Здравей Гост

Плутон

• 432 Отговора
  • 71567 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Плутон
« Отговор #340 -: Януари 03, 2011, 03:20:53 am »
По мои скромни наблюйдения Плутон и по драмите и драматизациите. той иска да стигне до дъното на любовта...всичко останало е твърде повърхностно за плутоновата личност, докосваща в синастрия лични планети.  А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #341 -: Януари 03, 2011, 03:26:14 am »
А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.

Същото важи за Юпитер и Нептун. На пръв поглед може да прозвучи налудничаво, но е факт и мнозина карти (на псевдогурута, серийни убийци, психопати) го потвърждават.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #342 -: Януари 03, 2011, 03:30:11 am »

п.п: Ама и да те питам и тебе - Плутон с любов обича ли? ;)

Мисля, че докато Плутон стигне до любовта, трябва бая да изчисти подтиснатите лоши неща, които му влияят отрицателно и от тях няма реална представа за нещата.

Иначе дава много ревност и желание да притежаваш изцяло партньора.

Плутон усилва страстите. Той е по силните страсти. Усилва и подтиска. Можеш да предполагаш какво става, когато силните страсти се подтискат и не излизат навън, както трябва. В синастриите усилва страстите. Но човек може да реши съзнателно да ги подтисне.

Това мисля. Плутон може да е добър, но все нещо му пречи да осъществи желанията си в тази насока. Налага се да се справи някак с подтиснатото. Добре, че е планета на психоанализата и лечението на душата, за да може малко да помогне.

*

Feia

« Отговор #343 -: Януари 03, 2011, 03:31:52 am »
А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.

Същото важи за Юпитер и Нептун. На пръв поглед може да прозвучи налудничаво, но е факт и мнозина карти (на псевдогурута, серийни убийци, психопати) го потвърждават.

При гурутата нали статистиката ни от карти показа силно влияние на Сатурн и Нептун? Имахме специална тема, посветена на тях.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #344 -: Януари 03, 2011, 03:32:34 am »
Цитат на: Марая

Да..., при Плутон има любов...,бих казала най-трудната любов е приоритет на Плутон... ;)

Ама...каква любов очакваш от планетата на тоталното размиване и подтискане?
Аз по-скоро се сещам за някои садо-мазо сценарии с доста крайности в тях, отколкото за Лъвско ориентираното ми Слънце и представата му за любов, демек живот.

Я опиши, каква ще е тая любов, талант...и най-вече: к'во дремуца под юргана (когато Плутон е замесен)? Ама сериозно питам.

Плутон не размива... :blink: ;) и не подтиска....Сатурн подтиска...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #345 -: Януари 03, 2011, 03:33:38 am »

Плутон не размива... :blink: ;) и не подтиска....Сатурн подтиска...

Плутон подтиска страстите. Страстите при него са силни и той често ги подтиска. Затова сам си вреди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #346 -: Януари 03, 2011, 03:37:30 am »
Видя ли Юпитер и Нептун да са едновременно акцентирани в една карта, винаги внимавам, не се знае откъде ще изскочи заекът. Понякога се отличават с изключително гъвкава ценностна система, всичко нагаждат според своята "истина", в много отношения могат да надминат и плутонианците, особено ако става въпрос за измама. И се отличават с уникалната способност да минават между капките, докато един плутонианец може да изгърми като водородна бомба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #347 -: Януари 03, 2011, 03:42:10 am »
Цитат на: Feia

Мисля, че докато Плутон стигне до любовта, трябва бая да изчисти подтиснатите лоши неща, които му влияят отрицателно и от тях няма реална представа за нещата.

Плутон усилва страстите. Той е по силните страсти. Усилва и подтиска. Можеш да предполагаш какво става, когато силните страсти се подтискат и не излизат навън, както трябва. В синастриите усилва страстите. Но човек може да реши съзнателно да ги подтисне.

Това мисля. Плутон може да е добър, но все нещо му пречи да осъществи желанията си в тази насока. Налага се да се справи някак с подтиснатото. Добре, че е планета на психоанализата и лечението на душата, за да може малко да помогне.

Защо смяташ, че Плутон усилва страстите? Айде за подтискане - хубу, но за усилване?
Това не е Юпитер...да ръчка с въгареца...

*

Stella

• 7765
« Отговор #348 -: Януари 03, 2011, 03:43:00 am »
Лили, права си, но темата е за Плутон.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #349 -: Януари 03, 2011, 03:44:16 am »
Видя ли Юпитер и Нептун да са едновременно акцентирани в една карта, винаги внимавам, не се знае откъде ще изскочи заекът. Понякога се отличават с изключително гъвкава ценностна система, всичко нагаждат според своята "истина", в много отношения могат да надминат и плутонианците, особено ако става въпрос за измама. И се отличават с уникалната способност да минават между капките, докато един плутонианец може да изгърми като водородна бомба.

Установихме, че повечето серийни убийци имат Слънце или асцендент в Стрелец. На второ място май бяха тези в Рак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #350 -: Януари 03, 2011, 03:44:30 am »
Отклоних се от темата, защото стана въпрос за Плутон и черното учителство. А има редица примери за това, в които други планети доминират.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #351 -: Януари 03, 2011, 03:45:49 am »

Защо смяташ, че Плутон усилва страстите? Айде за подтискане - хубу, но за усилване?

Усилва ги, защото той е по бавните трансформации и е търпелив. Може да те пече на бавен огън, докато напрежението ескалира. Ясно е, кой не е имал плутонова връзка....

