напротив, това за вторите управители на домовете, е много ценна информация и си заслужава да я споделиш. Все пак темата е за управителите на домовете.

*

SIANA

• 17
« Отговор #6 -: Юли 27, 2009, 12:53:17 pm »
Някой би и казал,когато сатурн съвпадне с господаря на 5 дом,какво може да се очаква,някой който гое изпитал ако може да сподели

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Юли 27, 2009, 01:00:50 pm »
Някой би и казал,когато сатурн съвпадне с господаря на 5 дом,какво може да се очаква,някой който гое изпитал ако може да сподели

Моят господар на 5-ти дом е Венера и управлява едновременно и МЦ. По отношение на 5-ти дом съм забелязала ограничаване на романтичните преживявания, консерватизъм в облеклото, къси прически, строг вид, предпочитание към по-възрастни джентълмени и търсене на сигурност във връзките. При този аспект, рутината е убийствена за една по-разкрепостена и авантюристична личност, но така или иначе си длъжен да се примириш. 

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #8 -: Юли 27, 2009, 01:10:37 pm »
Когато Юпитер се възвърна (в съвпад със себе си) като управител на 4 ми дом-точно тогава живях за седмица далеч от дома (на почивка),но не съм се местил.

Когато Уран мина в съвпад с упр на АСЦ и МЦ  Меркурий-се занимавах по-сериозно с усвояването (припомнянето от минал живот) на астрологията.След това Нептун като мина върху Меркурий започнах да служа професионално чрез нея на другите (Нептун ми е упр на 7 дом).

При съвпад на Сатурн с Луна в 10 дом където Луната е упр на 11 дом-се занимавах с обществена дейност,с много хора и с публичност.

Съвпада на Плутон с упр на 7 дом-Нептун ме въвлече в много духовни връзки ,чрез които се осъществяваха определени трансформации.

Това ме чака следващата година на Сатурнов възврат (упр на 5 дом).Мисля,че когато управител на даден дом съвпадне със себе си това засилва много дома и нещата са по-контролирани.Започва нов цикъл в развитието/изявата на този дом.Разбира се зависи много и от статуса на планетата в картата-как ще премине това,наред със съпътстващите влияния.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #9 -: Юли 27, 2009, 01:32:11 pm »
Сега пък това с възвратите на господарите на домовете ме наведе на друго-това може и да означава,че всеки възврат подновява енергията на упр дом ,дори може възвратната карта да се тълкува и през призмата на дома  ???

Пример:всеки има Солари,Лунари и прочие които лесно може да се проследят.Това ще рече,че дома който ти управляват Слънце и Луна всяка година и месец се обновяват и позициите в тези карти,могат много повече да засягат като цяло сферата на дома,която по принцип управлява възвръщащата се планета и да показват обща динамика в тази област.Това сега ми хрумна,може и да го изследваме.

С Луна упр на 11 дом следва всеки Лунар(картата),да има и някакво отношение към развитието на приятелските ми връзки,груповите ангажименти,следването на мечтите ми и помощта от съдбата;да бележи някакво изменение или обновление в някои от направленията на дома,отделно от възвратната карта.

Със Слънце упр на 12 дом-всяка Соларна карта може да има отношение към това как служа на Бог,изразявам вселенският поток, свързвам се с цялото,разчиствам карма и развивам вътрешните си духовни структури...

И така с останалите  :D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #10 -: Юли 27, 2009, 01:32:35 pm »
Моят асцендент е Везни, управляван от Венера във Водолей . Венера е в края на 4-ти дом. Досега съм имала съвпади със Сатурн- през този период съм била в майчинство. Било е 1992г., по-младите може да не си спомнят , но тогава беше криза за храна и продукти от първа необходимост. Сега се сещам, че съм чакала на опашка за тоалетна хартия . Трудно се гледа бебе в такова време. Била съм  на 21год.-имала съм сили..
Съвпад на Нептун с Венера не съм го усетила.
Съвпад на Уран с Венера - тук силно е било влиянието на Уран- имах една глупава връзка, сега от позицията на времето го отчитам.  :-[

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Юли 27, 2009, 01:49:40 pm »
Сега пък това с възвратите на господарите на домовете ме наведе на друго-това може и да означава,че всеки възврат подновява енергията на упр дом ,дори може възвратната карта да се тълкува и през призмата на дома  ???

Пример:всеки има Солари,Лунари и прочие които лесно може да се проследят.Това ще рече,че дома който ти управляват Слънце и Луна всяка година и месец се обновяват и позициите в тези карти,могат много повече да засягат като цяло сферата на дома,която по принцип управлява възвръщащата се планета и да показват обща динамика в тази област.Това сега ми хрумна,може и да го изследваме.

С Луна упр на 11 дом следва всеки Лунар(картата),да има и някакво отношение към развитието на приятелските ми връзки,груповите ангажименти,следването на мечтите ми и помощта от съдбата;да бележи някакво изменение или обновление в някои от направленията на дома,отделно от възвратната карта.

Със Слънце упр на 12 дом-всяка Соларна карта може да има отношение към това как служа на Бог,изразявам вселенският поток, свързвам се с цялото,разчиствам карма и развивам вътрешните си духовни структури...

И така с останалите  :D

Ха, това е интересно предложение. С удоволствие ще го изследвам за себе си. Значи, ако започна с лунното и слънчево възвръщане, трябва да очаквам обновление и изменение в делата на 2/8-ми дом, тъй като светилата ми управляват 8-ми  (Рак на върха и интерсептиран Лъв), а са позиционирани във 2-ри.

