Здравей Гост

Марс

• 125 Отговора
  • 22570 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Марс
« Отговор #20 -: Август 01, 2009, 04:58:55 pm »
как си го обяснявате това , само с факта , че Марс/IC е в квадрат към Асц/Дсц или друга е причината да привличате подобен род хора ::)

Не ми е в квадрат с АС, дори са в знаков тригон.
Да, интересното е, че при мен Марс е най-хармонично аспектираната планета и се намира в кротките Риби. Самата аз мразя агресията и арогантността, но доскоро привличах все марсови хора и марсови обстоятелства. Хора, които имат проблем с контрола на емоциите (Луна), на яростта и агресията (Марс). А също и първосигнални хора, които не си мерят приказките, т.е. не осъзнават какво могат да причинят на отсрещния със и чрез думите си... Става въпрос за вербална и психическа агресия, не физическа.

Моето си го обяснявам с позицията на Марс в Риби, знаковия му квадрат с Нептун в първи дом и факта, че Марс е диспозитор на Слънцето, което пък е в опозиция с Плутон, господаря на изгряващия знак. Освен това за планета в 4 дом, особено ако е в съвпад с Имум Цели казват, че изявата й в живота на родения е някак си стихийна, непредсказуема, защото това е енергия, извираща от дълбините на подсъзнанието. Имум Цели е "дъното" на хороскопа и затова върху енергията на находящата се тук планета рядко имаме съзнателен контрол, макар че според мен винаги има начин за овладяване и туширане на негативните прояви чрез насочване на енергията в градивна посока. Е, с Марс и/или Уран на Имум Цели задачката наистина е трудна, но не винаги невъзможна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #21 -: Август 01, 2009, 05:33:26 pm »
хъммм Марс...  вчера транзитното Слънце беше в точен съвпад със Марс на сина ми и се изпокараха с баща си като диви говеда. такъв скандал вдигнаха, че накрая аз щях да бия дъртия пръч  >:( >:( >:(   то не че и на дъртия му е лесно - в момента го тресе квадратура на транзитен Плутон към рожден и квадратура на транзитен Сатурн към рожден,  а транзитния Марс му е точно на К4...  абе грозна работа.... дъртия пръч докато не го пуснат квадратурите сигурно ще си летя на метлата перманентно  :-X :-X :-X

« Отговор #22 -: Август 01, 2009, 06:30:43 pm »
Освен това за планета в 4 дом, особено ако е в съвпад с Имум Цели казват, че изявата й в живота на родения е някак си стихийна, непредсказуема, защото това е енергия, извираща от дълбините на подсъзнанието. Имум Цели е "дъното" на хороскопа и затова върху енергията на находящата се тук планета рядко имаме съзнателен контрол, макар че според мен винаги има начин за овладяване и туширане на негативните прояви чрез насочване на енергията в градивна посока. Е, с Марс и/или Уран на Имум Цели задачката наистина е трудна, но не винаги невъзможна.

и слънцето/IC /съзнателната лична воля/тук е трудно положение , неувереност и  оттам и невъзможност
да постигнеш това, което желаеш, липса на фактора,носещ ти сигурност, фигурата на бащата,а  и всичко, което постигаш става по най-трудният начин,трябва много борба, все едно да се съревноваваш със самият себе си, без да знаеш следващият си ход,сам се изненадваш понякога :-\
марс,асц.- квадрат - слънце/IC, да защитавам и се боря за чужди интереси съм способна, но свойте трудно отстоявам ???
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #23 -: Август 01, 2009, 07:20:56 pm »
Цитат на: Lillie link=topic=3524.msg48219#msg48219 date=1249138735

Слънцето, което пък е в опозиция с Плутон
[/quote

не баш по темата :с такова разположение съм забелязала,че момичетат имат или брат или са сами (по-често) в семейството, мама е сложна и налагаща се личност, която успява да завърти света на детето си спрямо своя ( понякога тя има проблеми с алкохола, зравето и  непременно властта); за жени това разположение дава обикновено по-късен брак ( все пак има значение и оста на домовете); ти ще кажаш колко съвпада?

