Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ СКОРПИОН

• 270 Отговора
  • 65690 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
Re:АСЦЕНДЕНТ СКОРПИОН
« Отговор #60 -: Август 20, 2009, 01:37:57 pm »

Имат и  склонност към мазохизъм - измъчват се сами и таят в душата си болката, страдалчи са. Един скорпион не може да бъде лекомислен, или поне аз не съм срещала такива. ..Поглеждат те и знаят реакцията ти преди дори да си и я помислила.. :-[

е точно това казвам и аз.разпознаваме фалша и лицемерието и не го търпиме. :)

Не бих заменила скорпиона до себе си ( разбирайте мъжа ми) за никого друг на света. Коректни; верни и безумно издържливи. Няма фалш; няма лицемерие; няма опити да се правят и представят за нещо, което не са.  Изключително точни хора.  :) :) :)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Август 20, 2009, 03:23:54 pm »

Имат и  склонност към мазохизъм - измъчват се сами и таят в душата си болката, страдалчи са. Един скорпион не може да бъде лекомислен, или поне аз не съм срещала такива. ..Поглеждат те и знаят реакцията ти преди дори да си и я помислила.. :-[

е точно това казвам и аз.разпознаваме фалша и лицемерието и не го търпиме. :)

Не бих заменила скорпиона до себе си ( разбирайте мъжа ми) за никого друг на света. Коректни; верни и безумно издържливи. Няма фалш; няма лицемерие; няма опити да се правят и представят за нещо, което не са.  Изключително точни хора.  :) :) :)

пред тези думи аз нямам какво да добавя! :-X ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #62 -: Август 20, 2009, 07:57:29 pm »
няма опити да се правят и представят за нещо, което не са. 

Съгласен съм -това е нещото което съм запомнил от лични впечатления и което ми ги обединява.Няма значение какви-ако ще да са близо до ангел или демон, Скорпионите се стремят да излъчат точно и ясно честотата си.Освен ако няма някое изгр Близначе да замаскира временно положението  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Август 20, 2009, 08:27:58 pm »
няма опити да се правят и представят за нещо, което не са. 

Съгласен съм -това е нещото което съм запомнил от лични впечатления и което ми ги обединява.Няма значение какви-ако ще да са близо до ангел или демон, Скорпионите се стремят да излъчат точно и ясно честотата си.Освен ако няма някое изгр Близначе да замаскира временно положението  ;D

и двете планети упр. на скорпион и близнаци са склонни на метамопфози. и на двете не им липсва качеството на талантливия артист.не мислиш ли ,че е спорен въпроса кой от двамата е по-добър по маските?/пак говори асц скорпион/ ;D
но само мерк ,като упр.на близнаци ,виж като упр.на дева е друга бира! ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #64 -: Август 23, 2009, 04:08:17 pm »
четох ви тука за некви надделявания в началото на Скорпиони,та да напиша и аз кво си мисля. понеже съм и аз с асц Скорпи. Мисля си че асц Скорпи е силен знак, силен човек с независима натура. Обича силата у хората,не обича слабите хора,нито да надделява над някой, това за разни сблъсъци дето хипотетично ги мислите за скорпиона са неприивични.Аз нападам само ако съм засегнат нещо и то така че да се разчуе и види и повече да не се случва Да стане за пример на такива дето са се опитали да ми навредят.Тва е.Асц Скорпи не е агресивен- той е като нинджа-невидим,тих, потаен с една единствена мисъл, трябва да оцелее където и да попадне. Примери бол от моя живот мога да дам като доста фрапиращи случки ми са се случили в началото в казармата където направо разбих статуквото на старите войници и не давах на никой да прави извращения. Имаше чак затвори и местения на стари войници,разбити носове и тн. Всички ме обичаха после, имам доста приятели от тогава останали
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Kaya

