Здравей Гост

Предстоящи астро събития

• 40 Отговора
  • 5999 Прегледи
*

aiia

Предстоящи астро събития
« -: Август 02, 2009, 07:20:50 am »
Предлагам в тази тема да обсъждаме всички предстоящи астро събития както в мунданен така и в личен план. / ако разбира се, аспекта засяга наши лични планети/.

Струва ми се, че предстоят доста интересни такива.
Например при новолунието на 18-19 септември имаме доста интересна планетна конфигурация - стелиум в края на Дева / Сатурн, Слънце, Луна и ретро Меркурий/ . Уран в опозиция, а Плутон ги квадратира.
Както и в края на Козирог - точен съвпад на Северния възел с Лилит. Както става ясно, образува се тригон.

Ако забележите интересни планетни разположения, пишете ...  ::)

При мен тр. Лилит прави ингрес в 5 дом тука до 2 месеца. Погледнах през 2001 е била там, както и СЛВ е бил на МЦ-то ми.  Това което си спомням, е че по това време се дипломирах. Писах дипломна работа 6 месеца, и бях изключително заета с това. Не знам сега какво да очаквам. Надявам се, да е нещо отново толкова ''плодотворно'' :-)))
« Последна редакция: Август 02, 2009, 09:31:40 am от Asla »

*

missKapriz

Re:Предстоящи астро събития
« Отговор #1 -: Август 02, 2009, 04:13:35 pm »
Някои автори посочват датата 20.10.2009 като интересна и специална.Тогава Тр.Венера ми прави съвпад с нат.Юпитер в 12 дом,Везни.Тук е и тр Меркурий ,а тр Сатурн е в 12,но в Дева.Тр.Слънце ми е в 1 -Везни.Като гледам туй чудо или ще се влюбя безпаметно или ще се развеждам  ::) Или и двете... ;D Обаче май ще е първото,щото всичко в 12 дом става,а и сатурн в Дева държи здраво юздите.Чак не ми се вярва да е това,но знае ли човек?!

*

aiia

« Отговор #2 -: Август 02, 2009, 05:06:38 pm »
Не мога да разбера защо се ''лансира'' датата  20 окт 2009?! Каква е тази дата?? Специална от нумерологична гледна точка ли е? Кажи повече... сега погледнах, но не видях нещо особено, поне според мен де?!?! Или може би споделяш мнение от един друг клуб? Но там човекът се е базирал на сидералния зодиак.

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Август 02, 2009, 05:12:25 pm »
да бе и аз щях това да питам  ;)  кво и толкова на тази дата  ???  иначе си погледнах картата на тази дата - нещата са страшни  ;D  - транзитен Марс в точно опозе на Венерата ми, а транзитна Венера в точен съвпад на Плутона ми, транзитна Лилитка в съвпад с Венерата ми... малииииииии голяма либоФФФ ще да е  ;D ;D ;D  земетръси сигурно ще има  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #4 -: Август 02, 2009, 06:00:54 pm »
Не мога да разбера защо се ''лансира'' датата  20 окт 2009?! Каква е тази дата??

По сидерал се повтаря положението на планетите от края на септември, когато повечето са в заточение. Това е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #5 -: Август 02, 2009, 06:07:22 pm »
Не мога да разбера защо се ''лансира'' датата  20 окт 2009?! Каква е тази дата??

По сидерал се повтаря положението на планетите от края на септември, когато повечето са в заточение. Това е.

В заточение, в падение , наистина в края на септември е доста интересно.
Това е което ме провокира всъщност да пусна темата.
Луна в Козирог, Венера в Дева, Слънце във Везни, Сатурн в Дева, Марс в Рак. А по сидерал нещата се са в края на окт, разбрахме!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 02, 2009, 06:23:23 pm »

Кой ви е дезинформирал пък, че ще са в заточение?  :-\
В падение ще са.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Август 02, 2009, 06:28:54 pm »

Кой ви е дезинформирал пък, че ще са в заточение?  :-\
В падение ще са.

Сори, аз сгреших термина  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Август 02, 2009, 06:48:55 pm »
В заточение, в падение , наистина в края на септември е доста интересно.
Това е което ме провокира всъщност да пусна темата.
Луна в Козирог, Венера в Дева, Слънце във Везни, Сатурн в Дева, Марс в Рак. А по сидерал нещата се са в края на окт, разбрахме!  ;D

Тъй, тъй! Тази тема я имаше в клубастролоджи. Нека Лили се произнесе по сидералните положения, щото току-виж някоя от цитираните планети се оказала в достойнство по правилата на индийската астрология (аз не разбирам). А иначе по тропикалната система можем да си коментираме паденията.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Август 02, 2009, 08:08:20 pm »
В индийската астрология няма понятие "заточена планета", има "дебилитирана" (идва от английски). За слабост (дебилитация) на планетата се приема знакът на нейното падение, макар че има правила (йоги), които отменят това положение.

