Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53121 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Пушите ли?
« Отговор #140 -: Август 19, 2009, 04:34:07 pm »
небесна ,нали знаеш ,че работя с вредни емисий и ТВО в момента.та се замислих ,че пушим кат комини ,ама наред с това , си викам ,абе марайче ,нямаше ли да ни създаде господ с комини ,ако беше задължително пушенето! ;D ;D ;D
ми и друго ,с тези емисий ,кат гледам тук по красивото черноморие ,ако се изработи уред ПЪРДОмер ;D ;D ;D,колко вредни емисий ще се отчетат в атмосферата?!
 ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #141 -: Август 20, 2009, 08:35:03 am »
Вижте сега, за да няма спорове и недоразумения с това кой пуши и не пуши, защо не и защо да, а и колко скъпи цигари, нека си кажа мнението:
Аз не пуша, е пушил съм като тийнейджър, но от тежкарлък както беше модерно и то само.....1 кутия цигари /не какви да е, а London  ;)/ И така и не ги научих, просто нямам нужда от тях. Може би не са ме ядосвали достатъчно или не съм предразположен - не знам точно защо. Винаги съм бил толерантен към пушачите, но не винаги те са били толерантни към мен, а и по принцип към околните. Това е дълга тема и край няма. Проблемът тук е, че пушачите щат не щат ни тровят неволно, особено в заведенията, не без помощта на собствениците и закона, който все още никой не следи и не спазва. Не е нормално в заведение най-хубавите места да са за пушачи и да слагат навсякъде пепелници без да те питат, ами ако не искам да пуша. Не е ли по-добре да дават такива ако хората искат да пушат?
А, че цигарите са наркотик, така е. И не само те - алкохола, кафето, шоколада...., само дето никой не пречи на околните като ги консумира - е, най-много някой нафиркан с 2 бутилки вино да вдигне малко дандания, но това е друга тема.
Кой както иска да го разбира...  8)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #142 -: Август 20, 2009, 03:01:09 pm »
Абе не знам вече какво пушим,ама определено си струва парите! ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #143 -: Август 20, 2009, 03:05:03 pm »
Аз все още чакам някой да каже нещо във връзка с астрологията и пушенето  ::)
пушенето го свързвам с нептун , вредните навици с луната. :-[ така мисля ,нищо и никъде не съм чела по въпроса ,за да надграждам доказателствата.
при мен има точна опозиция на луна и нептун и пуша като комин.дори понякога се усещам ,че не ми се пуши ,но го правя автоматично!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #144 -: Август 20, 2009, 03:08:26 pm »
Не знам самото пушене доколко се свързва с пристрастяването, но определено има много общо с мускулната памет. Познавам пушачи без аспекти на Луна и Нептун или Луна в Риби.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #145 -: Август 20, 2009, 03:14:47 pm »
Аз все още чакам някой да каже нещо във връзка с астрологията и пушенето  ::)
пушенето го свързвам с нептун , вредните навици с луната. :-[ така мисля ,нищо и никъде не съм чела по въпроса ,за да надграждам доказателствата.
при мен има точна опозиция на луна и нептун и пуша като комин.дори понякога се усещам ,че не ми се пуши ,но го правя автоматично!

Не съм съвсем като комин, но съм пристрастен пушач ( Луна в Дева в квадратура  с Нептун  в Стрелец).
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #146 -: Август 20, 2009, 07:33:16 pm »
При мен не излиза аспект м/у Луна и Нептун,но не знам дали може да се каже ,че има разходящ секстил ,орбиса е около 7 градуса.

*

Nebesna

« Отговор #147 -: Декември 03, 2009, 07:39:46 pm »
Знаете ли кой държавен лидер е подкрепял кампаниите срещу тютюнопушенето. Естествено Хитлер, който е държал на чистотата на нацията и е пазел репродуктивното здраве на жените. На този линк можете да намерите малко известна информация

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%B1%D0%B0_%D1%81_%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BC_%D0%B2_%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Декември 03, 2009, 07:44:55 pm »
Моята  мотивация е следната: Не желая да спонсорирам повече тютюневите компании. Няма да им давам по 3,30 лв. Ще ги давам за други неща.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #149 -: Декември 03, 2009, 07:50:25 pm »
И аз така постъпих предния път, но се провалих.  :-X
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #150 -: Декември 03, 2009, 07:54:30 pm »
Само така, Небесна! Браво на теб.  Това е много добро решение.  Моят мъж  пушеше,  но и той взе решение и внезапно ги спря в началото на септември.  Това си е  вече повече от три месеца, а иначе стажът му на пушач беше 28г. по 1кут. на ден.

« Отговор #151 -: Декември 03, 2009, 07:55:46 pm »
Моята  мотивация е следната: Не желая да спонсорирам повече тютюневите компании. Няма да им давам по 3,30 лв. Ще ги давам за други неща.

Браво, Небесна!

Ето ти един от любимите ми филми за допълнителна мотивация:

Thank You For Smoking / Благодаря за Пушенето (2005)[/color]

*

Divna

« Отговор #152 -: Декември 21, 2009, 11:53:43 am »
Хубава тема. И аз да се включа. Нова съм и не ви познавам, ама много ми харесва форума. И аз за съжаление пуша. Като бях в гимназията ги пропуших (да съм като останалите), после ги спрях (раждане, кърмене и т.н.)и не бях пушила много години, но от преди близо 2г6м отново пуша (тежък развод). Това лято ги бях спряла точно за 3м.,(ваканция) но есента (ваканцията свърши) и ги пропуших отново. Забелязала съм, че пуша когато имам големи емоционални проблеми. Успокоя ли се всичко е ОК. Не ги обичам ама ги пуша ...
А иначе имам:
Слънце-Дева
Асц-Скорпион
Луна-Скорпион
Везни-Венера
Марс-Водолей
Мерк-Дева ...

