Здравей Гост

ПОРОЦИ

• 97 Отговора
  • 12728 Прегледи
*

Nebesna

Re:ПОРОЦИ
« Отговор #80 -: Януари 28, 2010, 01:37:08 pm »
дори мерка на трон в близнаци помага за зависимостите ,които са видни от 2/8-ми.

А забелязахте ли колко планети има на трон? Луна, Меркурий, Юпитер и Сатурн!
Според мен многото планети в собствен знак носят тенденция за самодостатъчност, защото, както казва една астроложка, те са си "себе си" и не им се налага да полагат усилия да бъдат "нещо". При проблем с интергарицята им, т.е. както се казва, ниска проработка, носят апатия и незаинтересованост, ниска мотивация човек да постигне нещо в живота. А тук имаме и Марс в знак на Венера, разположен в 5 дом.

Аз също поддържам твърдението, че планетите на трон не водят до самоусъвършенстване. Самодостатъчност, не не съм съгласна -за планетите на трон.
По-скоро новолунието дава самодостатъчност: "Аз баща, аз майка".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Януари 28, 2010, 01:51:34 pm »
В интерес на истината, повечето й любовни връзки се провалят.
Но бягството е от друго - от унижението. Все още не може да се примири, че след като има висше техническо образование и в един момент бе изхвърлена от системата, й се налага да си изкарва прехраната по много "недостоен" начин. Интелигентна, образована жена, която през последните десет или повече години е принудена да оцелява, като полага грижи за стари болни хора или работейки като миячка в някоя кръчма. На никоя работа не се задържа, тъй като има навика да си пийва по малко през работно време и става неадекватна, и след като работодателят разбере, я уволняват. От липса на интерес от страна на противоположния пол никога не е страдала, напротив. Навремето е била хубава жена, дори не приличаше на българка, а повече на чехкиня или полякиня - много бяла кожа, сини очи, руса коса, чертите на лицето й са много славянски, няма нищо балканско, нито ориенталско в нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #82 -: Януари 28, 2010, 02:08:48 pm »
 Лошите аспекти на управителите на 5 и 7 домове, както и фактът, че единият е в 8 дом- кризи, ме накара да мисля, че проблемите и са от емоционално естество. Самият 8 дом си е доволно пълен, а големият воден тригон вместо да и помага професионално я подхлъзва  към алкохол и други неща. Хирон- болката, също е част от този тригон, а съвпадът му с Юпитер прави нещата лесно да ескалират.
 Луна в 7 дом търси емоционалност и съпричастност във връзките, но ги прави и нестабилни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Януари 28, 2010, 02:10:25 pm »
Да, много връзки и всичките нестабилни.
По едно време беше спряла и да ги подбира, но сега алкохолът замества мъжете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #84 -: Януари 28, 2010, 02:13:15 pm »
 Тя има  Y с връх Плутон. Дали началото на спускането и надолу не е свързано със задействането на тази конфигурация?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Януари 28, 2010, 02:27:44 pm »
Не знам кога настъпва повратният момент. Знам, че през последните години е все на "дъното" и все пие. И като че ли зависимостта й се задълбочи, след като Плутон мина през Асцендента. Преди си пиеше тихомълком, сега се пропи. А пък и на нея малко й трябва, за да се опие, но е станала зависима от алкохола, който поглъща.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #86 -: Януари 28, 2010, 04:05:59 pm »
Меркурий на 17 градуса в Близнаци -    17ё - извращенные наклонности  (повреждение).  Склонность  к  болезни
Брайта

Вертекс и СЛВ на 9 градуса в Лъв - 9ё - инфаркт, алкоголизм

Не знам дали се брои и СЛВ при медицинските градуси. Дали съдбата и е да бъде алкохоличка? Или поне да и е трудно с алкохола?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Януари 28, 2010, 05:40:22 pm »
Може и да се брои, но не са това градусите.
Меркурий е в 18ия градус, а СЛВ и Вертекс в 10ия.

Съдба "алкохолик" според мен няма, защото въпреки всичко имаме избор, но съдба "дете на алкохолик" еднозначно има. За съжаление животът на децата в голяма степен е предопределен от изборите на родителите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Януари 28, 2010, 05:50:25 pm »
Наистина има логика тр. Плутон да е отключил пристрастяването към алкохола. В момента прави опозиция на наталната Луна. Има още да пати жената. Дано като се разпадне опозицията да гледа с други очи на това и да преприеме някакви стънки за отказване.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Януари 28, 2010, 05:55:54 pm »
Дано е така, Небесна, но тя все повече затъва. И аз се надявах, но хората, които я познават, не споделят моите очаквания. Тежка е плутоновата опозиция към светилата, а сега и Сатурн прави квадрат към Луната й... Към края на годината ЮЛВ като й мине през Луната, кризата може да се задълбочи. Изгубена душа.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #90 -: Януари 28, 2010, 06:11:17 pm »

Съдба "алкохолик" според мен няма, защото въпреки всичко имаме избор, но съдба "дете на алкохолик" еднозначно има. За съжаление животът на децата в голяма степен е предопределен от изборите на родителите.

