Не очаквах подобно посрещане честно казано

. А аз обичам да се изненадвам, защото ми се случва прекалено рядко. Останал съм с впечатление, че из повечето форуми има една група от 10-20 човека които са там одавна, за да си чатят и убиват времето. Всеки нов човек, особено с по-различно мислене бива игнориран или нападнат. Няма да крия, обожавам да съм нападан, защото накрая друг излиза от спорът подсмърчащ... Сигурно и това е характерно за нашия вид :Р... Радвам се, че тук не е така и още повече ще се радвам ако тук наистина има хора които обсъждат различни неща, обменят гледни точки и спорят ако е необходимо. Може би едно от главните причини, за търкания между Скорпионите и останалите знаци е именно до възприемането на това какво представлява личното мнението. За повечето хора личното мнение е личното право човек да възприеме и вярва в нещо. То често не е тяхно, често не го разбират в дълбочина, нямат нужда и не смятат за нужно да го защитават. Тъй като е нещо на повърхностно ниво, те много по-лесно възприемат и чуждото лично мнение, без да се задълбават, и без да си вадят кой знае какви изводи от това. За Скорпиона, изграждането на мнение е цяло изкуство. То е лично, обосновано и подплътено с много вяра и личен опит. Затова и те могат да го защитят и спорят до края. Това се възприема от другите като едва ли не фанатизъм и налагане на личната истина. Аз поне често съм бил обивинявам в това. Но истината е много далеко. Това е просто проява на зрялост. Личната позиция, е поле на изява в което другите знаци проявяват всъщност голяма инфантилност. Нямайки силна позиция, те са се страхуват от всяка такава с която имат досег. Слабият психически човек, подсъзнателно се страхува за запазването на егото си от силния. Това не е нещо лошо, това е нормален механизъм на егото. Поради това, агресията всъщност е насочена към Скорпиона. Самият Скорпион просто споделя гледната си точка, без изобщо да има нужда да я налага. Налагането на позицията не е характерно за силната личност.
Аз пък смятам, че е очевидно противопоставянето на една същност на друга. И не само това, ами заради точно това противопоставяне съществува живота. Но аз съм запознат с позицият на доста хора, че всичко е едно и т.н. Да, и това е вярно. Но човешкият мозък работи бинарно, и му е трудно да съчетае в себе си, две противоположно изглеждащи позиции. Това изначално противопоставяне съществува и в самите нас постоянно. Повечето хора обаче живеят с илюзията на цялостта и константността си. Че имат единна позиция и единна личност. Но това е илюзия на ограничения мозък чрез който се възприемат. Може да сме създадени от една същност, но тази същност има различни апсекти. Най-простият начин да се образуват различните аспекти е точно противопоставянето на 2 същности. Дори и ние го правим в живота си, поради което и бинарното мислене е преобладаващо.
Аз имам една приятелка везни. Вярно е, и тя се стреми към промяната. Това което имах предвид е, че нейният начин е противоположен на моя. Разбира се не може да става дума, чий начин е по-добър. Просто са различни и си носят като следствие пасивите и негативите. Тя ако може ще чуе всички мнения, със всяко ще се съгласи, във всяко ще поиска да намери истината, но накрая ще остане с празни ръце и незнаеща кое е правилно и кое е грешно. Тя се стреми към нещо, което никога не може да постигне. Това според мен е везната. Тя не може да стигне и до истината и дълбочината, защото се опитва да съвмести и балансира неща които не могат да се съвместят и балансират. Тя живее прекалено много в света на хората, не там където е истината. Но тя може да говори с хората, да ги приема, обединява, да намира копромисни решения. Това в което Скорпионът пък е изключително слаб. Скорпионът може да достигне до истината, защото не пипа с финните ръкавици нито себе си, нито другите, но да не може да я каже на никой, и тя да не послужи за нищо друго освен собственото му израстване. Но и това е ок - той си е платил многократно за него и другите наготово да се възползва... няма да е много справедливо нали? Според мен Скорпинът е личен спасител - на себе си и тези които са му наистина много много близки. Ако трябва да има обществен спасител, това по-скоро са Везните. Тя може да не закара хората до истината, но според мен, не е това и целта. Истината има цена, която повечето хора не са готови да платят, но въпреки това, трябва да има и такива които да ги водят до следваща стъпка.
Стана дума за Уран. Имам уран в първи дом

, но е в Стрелец. Плутон наистина ми е много силен, защото имам Луна и Сатурн в съвпад в Скорпион. Които са в съвпад и с Плутон, който е в края на Везни. Т.е. стелиум имам... Марс също е заложен в другия пък край на картата... Имам съвпад на Слънце и Меркурий в Овен. А... и самият Марс е малко по-нататък пак в Овен

. Но за мое нещастие са се набутали в 4-5-ти дом... Изобщо мамата си трака :Р... По-едно време се занимавах малко с астрология, но нищо от прочетеното не ме подготви за това :Р... Надявам се поне на гроба ми да пише R.I.P.