*

Uran

• 6041
« Отговор #153 -: Декември 21, 2009, 12:05:35 pm »
Моята  мотивация е следната: Не желая да спонсорирам повече тютюневите компании. Няма да им давам по 3,30 лв. Ще ги давам за други неща.

Браво, Небесна!

Ето ти един от любимите ми филми за допълнителна мотивация:

Thank You For Smoking / Благодаря за Пушенето (2005)[/color]
Много хубав филм Аурора, някакси го бях подминала. ;D ;D
Наръчник за водене на дебати . ;D
« Последна редакция: Декември 21, 2009, 04:03:57 pm от Uran »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #154 -: Декември 27, 2009, 07:49:46 pm »
И аз съм на крачка да ги спра ???
Преди малко изпуших последната надявам се в живота си цигара.
Не е заради парите,а заради здравето.Срам ме е да кажа колко години съм пушила.
Мислите ли, че транзитен сев възел през 6ти дом ще ме подкрепи?

*

Nebesna

« Отговор #155 -: Декември 27, 2009, 08:33:53 pm »
И аз съм на крачка да ги спра ???
Преди малко изпуших последната надявам се в живота си цигара.
Не е заради парите,а заради здравето.Срам ме е да кажа колко години съм пушила.
Мислите ли, че транзитен сев възел през 6ти дом ще ме подкрепи?

Определено ще те подкрепи, че как иначе!
Пий много вода - минерална за всекидневна употреба.
Най-добра е "Горна баня". Когато ти се пуши - пий вода, за да изхвърляш отровите.
Освен това водата ще те кара да се чувстваш сита и няма да посягаш към храната.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #156 -: Декември 27, 2009, 09:30:59 pm »
Благодаря Небесна,ще последвам съвета ти.Спомням си че и ти наскоро ги отказа.Как се чувстваш сега? Изпадаш ли в някакви кризи?

« Отговор #157 -: Декември 27, 2009, 09:36:40 pm »
Най-добра е "Горна баня". Когато ти се пуши - пий вода, за да изхвърляш отровите.
Освен това водата ще те кара да се чувстваш сита и няма да посягаш към храната.

Мисля, че апетита се повишава понеже се подобрява функцията на вкусовите рецептори. Докато се пуши не може да се усети истинският вкус на храната. И като се спре, всичко ти е отново вкусно.
Аз съм от хората, които не обичат пият вода  8) и за да не забравям си държа шишета до дивана. Предпочитам Девин - розовата. Много е мека, пивка и е трапезна.  :)

*

Nebesna

« Отговор #158 -: Декември 27, 2009, 09:44:28 pm »
Благодаря Небесна,ще последвам съвета ти.Спомням си че и ти наскоро ги отказа.Как се чувстваш сега? Изпадаш ли в някакви кризи?

От 14 ноември не пуша въобще и в абсолютно никакви кризи не изпадам. Чувствам се така, все едно никога не съм пропушвала. Трябва ти силна мотивация, обаче. Да си промениш мисленето, да си промиеш мозъка от всички паразитни записи в полза на тютюнопушенето и да ги замениш с нови мисли, които автоматично да ти идват на помощ. Понякога ми се пропушва от само себе си, но веднага си отклонявам вниманието и забравям....или точно в този момент се налочвам с много вода и така "погасявам" желанието. Не водих никаква борба, за да ги откажа, а абстиненция имах около 3-тия/4-тия ден.

ПП. Много хора-отказали цигарите - сънуват, че пушат. Аз сънувах, че държа цигара в устата си и запалка в едната ръка. И в този момент си казвам насън, че АЗ НЕ ПУША. И оставих цигарата на масата. Дори и насън не пропуших.

*

Divna

« Отговор #159 -: Март 03, 2010, 11:22:25 pm »

От 14 ноември не пуша въобще и в абсолютно никакви кризи не изпадам. Чувствам се така, все едно никога не съм пропушвала. Трябва ти силна мотивация, обаче. Да си промениш мисленето, да си промиеш мозъка от всички паразитни записи в полза на тютюнопушенето и да ги замениш с нови мисли, които автоматично да ти идват на помощ. Понякога ми се пропушва от само себе си, но веднага си отклонявам вниманието и забравям....или точно в този момент се налочвам с много вода и така "погасявам" желанието. Не водих никаква борба, за да ги откажа, а абстиненция имах около 3-тия/4-тия ден.

ПП. Много хора-отказали цигарите - сънуват, че пушат. Аз сънувах, че държа цигара в устата си и запалка в едната ръка. И в този момент си казвам насън, че АЗ НЕ ПУША. И оставих цигарата на масата. Дори и насън не пропуших.

Хубаво е да сънуваш, че пушиш. Това означава, че ще достигнеш добро състояние, приятна изненада и т.н.

От две седмици и аз спрях да пуша. Чувствам се страхотно. След развода ми пропуших (близо три години). Стресът ми беше невероятно голям. В интерес на истината винаги съм мразела цигарите и миризмата им.