Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53015 Прегледи
*

Nebesna

Re:Пушите ли?
« Отговор #180 -: Март 04, 2010, 01:23:26 pm »
Що така ревностно се браниш?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #181 -: Март 04, 2010, 01:23:36 pm »
Небесна, това не са оправдания, а си е истина!

всеки човек си идва на тая планета с правото си на избор, а то е свещено!

Не ми обяснявай била съм и от двете страни.
1/ преди изобщо да пропуша;
2/ докато пушех
3/ след като отказах цигарите.

Като откажеш цигарите, пак ще си говорим.

аз не пуша бе скъпа  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #182 -: Март 04, 2010, 01:24:50 pm »

браня ПРАВОТО НА ИЗБОР, КОЕТО Е ИЗКОННО КАТО СЪЩЕСТВУВАНЕТО!  и което вие се опитвате да погазите с разни оклеймяващи изказвания  :-\

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #183 -: Март 04, 2010, 01:26:17 pm »
ДА ДОПУСКАШ ВСЕКИ ДА БЪДЕ СЕБЕ СИ!!!  

С разбирането на това се злоупотребява!Допускането си има граници-не може някой сериен килър да се остави да коли всичко живо по улиците,това е вреда и намеса в живота на другите т.е. той самият не спазва закона за ненамеса,защо вселената трябва да го търпи-ще получи коригираща намеса отвън!

Когато започне вредата-независимо от формата и,се намесват друго закони-този за запазване на баланса.Въздуха е на всички,както природата и т.н.-едни я тровят,други пък са си в правото да искат чиста природа,такава каквато я е създал Твореца.Тези които вървят срещу естественият ред-не са естествени и НЕ СА СЕБЕ СИ ,тук не тези които са естествени се намесват,а са просто лоста за възстановяване на баланса нарушен от другите.

Как може тютюнопушенето да има общо с това което Е НЯКОЙ,В СЪЩНОСТТА СИ- това е избор на ума,това дори не е вещество нужно на самото тяло,за това е и противоестествено.Не принизявайте избора на някой да бъде подведен от корпорации които си пълнят гушките с хора които са техни жертви,с това КОЙ СИ- не, това само показва къде си в развитието си. Само че правейки това със себе си ти го причиняваш и на средата около теб,това е безотговорност не само към теб и си поемаш последствията.Не можеш да бъдеш СЕБЕ СИ следвайки някаква масова заблуда с цел изгода на някой си!

*

Uran

• 6041
« Отговор #184 -: Март 04, 2010, 01:26:29 pm »

браня ПРАВОТО НА ИЗБОР, КОЕТО Е ИЗКОННО КАТО СЪЩЕСТВУВАНЕТО!  и което вие се опитвате да погазите с разни оклеймяващи изказвания  :-\
А правото на избор ДА НЕ ПУШИШ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #185 -: Март 04, 2010, 01:26:40 pm »
Всъщност Малта също изрази мнение, а й скочихте. Няма лошо, всеки си е свободен да прави, каквото желае и да приема или не каквито хора са му на сърце или не.

Но идеята е, че пушачите /включвам и себе си, щото за мен бивш пушач няма/, та димящите трябва да подкрепяме мерки срещу тютюнопушенето с ясното съзнание, че то е вредно, каквото и да си говорим. Винаги съм била "за" ограничаването му на обществено място. Така щеш не щеш спираш да пушиш или поне ограничаваш, ако не си стоиш у дома. Трябва и пушачите да се борим срещу този кошмарен навик, убедена съм.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #186 -: Март 04, 2010, 01:28:08 pm »
Вещичке, не се пали мила, никой няма да ти вземе цигарата от устата. Верно е че всеки има право на избор, в рамките на възможното. Лично аз съм с много ниско кръвно и ако изляза с теб на кафе, ти запалиш цигара и почнем да си бъбрим най-доволно, че ето на най-после ще си видим мутрите на живо  ;D ;D ;D  След около половин час, ще се чудиш как да ме свестяваш....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #187 -: Март 04, 2010, 01:30:31 pm »

че някой да та кара да пушиш  :o  

за сведение на тукприсъстващите АЗ НЕ ПУША!!!  но не скачам да обиждам този и онзи нали! като им се пуши да си пушат и това е!

относно въпроса за отравянето на тялото според Нухето - имаш много поздрави по тоа въпрос, ако седнем да правим статистика на това кое е по-отровно съмнявам се дали цигарите ще се наредят в първата десятка  ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #188 -: Март 04, 2010, 01:31:22 pm »
 ;D О, и аз съм с ниско кръвно и пуша и ми става лошо и пак пуша, не сега де, но до известно време и през определен период. Ето затова е гадно...  

