Ще се опитам да не повтарям написавото от колегите досега.
В края на миналата година приятелката ти е приключила планетарен период на Меркурий/Луна, който обикновено се счита за добър период за обучение и създаване на приятелски контакти. Обаче някъде го тълкуват и като период на нестабилност, промени. В нейната карта Луната в обител на Меркурий е добре аспектирана, но Меркурий не е. Луната е в 10-ти, а Меркурий е елемент точно на 9-тия дом на висшето образование. Може да не е виждала перспектива за започване на работа, изграждане на кариера, придобиване на необходимата стабилност чрез специалността, по която се е обучавала доскоро. От края на миналата година нещата стават още по-досадни за нея, защото е навлязла в период на Меркурий/Сатурн, които в натала й са в точна квадратура. Тук е моментът да гради бъдещето си, но явно не й е било по сърце онова, което е учила или й се е сторило твърде изискващо, натоварващо. Не ми е ясно това, защото има силни Сатурн и Слънце в картата - би трябвало да умее да прилага старание, да има хъс за преследване на целите си. Онова, което е важно за нея, обаче може да е в разрез общоприетото заради квадрата Слънце/Уран.
Мисля си, че транзитът на Нептун също е замесен. Първо, е транзит към ъгъл в картата й и второ натално аспектира Слънцето. Натален квадрат между управителите на АС и DC е предпоставка за затруднения в отношенията с околните. Тъй като това са Слънце и Уран, тя може да е изявен индивидуалист, да не се вписва лесно в компании или самата тя да не желае да го прави. Мисля, че може и да попада често на нестабилни мъже, към които да изпитва романтични чувства. Този точен квадрат е подсилен натално от Нептун, а по транзити - от Плутон, което ме връща на транзита на Нептун върху DC, започнал преди малко повече от 2 години. Преди да достигне DC, Нептун е аспектирал наталната Венера, която е в квадрат с Плутон и в широк съвпад с Марс. За мен в дъното на всичко това стои едно тежко изживяно, може би първо, любовно разочарование.
Натален У9 Марс е в точен съвпад със СЛВ, нодалната ос е по 6/12 дом, Марс е в крадрат с Плутон (У4). У10 Венера е също в 6-ти дом, в съвпад с Марс и също в крадрат с Плутон. Луна (У12) в 10-ти дом, Слънце (У1) в 8-ми. Най-силните планети според точкуването на Птоломей са Сатурн (У6) и Слънце (У1). Мисля, че има смисъл за нея да следва нещо, свързано с психология или медицина и да работи след това точно в тези направления, където човек служи за благото на индивида и обществото като цяло. Мисля, че в такава сфера би се чувствала полезна.