забелязала съм, че това положение много често се комбинира с нещо в овен или място за огън и добро предразположени за марс, който обаче е често неглиже в объркан знак ( за Lillie  зная, че май беше слънце)

съж. за оффт.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

mamma_mia

« Отговор #24 -: Август 01, 2009, 08:38:36 pm »
Аз имам слънце 9дом - опозиция плутон 3ти.
Имам брат по-голям,нямаме добра връзка за съжаление.
Чак след 37 години разбрах,че мама е сложна личност(има проблем с алкохола) и налагаща се.Винаги баща ми е бил авторитарният и деспотичен,от когото имах лек страх и притеснение.Имам късен брак(без подпис) ::)
Господаря на 7ми ми е уран(по старому и сатурн).
та така...

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Август 01, 2009, 09:09:26 pm »
Днес получих поредния урок. Мунданно, тази сутрин, Марс в Близнаци беше в опозиция с Луна в Стрелец, в сходящ тао-квадрат с наталния ми Плутон в Дева. Скарах се с една персона на плажа, дето свиреше като чобанка на внучето си да излиза от водата. Като ми пречела да съм си седяла в къщи. О-ооооооооо! Тя ли ще ми казва къде да седя, брееее?

-"Вижте, ся - казвам, госпожо! Плажът е обществен, а на публични места си има правила за поведение."
-"А вие- казва, защо си говорите?" (бях със сетра ми)
-"Ами говорете си и вие, недей да свириш. Хората не са длъжни да те надвикват?" И туй то. 

След половин час, чух как компаньонката и изкоментира заговорнически, че банският ми бил много разголен на гърдите (при все, че плажът е пълен с мацки и баби по монокини). Онази мислеше, че не я чувам. Обаче, аз както си лежах по гръб с шапката върху очите, вяло избоботих: "Спри да злословиш!" И оная онемя окончателно. От ръкопашен бой ме спаси само и единствено големия сходящ тригон на транзитен Марс в Близнаци 1/с наталния Марс във Везни и 2/ със светилата ми във Водолей. Хубу, чи има растуварвъщи Ъспекти! ;D ;D ;D

Тръгвам си от плажа и на улицата ме среща възрастна жена с торбичка круши.
-"Мадам, мога ли да те попитам нещо?"
-"Питай!-казвам
-"Искам да ти дам тези круши. Много са хубави!"
-"Градина ли имаш?-казвам
-"Ох, имам, ама откак мъжа ми почина няма кой да я гледа. Каквото посея и го крадат. Не мога да го опазя.
-"Колко струват?-питам
-"Три лева, кило и половина."
-"Чакай-викам, да отида до магазина да разваля пари.

Купих едно пакетче вафли "Чайка", платих крушите и и дадох вафлите. Викам: "Вземи да се почерпиш!"
-"О-оооооооооо! Що така, бе мила!"-учуди се бабката. Казвам: "Вземи, вземи да се подсладиш! Да си жива и здрава!" И я погалих по ръката (така ми дойде отвътре). :)

Круши не ядох (с транзитен Марс в 6-ти дом), повечето бяха изгнили и ги хвърлих на боклука.  ??? Обаче се замислих кое е онова нещо, което ме кара да изпитвам огромно състрадание, когато видя стара, немощна жена. Вероятно понеже светилата ми и Марс са натално в материални домове, а управляват домове на края. Аз имам подсъзнателен страх за това какъв ли ще е този край и да не си отида в нищета (натален Марс-господар на 4-ти дом). :(

И това не е единствен случай.
Когато бях ученичка една старица ме попита в автобуса къде е автогарата. Беше късно вечерта, автогарата беше отдавна затворена, а по това време нямаше частни автобуси. Разбрах, че жената е от друг град и няма къде да преспи. Заведох я в къщи. На сутринта моята баба ми каза повече да не приютявам непознати, понеже цяла нощ не мигнала от страх, онази да не вземе да я убие, докато спи. Оказа се,че жената е избягала от специлно заведение, където я пратил сина и. Била с психични отклонения и говорила глупости.  :-[

Веднъж, когато бях студенка, пътувах от София за Варна. Автобусът прави престой в Търново и там на автогарата се събираха просяци. Една стара жена ми се примоли за пари, понеже намяла какво да яде. Дадох и 5 лева и веднага ме нападнаха малчугани да искат и те. Едното момченце беше русичко като ангелче и изглеждаше добре гледано, за разлика от останалите, които очевидно бяха от ромски произход. То се оказа най-настоятелно и много нахално. Аз нямах повече дребни пари в себе си, попитах го няма ли си къща и го отпратих да си играе. "А на бабичката, дето играе на рутативките даде, нали? Господ да те убие!" - шамароса ме детето. През цялото време на пътуването от Търново до Варна бях в шок и не можех да проумея отде толкова много злоба у едно дете. Кога ли ще си науча урока?  :o