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #189 -: Март 04, 2010, 01:31:53 pm »
Лично аз съм с много ниско кръвно и ако изляза с теб на кафе, ти запалиш цигара и почнем да си бъбрим най-доволно, че ето на най-после ще си видим мутрите на живо  ;D ;D ;D  След около половин час, ще се чудиш как да ме свестяваш....

моето е 70/40 - ще си ги мерим ли а  :tongue2:

*

Uran

• 6041
« Отговор #190 -: Март 04, 2010, 01:38:08 pm »

браня ПРАВОТО НА ИЗБОР, КОЕТО Е ИЗКОННО КАТО СЪЩЕСТВУВАНЕТО!  и което вие се опитвате да погазите с разни оклеймяващи изказвания  :-\

че някой да та кара да пушиш  :o  

за сведение на тукприсъстващите АЗ НЕ ПУША!!!  но не скачам да обиждам този и онзи нали! като им се пуши да си пушат и това е!

относно въпроса за отравянето на тялото според Нухето - имаш много поздрави по тоа въпрос, ако седнем да правим статистика на това кое е по-отровно съмнявам се дали цигарите ще се наредят в първата десятка  ;D ;D ;D
Не искам косата , кожата  и дрехите ми да миришат на пепелник само поради факта, че някой няма елементарно чувство за етика.
И да, пасивното пушачество ме трови и НЕ Е МОЙ ИЗБОР. Аз също имам право да заявя себе си като отрека тютюнопушенето, това е моят начин да бъда Аз, както и ако искам да си сложа и конски пискюл. :blink: :blink: :blink: :blink:
 Относно статистиките, много зависи кой събира и интерпретира данните. Понякога реалният живот опровергава скъпите научни изследвания и доказателства.
п.п. За последно по темата.
Забелязвам, че жените пушачки са по- агресивни в поведението си отколкото мъжете такива.
Живея с пушач (от 6 месеца бивш пушач), но за 16 години не е запалил нито една цигара у дома или някъде, където има непушачи.
« Последна редакция: Март 04, 2010, 01:46:14 pm от Uran »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #191 -: Март 04, 2010, 01:43:59 pm »

всеки човек си идва на тая планета с правото си на избор, а то е свещено!

Именно и това право на избора може да се сведе и до противоестествени неща.Но аз пък смятам,че лесното залитане по определен порок,не е право на избор в истинският смисъл,дотолкова доколкото специално за тютюна това е масово отработен модел,внедрен и разпостраняван и съзнанията от определени възрасти и нива,много лесно му се подават,почти нищо не избират,ами направо ПРИЕМАТ ТОВА КОЕТО ИМ СЕ ПРЕДЛАГА.Защо примерно масово хората не пият чай от детелинки-ми защото друго е това с което масово се обработва лесно обработваемата маса от уж индивидуалности,дето не правят нищо индивидуално де факто след като следват като овце масово налагане на "нужди" и начин на живот!

и за Богаааа спрете да лицемерите - я погледнете заводите дето са отровили въздуха, водата и почвата! погледнете химията дето я ядете! погледнете генномодифицираните манджи в чиниите ви! погледнете се, че ядете МЪРША /месо/ и тука ми се правите на прецъцнати девици... погледнете, че пиете алкохол, а той още повече сговнясва тялото!....

Цигарите са нещо което всеки носи персонална отговорност-дали ще трови с тях въздуха или не- и там е разликата,че тук може да направи нещо по въпроса (за разлика от заводите където не можеш пряко да влияеш)-дали той чрез действията си да участва в колективния процес на замърсяване на планетата или не,както и с много други неща.А колкото до мършата и алкохола-там тровиш собственото си тяло и нямаш пряка отговорност към останалите.
Или поне на пръв поглед,защото за отглеждането на мършата-се използват много земни ресурси дето могат да отидат другаде и се замърсява околната среда в много голяма степен,което пак доказва че всичко е едно цяло-който ака накрая си яде лайната!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #192 -: Март 04, 2010, 01:44:18 pm »
сега да ви кажа аз пък на вас моята гледна точка  ;D ;D ;D

ако има тук някой който:

