Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858957 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4600 -: Февруари 26, 2012, 02:51:06 pm »
Някои вероятно имат тоя късмет от първия път, но и точно тия не проявяват никаква емпатия към другите, които са се сблъскали с тая тема.:

в огромна заблуда си,просто някой си научават урока още в детството ,като дете на разведени родители и не им трябва да трупат излишен опит,знаят какво е болка и как да предпазят от нея свойте деца,защото са я изживели  :mellow:нямаш избор да промениш обстоятелствата,а адаптацията е труден процес за едно дете на пет години
и при мен, родителите на приятелките ми не проявиха толерантност на тема -дете на разведени родители, еле пък в соца нещата бяха гротесни ,да рушиш "социалистическият морал" ,развеждайки се
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #4601 -: Февруари 26, 2012, 08:11:12 pm »
Някои вероятно имат тоя късмет от първия път, но и точно тия не проявяват никаква емпатия към другите, които са се сблъскали с тая тема.:

в огромна заблуда си,просто някой си научават урока още в детството ,като дете на разведени родители и не им трябва да трупат излишен опит,знаят какво е болка и как да предпазят от нея свойте деца,защото са я изживели  :mellow:нямаш избор да промениш обстоятелствата,а адаптацията е труден процес за едно дете на пет години
и при мен, родителите на приятелките ми не проявиха толерантност на тема -дете на разведени родители, еле пък в соца нещата бяха гротесни ,да рушиш "социалистическият морал" ,развеждайки се

Тази, ако се беше сблъскала с това в детството си и самата тя беше дете на разведени, нямаше да се държи така с детето ми и да ми вдига гири :blink: Така че не съм в никаква заблуда за този конкретен случай  :blink: Имах късмета, че и госпожата на класа на детето ми се оказа разведена, та парира веднага тормоз над малката  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Uran

• 6041
« Отговор #4602 -: Февруари 26, 2012, 08:17:30 pm »
Не се заблуждавайте. Все още се гледа с лошо око на децата на разведени родители. Сега го наричат " Нездрава семейна среда".

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #4603 -: Февруари 26, 2012, 08:19:04 pm »
Една такава ми заяви, че детето ми не е подходящо за нейното, защото е дете на разведени родители, а точно на тая мъжът й ме молеше да й давам допълнителна работа, че ходела на работа в библиотеката колкото да не скучаела у дома, да си пиела кафето там.

Не знаех, че все още има жени, особено от нашето поколение, които разсъждават по този начин.
Дете на разведени родители - и какво от това? Разводът да не е стигма за цял живот?

И аз не знаех, докато не ми го изсъскаха в телефонната слушалка и не ми се надуха по родителски срещи дори някои други разведени, които смятаха, че напразно са се развели първия път, защото мъжете били еднакви и нямало смисъл :blink: В тази връзка излиза, че някои май не срещат принца и при втори опит... Сега съжалявам само, че не смених тази "отровна" среда за детето си, с днешния си опит бих го направила веднага  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #4604 -: Февруари 26, 2012, 08:49:22 pm »
Очаквам да разбера от първа ръка как се отнасят към дете на неженени родители-ама съм се запасила с всевъзможни отговори-любезни и не толкова

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #4605 -: Февруари 27, 2012, 07:33:38 am »
Очаквам да разбера от първа ръка как се отнасят към дете на неженени родители-ама съм се запасила с всевъзможни отговори-любезни и не толкова

To си расте в "здрава среда"  :blink:

« Отговор #4606 -: Февруари 27, 2012, 07:55:13 am »
Не се заблуждавайте. Все още се гледа с лошо око на децата на разведени родители. Сега го наричат " Нездрава семейна среда".

че то има ли женени ,чисто документално, с това съжителство

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4607 -: Февруари 27, 2012, 08:42:52 am »

В групата на сина ми се оказваме не толкова малко. Но отношението по какво да е различно. Никой не ми е искал брачно свидетелство в градината. И двамата родители са "налични" при всички важни събития за детето, и двамата, очевидно, поделят грижата за него, и двамата фърчат при температурка или разбит нос. Няма как да се направи разликата с документално обвързаните. Преподавателите ни оценяват като загрижени и ангажирани родители, а другите родители търсят компанията на сина ми за децата си не заради мен, а щото той си е просто сговорчиво, добронамерено и отворено дете и е добър приятел.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Papy

• 4343
« Отговор #4608 -: Февруари 27, 2012, 08:49:30 am »

В групата на сина ми се оказваме не толкова малко. Но отношението по какво да е различно. Никой не ми е искал брачно свидетелство в градината. И двамата родители са "налични" при всички важни събития за детето, и двамата, очевидно, поделят грижата за него, и двамата фърчат при температурка или разбит нос. Няма как да се направи разликата с документално обвързаните. Преподавателите ни оценяват като загрижени и ангажирани родители, а другите родители търсят компанията на сина ми за децата си не заради мен, а щото той си е просто сговорчиво, добронамерено и отворено дете и е добър приятел.