• 2893
« Отговор #65 -: Август 23, 2009, 06:06:41 pm »
1) хората с асц. скорпион имат особно голям проблм с доверието и интимността смянатана партньорите един след друг и всякакави сексуални фриволности особно, ако имат постоянен партньор са тежко бреме за собствената им психика;
2) имат едно много особено и  трудно качество за контактите с околните строго са СУБЕКТУВНИ имат само един свят и това е техният (често пъти много  по- болезнен, отколкото е реалният); не очаквайте да вникнете там не защото е толкова възвишен,а защото има свои парадоксални правила, коиот  най-често се формулират като ЗАБРАНИ, дори и самият скорпион да не си дава сметка за това той  живее по законите на собствената си (често доста нефункционална и  несоциална психика); трудно се комуникира, защото първо ше трябва да влезете в решетката на забраните, на тестовете и подозренията;
3)в зависимост от това, което му се е случило на този с асц. дали то е добро или лошо ще се натъкнете на  остатънчите му емоции и ако скоро ( преди около 2 години  е имал нещастна любов)  може и вас да не ви огрее доброто му отношение, не защото не ставате за партьор,а за щото  те не са решили да стават  ще мразят  другите,  но предимно себе си и ще се пекат на най- зловещият огън (дори и каузата да е кофти или човека ама те да са си ги харесали). Така можете да се окажете  вързани емоционално за титаник и те ще ви влачат  накъдето си искат (обикновено надолу) докато  не се наситят на мазохизма, страданията и чувстово им за вина (което е ненаситно) не се поизпари пак по тяхни някакви вътрешни причини;
4)те са ПАРАноици и да почнат да си споделят свободно  надлъж и нашир личните нещастия (защото  имат си доста) в общественото пространство  би било доста странно е има и изключения не като хора, но като случаи ; решил е, че нещо е ок и  няма да му навреди и ще го каже- помнят и вашите неща, които казвате и хубавите и лошите;
5) като булдози са хваната ли  нещо не се пускат лесно, ако го направят е след доста време и пак  по субективни причини) иначи си умират да са честни и справедливи, ама от такава честност често нагарча:)
6) много верни другарчета са когато и в колкото и часа да им звъннете ще се отзоват стига да са ви приели за близки;
7) "елката" им щрака бързо, но ще се правят на куку, че не са разбрали нещо и въпреки магнетимза си обикновено нямат никак високо самочувствие и са доста неуверени в обществото, обичат да обгрижват близките си, но и често ги нараняват (както някой беше казал по- горе не усещат границата), което е парадоксално, защото тяхната е дебела 2 метра;
8) ако решат да ви върнат и лошо и хубаво  много се увличат в целта ( можеи да е добра кауза) и не са в състояние да се спрат, защото обичат комплиментите, да са успешни ( ако сбъркат това се приема много трудно), да се справят и отиват в крайности;
9) за хората родени с този асц. е ясно, че няма да им е лесно ще трябва, като условие в този живот да се променят ,да градят от нищото и да се справят доста труните ситуации, да се научат да се доверяват (трудно) и да бъдат открити към другите хора:)

Много неща може да се кажат за асц скорпион и тук е мястото да направя едно важно уточнение слънчевият знак и асц се различават. Разбира се имат доста общи неща, но изписаните по- горе характеристики не са съвсем валидни за слънчевия скорпион или изразения плутон;
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #66 -: Август 23, 2009, 06:51:55 pm »
 съвсем не е най- ниското  има какво да се попише доста, но редно е да се напишат и някои неприятни истини
 ;)
Vision, коментирай астрологията:)

