Здравей Гост

Аспект на сатурн

• 39 Отговора
  • 7340 Прегледи
*

mamma_mia

Аспект на сатурн
« -: Август 11, 2009, 08:15:42 am »
Здравейте,
имам един по-особен въпрос.
Преди няколко дни споменах,че тр сатурн ми е току що навлязъл в 3ти дом.
Това се беше случило и миналата година началото на декември.Аз съм риби,а баща ми е дева.Знаем за опозицията сатурн-уран,и колко труден е периода за тях(и не само).
Когато миналата година сатурн все още беше във вторият ми дом аз скъсах взаимоотношения с баща,брат,майка.И няколко месеца ни вопъл ни стон от моя страна,баща ми се смили над мен(над моя проблем) и ми подаде ръка,незнайно защо той реши да ми помогне.Въпросната целебна помощ от негова страна се случи точно когато сатурн влезе в 3ти дом,миналата година декември.От тогава сме в добри взаимоотношения,както трябва да бъде между баща и дъщеря.
Сега почти една година по-късно сатурн пак влезе в 3тият ми дом,но съм притеснена за друго.
Баща ми е възрастен,на 78 год.,с много тежки болести,но на крака.С невероятно силен дух е бил винаги.Но от 2-3 месеца той доста се влоши,загуби своят дух,престоя в няколко болници и в момента пак е. Съкрушен и с лошо предчувствие.
Въпросът ми е следният: В 3ти дом ми е плутон и уран.Но началото на ноември тази година тр.сатурн ще направи точен съвпад с плутон,а нат плутон ми е опозиция със нат слънце.Заради тази натална позиция ,аз винаги съм била в конфликтни и тежки взаимоотношения с баща си.
Мислите ли,че по време на съвпада на тр сатурн с плутон и опозиция нат слънце,може да се случи нещо безвъзвратно с него?
Благодаря.
« Последна редакция: Август 11, 2009, 01:41:11 pm от mamma_mia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Аспект на сатурн
« Отговор #1 -: Август 11, 2009, 11:58:34 am »
транзитите на сатурн носят ограничения,структура,равносметка,трудности , но и благинки при това трайни и стабилни.сатурн е стабилна планета.придобитите блага по сатурн са трайни и важни.
в трети дом той ще засегне оста 3-9ти.аз ги свързвам с близкото обкръжение-братя,сестри , съседи,къси пътувания,комуникаций...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Август 11, 2009, 12:44:09 pm »
Сатурн в опозиция Слънце задействащ наталнатa опозиция с Плутон,може да е както тежък период за mamma mia,така и да обозначи трудност,ограничение или хвърляне на сянка върху живота на бащата-напълно в потенциала на аспекта е.Домовете не винаги имат толкова огромно значение,важна е водещата енергия,която може да се наложи на едно съвсем основно равнище.Имах приятелка която си замина от този свят точно на Сатурн съвпад Слънце на 5-6 градуса разходящ транзит (в следствие на продължително заболяване),при това в 9 дом-така че пътуването може да бъде и към други светове,но всъщност е по-важен транзита на Сатурн върху Слънце.Сега дали предстоящата опозиция в картата на дъщерята ще отрази подобно събитие при бащата няма гаранция,при това само при разгледан един аспект и то в нейната карта,но си е възможно-Сатурн не е шега работа и е класически фактор,който се разглежда при болест/смърт.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #3 -: Август 11, 2009, 01:24:41 pm »
Гледам си собствените транзити през 1989 г., когато почина дядо ми  . Тогава тр. Сатурн и Нептун са били в 8 ми дом в точен куинкокс с Асц. и с тр. Марс също върху Асц.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

mamma_mia

« Отговор #4 -: Август 11, 2009, 01:37:40 pm »
транзитите на сатурн носят ограничения,структура,равносметка,трудности , но и благинки при това трайни и стабилни.сатурн е стабилна планета.придобитите блага по сатурн са трайни и важни.
в трети дом той ще засегне оста 3-9ти.аз ги свързвам с близкото обкръжение-братя,сестри , съседи,къси пътувания,комуникаций...

Благодаря Марая,че се включи,но аз тези неща ги знам добре.

