Здравей Гост

ПОРОЦИ

• 97 Отговора
  • 12761 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:ПОРОЦИ
« Отговор #60 -: Януари 25, 2010, 01:02:31 pm »
 Зависи от порока.
Ако е хазарт- близнаци и стрелец.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #61 -: Януари 25, 2010, 01:08:46 pm »
Имам Нептун в 6 ти дом в Стрелец в точна квадратура с Луната в 4 ти в Дева. Така и никога не успях да обикна алкохола, а иначе нося много на пиене.  ;D. Ама това наи-вероятно е от самия 6 ти дом, чието начало е във Везни с управител Венера в 1 ви дом- грижа се добре за здравето си, подбирам  и храната  , а и особено много държа на външния си вид.
Хазарт също никога не ме е привличал, нищо, че съм с подчертани Близнаци -  изобщо так където мога да изгубя пари или пък да не изглеждам прилично - не ме търсете просто ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Януари 25, 2010, 01:10:15 pm »
Зависи от порока.
Ако е хазарт- близнаци и стрелец.

ааа ,НЕ. тук не съм съгласна.
имам възможност за статистика ии ,знаете ли най-много комарджий има сред водните знаци. както и сред водолейте и овните.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #63 -: Януари 25, 2010, 01:30:56 pm »
Аз познавам по-добре двама комарджии и един друг, но не сме толкова в контакт.
Телец с асц Лъв /Нептун в 5 дом, Луна в Риби в квадрат с Венера в Близнаци и т.н. /който сме му зяпали картата тук вече/. Другият е Рак, но не съм го питала за данните и нямам идея за другите положения. Ракът между другото много пъти ми е споделял, че иска да намери лекар, който да му помогне и има желание да се справи с проблема, но нямало такива специалисти у нас. Вика ми "е как да спра, като знам, че може да спечеля" ... Много кофти работа.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #64 -: Януари 25, 2010, 02:21:57 pm »
Не знам с какво му е помогнала тази взаимна рецепция, след като е хойкал като разпран. Поначало съм скептична към смекчаващото влияние на взаимната рецепция при квадратури и опозиции. Квадратурата Луна-Венера е класическият показател на изневеряващия мъж, който не може да примири в себе си образа на домакинята и любовницата.
Ба, аз като го писах не знаех дали е хойкал. Чудих се, дали рецепцията може да смегчи този ефект.
Мисля, че рецепциите могат да влияят положително в такива случаи и противоречията по квадрата да не са така остри. Възприемам ги почти като "съвпади" /поне принудителни "съюзи"/ между двете планети, съответно знаците и домовете, в които се намират, особено когато е рецепция по управление. Все едно сте си разменили с приятел домовете за ваканцията. Ако са едновременно в рецепция и в напрегнат аспект се получава "не мога с теб, но не мога и без теб" - хем си си у дома, хем не знаеш къде са тенджерите, а от време на време си забравяш и кода за СОТ-а. Ама все пак си на приятелско място, а не на чуждо и имаш реципрочни отношения със собственика на имота - 'ко му счупиш покъщнината, той може да ти изтърбуши дивана, не върви съвсем да му обявиш война, колкото и да не го понасяш. Това ми е мисълта.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Януари 25, 2010, 02:55:25 pm »
Ба, аз като го писах не знаех дали е хойкал. Чудих се, дали рецепцията може да смегчи този ефект.
Мисля, че рецепциите могат да влияят положително в такива случаи и противоречията по квадрата да не са така остри. Възприемам ги почти като "съвпади" /поне принудителни "съюзи"/ между двете планети, съответно знаците и домовете, в които се намират, особено когато е рецепция по управление. Все едно сте си разменили с приятел домовете за ваканцията. Ако са едновременно в рецепция и в напрегнат аспект се получава "не мога с теб, но не мога и без теб" - хем си си у дома, хем не знаеш къде са тенджерите, а от време на време си забравяш и кода за СОТ-а. Ама все пак си на приятелско място, а не на чуждо и имаш реципрочни отношения със собственика на имота - 'ко му счупиш покъщнината, той може да ти изтърбуши дивана, не върви съвсем да му обявиш война, колкото и да не го понасяш. Това ми е мисълта.

Много ми хареса как си обяснила рецепцията  :blink:

Относно пороците и недостатъците, има ли човек без такива  :25:, че да ги търсим по точно определен знак или констелация  :P ;D

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Януари 25, 2010, 02:59:33 pm »
За комара сме говорили вече и сме разглеждали карти. http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3683.0.html

Основно Луна в Риби и Луна в опозиция/квадрат с Нептун е виновницата, особено ако е съчетано с огнено-импулсивно слънце каквото е Стрелеца.
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 03:04:15 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Януари 27, 2010, 11:05:18 pm »
Още една карта на зависима от алкохола жена.
Зависимостта се задълбочава и става явна след преминаване на Плутон през АС.
Интересно, имаме много точен съвпад на Луните.  :-[
Последното, което чух наскоро за нея /казала го е на друг човек/, е "ще пия напук на всичко, докато не умра".
Навремето беше хубава жена, харесвана от мъжете, образована... През последните години животът й тръгна надолу, вероятно просто търси лек за наранената си душа на дъното на бутилката.  :(

Какви според вас са показателите за алкохолна зависимост в тази карта?
На мен ми прави впечатление големият воден тригон, в който участват светилата, Юпитер и Нептун. Нептун е разположен в 10 дом, а Юпитер е в знака Риби и управлява АС.
Картата й е пример за това колко злотворна може да бъде невидима Луна, т.е. във фаза новолуние, ако попадне в ъглов дом.

