Още една карта на зависима от алкохола жена.
Зависимостта се задълбочава и става явна след преминаване на Плутон през АС.
Интересно, имаме много точен съвпад на Луните.

Последното, което чух наскоро за нея /казала го е на друг човек/, е "ще пия напук на всичко, докато не умра".
Навремето беше хубава жена, харесвана от мъжете, образована... През последните години животът й тръгна надолу, вероятно просто търси лек за наранената си душа на дъното на бутилката.

Какви според вас са показателите за алкохолна зависимост в тази карта?
На мен ми прави впечатление големият воден тригон, в който участват светилата, Юпитер и Нептун. Нептун е разположен в 10 дом, а Юпитер е в знака Риби и управлява АС.
Картата й е пример за това колко злотворна може да бъде невидима Луна, т.е. във фаза новолуние, ако попадне в ъглов дом.
От гледна точка на индийската астрология пристрастеността й има връзка със Сатурн - силен, но злотворен. Намира се във втори дом в съвпад с Кету и е ретрограден. Същото положение има и в навамша във втори дом. Лагна при нея попада в накшатра Мула, чийто управител е Кету, а светилата са в Ардра, с управител Раху. Това се две от по-трудните накшатри. Раху попада в знака Рак, където е в неблагоприятна позиция, намира се в 8 дом заедно с Венера. Венера в сидералния Рак също не е поставена много добре, защото се намира в знак на неприятел.
Според мен зависимостта вече е придобила хроничен характер и оттук нататък може още повече да се задълбочи. Понастоящем е в антардаша на Кету, т.е. влиянието на Кету/Сатурн в радикса се усеща особено силно. Мисля, че и предстоящият по-нататък период - на Венера, който следва, също няма да е много лек за нея, имайки предвид позицията на Венера в 8 дом заедно с Раху и аспекта, който получава от Сатурн, разположен с Кету в отсрещния дом.