*

mamma_mia

« Отговор #5 -: Август 11, 2009, 01:39:52 pm »
Сатурн в опозиция Слънце задействащ наталнатa опозиция с Плутон,може да е както тежък период за mamma mia,така и да обозначи трудност,ограничение или хвърляне на сянка върху живота на бащата-напълно в потенциала на аспекта е.Домовете не винаги имат толкова огромно значение,важна е водещата енергия,която може да се наложи на едно съвсем основно равнище.Имах приятелка която си замина от този свят точно на Сатурн съвпад Слънце на 5-6 градуса разходящ транзит (в следствие на продължително заболяване),при това в 9 дом-така че пътуването може да бъде и към други светове,но всъщност е по-важен транзита на Сатурн върху Слънце.Сега дали предстоящата опозиция в картата на дъщерята ще отрази подобно събитие при бащата няма гаранция,при това само при разгледан един аспект и то в нейната карта,но си е възможно-Сатурн не е шега работа и е класически фактор,който се разглежда при болест/смърт.
Благодаря Синухе,
и аз не искам да си го помислям....
Дано бъде друго,но не и това.Понеже видях,че ще се задейства въпросната натална опозиция плутон-слънце,затова реших да ви попитам.

*

ga3l

« Отговор #6 -: Август 11, 2009, 01:52:29 pm »
.. сатурн ще направи точен съвпад с плутон,а нат плутон ми е опозиция със нат слънце..

Догодина ми предстои същия транзит..   :-\    От сега усещам, че битката ще е на живот и смърт  ..  :P 

« Отговор #7 -: Август 11, 2009, 02:19:54 pm »
   Миа недей очаква нищо, просто живей всеки момент, който ти е даден. Майка ми почина точно на рождения си ден, значи съвпад на нейно слънце, транзитно слънце с моя нат. Сатурн в 12 дом. Професорът беше казал, че й остават 3 месеца живот, 3-те месеца бяха минали,с малко повече от седмица, а тя все казваше, че ако надживее 60-годишнината си ще живее дълго. А аз вече знаех, че на рождения си ден ще почине, защото тя с последни сили се бореше с живота. До последно не й бяхме казали, че е вече обречена и дните й са преброени...Абе мъка...Последното, което си спомням, преди да изпадне в кома, каза че отива някъде и чистосърдечния смях и радост от това, как някой я носи....

*

mamma_mia

« Отговор #8 -: Август 11, 2009, 02:28:44 pm »
Да,тъжно е Дейзи.
Знаем,че е смъртта част от живота,но човек се тревожи... няма как.
Но ще спра да говоря за тези неща, че ме хваща страх.Нека бъдем по ведри :)

*

Helo

« Отговор #9 -: Август 11, 2009, 02:44:19 pm »
.. сатурн ще направи точен съвпад с плутон,а нат плутон ми е опозиция със нат слънце..

Догодина ми предстои същия транзит..   :-\    От сега усещам, че битката ще е на живот и смърт  ..  :P  

Мани, мани. Аз сега се сетих, че след около има няма 4 години Сатурн, който сега ми е в 11-ти дом ще навлезе в 1-ви. Ако е ретрограден ще има да се шматка напред назад и да прави ту съвпад с наталния ми Плутон, който ми е в съвпад с асцендента, ту съвпад с наталния Сатурн, ту съвпад с наталния Марс и едновременно с това опозиция на Венера и опозиция на Слънцето ми, което е в 8-ми дом. Въобще, когато Сатурн навлезе в 1-ви дом ще е нещо невероятно.  ;D

Но поне ще очаквам като съвпадне с Плутон да развия ясновидски спобности или поне да открия нови неща в тази област.  ;D

А иначе всички тези съвпади и опозици, както и мястото му в първи дом означават проблеми с работата и желание за професионална реализация, но и сподавено недоволство от прекалено многото работа и неудовлетворение, и не много големи успехи, нали така?
« Последна редакция: Август 11, 2009, 03:02:51 pm от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #10 -: Август 11, 2009, 03:21:25 pm »

Догодина ми предстои същия транзит..   :-\    От сега усещам, че битката ще е на живот и смърт  ..  :P  

Мани, мани. Аз сега се сетих, че след около има няма 4 години Сатурн, който сега ми е в 11-ти дом ще навлезе в 1-ви. Ако е ретрограден ще има да се шматка напред назад и да прави ту съвпад с наталния ми Плутон, който ми е в съвпад с асцендента, ту съвпад с наталния Сатурн, ту съвпад с наталния Марс и едновременно с това опозиция на Венера и опозиция на Слънцето ми, което е в 8-ми дом. Въобще, когато Сатурн навлеме в 1-ви дом ще е нещо невероятно.  ;D

Но поне ще очаквам като съвпадне с Плутон да развия ясновидски спобности или поне да открия нови неща в тази област.  ;D

А иначе всечки тези съвпади и опозици, както и мястото му в първи дом означават проблеми с работата и желание за професионална реализация, но и сподавено недоволство от прекалено многото работа и неудовлетворение, и не много големи успехи, нали така?