ДА НЕ ПУШИ

ДА НЕ ПИЕ АЛКОХОЛ

ДА НЕ ЯДЕ МЕСО

ДА НЕ ПРАВИ СЕКС С КОЙТО МУ ПАДНЕ И КОГАТО МУ ПАДНЕ

ДА СЕ ЗАНИМАВА САМО С ДУХОВНИ ПРАКТИКИ И ДА Е ДОСТИГНАЛ НЕИЗМЕРИМИ ВИСОТИ

тогава на този човек бих му целунала ръка /ако реша, че е редно/ и бих послушала неговото мнение  ;)  

но много се съмнявам в това и знаете ли какво - мрънкате за пушенето, но плюскате и месо и фиркате и кво ли не още тъй че пък в този ред на мисли за мен вие сте замърсени  :19:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #193 -: Март 04, 2010, 01:47:02 pm »
Нухе, дай да не си ги мерим а  ;) 

човек, който яде месо и пие алкохол мирише доста по-гадно от вегетарианец пушач  :P  ай стига моля те, както си е личен избор за месото и алкохола - така си е личен избор и за пушенето!!!

*

Veselin

« Отговор #194 -: Март 04, 2010, 01:47:59 pm »
 ;D ;D ;D
За себе си поне мога да те уверя, че още от малък спазвам изрично първото, второто и четвъртото, а останалите две са още в начален стадий.  :P ;D
Не мога да разбера какво толкова спорите за едно пушене, май прехода и на вас почна да ви влияе и станахте раздразнителни и изнервени.  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #195 -: Март 04, 2010, 01:49:17 pm »
И да, пасивното пушачество ме трови и НЕ Е МОЙ ИЗБОР.

Точно! За това тези които пушат носят двойна отговорност-към себе си и другите,но са малцина тези които могат да го приемат,щото ако го приемат наистина-вече ще направят нещо по въпроса! Останалото са али бали за "свободата"-такава дето въобще е нямат с обработеното им вече съзнание,докато засягат реалната свобода на другите да живеят така че да не носят последствията на чужди избори върху техните гърбове!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #196 -: Март 04, 2010, 01:51:22 pm »
Ауу, темата се изроди.  :rolleyes:
Не мисля, че всеки тук прави секс с когото му падне, това е направо ... нямам думи.
И никой не се прави на чист.
Аз например не приемам яденето на месо за нещо лошо. Кой каза, че е лошо? И кой по-добре може да ми каже кое, как влияе на тялото ми, щото за това се иска експеримент и да направиш анализ на резултатите. И най-вече да слушаш тялото си. Много са извратени всички тия представи за духовно развитие, затова и избягвам да ги коментирам, пак е някаква матрица ми се струва.  
За алкохола също го приемам, когато пиенето не се отразява по някакъв начин върху другите, в смисъл агресия и тем подобни. Не разбирам защо въобще толкова се пънете да доказвате нещо, което на всички е известно.
И въобще всичко приемам стига да не пречи на другия.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #197 -: Март 04, 2010, 01:52:38 pm »
Забелязвам, че жените пушачки са по- агресивни в поведението си отколкото мъжете такива.
Живея с пушач (от 6 месеца бивш пушач), но за 16 години не е запалил нито една цигара у дома или някъде, където има непушачи.

До съзнанието на човека е, не до пола му.  :blink: Поздравявам го твоя съпруг, кавалер е!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #198 -: Март 04, 2010, 01:53:05 pm »
Нухе, дай да не си ги мерим а  ;) 

човек, който яде месо и пие алкохол мирише доста по-гадно от вегетарианец пушач  :P  ай стига моля те, както си е личен избор за месото и алкохола - така си е личен избор и за пушенето!!!

Отиваш в 15 глуха и много добре го знаеш!  ;)

А и можеш да ми целунеш ръката ,но разбира се ако Мое Величество сметне това за уместно  :P ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #199 -: Март 04, 2010, 01:57:34 pm »
Слънце, аз не съм казала, че всеки тук прави секс с когото му падне, но ми е писнало от някви псевдо моралисти да ми дават наклон на оная работа  :96:

да за себе си мога да кажа, че не ям месо от една година. горе долу от толкова време и алкохол не пия. секс съм решила да правя когато срещна такъв човек, какъвто аз искам и отскоро и не пуша. това не е някакво израждане на ценности, а това въпрос на личният ми избор - аз съм решила така и така ще бъде, докато например не взема друго решение!

но някой да ми каже, че пушача влияел на тези дет не пушели - ми кат не ти харесва не се сприятелявай с пушачи бе - лесно е и не изисква усилия! кво си седнал да съдиш а! или само като съдиш другите ти се чувстваш значим  ;)  а

й сиктир и бабините манджи  :-X :-X :-X