« Отговор #12 -: Юли 27, 2009, 01:50:42 pm »
Небесна,поздравления за страхотната тема.

При мен упр. на асц  и на 8 дом е Венера в Стрелец разположена  във втори дом.Имам период от живота си от който не си спомням нищо.Все едно не съм го живяла аз,а тялото ми е било под наем.
При съвпад на тр.Плутон през Венера срещнах най-голямата си любов и се омъжих.При съвпад на Плутон със слънцето ми-упр. на 11 дом-преживяхме най-голямото си финансово затруднение.Без работа с малко дете.При съвпад на Плутон с господаря на 5 дом,загубих баща си.забелязала съм,че Уран ми е много чувствителна точка в хороскопа,винаги при активиране се случва някакво събитие.Той е най-слабо аспектиранта планета,само квадртура с Марс и тригон с МС.Планети във водолей нямам.
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 01:56:27 pm от Lina_re »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #13 -: Юли 27, 2009, 02:01:53 pm »

Ха, това е интересно предложение. С удоволствие ще го изследвам за себе си. Значи, ако започна с лунното и слънчево възвръщане, трябва да очаквам обновление и изменение в делата на 2/8-ми дом, тъй като светилата ми управляват 8-ми  (Рак на върха и интерсептиран Лъв), а са позиционирани във 2-ри.

Нещо такова,като приоритета е на упр дом-в случая 8ми (извличане на средства,секс,тайни и загадки( ;D ),сблъсъци с ценностни системи на другите,заплахи,промени в малките групи,неща които умират или се раждат и т.н.).И от там ако в Лунара имаш АСЦ примерно Овен-бързи и агресивни промени в тия насоки,Рак или Козирог-колебания и несигурност,вкопчване и задържане,а отделно аспектите в картата може да показват и как и къде.Много сложно става,но и аз сега ще го изследвам.Разбира се не търсим огромни неща,колкото забележими  ;)

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юли 27, 2009, 02:05:12 pm »
Небесна,поздравления за страхотната тема.

забелязала съм,че Уран ми е много чувствителна точка в хороскопа,винаги при активиране се случва някакво събитие.Той е най-слабо аспектиранта планета,само квадртура с Марс и тригон с МС.Планети във водолей нямам.

Благодаря! А би ли споделила, кой дом ти управлява Уран и къде е разположен в твоята карта? А от какво естество са събитията, които се случват при активирането на Уран? Дай, пример, ако не те затруднявам!  ;)

« Отговор #15 -: Юли 27, 2009, 02:22:16 pm »
Разбира се,че не ме затрудняваш. ;)
Уран ми управлява 5 дом и се намира във втори в знака Скорпион.При съвпад на юпитер с уран през 1994 година,спечелих пари от една игра за решаване на кръстословици.Дванадесет години по-късно,когато Юпитер пак беше там, през 2006г,баба ми и дядо ми прехвърлиха собствеността на един имот.Когато родих голямата ми дъщеря тр.Уран е в моя 5 дом и  е бил в много точна квадратура с рождената си позиция.При квадратура със Слънцето ми се записах на курс по астрология.Ами това се сещам засега. :)

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Юли 27, 2009, 02:38:09 pm »
Разбира се,че не ме затрудняваш. ;)
Уран ми управлява 5 дом и се намира във втори в знака Скорпион.При съвпад на юпитер с уран през 1994 година,спечелих пари от една игра за решаване на кръстословици.Дванадесет години по-късно,когато Юпитер пак беше там, през 2006г,баба ми и дядо ми прехвърлиха собствеността на един имот.

Ето това е един много показателен пример за аспекта Уран/Юпитер в действие. Това е "щастливият случай" в действие. Господарят на 5-ти дом във втори дом показва, че има шанс да печелиш от лотарии и всякакъв вид спекулации. Когато този господар е Уран има шанс това да става случайно и най-неочаквано. Когато Юпитер е направил съвпад с твоя Уран ти си спечелила от игра. Всякакви неочаквани приходи и печалби са по Уран във втори дом, но тази позиция също означава и нестабилно финансово положение.

« Отговор #17 -: Юли 27, 2009, 02:51:48 pm »
Всякакви неочаквани приходи и печалби са по Уран във втори дом, но тази позиция също означава и нестабилно финансово положение.

Да така е,но аз съм се научила да се спрявам с това положение на Уран-днеска имам утре нямам-като винаги си отделям,когато имам,за да имам когато нямам. ;D

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Юли 27, 2009, 03:10:21 pm »
Всякакви неочаквани приходи и печалби са по Уран във втори дом, но тази позиция също означава и нестабилно финансово положение.

Да така е,но аз съм се научила да се спрявам с това положение на Уран-днеска имам утре нямам-като винаги си отделям,когато имам,за да имам когато нямам. ;D

Хи-хи-хи! И аз така правя!

*

mamma_mia

« Отговор #19 -: Юли 27, 2009, 03:59:30 pm »
Аз имам АС в лъв,слънце в 9 дом риби.
В момента преживявам набезите на тр.уран около слънцето,но все още не е стигнал точните градуси за съвпад.Слънцето ми е на 29 гр.,а тр.уран на 26 гр пък и в момнта върви ретрограден.За сега не усещам нещо което да избива към супер независимост или някакви особени контакти с чужбина и чужденци.
Останалите трансперсонални може би няма да ги преживея като съвпад защото са много далече от слънцето ми.Само нептун е на куспидата на 8ми,но доста време ще мине за да го доближи. :)