Дано да е така и при нас, от време на време родителските тела се опитват да внушат нещо...абе-да са ни живи и здрави децата
Дияна-и мойто е такова дружелюбничко :)

« Отговор #4609 -: Март 08, 2012, 11:52:56 pm »
Накратко:
Това е картата на едно момиче, с което се запознах преди няколко месеца в университета.
Тя прекъсна образованието си, но от известно време ми пише, че не намира смисъл да живее, не прави нищо освен да лежи и да пие предписаните ѝ 3 антидепресанта :angry: :angry: :angry: Ходи по гледачки, баячки и разни такива ООД...

Та, какво виждате в картата, каква насока бихте дали?

Благодаря предварително на включилите се!
« Последна редакция: Март 23, 2012, 06:21:55 pm от romantica »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4610 -: Март 09, 2012, 03:21:28 am »
Накратко:
Това е картата на едно момиче, с което се запознах преди няколко месеца в университета.
Тя прекъсна образованието си, но от известно време ми пише, че не намира смисъл да живее, не прави нищо освен да лежи и да пие предписаните ѝ 3 антидепресанта :angry: :angry: :angry: Ходи по гледачки, баячки и разни такива ООД...

Наистина не и се живее.... :(...Помогни и! Можеш...
А..,ако имам точен час/не , че не мога да си го намеря...,но не съм длъжна никому/...ще ми бъде по-лесно да дам насока...Ако мнението ми има значение... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4611 -: Март 09, 2012, 07:37:11 am »
Романтика, хвърли ми данните й на лични, ако искаш. Ще се постарая да разгледам картата, когато са върна от работа.
На пръв поглед не ми изглежда чак толкова труден хороскопът й, чудя се какво все ги депресира тия моми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4612 -: Март 09, 2012, 08:02:39 am »
тр.Плутон е в каре към нат.Слънце в 8, то е волята ни за живот, прогр.Луна и тя е в 8 Риби,труден период за преживяване за една нат.Луна в Близнаци
раздяла ли е причината тр.Плутон,У4 е в 5 върху У7 и каре Слънце,тр.Марс в 1 каре Луна,не й е лесно :'(
мисля,че когато тр.Уран ,У7 достигне в съвпад Слънцето и пр.Луна ингресира в Овен,тр.Нептун е на Дсц.
ще живне,ще срещне човек,който да я извади от емоц.дупка
тр.Плутон е подпрял Слънцето,а тр.Сатурн , У на Луната -Меркурий
тр.ЮЛВ е минал през Луната,
лунното затъмнение от 10-12-2011 е на 18,10 Близнаци,върху нат.Луна,вчерашното пълнолуние е в каре към точката на затъмнението :o
родители няма ли да се намесят  :rolleyes:

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1941217037&page=13&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
« Последна редакция: Март 09, 2012, 08:14:01 am от strelicka »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4613 -: Март 09, 2012, 08:12:20 am »
Накратко:

Като гледам Лилит в съвпад с Плутон и в квадратура с Марс, близо до К4, това може да даде някакви психични проблеми.

4-ти дом и е в Скорпион. Може да има лоша родова карма.

Слънце в 8-ми дом в квадратури с Уран, Нептун, Юпитер. Какво знаеш за баща и? Дали е нещо като отстъпник за семейството и рода си?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4614 -: Март 09, 2012, 08:23:28 am »

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1941217037&page=13&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Плутон е символ на примитивните инстинктивни нужди.

Тези, които се идентифицират с цялата чернота и грозота в семейството, несъзнателно носят фамилната сянка, а тези, които я проектират върху другите, се опитват да се борят с идващото отвън зло или да го “поправят” - типично за религиите по света. Скорпионът и Козирогът обикновено се идентифицират с тъмнината.

« Отговор #4615 -: Март 09, 2012, 09:00:49 am »

Плутон е символ на примитивните инстинктивни нужди.

Тези, които се идентифицират с цялата чернота и грозота в семейството, несъзнателно носят фамилната сянка, а тези, които я проектират върху другите, се опитват да се борят с идващото отвън зло или да го “поправят” - типично за религиите по света. Скорпионът и Козирогът обикновено се идентифицират с тъмнината.

тъмни сенки
тъмно минало
светло бъдеще ;)

« Отговор #4616 -: Март 09, 2012, 11:38:01 am »
Ще се опитам да не повтарям написавото от колегите досега.