Незнам кога точно ще ти навлезе Сатурн в 1 ви дом, ама през 2013 г. е ретрограден от 11 градуса в Скорпион на 19 .02 до 08 Юли  същата година.  ;D     

*

Helo

« Отговор #11 -: Август 11, 2009, 03:26:52 pm »
Незнам кога точно ще ти навлезе Сатурн в 1 ви дом, ама през 2013 г. е ретрограден от 11 градуса в Скорпион на 19 .02 до 08 Юли  същата година.  ;D      

Първи дом ми е в Скорпион. Ама така или иначе Сатурн престоява в един знак около две години и половина, така че ... това е положението.  ;D

Сега видях, че събитието ще започне още през октомври 2012 - тогава ще навлезе в 1-ви дом при мен.
« Последна редакция: Август 11, 2009, 03:33:15 pm от Helo »

*

ga3l

« Отговор #12 -: Август 11, 2009, 03:30:59 pm »
Но поне ще очаквам Сатурн като съвпадне с Плутон да развия ясновидски спобности или поне да открия нови неща в тази област.  ;D

Като нищо ще развием параненормални способноси, все пак се води аспект на маговете.  :P

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #13 -: Август 11, 2009, 04:54:28 pm »
При мен транзитен Сатурн ще съвпадне с натален Плутон още на 18 октомрви тази година. Решила съм да си водя записки за периода.  В натала Плутон е в опозиция със Слънце, също както при мама мия,  но в 6-12 дом.   

*

mamma_mia

« Отговор #14 -: Август 11, 2009, 08:11:32 pm »
При мен транзитен Сатурн ще съвпадне с натален Плутон още на 18 октомрви тази година. Решила съм да си водя записки за периода.  В натала Плутон е в опозиция със Слънце, също както при мама мия,  но в 6-12 дом.   
Да,ще взема и аз да водя записки и да наблюдавам.Въпреки ,че когато на човек му се случва добро или лошо,той при всички положения помни.Събития и т.н.

*

ga3l

« Отговор #15 -: Август 12, 2009, 09:20:50 am »
Прави ми впечатление, че Слънце, Плутон, Меркурий и СЛВ на мъжа ми са върху моя Плутон, който както вече си говорихме в тази тема е опозиция на Слънцето ми. Въпросът ми е, възможно ли е взаимоотношенията ни с околните да ни помагат по някакъв начин да отработваме трудните си аспекти, активирайки ги подобно на транзитите?!  ???

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #16 -: Август 12, 2009, 10:16:03 am »

При мен съвпада е на 24 Окт т.г. Ще го видим какво ще ми докара.

*

ga3l

« Отговор #17 -: Август 12, 2009, 01:39:51 pm »
 :o  Тъкмо установих, че един приятел го очаква същия транзит: Сатурн през натална опозиция Плутон/Слънце. Само че месец преди да ме тресне и мене. Дано и Лили да се включи с мнение по въпроса., че и тя е в списъка и я очаква същата промоция ..  :P

*

123

« Отговор #18 -: Август 12, 2009, 07:09:03 pm »
Живея на фона на транзитен Плутон опозиция Сатурн близо 3 години (в натала са в квадрат), разпада се окончателно октомври-ноември, 2009 и както някой беше казал преди време - това е сериал с 3876 серии, като най-силното му проявление на събитийно ниво (ако има такова) е много вероятно да се отключи при разпад на транзита на 2-3 градуса, след точния :D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #19 -: Август 12, 2009, 07:19:49 pm »
abroad , надявам се да споделиш някои по- конкретни неща  от транзита?  наличие на  съдебни разправии и приключване на  връзки след или пред съдебно споразувмение, промяна на работаната среда или  интереси?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.