Разбира се, единият изгряващ знак все още не е показател, но Асцендентът често показва каква е инстинктивната ни реакция спрямо средата, спрямо отсрещния (Десцендента), както и спрямо някаква провокация или предизвикателство.
Може ли тогава и аз да се намеся в тарапаната и да ви попитам след онова млако сдърпване с Аурора и реакцията ми, как ме определяте - повече като Везна или като Скорпион?

Ама ти верно си упорита. Мислех си, че просто се базикаш, ама вече почна да натъртва това ти питане, относно АСЦ. Това ли е най-важното нещо в живота ти, сигурно ставаш и лягаш с тази мисъл, да разбереш истинският си АСЦ. Ами направи си ректификация и така ще си наясно.
Освен това, разберете веднъж завинаги, тези които има СЛЪНЦА и ЛУНИ и АСЦЕНДЕНТИ на границата на два знака ... вземате от характеристиките и на двата знака...
Не може АСЦ скорпион в 29-ия градус да бъде 100% скорпион. Та нали целият 1 дом е зает от СТРЕЛЕЦ. За мен Марая е скорпионо-стрелец. Точка. Това е мое мнение. По точно подчертано огнено присъствие. Една енергия струи от нея, не знам как я овладява, дано спортува