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #67 -: Август 25, 2009, 01:29:31 pm »
Моето кратно описание за Асцендент скорпион!
Асцендент Скорпион - Самопожертвователния
Аз искам да бъда уважаван във връзките и отношенията ми за всичко онова, което правя за тях. Готов съм да се бия до смърт, пък... каквото дявол покаже!
По рождение сте наследили очарователната способност чрез кризи и болки да мобилизирате свръхчовешките си сили. От дете сте се научили, че трябва да успявате, за да получите одобрение и награди от другите. Често са Ви необходими натиск или дълбока болка, за да се активизирате, като при това не трябва никой да подценява вашето мнение и още по-малко да се опитва да налага  собственото си пред Вас. Това само Ви възбужда да се борите дяволски и е много неприятно за другите. Налага се да се борите дори за това да получите полагащото Ви се наследство. Жертвате много енергия във връзката си и ако другият не цени постиженията Ви се превръщате в разярено зомби. Понякога обличате фанелка с надпис: „МОИТЕ АКЦИИ НОСЯТ ПРОМЕНИ, А КОЙТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ, ЩЕ БЪДЕ ПРОМЕНЕН!“ В края на краищата Вие винаги черпите сила и енергия точно от такива кризисни ситуации. А на този, който легне с вас в леглото, ще му е трудно да разбере дали язди дявола или е язден от дявола. С Вас не винаги е лесно, но Вие просто не сте създадени за леки връзки. Опасният път подхожда повече на страстната Ви натура, тъй като едновременно Ви плаши и очарова. Ако трябва да прекъснете някоя дълготрайна връзка, напускате другия с много голяма болка. В съжителството и общите финанси държите мнението Ви да се зачита. Във връзките Ви често се стига до силни различия в мненията и домогване до власт. Ако искате да се освободите от този дяволски кръг, трябва да си дадете възможността да отстоявате мнението си във връзките, но и да обръщате внимание на мнението на другите, за да може да се стига и до компромиси. Ако това не е възможно, тогава трябва да продължите да вървите по собствения си път. 
Всичко, което трябва да знам за себе си:    
По какво ще позная, че чрез борбата ми връзката и съжителството ми се подобряват?
Известни личности с Асцендент Скорпион:
Никол Кидман, Ванеса Паради, Бьорк, Хулио Иглесиас, Клинт Истууд, Наполеон Бонапарт, Клаудия Шифър, Фридрих Ницше, Бетовен, Виктор Юго, Чарли Чаплин, Зигмунд Фройд, Жаклин Кенеди, Маркиз дьо Сад, Казанова, Едит Пиаф, Принс, кардинал Ришельо.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #68 -: Август 25, 2009, 01:56:27 pm »
Асцендент скорпион се покрива едно към едно с Марс в 8-и дом, пък за другите не знам.
Ако така е правилно, то аз принадлежа и на двете. И описанието не е точно за мен.
Не харесвам като цяло тия описания, садо-мазохистични ми се струват. Винаги се гледа на тъмната страна на нещата.
Сега ако ще ми опонира авторът, че това съм аз, ма не се харесвам и не искам да си го призная - е, не е така.

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #69 -: Август 25, 2009, 05:51:59 pm »
Как се припокрива точно,стана ми интересно тъй като моя Марс е в 8 дом , и съм асц - скорпион?
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #70 -: Август 25, 2009, 06:27:17 pm »
Ми прочети описанието на скорпион асцендент и на Марс в осми дом в двете теми и сравни.

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #71 -: Февруари 06, 2010, 04:31:39 am »
Аз съм с асцендент Скорпион, и като цяло Марсианец (защото съм и Овен) :)... Бих казал, че имам такава карта, че съм напълно несъвместим с останалите... Напук на всички "класически" тълкувания, нито съм агресивен, нито злобен, нито желая да доминирам. Проблемът не е в това. Според мен Скорпионът е един по-странен и по-различен знак от останалите. И има много търкания между двете страни на конфликта, което няма как да се преодолее. За мое очудване, едни от хората които са ми направили най-силно впечатление са с асцендент Скорпион. Просто той дава възможност за един съвсем друг и по-дълбок начин на възприемане на реалността. Начин, който за останалите зодии е странен, неприятен и тежък. Не казвам, че всички с подобен знак са успели да канализират дълбочината му и да достигнат до по-дълбоко разбиране за живота. Но дори и да го направят, това си е лично за тях, и страничен човек ми се струва, че може да забележи само утежняването на взаимоотношенията. Още пък повече в сегашната ни "парти" култура, за която всяко по-сериозно отношение е свързано с презрение. Постигал съм по-дълбоки връзки само с хора, които са искали да се трансформират, да еволюират. В това е силата на Скорпиона. Той е способен на крайността която е нужна за това. Крайност, която той е достатъчно психически издържлив, за да понесе, а останалите знаци не могат. Ако хората не искат да се променят (каквото е положението според мен в момента), те ще ненавиждат тази зодия. Защото тя наистина трябва да внесе разрушение в техния живот, да изложи неща които другите ще нарекат чужда "истина", просто защото не е тяхната "истина". Скорпионът наистина има способността да се чувства уверен и да се налага, дори и да не го прави умишлено. Става от самосебе си. Неговата задача е да разруши старите модели със сила, той не е Везни... Тези който се страхуват от методите на Скорпиона са хора които не могат да преодолеят егото си и някаква част от него да се разруши. Скорпионът върши неприятната работа да руши всичко това което другите зодии са създали. Но това което те не искат да приемат е, че създаването и разрушаването са процеси които вървят ръка за ръка. Не можеш да създадеш новото, без да разрушиш старото.