*

Stella

• 7765
« Отговор #352 -: Януари 03, 2011, 03:46:49 am »
Отклоних се от темата, защото стана въпрос за Плутон и черното учителство. А има редица примери за това, в които други планети доминират.  ;)

Говорех за негативен аспект - той е предпоставката за черноучителство - а именно учене по трудния начин. А защо Плутон - защото темата е за Плутон.

« Отговор #353 -: Януари 03, 2011, 03:48:06 am »
По мои скромни наблюйдения Плутон и по драмите и драматизациите. той иска да стигне до дъното на любовта...всичко останало е твърде повърхностно за плутоновата личност, докосваща в синастрия лични планети.  А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.
Така казва руската школа - за черния учител имам предвид, особено за негативен аспект Сатурн-Плутон. За любовта си също напълно права. При Плутон средно положение няма. Което не е лошо, според мен. Нещата са или бели, или черни. Другото е затваряне на очи и слагане на пердета.

*

Stella

• 7765
« Отговор #354 -: Януари 03, 2011, 03:52:41 am »
По мои скромни наблюйдения Плутон и по драмите и драматизациите. той иска да стигне до дъното на любовта...всичко останало е твърде повърхностно за плутоновата личност, докосваща в синастрия лични планети.  А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.
Така казва руската школа - за черния учител имам предвид, особено за негативен аспект Сатурн-Плутон. За любовта си също напълно права. При Плутон средно положение няма. Което не е лошо, според мен. Нещата са или бели, или черни. Другото е затваряне на очи и слагане на пердета.

Девизът на Плутон и Скорпион : "Всичко или нищо" никак не е преекспониран. Аз изпитвам много силен респект, а понякога и страхопочитание пред хората със силни Плутонови аспекти: Плутон в твърд аспект с лични планети, зодия Скорпион или асцендент Скорпион. Те са готови да умрат, но да отстояват докрай, онова в което вярват. Когато всички останали са се предали, Скорпионът само се изправя, изтупва въглените от себе си и продължава с опърлени крила напред и с гордо вдигната глава.

« Отговор #355 -: Януари 03, 2011, 03:53:56 am »

Това не е Юпитер...да ръчка с въгареца...

Аз също смятам,че Плутон едновремено усилва и подтиска страстите и това няма нищо общо с нежната и красива любов.Плутон е страст и смърт и те изяжда отвътре (визирам синастрия) докато някой не бъде съкрушен и опустошен до степен да не разпознава истинските чувства и желания.
Докато дишаш...надявай се!

*

tadj-all

« Отговор #356 -: Януари 03, 2011, 03:55:01 am »

Усилва ги, защото той е по бавните трансформации и е търпелив. Може да те пече на бавен огън, докато напрежението ескалира. Ясно е, кой не е имал плутонова връзка....

Лично аз думичката "страст, страсти" ги свързвам с нещо...изригващо. За мен думата "страст" не е нещо постоянно и съм доста сигурен, че и за повечето хора е така.

А, бавно, като пълна промяна(да не използвам трансформацията, като дума) е точно обратното относно виждането ми за страст.

А, за Плутоновата връзка - дай Боже да видя, какво е, но като знам, къде са ми Плутон и Сатурн - или ще е в късната младост, или ще е в ранната пенсионерска възраст, а пък защо не и в слеващия живот  ;D :mellow:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #357 -: Януари 03, 2011, 03:55:04 am »
По мои скромни наблюйдения Плутон и по драмите и драматизациите. той иска да стигне до дъното на любовта...всичко останало е твърде повърхностно за плутоновата личност, докосваща в синастрия лични планети.  А особено в негативен аспект може да се превърне в черен учител, подобно Сатурн.

Девизът на Плутон и Скорпион : "Всичко или нищо" никак не е преекспониран. Аз изпитвам много силен респект, а понякога и страхопочитание пред хората със силни Плутонови аспекти: Плутон в твърд аспект с лични планети, зодия Скорпион или асцендент Скорпион. Те са готови да умрат, но да отстояват докрай, онова в което вярват. Когато всички останали са се предали, Скорпионът само се изправя, изтупва въглените от себе си и продължава с опърлени крила напред и с гордо вдигната глава.

Да , това е точно така....За това тези хора са недолюбвани....Те никога не могат да бъдат в матрицата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Feia

« Отговор #358 -: Януари 03, 2011, 03:59:28 am »

А, за Плутоновата връзка - дай Боже да видя, какво е, но като знам, къде са ми Плутон и Сатурн - или ще е в късната младост, или ще е в ранната пенсионерска възраст, а пък защо не и в слеващия живот  ;D :mellow:

Ще се опитам да отгатна сценария на Плутоновата връзка. Жена ти ще те следи навсякъде със скрити камери вкъщи, с проследяващи устройства, зашити в дрехите ти и ще проверява всичко, което правиш в Интернет. Много ще те ревнува и ще ти прави сцени на ревност. Сигурно секса ще е почти садо-мазо, като ще си сменяте ролите. Обаче може да иска само тя да е отгоре. Може да те шиба с камшик.

Тя ще бъде силна и ще изкарва пари, обаче ще очаква същото от теб. Ще очаква от теб да се грижиш за децата.

Бракът ви ще е до гроб или докато един от двамата не издържи и не подаде документи за развод.

*

Stella

• 7765
« Отговор #359 -: Януари 03, 2011, 04:01:15 am »

Да , това е точно така....За това тези хора са недолюбвани....Те никога не могат да бъдат в матрицата....

Не смятам, че са недолюбвани. Аз много се разбирам със Скорпиони - все пак имам голям воден тригон. Трудното идва, когато ги допуснеш до себе си. За масовия  индивид, мисля, не са толкова опасни.