Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860093 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5440 -: Февруари 26, 2013, 07:34:49 pm »
.... и се върнах да му видя картата, защото веднага си помислих за Риби  :blink:
.... а после видях, съвпада на Марс и Венера там  :blink:

« Отговор #5441 -: Февруари 26, 2013, 07:43:47 pm »

Здравейте!
Искам да ви попитам за мнения относно нещо, което съм забелязъл, че се случва при мен.
Някак... времето тече наопаки, нещата се случат по...  друг ред, при мен. Ще опитам да обясня- изпитвам трудност да разбера какво точно искам. Минават дни, месеци, понякога дори години докато наистина съм наясно какво искам. Но съм обърнал внимание, че разбера ли, убеден ли съм какво искам се появява на мига, като с вълшебна пръчка. С времето се приучих по- бързо да разбирам какво искам. Но все още не е достатъчно. Искам да чуя вашето мнение по въпроса. И евентуално някакви книги, техники и тн. по темата. И имам вътрешната убеденост, че мога да имам всичко, да постигна всичко. Имам и отработен...  начин за осъществяването на идеи,искания. Но на моменти се обърквам изключително много- как да избера от – „всичко на света”? И нещата се обръщат, всичко губи смисъл. И съм на кантар, пред избор. Или избирам висша (голяма, значима, престижна в обществото) материална цел или пренебрегвам материалните  стремежи. Не ги игнорирам изцяло, но губят смисъл за мен. Някак... елементарни са ми.  Ще опитам още по- просто и образно да го поясня:
Аз смятам, че мога да избера, усещам, че точно сега съм поставен пред избор дали да  се градя, проявя  като  „голяма бизнес структура” или като човек, който има по- висши духовни стремежи. И между другото сляпо вярвам, че съществува някакъв оптимум, синтез между двете. Чувствам се по средата.

Според мен в тази карта има две "коалиции" - едната е за висшите стремежи, другата е за материалните блага. Повечето ти планети според мен са фенове на висшите стремежи и отдаването на по-мистични занимания. Въпреки, че нямам астрологическото основание да смятам Меркурий в картата ти за нещо много особено, много ми се набива на очи как за разлика от всички получени конфигурации, той стои някак като счетоводител. Той е заел и земен знак и земен дом и според мен няма намерение да отстъпи лесно от прагматичните си уклони. Много лесно философията на Меркурий щеше да наклони везните в своя полза, ако Слънцето беше на негова страна, но Слънцето ти е между чука и наковалнята. То е в реалистичния, земен Козирог, който без особени колебания би се заел с бизнеса и би сметнал, че това е достатъчно постижение и удовлетворение от живота - особено със секстилът към диспозитора си Сатурн и огромната лична енергия и амбиция, която може да натрупа квадратът с Плутон. Даже бих казала, че ролята на зъл монарх можеше да ти отива много.  :blink: Но Юпитер ти "беси" Слънцето с този близък съвпад. Попринцип той е слаб в Козирог, но пък в твоята карта откриваме, че именно той е диспозитор на по-голямата част от мистичният ти отбор - по дом или по знак. Следователно основната дилема тук според мен е Козирог-Стрелец. Би било грешно да се изразя Юпитер-Сатурн, но ако намериш някакви материали относно тази двойка и противопоставимостта, която изразяват, може би ще успееш да ги обединиш. Това, което аз знам е, че Стрелец и Козирог биха си подали ръце в областта на правото, да кажем, ако имаш интерес. Ако мислиш да правиш бизнес, според мен ако засегнеш Стрелческата тематика, ще си напълно удовлетворен от себе си. Например, ако е нещо свръзано с туристически агенции, обучение на хора (в каквото на теб ти е интересно), такива неща. Главното, което е най-важно според мен в тази карта е, че се вижда една много силна любов към справедливостта и истината и би било грехота и твоя лична загуба да ги потушиш заради материални блага. От друга страна, ако нямаш материални блага, амбицията ти ще секне, Слънцето ще ти се сърди, ако не му дадеш да блести с някакво прагматично постижение и ще стане унило, а определено не искаш това.

