Здравей Гост

КЕЧ

• 373 Отговора
  • 83890 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:КЕЧ
« Отговор #340 -: Март 29, 2010, 01:56:00 pm »
"Ти си тъпа, тъпа, тъпа... Ще слушаш само мен!" - това й го повтаря непрекъснато.  :-X

няма да продължи дълго това-сигурна съм!
той има уран транзитиращ през 12-ти прогресивен , а всички знаем звученето на уран и значението на 12-ти.
 :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #341 -: Март 29, 2010, 01:58:15 pm »
Марая, ти как го разбираш този транзит?

Според мен този мъж няма да се промени от самосебе си, дори след раждането на детето. Много малтретирани жени (физически и психически) се надяват на такава промяна в агресорите си и затова търпят дълго време. Агресорите често са обиграни манипулатори и намират всички начини да задържат жертвата си.
Малко е грубо, но в крайна сметка виновен е не този, който яде баницата, а онзи, който му я дава.
И да, всяка криза е шанс за израстване и трансформация, всичко това един ден ще помогне на жаната да стане по-силна и осъзнае комплексите си.
« Последна редакция: Март 29, 2010, 02:08:28 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #342 -: Март 29, 2010, 01:58:42 pm »
Тормозът продължава от година или повече, а от две години са заедно.
Както тя самата споделя, в началото я е привлякъл с това, че бил много нежен и мил. Така са психопатите,  истинската им същност проличава едва след като се озовеш в къщата им.  ;D

Така се ядосах, че се натъпках с кисели краставици, а сега и с шоколад.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #343 -: Март 29, 2010, 02:01:04 pm »

"Мы в дурке весело живëм!".

Да го превеждам ли или разбирате?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #344 -: Март 29, 2010, 02:07:53 pm »

кошчето на хороскопа е 12-ти дом.  болници,затвори,манастири ,робство и ограничение ,заключване в някакъв модел на поведение, психология,психиатрий ,положителни и отрицателни бягства от миналото ,опити да се разруши кармата. тук е мистиката ,окултното ,метафизиката ,тайното.
уран разбива всичко това -безвъзвратно и неминуемо.
този човек изведнъж ,ще промени подсъзнанието си по един или по друг начин. и дано го направи сам ,защото иначе ,ще бъде принуден да го направи , а това не винаги е поправимо. понякога може да има и фатален край!
уран обаче помага на тези , които са устремени в бъдещето и готови да приемат промяната в сферата на нови и различни усещания....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #345 -: Март 29, 2010, 02:09:11 pm »
този човек изведнъж ,ще промени подсъзнанието си по един или по друг начин. и дано го направи сам ,защото иначе ,ще бъде принуден да го направи , а това не винаги е поправимо.

Еми ако и 'апчетата не помагат...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #346 -: Март 29, 2010, 02:14:03 pm »
този човек изведнъж ,ще промени подсъзнанието си по един или по друг начин. и дано го направи сам ,защото иначе ,ще бъде принуден да го направи , а това не винаги е поправимо.

Еми ако и 'апчетата не помагат...  ;D

извода е ясен ,когато не помагат Апчетата е нужен хирург..... ;) ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #347 -: Март 30, 2010, 07:06:52 am »
Лили, що се косите бе?! Тя сама не иска да си помогне, ние сме седнали да се притесняваме за нея и да я мислим. На един човек нещо като не му отърва, си хваща пътя и си заминава. Всички сме го правили.Явно държиш на това момиче, но погледни реално. Не е виновен той, а ТЯ. ЩАДЕТЕ СЕ МАЛКО...  :mellow:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #348 -: Март 30, 2010, 07:15:37 am »
Тя сама не иска да си помогне, ние сме седнали да се притесняваме за нея и да я мислим. На един човек нещо като не му отърва, си хваща пътя и си заминава.

