Здравей Гост

Аспекти на транзитни към прогресивни планети

• 91 Отговора
  • 17443 Прегледи
*

Nebesna

Засегнахме въпроса за аспектите на транзитни към прогресивни планети и свързаните с това събития в друга тема, затова прехвърлям този въпрос тук. Аз лично не съм проучвала обстойно този въпрос, но ми се стори интересен. Затова предлагам всеки, който има лични наблюдения да ги споделя тук.

На 19-ти август транзитното Слънце на 27 Лъв ще направи съвпад с прогресивната ми Луна в 8-ми дом. Този съвпад има само един аспект с натала - секстил с натален Марс на 29 гр. Везни. Марс е в 10-ти дом и управлява 4-ти. Вероятно ще  се засегнат дела, свързани с наследство, с кариера, с майката или недвижимо имущество. Абе, възнамерявам да продавам едни наследствени имоти и все се уфлянквам, щото не съм решила колко пари да им искам. За друго не мога да се сетя. Ще видим като се случи аспекта, може да получа проблясък. Във всеки случай съвпадът на Луната със Слънцето символизира ново начало.

« Последна редакция: Август 16, 2009, 11:45:25 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Аспекти на транзитни към прогресивни планети
« Отговор #1 -: Август 16, 2009, 11:55:31 pm »
от това,което чета , смятам ,че ще засегне не само имуществен въпрос , а емоция по отношение на наследство ,свързано с майката /луна и 10 дом/.слънцето е в лъв и е твърде възможно да стане дума за работа и промяна на работата , за добро/10 дом,соц.статтус/.
не смятам,че ще продадеш нещо , защото не чувам нищо за 2-ри дом.
здравословното състояние на родител може да се подобри значимо , заради съвпада на слънцето!
не ти помня точно данните ,за да бъда по-конкретна и в прогнозата си!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Август 17, 2009, 12:05:13 am »
В какви градуси третирате аспекта като съвпад или какъвто и да е там. +-1 градус? Нека да уточним това, за да мерим се днакъв аршин.

Вчера от сайта на Иван Станчев, лека му пръст, гледах данните му за сетпември 2007, когато почина , видях че е имал прогресивен АС в опозиция на натлен САтурн, доколкото се сещам в 8-ми дом. Разпадащ се аспект.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 12:20:08 am »
В какви градуси третирате аспекта като съвпад или какъвто и да е там. +-1 градус? Нека да уточним това, за да мерим се днакъв аршин.

Вчера от сайта на Иван Станчев, лека му пръст, гледах данните му за сетпември 2007, когато почина , видях че е имал прогресивен АС в опозиция на натлен САтурн, доколкото се сещам в 8-ми дом. Разпадащ се аспект.

Повечето автори приемат до 1 градус, когато става дума за аспекти на прогресивни планети. Така, че при мен секстилът на пр. Луна с Марс не е точен, понеже става дума за повече от 1 гр. и по-малко от 2 гр. А иначе съвпадът на Слънцето с пр. Луна става точен на 19 август.
« Последна редакция: Август 17, 2009, 12:41:37 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 17, 2009, 12:21:23 am »
от това,което чета , смятам ,че ще засегне не само имуществен въпрос , а емоция по отношение на наследство ,свързано с майката /луна и 10 дом/.слънцето е в лъв и е твърде възможно да стане дума за работа и промяна на работата , за добро/10 дом,соц.статтус/.
не смятам,че ще продадеш нещо , защото не чувам нищо за 2-ри дом.
здравословното състояние на родител може да се подобри значимо , заради съвпада на слънцето!
не ти помня точно данните ,за да бъда по-конкретна и в прогнозата си!

На 19-ти август Юпитер прави съвпад със светилата ми във 2-ри дом. Светилата управляват 8-ми. Така, че има раздвижване и във 2-ри дом.