« Отговор #5442 -: Февруари 26, 2013, 07:43:57 pm »
Може би не формулирах питането си правилно.
И държа да подчертая, че аз за себе си отговор имам, но се допитвам и до други хора за мнение, мисля, че това е винаги полезно.

...

Естествено, че съм постигнал "нещо в материалния свят", няма да изброявам, защото е глупаво, но не това е важното- важен е принципа, а аз имам наблюдения как става при мен и го описах по- горе. И леко трябва "да се бъзне" някъде за да се хармонизират  тези две мои "части". Вярвам, че това зависи от мен и астрологията е едно от нещата, които помагат за реденето на картинката.
И както казах, аз мнение за себе си имам, но реших да потърся и други такива.

Извинявай, аз пак не ти разбрах питането. Това първо.
И второ, що да не е важно постигането на нещо в материалния свят? Най -добре е когато духовното и материалното вървят ръка за ръка. Така се постига най-добре баланс и хармония. И това не са взаимноизключващи се понятия. Не разбирам защо непрекъснато се противопоставят едно на друго.

Не ги противопоставям. Просто съм съставил кофти изречението - глупаво е не- да създаваш материални неща, глупаво щеше да е да изброявам какво съм направил в живота си.

Asol, май  е на прав път.
Случвало ми  се е не един път да създавам, постигам нещо и после да се пуля- тва па са за кво ми е?

« Отговор #5443 -: Февруари 26, 2013, 07:50:56 pm »
Благодаря, Ace_of_Pentacles!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5444 -: Февруари 26, 2013, 07:55:55 pm »
И второ, що да не е важно постигането на нещо в материалния свят? Най -добре е когато духовното и материалното вървят ръка за ръка. Така се постига най-добре баланс и хармония. И това не са взаимноизключващи се понятия. Не разбирам защо непрекъснато се противопоставят едно на друго.

В интерес на истината, нито съм срещала много духовни хора сред най-бедните, нито сред богатите.
Духовността и материалният просперитет постоянно се противопоставят едно на друго, но според мен нито бедността е път към духовно пробуждане, нито богатството. При всеки човек духовното се разгръща точно толкова, колкото му е дадено да изживее.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5445 -: Февруари 26, 2013, 07:57:40 pm »
Хубаво е, че Марс и Венера са в съвпад пък макар и в Риби. Марс ще е покорен слуга на Венера и ще изпълнява всичките й капризи. Не би трябвало да има проблем по локацията "желание - изпълнение". Обаче Слънцето е работяга и амбициозно, Меркурий даскал под прикритие ;D, а Луната вятър я вее на бяла кобила. ;D Там е ключето за липсата на синхронизация, от която кой знае може да излезе някой "диамант".

*

Papy

• 4343
« Отговор #5446 -: Февруари 26, 2013, 08:10:13 pm »
Хубаво е, че Марс и Венера са в съвпад пък макар и в Риби. Марс ще е покорен слуга на Венера и ще изпълнява всичките й капризи. Не би трябвало да има проблем по локацията "желание - изпълнение". Обаче Слънцето е работяга и амбициозно, Меркурий даскал под прикритие ;D, а Луната вятър я вее на бяла кобила. ;D Там е ключето за липсата на синхронизация, от която кой знае може да излезе някой "диамант".

За толкова амбиции-марсът не е ли малко рехав?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5447 -: Февруари 26, 2013, 08:13:48 pm »
Тоя Марс ми се вижда леко хаотичен - в Риби, в квадрат Уран. Но не може да се каже, че му липсва експресивност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #5448 -: Февруари 26, 2013, 08:20:43 pm »
Що да е рехав? Удря едно рамо / секстил / на Слънцето. Пък и тук основното, както правилно отбеляза Ace of P..., е тематиката Сатурн/Юпитер. Много подчертана - Луна в Стрелец, Слънцето в съвпад с Юпитер и от друга страна Козирог! Точно материалните постижения срещу духовните аспирации. 