Това по принцип ли го казваш или е заради ретро воден Нептун в 10 дом?
Щото ще пасне много добре,това е дома на единия от родителите и то точно този,който се копира т.е. се взима за пример.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Януари 28, 2010, 06:17:32 pm »
Казвам го по принцип, без да визирам хороскопа й.
Но виж, не бях обърнала внимание.
За майка й, доколкото знам, не е имала такива проблеми. За баща й нямам никаква информация... Дали някой в семейството й е имал проблеми с алкохола нямам представа.
А Нептун в 10ти дом може да означава безкрайно много неща, както например и липса на бащински авторитет. Тази карта предполага силно влияние на майката. Психологически родената търси мама и татко в лицето на партньорите, с които има по-сериозни отношения. Образът, който проектира, е на беззащитна, крехка, дори малко инфантилна жена-дете, нуждаеща се от грижа и закрила.
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 06:22:41 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #92 -: Януари 28, 2010, 06:23:54 pm »
Дано е така, Небесна, но тя все повече затъва. И аз се надявах, но хората, които я познават, не споделят моите очаквания. Тежка е плутоновата опозиция към светилата, а сега и Сатурн прави квадрат към Луната й... Към края на годината ЮЛВ като й мине през Луната, кризата може да се задълбочи. Изгубена душа.  :(

Горката жена...
Знаеш ли, аз много се притеснявах как ще ми се отрази транзитът на ЮЛВ през моя Юпитер. Юпитер управлява Асц. и се намира на куспидата на опасния 8-ми дом. Въобразявах си всякакви фатални неща. А то се случи нещо като кармична награда. Приех го като подарък от съдбата, заради големите трудности, през които преминах, докато СЛВ във Водолей транзитираше върху светилата ми (тогава трябваше да правя много компромиси, за да се развивям, да се придвижа напред и да придобия нови опитности. ЮЛВ не ни носи нови опитности, а ни се дава онова, което сме  заслужили кармично. Затова си мисля, че извън всичко останало, тя ще получи някаква кармична награда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Януари 28, 2010, 06:27:03 pm »
Тогава да чакам кармична награда и аз, че с нея имаме точен съвпад на Луните. Ха, и Луната в картата на създаването на астросайта била в същия знак и градус, доколкото чух.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Януари 28, 2010, 07:01:54 pm »
Тогава да чакам кармична награда и аз, че с нея имаме точен съвпад на Луните. Ха, и Луната в картата на създаването на астросайта била в същия знак и градус, доколкото чух.  ;D

Дано, дай Боже! Все си мисля, че това, което ми се случи тогава, ми върна истинското самоуважение и ми донесе огромно удовлетворение...В моя случай...господарят на Асц. Юпитер на върха на 8-ми дом (т.е. Аз), има склонност да предприема рисковани самоинициативи, които понякога му излизат през носа. При транзита на ЮЛВ през Юпитер - едва тогава разбрах, че рискът все пак си е заслужавал, въпреки сълзите и агонията, които бях оставила зад гърба си....

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Януари 28, 2010, 07:05:09 pm »
Ха, и Луната в картата на създаването на астросайта била в същия знак и градус, доколкото чух.  ;D

Аз построих картата на сайта по данни на г-н Жином.
Да, вярно е, Луните ви са в точен съвпад на 5 гр. в Рак.
(а аз имам СЛВ в Телец в точен съвпад с Меркурий на сайта).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Януари 28, 2010, 07:06:19 pm »
С Аза в хороскопа, т.е. с усещането за "аз съм" и идентификацията ни се свързват други планети, но щом казваш, нека бъде Юпитер... Всъщност него можем да го свържем с висшия ни Аз.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #97 -: Януари 28, 2010, 07:18:36 pm »
С Аза в хороскопа, т.е. с усещането за "аз съм" и идентификацията ни се свързват други планети, но щом казваш, нека бъде Юпитер... Всъщност него можем да го свържем с висшия ни Аз.  :blink:

Не, мила, ти не ме разбра...Юпитер като управител на асцендента, а не планетата Юпитер.
За мен Асцендента е моя "Аз-образ" - лицето, което показвам пред света и начина, по който искам другите да ме възприемат...и по-точно неговия управител, прибави аспектите към асцендента, аспектите към управителя на Асцендента, планетите в асцендента и техните аспекти и ще получиш един доста сложен "Аз-образ".