« Отговор #26 -: Август 01, 2009, 10:05:26 pm »
Днес получих поредния урок. Мунданно, тази сутрин, Марс в Близнаци беше в опозиция с Луна в Стрелец, в сходящ тао-квадрат с наталния ми Плутон в Дева. Скарах се с една персона на плажа, дето свиреше като чобанка на внучето си да излиза от водата. Като ми пречела да съм си седяла в къщи. О-ооооооооо! Тя ли ще ми казва къде да седя, брееее?
Ох, и ти не нападаш другите като една моя приятелка с Марс в Риби. Ако бях аз тая сигурно щях да я изругая   :-[ :-[ :-[ Хората в БГ са станали ужасно невъзпитани. Всяка сутрин пред гаража ми спират коли, за да пият кафе на отсрещтното кафене. място колкото щеш, но те спират нарочно пред гаража. Място колкото щеш, една малка маневра с ляв завой и на никого няма да пречат...ама не. Трябва да ходиш, да ги молиш, те да те гледат втренчено няколко секунди...

Цитат
Обаче се замислих кое е онова нещо, което ме кара да изпитвам огромно състрадание, когато видя стара, немощна жена. Вероятно понеже светилата ми и Марс са натално в материални домове, а управляват домове на края. Аз имам подсъзнателен страх за това какъв ли ще е този край и да не си отида в нищета (натален Марс-господар на 4-ти дом
Аз имам същите страхове, но мисля че при мен се дължи на Луна в Рак в съвпад на Сатурн.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Август 01, 2009, 10:26:33 pm »
Ох, и ти не нападаш другите като една моя приятелка с Марс в Риби.

Ми моят е във Везни, ама се управлява от Венера в Риби. Като се включи управителката на Марс и разтваря всяка агресия. А иначе (казано под сурдинка), хората, родени с господар на 4-ти дом в 10-ти влагат много усилия в кариера и себеутвърждаване, но често забравят да си подсигурят гърба. Работата, често е "спасение" или "бягство" от дълбоко заровени в подсъзнанието проблеми, обикновено свързани с ранната семейна среда. Затова много често изпитвам нужда да оставам сама, за да "прослушам" подсъзнанието си и ако нямам такава възможност изпадам в тупик.

*

Инти

• 2068
« Отговор #28 -: Август 01, 2009, 10:48:41 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Голяма смехотерапия , с чувство за хумор по Стрелец ! Не спрях да се смея!

Небесна, само ти кажа, че твоята Водолейска натура е толкова силна, че чак моята Луна в Скорпион, извлече информация. Веднъж сънувах, че в света е настанала глобална криза, но успях някак си да попадна на някакъв път , наоколо имаше дървета, както и  огромни по вид плодове и зеленчуци. Мястото се явяваше нещо като ОАЗИС,  и изведнъж от нищото , чувам в съня си :"НЕБЕСНА",само това. Тогава разбрах, че явно имаш силно проявен знак Водолей, за да получа такава информация на сън.

Съвсем наскоро една жена ме помоли за един лев, че не и стигали парите за аптеката, и аз й казвам : "Ами имам само пет лева", а тя ми отвръща: "Аз мога да ви върна". Бърка в джоба и вади в шепата си не знам колко на брой по един лев, и това се случи на Нептунова сряда. " Пак състрадателност, пак те мамят >:(

Да Ви разкажа и аз една , две истории

Случай номер 1-  Нептун/шести дом.

Бях студентка в гр. Велико Търново, а моите приятелки тогава, живееха много близо до моята квартира, само на 3 мин, и така една вечер след като се прибирах от едно събиране , някъде около 12 часа, сама посред нощ, до мен изведнъж от нищото се появи една хърбава загубена немска овчарка. Нептунианското ми състрадание някак си надделя, и започнах да й говоря:

"Слушай кво, ако дойдеш с мен до квартирата, ще ядеш , ако не оставаш гладна". Тя пък взе , че ме разбра, и тръгна с мен, и ето стигнахме заветния блок, влязохме, качихме се по стълбите, но оттук нататък ни чакаха пет етажа. Пред мен стоеше немска овчарка, която с големи увещания влезе във входа и се качи по стълбите, ами сега как да я закарам до петия етаж, много ме мързеше да се качвам пеша, и пак почнах със словесните мантри: " Слушай кво, влизай в асансьора, туй са пет етажа, 12 часа посред нощ е, не ми се качва пеш. Помисли си, ако си много гладна, горе има за ядене, сега за един асансьор ли си, ако не си......."

