Понеже всичко, което съм чела съм го съотнасяла към собствения си радикс, за това в повечето случаи визирам себе си. Наталния ми Плутон е в последния градус на Дева 29.42 и е стационарен. Преди време доста търсих да видя какво точно ще рече това. Само това ми е останало в главата, че това положение на Плутон дава избор, не налага. Ако директния Плутон гради или руши кармата, то ретро Плутона, връщайки се обратно дава шанс за пропуснатите уроци или ги налага, ако е изтървал нещо, като минава с косачката, образно казано...А понеже стационарния е седнал да си почине, ти се дава време за размисъл и избор...И понеже в моята карта Плутон е точно на 100 градуса от Слънцето ми /сентагон/, та ми се дава възможността да си отработя и минала и настояща карма...Уроците, наистина са тежки, но само така вървим напред...
Транзитния Плутон - в момента в който е влязъл в VІ дом Скорпион и е направил съвпад с Вертекса ми, целия ми живот тотално се промени било е през 1989г. Имах планове за 10 години напред, а в един момент всичко се оказа само мечти и фантазии. И като се почна от Вертекса, после през Марс, после през Венера, през Юпитер до раждането на сина ми ноември 1995г. - неговия Плутон е на 29.44гр. в Скорпион. Що трансформации, що чудо, що оцеляване беше...Урока беше - "Срещаш съдбата си по пътя, по който тръгнеш да избягаш от нея". Освен това проумях, че в този живот нещо друго трябва да науча - а как да обичам и давам обич. В учението всичко ми вървеше, като на магия, но бях емоционално дърво, та имах уроци за вземане житейски и кармични...