В края на миналата година приятелката ти е приключила планетарен период на Меркурий/Луна, който обикновено се счита за добър период за обучение и създаване на приятелски контакти. Обаче някъде го тълкуват и като период на нестабилност, промени. В нейната карта Луната в обител на Меркурий е добре аспектирана, но Меркурий не е. Луната е в 10-ти, а Меркурий е елемент точно на 9-тия дом на висшето образование. Може да не е виждала перспектива за започване на работа, изграждане на кариера, придобиване на необходимата стабилност чрез специалността, по която се е обучавала доскоро. От края на миналата година нещата стават още по-досадни за нея, защото е навлязла в период на Меркурий/Сатурн, които в натала й са в точна квадратура. Тук е моментът да гради бъдещето си, но явно не й е било по сърце онова, което е учила или й се е сторило твърде изискващо, натоварващо. Не ми е ясно това, защото има силни Сатурн и Слънце в картата - би трябвало да умее да прилага старание, да има хъс за преследване на целите си. Онова, което е важно за нея, обаче може да е в разрез общоприетото заради квадрата Слънце/Уран.

Мисля си, че транзитът на Нептун също е замесен. Първо, е транзит към ъгъл в картата й и второ натално аспектира Слънцето. Натален квадрат между управителите на АС и DC е предпоставка за затруднения в отношенията с околните. Тъй като това са Слънце и Уран, тя може да е изявен индивидуалист, да не се вписва лесно в компании или самата тя да не желае да го прави. Мисля, че може и да попада често на нестабилни мъже, към които да изпитва романтични чувства. Този точен квадрат е подсилен натално от Нептун, а по транзити - от Плутон, което ме връща на транзита на Нептун върху DC, започнал преди малко повече от 2 години. Преди да достигне DC, Нептун е аспектирал наталната Венера, която е в квадрат с Плутон и в широк съвпад с Марс. За мен в дъното на всичко това стои едно тежко изживяно, може би първо, любовно разочарование.

Натален У9 Марс е в точен съвпад със СЛВ, нодалната ос е по 6/12 дом, Марс е в крадрат с Плутон (У4). У10 Венера е също в 6-ти дом, в съвпад с Марс и също в крадрат с Плутон. Луна (У12) в 10-ти дом, Слънце (У1) в 8-ми. Най-силните планети според точкуването на Птоломей са Сатурн (У6) и Слънце (У1). Мисля, че има смисъл за нея да следва нещо, свързано с психология или медицина и да работи след това точно в тези направления, където човек служи за благото на индивида и обществото като цяло. Мисля, че в такава сфера би се чувствала полезна.

« Отговор #4617 -: Март 09, 2012, 11:39:53 am »
Много ви благодаря за включването Марая, Лили, Стреличка, Хм, Мирабелла!

Редактирах картата, поставих данните. Тя не е искала някой да ѝ гледа картата аз на своя глава я поставих, надявам се да не ме е подвела за часа...

Снощи говорихме до 3 am, за съжаление разбрах, че не мога да помогна по никакъв начин... Пие много силни лекарства във високи дози, много отнесена беше едва разбирах какво ми пише.
Тя не желае абсолютно нищо, не ѝ се занимава с нищо, всичко ѝ звучало тъпо, няма цели, няма мечти, не вярва в нищо.
Сподели, че техните я подкрепят и че има близки хора около нея, но доколко е така нямам представа. Ходила на психотерапевт от 15-годишна.
И според мен има емоционална травма, но нищо конкретно не мога да споделя...

За първи път видях пълно отричане на живота :'(

ПП. Мирабелла, сега като прочетох анализа ти по картата се присетих нещо.
Когато се запознахме през м. септември и я попитах защо е избрала точно това да учи - тя ми каза, че майка ѝ много е искала някога да учи именно това. Непрекъснато казваше: "мама каза това", "мама каза онова", "химикалът е на мама", "тефтерът е на мама" и т.н. Явно има някакво обсебване от майката, която пък ѝ живее живота...
« Последна редакция: Март 09, 2012, 11:58:17 am от romantica »

« Отговор #4618 -: Март 09, 2012, 11:51:14 am »
Замъглен й е разсъдъкът от лекарствата. Някои антидепресанти и повечето успокоителни предизвикват дочно депресия като страничен ефект. Предполагам, всички сте чували за случаите с Прозак през 70-те години на миналия век. Е, те съвременните лекарства са от ново поколение, нямат нищо общо с Прозак, но... не знам, не съм медицинско лице. По-добре да не си изказвам, че ще звуча тъпо. Само си питам за какво ги пие, след като очевидно не й помагат?

Явно си права, че не иска да учи точно това. Жалко. Но има толково много специалности, а все си мисля, че нейният път е да работи за хората и с хората.

А ветеринарна медицина?
« Последна редакция: Март 09, 2012, 12:10:50 pm от Mirabella »

« Отговор #4619 -: Март 09, 2012, 12:12:36 pm »
Защото явно е станала зависима, пие ги от месец, а може и повече. А и чака сигурно "мама" и "лекарката" да ѝ кажат да ги спре  :-X