И тя взе , че влезе, пусти глад.

Добре, че моята съквартирантка се беше прибрала при майка си същия уикенд, и така с известни усилия, пристигнахме в апартамента, поканих я учтиво да влезе, съответно отивам право при хладилника, за моя изненада, беше почти празен, но успях да изнамеря една създърма, която наскоро бях получила от колета на мама. Нахраних я, ами сега  ? "Съжалявам", съвсем миличко започнах аз, "Обаче,ти представяш ли да останеш да спиш тук, и утре като се прибере съквартирантката в какъв ужас ще изпадне". Само си представете , влизате в квартирата си , и ви посреща голяма щърбава немска овчарка ;D

С голяма мъка на сърцето и казах, че трябва да си ходи. Тя ме погледна с навлажнени очи и си тръгна, на другия пак дойде,беше запомнила и етажа и апартамента по миризмата.

Случай номер 2: по едноименната автобиография на Инти, или "Как Нептун може да забърка Марс в непристойни работи"

Ще пътувам до Бургас, и ми казват на от информация, че влака се сменя, и трябва да сляза на едно село Михайлово, малко преди Стара Загора. Пристигаме в заветното село, и аз слизам, и чакам. Обаче как се седи на едно място ,и то на селска гара, при това трябваше доста да се чака. И аз си казах, абе я аз да се разкарам до селския мегдан, барем си купя нещо за ядене. Взех си един сладолед, и нещеш ли на излизане от магазина, гледам пред мен на поляната едни хубави жребци, седят и си пасат. Отидох да погаля едното конче, не можах да се стърпя. След малко излиза стопанина на животните, и се заприказвахме, беше стар на възраст, нисък на ръст, и на пръв поглед изглеждаше много дружелюбен. Попитах дали не мога да си измия ръцете в двора му, от чиста хигиниенична гледна точка, и той каза няма проблем. Влизаме в двора , а той ме води направо в къщата, хем да съм си измиела ръцете, хем да ме почерпи конузак, беше някъде по Великден. Слизаме на сутерена, знаете как са строени на село къщите, и той се разтършува за козунак, и изведнъж, като ме прасна Сатурн и реалността, че чак откачих. Викам си, то бива наивност, и добродушие, ама знаеш ли го тоя дядка какъв му е акъла аджеба, ами ако не ми мисли доброто. Вече бях силно притеснена и започнах да се оглеждам за нож ( тогава още не знаех , че имам Марс в осми дом в квадрат със Сатурн ).

Дядото ме почерпи с козунак, изпрати ме по живо по здраво, пък аз за малко да го .......

Край !

« Последна редакция: Август 01, 2009, 10:53:39 pm от Инти »

« Отговор #29 -: Август 01, 2009, 11:01:05 pm »
А кучето намери ли си господаря  :'(? Аз съм Везна. Много ме разстройва влюбените да се разделят  ;D Сигурно и двамата са си липсвали.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Август 01, 2009, 11:33:25 pm »
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Голяма смехотерапия , с чувство за хумор по Стрелец ! Не спрях да се смея!

Обичам разказите в стил Джером Джером ("Трима души в една лодка без да става дума за кучето" или "Празни мисли на един празен човек")

Цитат
Небесна, само ти кажа, че твоята Водолейска натура е толкова силна, че чак моята Луна в Скорпион, извлече информация.

Ще извлече, ами! Не е странно, понеже Меркурий и Венерата ми са в състрадателните Риби, а това си пасва с Луна в Скорпион. А може би моя Юпитер в Рак докосва Луната ти. А и Нептун ми е в Скорпион. Има вероятност твоята Луна да е кацнала върху Нептуна и да се вози на големия ми воден тригон. Много ми се въртят в кръга скорпионски Луни. И въпреки, че моята Луна е във Водолей, склонна съм да пренебрегна противоречието на квадрата, заради ефекта от другите положителни взаимодействия.

Цитат
Веднъж сънувах, че в света е настанала глобална криза, но успях някак си да попадна на някакъв път , наоколо имаше дървета, както и  огромни по вид плодове и зеленчуци. Мястото се явяваше нещо като ОАЗИС,  и изведнъж от нищото , чувам в съня си :"НЕБЕСНА",само това. Тогава разбрах, че явно имаш силно проявен знак Водолей, за да получа такава информация на сън.