От гледна точка на индийската астрология пристрастеността й има връзка със Сатурн - силен, но злотворен. Намира се във втори дом в съвпад с Кету и е ретрограден. Същото положение има и в навамша във втори дом. Лагна при нея попада в накшатра Мула, чийто управител е Кету, а светилата са в Ардра, с управител Раху. Това се две от по-трудните накшатри. Раху попада в знака Рак, където е в неблагоприятна позиция, намира се в 8 дом заедно с Венера. Венера в сидералния Рак също не е поставена много добре, защото се намира в знак на неприятел.
Според мен зависимостта вече е придобила хроничен характер и оттук нататък може още повече да се задълбочи. Понастоящем е в антардаша на Кету, т.е. влиянието на Кету/Сатурн в радикса се усеща особено силно. Мисля, че и предстоящият по-нататък период - на Венера, който следва, също няма да е много лек за нея, имайки предвид позицията на Венера в 8 дом заедно с Раху и аспекта, който получава от Сатурн, разположен с Кету в отсрещния дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #68 -: Януари 27, 2010, 11:17:49 pm »
Лили, според мен тя има данни за психично заболяване - Нептун е в точен квадрат със Сатурн (фобии, страхови неврози). хората с този квадрат са много черногледи.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #69 -: Януари 27, 2010, 11:21:31 pm »
Лили, водата май не прощава лесно - поне по-ниските енергии... а тоя воден тригон прави нещата по-лесни в този случай. емоционална неудовлетвореност и хоп - бутилката...
ако Нептун по дирекции е вече в 12 дом, а рибите са на върха на 3 дом. според мен когато е изпитвала някаква неудовлетвореност от ценностите си и контактите си е пиела, но с времето нещата са задълбочени, защото Нептуна в 12 дом си иска своето, тоест по-висшата си октава, а ако се отработва на ниско ниво то вътрешната ти неудовлетвореност и не знаенето какво искаш могат да те сринат тотално...
да не говоря, че южният възел е в съвпад със Сатурна, който и пречи да се връща към стари ценностни системи, а явно не си е изградила нови и това я е сринало допълнително. Хирон е в съвпад с Юпитер във 2 дом отново и най-вероятно необходимата ценностна система ще се изгражда по болезненият начин... ако изобщо се изгради...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Януари 27, 2010, 11:28:14 pm »
зависимосг ,носят плутон ,сатурн ,луната.
в тази карта ми правят впечатление 2 аспекта сатурн/нептун. вероятно прави коктейли с алкохол и лекарства,опиати и преселения 8-ми дом.....
повечето зависимости се крият във водните домове.
новолунието не дава много , а и тук в 7-ми ми нашепва за идеализиране и необходимост от бляскави партньори и партньори с които сме свързани емоционално ,до степен обсебваш/обсевам на всяка цена.....
« Последна редакция: Януари 27, 2010, 11:42:58 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Януари 27, 2010, 11:34:58 pm »

Последното, което чух наскоро за нея /казала го е на друг човек/, е "ще пия напук на всичко, докато не умра".
Навремето беше хубава жена, харесвана от мъжете, образована... През последните години животът й тръгна надолу, вероятно просто търси лек за наранената си душа на дъното на бутилката.  :(

това саморазрушително поведение подхожда повече на някой роден с господар на Асц. в 8-ми дом с множество негативни аспекти. Нейният Юпитер е във 2-ри дом, но опонира на Плутон в 8-ми, което по аналогия също дава саморазрушителни тенденции (господаря на Асц. в 8-ми дом или госп. на асц. в лош аспект с Плутон, последния в 8-ми дом)

*

Марая

• 28287
« Отговор #72 -: Януари 27, 2010, 11:51:56 pm »
сатурн опозиция СЛВ- при това възела е в 8-ми .
оста на ценностите  и материята.
кармично е  :( и тъжно.....
тук няма спасение. :(
дори мерка на трон в близнаци помага за зависимостите ,които са видни от 2/8-ми.

*

Uran

• 6041
« Отговор #73 -: Януари 28, 2010, 10:03:03 am »
 Причината за кризата и алкохолизма от любовно естество ли е?
В тази карта тригоните имат по- злотворна роля според мен.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #74 -: Януари 28, 2010, 11:18:32 am »
Картата й е пример за това колко злотворна може да бъде невидима Луна, т.е. във фаза новолуние, ако попадне в ъглов дом.