Къде си заминава, когато няма къде? Най-често на оня свят.  :(

*

Mia21

• 2502
« Отговор #349 -: Март 30, 2010, 07:19:54 am »
Скарлет, на всички нас ни се е искало, поне веднъж в живота си да отидем на оня свят по рано,но не става.Животът е борба.Не можем да легнем и да умираме.Като джунгла е-оцеляват силните животни...
Това е истината. И всички я знаем.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #350 -: Март 30, 2010, 07:25:16 am »
Аз го зная,все пак съм на почти 50 години.  ;D  Аз казах само,че момичето няма къде да отиде изобщо,ако излезе от този дом. Отстрани се дават много лесно съвети,но на практика е доста трудно.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #351 -: Март 30, 2010, 07:28:42 am »
Без някой да ми го иска ще дам моя съвет- да се върне при родителите си.
Този никога няма да се оправи или ще стане,но когато остарее и вече на нея й е все тая.

*

missKapriz

« Отговор #352 -: Март 30, 2010, 08:32:43 am »
Лили, що се косите бе?! Тя сама не иска да си помогне, ние сме седнали да се притесняваме за нея и да я мислим. На един човек нещо като не му отърва, си хваща пътя и си заминава. Всички сме го правили.Явно държиш на това момиче, но погледни реално. Не е виновен той, а ТЯ. ЩАДЕТЕ СЕ МАЛКО...  :mellow:
А може и да иска ,но да не може!Пази Боже от такъв да ти е на главата!А ти Мия разсъждаваш като правосъдието в Бг-виновна е винаги жертвата!Да,ама не!И аз не понасям слаби хора,но си давам сметка,че понякога наистина обстоятелствата са по-силни.И че не всяка жена е в състояние да се справи сама.за това има Организация за защита от насилието и подобни.Просто трябва някой да я потбутне.Но повечето си казват-няма да се меся да не изляза виновна.И гледат от страни и си чукат на главата да не им се случи.Трябва да бъдем повече ХОРА,особено когато се имаме за силни и борбени трябва ДА ПОМАГАМЕ!!!

п.п.А ние не знаем какви са родителите и.Горкото момиче може изобщо да не се чувства добре и там.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #353 -: Март 30, 2010, 08:46:41 am »
Scarlet, Лили каза, че това момиче е единствено дете и наистина може да се върне при родителите си.
Има случаи, в които кармата е наистина много тежка и няма такъв изход, можеш само да си изпиеш горчивата чаша до край, както казва Дейзи. А други хора казват "Хининът е горчив, но лекува!"

МисКаприз, права си, но нали знаеш, че каквото и да правиш, ако човекът сам не иска да си помогне, всички усилия са напразни и наистина излизаш виновен. Има хора, на които им допада ролята на жертва и често извъртат ситуациите. Много е трудно да реагираш адекватно в такъв момент, драмите са много големи, всичко те кара да изпитваш много силни чувства и това замъглява ума.

Не знам и аз кое е по-правилно.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #354 -: Март 30, 2010, 08:47:02 am »
Напротив, има страхотни родители, лично ги познавам и съм била в тях.
Единствено дете е, обичано и гледано като саксиено цвете.
Но откакто се забърка с тоя... ъъъ, мъж, всичко се промени. Той я настройва срещу тях, мрази ги, забранява й да се чува с майка й. Веднъж дори я беше сритал, след като не изпълнява "заповедта" му. Но и тя послъгва, типично по близнашки, може би от срам. Беше ми споделила, че веднъж я е накарал да звънне на майка си и да й каже колко много я мрази. И след като тя й се обажда и накрая не казва това, я удря. Само че впоследствие разбрах, че истината е друга. Когато отново забременя и имаха проблеми с него, чудеше се дали да прави пак аборт или да остави бебето, тогава не ми издържаха нервите вече, престраших се и звъннах да поговоря с майка й. Но майка й бе категорична. Та от майка й разбрах, че всъщност щерката й е казала  (разбирам, че под натиск), че я мрази и не иска никога да я вижда повече. А мен ме излъга от срам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #355 -: Март 30, 2010, 08:51:35 am »
Аз смятам, че една майка винаги би простила на детето си. Ако някой й звънне и й каже какво се случва с детето й и как тя е казала тези тежки думи на майка си под натиск и заплаха, на майката ще й стане ясно всичко. Поне в това може да се помогне, но само ако момичето го иска.