Според мен хората са се вживяли прекалено много в дребния си живот. Прекалено много се страхуват от смъртта, от провалът, от всички онези форми на рециклиране, които карат обществото да се движи и прогресира. Искат да са постъпили правилно или да прочетат някъде какво е правилно. Докато животът действа по точно обратния начин - той показва какво е грешно, кое не работи и трябва да се разруши. Обратното щеше да е много ограничено нали? Но въпреки това, за повечето хора разрушението е чужд и неприятен процес. И този който участва в него е враг. Те наричат учители, тези които им казват кое е правилно, а осъждат тези които им сочат кое е грешно... Така е устроено първобитното его просто...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #72 -: Февруари 06, 2010, 08:51:13 am »
Добре дошъл Neo и типично задълбочено влизане още с първият пост за изгр Скорпион  :blink:

При теб си личи че Скорпиона работи с енергиите на Плутон и Уран (който екзалтира в знака,независимо дали твоят е там),а не на Марс  :08:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #73 -: Февруари 06, 2010, 09:23:50 am »
Неговата задача е да разруши старите модели със сила, той не е Везни...

здрасти ,

в това, което си написал прозира идеята за противопоставяне на една същност с друга- няма такова нещо; везните  са кардинален знак  и в концепцията за тях е заложена промяната;  звездно, скорпион и везни са едно съзвездие, което е разделено  впоследствие- в момента щипките на скорпиона= везни

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Февруари 06, 2010, 01:15:14 pm »
ооо,добре дошъл! асц. скорпион се размножава. ;) :blink:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #75 -: Февруари 06, 2010, 01:31:12 pm »
асц. скорпион се размножава. ;) :blink:

Че ако не беше тази функция на Скорпиона-каква ти смърт,какво ти прераждане,живота нямаше да го има  :57: :72:

*

Divna

« Отговор #76 -: Февруари 06, 2010, 04:01:30 pm »
Добре дошъл Нео!

Асцендент в Скорпион е точно това, което си описал. Абсолютно съм съгласна с твоето мнение. Аз имам силен Плутон (Плутон точен съвпад със Слънце в Дева) и Асцендент в Скорпион. Още от най-ранна детска възраст имам сериозно отношение към живота. За хората, които не разбират философията ни, изглеждаме черногледи и много сериозни. Истината е, че сме реалисти и това може да го усетят именно тези, които са като нас. Останалите не желаят да се откъснат от фантазиите си. Те предпочитат да носят "розовите очила" и отказват да видят света, такъв какъвто е.
Ние не се натрапваме и бързо усещаме с кого може да общуваме истински. Хората, които "вибрират" на нашите честоти ги приемаме бързо и за дълго, останалите си тръгват сами.
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 04:36:49 pm от Divna »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #77 -: Февруари 06, 2010, 05:04:55 pm »
Добре дошъл и от мен,Нео!  :blink: Имам удоволствието да познавам един невероятен екземпляр - Овен с асц. Скорпион. Ще се радвам да имаме тук подобно другарче.  :blink:

*

neo

• *
  • 72
« Отговор #78 -: Февруари 07, 2010, 02:52:23 pm »
Не очаквах подобно посрещане честно казано :). А аз обичам да се изненадвам, защото ми се случва прекалено рядко. Останал съм с впечатление, че из повечето форуми има една група от 10-20 човека които са там одавна, за да си чатят и убиват времето. Всеки нов човек, особено с по-различно мислене бива игнориран или нападнат. Няма да крия, обожавам да съм нападан, защото накрая друг излиза от спорът подсмърчащ... Сигурно и това е характерно за нашия вид :Р... Радвам се, че тук не е така и още повече ще се радвам ако тук наистина има хора които обсъждат различни неща, обменят гледни точки и спорят ако е необходимо. Може би едно от главните причини, за търкания между Скорпионите и останалите знаци е именно до възприемането на това какво представлява личното мнението. За повечето хора личното мнение е личното право човек да възприеме и вярва в нещо. То често не е тяхно, често не го разбират в дълбочина, нямат нужда и не смятат за нужно да го защитават. Тъй като е нещо на повърхностно ниво, те много по-лесно възприемат и чуждото лично мнение, без да се задълбават, и без да си вадят кой знае какви изводи от това. За Скорпиона, изграждането на мнение е цяло изкуство. То е лично, обосновано и подплътено с много вяра и личен опит. Затова и те могат да го защитят и спорят до края. Това се възприема от другите като едва ли не фанатизъм и налагане на личната истина. Аз поне често съм бил обивинявам в това. Но истината е много далеко. Това е просто проява на зрялост. Личната позиция, е поле на изява в което другите знаци проявяват всъщност голяма инфантилност. Нямайки силна позиция, те са се страхуват от всяка такава с която имат досег. Слабият психически човек, подсъзнателно се страхува за запазването на егото си от силния. Това не е нещо лошо, това е нормален механизъм на егото. Поради това, агресията всъщност е насочена към Скорпиона. Самият Скорпион просто споделя гледната си точка, без изобщо да има нужда да я налага. Налагането на позицията не е характерно за силната личност.