В случая, за който се споменава, има няколко планети в падение, но нито една от тях няма достойнства:
- Луна в Скорпион
- Слънце във Везни
- Марс в Рак
- Венера в Дева
- Юпитер в Козирог

Меркурий обаче е най-облагодетелстван, тъй като се намира в собствен знак.
Луната и Марс са във взаимна рецепция, която има силата на аспектна връзка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mamma_mia

« Отговор #10 -: Август 02, 2009, 08:37:48 pm »
Някои автори посочват датата 20.10.2009 като интересна и специална.Тогава Тр.Венера ми прави съвпад с нат.Юпитер в 12 дом,Везни.Тук е и тр Меркурий ,а тр Сатурн е в 12,но в Дева.Тр.Слънце ми е в 1 -Везни.Като гледам туй чудо или ще се влюбя безпаметно или ще се развеждам  ::) Или и двете... ;D Обаче май ще е първото,щото всичко в 12 дом става,а и сатурн в Дева държи здраво юздите.Чак не ми се вярва да е това,но знае ли човек?!
Интересно :)
И за мен ще е труден период.
Транзитен сатурн съвпад плутон-опозиция на слънцето.Тр.венера съвпад(разходящ с плутон и опозиция слънце).Транзитен меркурий съвпад с уран ???Марс 12 дом опозиция ДС.Съвпадите се случват в 3дом.
Но пък от поста на Мис Каприз,че при нея ще се случи в 12,и тя мисли,че ще има любов се чудя.Слънчевото затъмнение ми се падна в 12 дом дали и при мен няма да донесе малко love :P

*

ga3l

« Отговор #11 -: Август 03, 2009, 07:19:06 am »
Термина на една приятелка е определен за края на септември. Явно тези планети в падение и без достойнства ще са в наталната карта на новия човек.  :( 

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Август 03, 2009, 08:12:35 am »
Ето астро събития в действие- Марс в Близнаци,управляващ белите дробове : http://world.actualno.com/news_254602.html    :(
Само чума ни липсваше.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Август 03, 2009, 09:03:05 am »
Ето астро събития в действие- Марс в Близнаци,управляващ белите дробове : http://world.actualno.com/news_254602.html    :(
Само чума ни липсваше.

Браво, Скарлет! Но освен, че Марс е в Близнаци, факт е, че се намира в подвижният кръст, където са още два малефика - Сатурн в Дева и Уран в Риби. Чумата възниква там, където има пренаселеност (много хора на гъсто в градовете) и липса на хигиена. Пренася се от бълха, а основен резервоар в природата са плъховете и някои други гризачи.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Август 03, 2009, 09:35:37 am »
Народното вярване дава на чумата такъв образ: жена стара, грозна бабичка, с дълги разрошени коси, с дълги ръце големи нокти. Много грозна. В ръцете носи коса, с която отсича главите на хората. Облечена е в черна дрипа.

Господ я праща не за отделни грешници и престъпници, а само когато голяма част от жителите на едно село, на един град, на един цял край станат грешници и станат лоши и вършат беззакония. Когато господ праща чумата да мори, той й дава тефтер (списък), в който са записани всички ония човеци и семейства, както и села, дето ще мори. И тя тръгва с тоя тефтер. Макар че има списък, по който ще мори, но в много случаи зависи от нея: дето я посрещнат с почест и дето се пази чистота и грехове не правят, тамо тя не мори. Ето защо, като се чуе за чумата, всеки си помита и почиства двора, къщата, кошарите и зимниците; пазят се от кражба, лъжа; мъж не приходи при жена си никак в чумаво време.

Народното вярване твърди, че чумата има дете чумниче и когато тръгне да мори, води го със себе. Ето защо във всяка къща пригатвят корито, гребен и хума и всяка вечер гуждат при тях и котел с топла вода — та през нощта, ако дойде, да се омие и окъпе Детето. Също й слагат софра с медена пита, вино и сол — та да хапне. Тя се благоразполагала и не морила в такава къща.

Най-много върлува в такива къщи или махли, дето има: хайдук, магьосница, курва жена; мори още и кръчмарин или дукянджия, които са давали ексик или са смесвали в ракията и виното вода, в брашното пепел, в пипера керемиди и пр. и пр. Мори също къща, дето има изедник, предател и насилник.
Чумата така също не може да влезне в село, което е заорано, защото не може да премине браздата около селото. Един род от трънливите растения носи название чумо тръне; от това тръне чумата бяга много. Ето защо окопите затрънват с чумо тръне или го садят. Вярва се, че в къща, заградена с окоп, по който има чумо тръне, сухо или насадено, чума не влиза.