И аз не смятам, че ще продам нещо сега и веднага, но поне се надявам да получа визия относно цената.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 17, 2009, 12:21:51 am »
за слънце и луна до 2градуса , за останалите до 1градус.това е положението минкеее ;D , ама аз си пускам още по около 1,2 за плутон и уран. :)

днес като гледах отново картата си виж какво мернах.
останах вдовица на 30години.венера/прогресивна/точно тогава обръща хода си  и става ретроградна!венерата ми е в кози рог,тук тя носи индикаций за вдовство.
към настоящия момент символично дирекционната венера е на 14гр.в риби в точен съвпад с прогресивния сатурн.от този градус правят точен , ама точен квадрат със слънцето ми/натално/.
въобще не се интересувам в този миг от мъже-вервай ми , както казваше царя.но мъжа ми започна да се интересува от мен , тааа реших да му видя картата.
принципно неговия слв е в телец в съвпад с моята луна.в момента транзитния му слв е на куспидата на к5,която е на 29гр. в козирог , а на този градус ,в козипога е моята венера.
Е КАЖИ МИ ,КАК ДА НЕ ВЯРВАМ НА АСТРОЛОГИЯТА?! :)
РАЗБИРА СЕ , ИМА ОЩЕ И МН.ДРУГИ АСПЕКТИ ,НО ТОВА Е ФРАПАНТНО.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 17, 2009, 12:26:35 am »

Повечето автори приемат до 1 градус, когато става дума за аспекти на прогресивни планети. Така, че при мен секстилът с Марс не е точен, понеже става дума за повече от 1 гр. и по-малко от 2 гр. А иначе съвпадът на Слънцето с пр. Луна става точен на 19 август.

ПРОГРЕСИЙТЕ И СИМ.ДИРЕКЦИЙ ГИ СЛЕДЯ ПОВЕЧЕ ОТ 3ГОДИНИ.ОТ ОПИТ КАЗВАМ ,ЧЕ за слънце и луна приемам до 2градуса ,както и за плутон и уран-работят безотказно до тези градуси.другите до градус.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Август 17, 2009, 12:29:46 am »
Права си, че ако имате планети или чувствителни точки в едни и същи градуси се преживяват еднакви уроци по едно и също време, провокирано от транзитни планети - това е така нар. "СПОДЕЛЕН ОПИТ". но винаги провокацията идва от КОСМОСА - от това, което вън от нас. А онова, което е вътре не може да се прояви, ако няма благоприятни външни условия, ще си остане само намерение. И, обратно това което е вън ще остане неусвоено, ако няма благоприятна почва вътре.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Август 17, 2009, 12:41:27 am »
Права си, че ако имате планети или чувствителни точки в едни и същи градуси се преживяват еднакви уроци по едно и също време, провокирано от транзитни планети - това е така нар. "СПОДЕЛЕН ОПИТ". но винаги провокацията идва от КОСМОСА - от това, което вън от нас. А онова, което е вътре не може да се прояви, ако няма благоприятни външни условия, ще си остане само намерение. И, обратно това което е вън ще остане неусвоено, ако няма благоприятна почва вътре.
сферите в които се усвояват уроците са зависими  от домовете.домовете са сцената.провокацията не идва от космоса ,тя идва от прогресийте-сиреч от еволюционното израстване на индивида.космоса -това е средата ,другите около нас-т.е-символичната дирекция.това е общата картина ,провокиран от намерението намираш средата или средата намира теб,провокирана от нейното си намерение.
според мен ,ти ще получиш някакво предложение ,за което дори и не си мечтала около тази дата.възможни са и финансови постъпления.разбира се ,че за всичко това трябва да се разгледат и останалите аспекти.
при мен изумлението идва от факта ,че всичко по времето за което искам да говорим ,а именно периода на стационарния юпитер..е толкова точно и въобще така са подредени нещата ,че немога да си представя друга по-точна наука от тази.
да не ме помислиш за луда ,но в такива моменти усещам пулса на космоса и съм сигурна в подписа ти в този сайт!

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 17, 2009, 12:43:49 am »
да не ме помислиш за луда ,но в такива моменти усещам пулса на космоса и съм сигурна в подписа ти в този сайт!

Ама как ще те помисля за луда. Нали и самата аз изпадам много често в такива почуди! Не спирам да се учудвам на това колко прости изглеждат нещата, когато ги проумеем.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Август 17, 2009, 02:13:00 am »

Ама как ще те помисля за луда. Нали и самата аз изпадам много често в такива почуди! Не спирам да се учудвам на това колко прости изглеждат нещата, когато ги проумеем.