Аз пък смятам, че е очевидно противопоставянето на една същност на друга. И не само това, ами заради точно това противопоставяне съществува живота. Но аз съм запознат с позицият на доста хора, че всичко е едно и т.н. Да, и това е вярно. Но човешкият мозък работи бинарно, и му е трудно да съчетае в себе си, две противоположно изглеждащи позиции. Това изначално противопоставяне съществува и в самите нас постоянно. Повечето хора обаче живеят с илюзията на цялостта и константността си. Че имат единна позиция и единна личност. Но това е илюзия на ограничения мозък чрез който се възприемат. Може да сме създадени от една същност, но тази същност има различни апсекти. Най-простият начин да се образуват различните аспекти е точно противопоставянето на 2 същности. Дори и ние го правим в живота си, поради което и бинарното мислене е преобладаващо.

Аз имам една приятелка везни. Вярно е, и тя се стреми към промяната. Това което имах предвид е, че нейният начин е противоположен на моя. Разбира се не може да става дума, чий начин е по-добър. Просто са различни и си носят като следствие пасивите и негативите. Тя ако може ще чуе всички мнения, със всяко ще се съгласи, във всяко ще поиска да намери истината, но накрая ще остане с празни ръце и незнаеща кое е правилно и кое е грешно. Тя се стреми към нещо, което никога не може да постигне. Това според мен е везната. Тя не може да стигне и до истината и дълбочината, защото се опитва да съвмести и балансира неща които не могат да се съвместят и балансират. Тя живее прекалено много в света на хората, не там където е истината. Но тя може да говори с хората, да ги приема, обединява, да намира копромисни решения. Това в което Скорпионът пък е изключително слаб. Скорпионът може да достигне до истината, защото не пипа с финните ръкавици нито себе си, нито другите, но да не може да я каже на никой, и тя да не послужи за нищо друго освен собственото му израстване. Но и това е ок - той си е платил многократно за него и другите наготово да се възползва... няма да е много справедливо нали? Според мен Скорпинът е личен спасител - на себе си и тези които са му наистина много много близки. Ако трябва да има обществен спасител, това по-скоро са Везните. Тя може да не закара хората до истината, но според мен, не е това и целта. Истината има цена, която повечето хора не са готови да платят, но въпреки това, трябва да има и такива които да ги водят до следваща стъпка.

Стана дума за Уран. Имам уран в първи дом :), но е в Стрелец. Плутон наистина ми е много силен, защото имам Луна и Сатурн в съвпад в Скорпион. Които са в съвпад и с Плутон, който е в края на Везни. Т.е. стелиум имам...  Марс също е заложен в другия пък край на картата... Имам съвпад на Слънце и Меркурий в Овен. А... и самият Марс е малко по-нататък пак в Овен :). Но за мое нещастие са се набутали в 4-5-ти дом... Изобщо мамата си трака :Р... По-едно време се занимавах малко с астрология, но нищо от прочетеното не ме подготви за това :Р... Надявам се поне на гроба ми да пише R.I.P. :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Февруари 07, 2010, 02:59:16 pm »
нео , този последен пост е готов за учебникк по астрология! :clap: :clap: :clap:
добре дошъл и наминавай по-честичко.
на такава дисекция е способен само и единственно един знак ,чиито асцендент си приел! :blink: ;)