*

Divna

« Отговор #356 -: Март 30, 2010, 08:53:49 am »
На нас нещата може да ни изглеждат едни, а отстрани те да са съвсем различни.
Ясно е, че момичето си е избрало не лека съдба  :-[ Но коя ли съдба е лека...? Всички ние страдаме по един или друг начин. тя сама трябва да вземе решение за своя живот и си мисля, че живота я притиска много защото ситуацията й е много по-тежка в момена, когато е бременна. Би трябвало да се осъзнае и да помисли за детето си, а именно ако остане при тоя мъж на какво ще подложи детето си? Изборът е нейн. Така че който каквото и да й говори, тя ще направи това, което тя желае.
Ясно е, че тя се страхува, но за съжаление все още не е осъзнала, че именно страхът убива, защото когато се страхуваме правим най-много грешки.
А за това дали той някога ще се промени - възможно е, но по-вероятно е до тогава тя да изгуби напълно своят душевен мир и да свърши в някоя лудница. Изисква се здрава психика, за да си в състояние да издържиш на целия този тормоз, а доколкото разбирам той не е от вчера.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #357 -: Март 30, 2010, 08:54:27 am »
каквото и да правиш, ако човекът сам не иска да си помогне, всички усилия са напразни
Не знам и аз кое е по-правилно.

Първо от там трябва да започне нейното "бягство". Тя трябва да се оттърси от това, с което в момента е до болка свързана. Мисля, че не е готова, така ги усещам нещата.

А ако има нещо правилно в тази ситуация въобще е точно това, което става. Т.е. според мен тя трябва да премине през трудния момент и да се "роди" отново. Затова споменах за картата й, че си е избрала тежкия път, но на нея й е нужен. Така ми се струва на мен.
 В същото време аз също като човек бих искала да мога да й помогна, но тя трябва да го позволи първо на приятелката си...може би просто още не е дошъл този ден.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #358 -: Март 30, 2010, 09:01:10 am »
Момичето е жертва-това е ясно.Може и доброволна жертва да е-сякаш се надушват такива,имат нужда един от друг.Тя отстрани изглежда жалка,но щом крие някои неща,значи се срамува от тях и не и харесват.Просто волята и е пречупена и няма сили да се бори.
Лили,а родителите не правят ли опити да се "доближат"до нея,да говорят,да и покажат че е добре дошла в дома им.И какво значи прекрасни-те може да са чудесни хора,но дали са в добри отношения с момичето??Защото сигурно и този мъж-тиранин навън е чаровен и обаятелен,както и самото момиче казва.

Ние си мислим,че знаем верния път/отстрани е лесно/,по който трябва да тръгне за да се освободи от оковите на тиранина,но не разбирате ли,че за нея такъв път няма-тя затъва все повече,даже развива зависимост от този човек.Ето пример за ниско еволюционно ниво според мен-той на ниво Примат,тя на ниво Амеба/вид безгръбначно/.
« Последна редакция: Март 30, 2010, 09:08:02 am от missKapriz »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #359 -: Март 30, 2010, 09:02:22 am »
Аз смятам, че една майка винаги би простила на детето си. Ако някой й звънне и й каже какво се случва с детето й и как тя е казала тези тежки думи на майка си под натиск и заплаха, на майката ще й стане ясно всичко. Поне в това може да се помогне, но само ако момичето го иска.

Да и аз така мисля. Още преди време го споделих с Лили, но май няма да стане първо, защото момичето не иска. Второ майката с право може да продължи да се прави на обидена, ако не осъзнава какво наистина става с детето й. А има и един малък процент родители, които не се трогват особено от нищо, но впоследствие съжаляват...аз от малка се научих, че човек не бива да е прекалено краен в отношенията /само при извънредни случаи/, защото така се погубват семейства, близки, приятели.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.