Аз пък знам,че независимо от съвпада Слънце/Луна,когато той е още сходящ-фазата е Стара Луна.Реално погледнато импулса на Новолунието не се е осъществило,посяването на новото семе на символно равнище.Но разбира се има обединяване на енергии,което не е еднозначно с Новолуние.

Както вие казахте-големият воден тригон,особено с Нептун и Юпитер,които не си поставят граници и ограничения,може да е много лесно подхлъзваща се повърхност.
На мен ми прави впечатление,че всички аспекти на Луната са сходящи,което ги правят много по-актуални и силни,тези качества и потенциали по тях тепърва се развиват и като няма как там да има много зряла,отработена изява на потенциалите които съдържат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Януари 28, 2010, 01:12:24 pm »
Да, когато Луната е преди Слънцето, тя е по-злотворна. Но зависи отцялата карта де. В тази, която разглеждаме, новолунието е в знака на Луната, намира се в ъглов дом, а Луната е възпламенена от Слънцето. По принцип това положение носи кризи в брака, раздели, поне един развод. Жената мисля, че има два или три брака, приключили с развод, един син, с който не се разбира, и дълъг списък с любовници... Квадратът на Марс в 5 дом с Венера и Уран в 8ми си е казал думата.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Януари 28, 2010, 01:16:51 pm »
зависимосг ,носят плутон ,сатурн ,луната.
в тази карта ми правят впечатление 2 аспекта сатурн/нептун. вероятно прави коктейли с алкохол и лекарства,опиати и преселения 8-ми дом.....

Да, според мен е била емоционално зависима във връзките си, по детски крехка и уязвима.
Но доколкото знам, до пристрастеност към медикаменти и твърд алкохол още не е стигнала, опива се с бяло вино, но в големи количества. Яде като пиленце, почти не се храни, за което говори съвпадът на Сатурн с Кету в Козирог във втори дом в индийската карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Януари 28, 2010, 01:22:44 pm »
Причината за кризата и алкохолизма от любовно естество ли е?
В тази карта тригоните имат по- злотворна роля според мен.

Причината е цялостна неудовлетвореност от живота, усещане за провал.
Съгласна съм, че тригоните на Юпитер и Нептун са я подхлъзнали, но мисля, че ключът в тази карта е новолунието в 7 дом. И дори предполагам, че ако в 7 дом стоеше само едно от светилата и участваше в същия тригон, изявата щеше да е по-различна. Не казвам, че нямаше изобщо да посегне към чашката, но зависимостта нямаше да е толкова подчертана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Януари 28, 2010, 01:27:43 pm »
дори мерка на трон в близнаци помага за зависимостите ,които са видни от 2/8-ми.

А забелязахте ли колко планети има на трон? Луна, Меркурий, Юпитер и Сатурн!
Според мен многото планети в собствен знак носят тенденция за самодостатъчност, защото, както казва една астроложка, те са си "себе си" и не им се налага да полагат усилия да бъдат "нещо". При проблем с интергарицята им, т.е. както се казва, ниска проработка, носят апатия и незаинтересованост, ниска мотивация човек да постигне нещо в живота. А тук имаме и Марс в знак на Венера, разположен в 5 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Януари 28, 2010, 01:33:33 pm »
Явно аз съм от изключенията за злотворна Луна.
Моята Луна е преди Слънцето.

Светилата правят квадрат с Нептун.
Имам голям воден тригон: Сатурн-Юпитер-Нептун,
както и 5 планети във водни знаци.

Според мен  проблемите на жената не идват от хармонично аспектираните Слънце и Луна в 7-ми дом и от големия воден тригон, които само показват, че тя е дна нежна и романтична натура.

Проблемът е от сексуално-еротично естество и аз го отдавам на тао-квадрата, включващ господаря на 7-ми дом (Меркурий), господарят на Асцендента (Юпитер) и разрушителният Плутон в 8-ми дом.

Добавете към този тао-квадрат и негативната аспектация между планети в 5-ти и 8-ми дом, респективно Марс в квадрат с Уран (тази жена търси високо ниво на адреналин и не може да изтърпи рутината на един "скучен" и еднообразен брак. Тя не е трябвало изобщо да се жени толкова пъти. Отношенията се провалят, когато станат конвенционални: господарят на асц. в квадрат с господаря на 7-ми дом - това е вечната борба. Когато всичко върви "нормално", тя го обръща с краката нагоре, за да си създаде емоция. Подлага взаимоотношенията на постоянни метаморфози и трасформации. Не всеки би издържал силни драми и високо ниво на адреналин.

За мен тригонът в тази карта е СПАСЕНИЕ, БЯГСТВО. Жалко, че е намерила бягство в алкохола, можело е да се посвети на нещо друго, с което свързваме енергията на водата.
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 01:38:01 pm от Небесна »