А това направо ме хвърли в оркестъра. Ще взема да го пусна в "Съновник" да го разтълкуваме съвместно. ;)
« Последна редакция: Август 01, 2009, 11:59:34 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Август 01, 2009, 11:55:32 pm »
Инти,ти си като дъщеря ми. Тя така прибираше безпризорни животни и после трудно се разделяхме с тях.
Веднъж прибра малко кученце в кърмаческа възраст. Хранех го с биберон по цели нощи. През два часа почваше да квичи, а мъжът ми ме буташе: "Ставай да кърмиш!" След кърменето се разиграваше за около 15 минути и като се умореше заспиваше от раз. До следващото кърмене. Две нощи го изтраях и го дадох на едни хора с двор. После ми донесе гълъбче със счупено крило. Него го гледахме на терасата. Опаса ми цветята. Една нощ замръзна и стана на вкоченена питка. Голям рев ревахме....Имахме котка, хамстери и морско свинче.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #32 -: Август 02, 2009, 06:20:55 am »
имам марс във втори дом в екзалтация.управлява 5-ти.да беше останал ретро в телец ;D,амаа не.при транзита му в лъв ще направи тригон с мерка и слънцето ми ,който са в първи дом.не страдам от липса на активност....каква ли енергия ще донесе?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #33 -: Август 02, 2009, 08:42:56 am »
Имам Марс в 12-ти дом, скорпион. Цялото ми детство мина в залата в упорити тренировки. Активно се занимавах 12 години със спорт. Нещата върша без показност, не желая да съм в центъра на събитията. Работя за интересите на другите с повече хъс, от колкото  за своите собствени.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #34 -: Август 02, 2009, 04:18:03 pm »
Как действа възврата на Марс?Някой забелязал ли е?

*

aiia

« Отговор #35 -: Август 02, 2009, 04:22:35 pm »

Секс секс и пак секс е при мен.
Не че през другото време няма секс, но при възврата на Марс е вповече и винаги присъства. Разгледах назад във времето, понеже другия месец имам възврат. 4 възвратни планети всъщност имам другия месец - Меркурий, Сатурн, Венера и Марс.
« Последна редакция: Август 02, 2009, 04:31:29 pm от Asla »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #36 -: Август 02, 2009, 04:29:19 pm »

Секс секс и пак секс е при мен.
Не че през другото време няма секс, но при възврата на Марс е вповече и винаги присъства. Разгледах назад във времето, понеже другия месец имам възврат. 4 възвратни планети всъщност имам другия месец - меркурий, сатурн, венера и марс.

Секс,секс,ама като ми опъне наталната квадратура с Уран-а в 5ти,ми е много интересно с кого ще е. ;D.Моят Марс е на асцендента. ;)

*

aiia

« Отговор #37 -: Август 02, 2009, 06:23:28 pm »
Как така не мислиш с таз Луна в Дева ?! ааа я бързо анализирай това!
 ;D

Виж сега маце, Сатурн ти е натиснал Луната и губиш разсъдък от време на време, ама ще се оправиш. Пази си питомото.  8)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #38 -: Август 02, 2009, 06:28:01 pm »
Холанда,да ти кажа честно и на мен много не ми се връзва това с домовете и браковете.В днешно време,кое се счита за брак при условие,че доста хора живеят и без него.Имала съм поне две многогодишни връзки-сериозни,сега ако създам нова връзка кой дом трябва да гледам-десетия ли...  :P ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #39 -: Август 02, 2009, 06:37:34 pm »
Как така не мислиш с таз Луна в Дева ?! ааа я бързо анализирай това!
 ;D

Виж сега маце, Сатурн ти е натиснал Луната и губиш разсъдък от време на време, ама ще се оправиш. Пази си питомото.  8)
ма не го щем ,бре ;D :D ;).разбирам да имаше само един проблем между нас,но освен всичко останало,нямам никакво сексуално влечение.освен това на затъмнението на 22 юли се скарахме жестоко и тогава осъзнах,че ще съм безкрайно щастлива ако не съм с него вече.

А Девишката луна не се предава лесно,анализа и интуйцията ми са остри като бръснарско ножче 8)

Извинявай,че ще стане малко като "а ла лична драма"ама що го траеш па ти тоя,бре?Като не ти отърва,точно така,дърпаш му един скандал на 22-ри и от там "довиждане".Какво си се закосила... ;D