В чест на чумата е устроен празник (10 февруари), наречен Чумовден. Тоя ден се празнува, т. е. не се работи нищо, меси се обреден хляб и се разнася за чумно здраве. Св. Харалампи се счита като заповедник на чумата.

Димитър Маринов "Народна вяра и религиозни народни обичаи"

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Август 03, 2009, 10:05:55 am »
Да темата я четох в Клуб Астрология  :)И наистина е по сидералната система.Но какво е значението?Те планетите не им ли е все едно по коя система ги тълкуват-така или иначе ни влияят.Означава ли,че трябва да се гледа тази система,която ни е изгодна в момента :P Аз наистина не съм запозната и ми е интересно да знам.В смисъл дали се тълкуват реазлично различните системи?!
Мамма-миа,написах че е възможно да се влюбя тайно,че другото,което може да означават тези транзити хич не ми харесва-болници,депресии,...абе самонавивам се малко :P

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Август 03, 2009, 10:23:24 am »
Да темата я четох в Клуб Астрология  :)И наистина е по сидералната система.Но какво е значението?Те планетите не им ли е все едно по коя система ги тълкуват-така или иначе ни влияят.Означава ли,че трябва да се гледа тази система,която ни е изгодна в момента :P Аз наистина не съм запозната и ми е интересно да знам.В смисъл дали се тълкуват реазлично различните системи?!

Няма значение по коя система се тълкува, важното е да не се смесват помежду си, да се допълват - да, но да се прилагат правилата на тълкуване по едната система, спрямо другата не е допустимо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 03, 2009, 11:02:48 am »
Термина на една приятелка е определен за края на септември. Явно тези планети в падение и без достойнства ще са в наталната карта на новия човек.  :( 

Не се притеснявай, може пък да случи на хубава Навамша бебчото.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Август 03, 2009, 11:06:31 am »
Означава ли,че трябва да се гледа тази система,която ни е изгодна в момента :P

Не, не означава.
Небесна вече се е изказала по въпроса.
Макар че има астролози, които смесват двете системи, аз съм за допълването им, без обаче да се пренасят правилата и концепциите от едната в другата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Август 03, 2009, 11:39:06 am »
Само чума ни липсваше.

Браво, Скарлет! Но освен, че Марс е в Близнаци, факт е, че се намира в подвижният кръст, където са още два малефика - Сатурн в Дева и Уран в Риби. Чумата възниква там, където има пренаселеност (много хора на гъсто в градовете) и липса на хигиена. Пренася се от бълха, а основен резервоар в природата са плъховете и някои други гризачи.

Разбира се,че Марс сам по себе си не може да причини чак такива беди.Сатурн е в знака Дева,отговарящ за здравето/6 дом-дом на Девата/. А Уран мунданно управлява 11 дом-групите.Уран в Риби-знакът,с управител Нептун пък има отношение към разпространението на инфекции.Всичко е като по астрологичен учебник.  :( За Плутон пък съвсем не ми се пише,той е ясен. Напоследък си мисля,че съм параноичка,защото четейки собствените си здравни прогнози,се стряскам.Обръщането на земните оси според мен не може да стане по нормален начин за един ден.Нямам време да се образовам във областта на физиката и астрономията,но това е продължителен и постепенен процес.Знакът Везни е знака на баланса между космическата и земната енергия.Звездите ни изпращат сигналите си,че е нужно постигането на баланс между съзнание и тяло. А ни предстои квадратура между Сатурн във Везни,Уран в Овен/упр. мозъка/и Плутон в Козирог.Това са промени,свързани с функциите на мозъка,отделителната и нервната системи.Успокоителното е,че при кардиналните квадратури,таоквадрати и кръстове заболяванията са с ясни симптоми и по-лесни за диагностициране и лечение.
 Добротата,взаимопомощта и любовта могат да направят чудеса.Но някои хора живеят за да вършат зло,водят битки за власт и надмощие,като не се замислят че няма нищо случайно на този свят. Всичко в този свят е енергия и дори да не направи човек лошо,достатъчно е да го мисли,негативните енергии рекушират върху него като бумеранг.Затова е добре и мислите ни да са чисти.Иначе все ще се чудим откъде и защо ни се струпва това или онова на главата.Пък за щастие да не говорим.Човек може да е щастлив само от вида на прекрасно цвете,топла дума,малко дете и т.н.Въпрос на ценностна система.А знакът Везни управлява и 2 дом-ценностите.Нужна е промяна в ценностите, защото има хора които смятат,че другите едва ли не за нещо са му длъжни.Но това е дълга тема и спирам до тук.