книгите ни дават основата-те са като наталната ни карта.опита ни дава прогресирането в дирене на истината и аспектите.уроците ни дават транзитите на планетите.осмислянето на всичкото това е компилация от знания,което ни прави астролози.
много книги съм прочела ,много книги имам може би библиотеката ми притежава всичко издадено по отношение на астрологията от 1940год насам.някой книги са много противоречиви , но ми дадоха основата.в интерес на истината самата аз мога да напиша книга за плутон и уран.опита е основното нещо в науката астрология-това е моето мнение . :)

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Август 17, 2009, 09:20:41 am »
Аз също отдавна използвам транзитните към прогресивните планети и към натални и прогресивни ъгли.Изследвала съм ги в мои минали събития и няма празно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #12 -: Август 17, 2009, 01:38:10 pm »
Какво е tertiary progressions:(

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Август 17, 2009, 02:03:25 pm »
След около 10 дни,транзитното слънце ще направи съвпад с прогресивен АС във 2дом. :)(каквото и да значи това)
Края на годината транзитен сатурн ще направи съвпад с прогресивна луна в 3дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 17, 2009, 02:09:36 pm »
за слънце и луна до 2градуса , за останалите до 1градус.това е положението минкеее ;D , ама аз си пускам още по около 1,2 за плутон и уран. :)

...към настоящия момент символично дирекционната венера е на 14гр.в риби в точен съвпад с прогресивния сатурн.от този градус правят точен , ама точен квадрат със слънцето ми/натално/....

:o ти и аспекти между дирекционна и прогресивна планета ли гледаш ?!

съвпадите особенно,са повече от показателни! :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Август 17, 2009, 02:12:13 pm »

[/quote]

Е,не -то вече пренаписахме астрологията тотално  :o На мен това също ми идва в повечко,за да го приема.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Август 17, 2009, 02:26:19 pm »

Е,не -то вече пренаписахме астрологията тотално  :o На мен това също ми идва в повечко,за да го приема.
[/quote]

прогресивна планета на точен градус с дирекционна,как няма да я отчетеш!в момента имам точен съвпад на дир.венера със сатурн/прогресивен/.и аз навремето се чудех ,ама сега хич не се чудя-дирекциите са външните фактори-средата ,другите около нас :P,прогресийите-няма да се повтарям-наясно си ,та въпроса ми е,следва ли да игнорирам съвпада?! :o
поне така са ме учили-провери го,убедена съм,че ще се съгласиш с мнението ми!

п.п. между другото дирекцийте дават сериозни събития с голяма точност! и това е опит! :) :P
« Последна редакция: Август 17, 2009, 03:01:10 pm от Марая »

« Отговор #17 -: Август 17, 2009, 04:02:31 pm »
    Аз кво ли да очаквам, около 9.09.тази година, ще имам съвпад на прогресивно Слънце и дирекционно с транзитния Юпитер - кой знае съдбата какво ми е подготвила...Само да не е пак някво разорачоравие, че вече нямам сили да понеса каквото и да е...А днес тр. Юпитер е в точен с Луната, но честно казано, няма нищо интересно....скука отвсякъде...Ха освен един СМС от обожател, с когото имах кратка авантюра преди 16 години, а той сега се сетил, че ме желае ......Закъсняло признание...Оффф, втръснало ми е от закъснели обяснения. Трябва да минат години, за да проумеят някои хора, неща, които аз вече знам, ама няма как да им го обясня....А и не прощавам пропиляното време и пропуснатите шансове, които съм дала в изобилие...

« Отговор #18 -: Август 17, 2009, 04:11:26 pm »
Аспектите в транзит се проявяват най-силно при +- 2 градуса от наталната планета. Най- значим е последния транзит. Иначе, нямам наблюдения за транзити през прогресии. Мисля, че всеки прогностичен метод може да се отнесе към наталната карта. Но един прогностичен медод към друг...... ???
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #19 -: Август 17, 2009, 04:16:12 pm »

прогресивна планета на точен градус с дирекционна,как няма да я отчетеш!в момента имам точен съвпад на дир.венера със сатурн/прогресивен/.и аз навремето се чудех ,ама сега хич не се чудя-дирекциите са външните фактори-средата ,другите около нас :P,прогресийите-няма да се повтарям-наясно си ,та въпроса ми е,следва ли да игнорирам съвпада?! :o
поне така са ме учили-провери го,убедена съм,че ще се съгласиш с мнението ми!

п.п. между другото дирекцийте дават сериозни събития с голяма точност! и това е опит! :) :P

Марая, виждам известна логика в съпоставянето между транзити и прогресии, за да се види времето на "отключване" на прогресията, но за прогресия - дирекция?! Имаш ли други подобни наблюдения и опит освен текущия ти точен съвпад на дир.венера със сатурн/прогресивен, който да потвърждава това твое твърдение за ефект от подобна корелация ?
« Последна редакция: Август 17, 2009, 04:23:32 pm от Asol »