Та, въпросът ми беше, дали човека само си говори или реално прави нещо? Щото тук вече Марса в Риби може и повечко да мечтае, отколкото да действа.

Извинете, допълвам се, тъй като картата не е пред очите ми. Сега видях тригона на Плутон към Марс - залагам на действието !  :blink:
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 08:25:21 pm от Grace »

« Отговор #5449 -: Февруари 26, 2013, 08:39:55 pm »
Благодаря отново на всички ви и пак се извинявам, ако внасям смут и неяснота.

Ще дам и малко информация за себе си.
Средно образование – иконимически техникум.
Висше- пиар и реклама (в момента студент)
От две години хобито ми е астрология.
От дете рисувам и пиша.

Работил съм като – складов отговорник, баничар, водопроводчик, охранител.
Отглеждам овошки. Засаждам и присаждам дръвчетата.
Готвя.

От едната страна са – счетоводството  (икономиката) и пиара.
От друга са – художественото творчество и духовното учение.

Е тва ми е драмата в момента.
Вариант ми се струва – изграждане на издателство, галерия и тн. структура с културна и духовна насоченост.

А за действие – действам.
Постоянно бълвам всякакви неща. И в работата, с която се захващам съм активен и художествени текстове, идеи и тн. Може би, дори прекалено действам, до един такъв момент на блокаж.

« Отговор #5450 -: Февруари 26, 2013, 08:48:38 pm »
И при мен е така, имам силна прагматична страна, но астрологията и духовните учения са нещо също много съществено в моя живот. Поне за сега, не виждам начин да ги съчетая, но и аз все още уча, така че отделям време да се занимавам и с двете. За сега конфликтът, поне при мен, не е особено ескалирал, но за разлика от твоята карта, в моята това не е основният проблем.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #5451 -: Февруари 26, 2013, 08:49:24 pm »
Всичко е както трябва :)
Не ти трябва да избираш или/или-рисувай си, счетоводствай си и т.н.

Издателство не става, или -много трудно
За галерия-звучи яко, но нямам инфо

« Отговор #5452 -: Февруари 26, 2013, 08:53:06 pm »
В интерес на истината точно така правя. Но на моменти ме стяга шапката. И може би, днес беше такъв ден.

Благодаря за вниманието и разбирането!
 :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5453 -: Февруари 26, 2013, 08:53:47 pm »
Ехееееее.... riosmile,  до тук научихме че си художник, творческа натура, пишеш текстове, ориентиран към духовното, деен, мечтател, чувствителен, експресивен, амбициозен, постигаш целите си, материално и бизнес ориентиран, тактичен, интереси към мистика, астрология, градинарство и готвиш!!!!!

ха ха ха ха  ;D взимам те за мъж!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5454 -: Февруари 26, 2013, 08:55:47 pm »
Че само това ли е нужно на една жена, за да пожелае някого за мъж?  ;D

« Отговор #5455 -: Февруари 26, 2013, 08:59:14 pm »
Хахаха, естествено, че не, но ако и мен питате, riosmile стартира доста добре.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5456 -: Февруари 26, 2013, 09:00:09 pm »

Ха ха, сега ако каже, че обича и котки, вземам го и аз.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5457 -: Февруари 26, 2013, 09:01:36 pm »
В интерес на истината точно така правя. Но на моменти ме стяга шапката. И може би, днес беше такъв ден.

Благодаря за вниманието и разбирането!
 :blink:

Нали ти казах-имаш квадрат уран/меркурий-така ще е известно време, но не е страшно :)
Може да родиш някоя гениална идея сега

*

Papy

• 4343
« Отговор #5458 -: Февруари 26, 2013, 09:02:33 pm »

Ха ха, сега ако каже, че обича и котки, вземам го и аз.  ;D

Ее-много му вдигате акциите-на моя марс в близнаци-този в риби не му харесва :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #5459 -: Февруари 26, 2013, 10:31:23 pm »
Ехееееее.... riosmile,  до тук научихме че си художник, творческа натура, пишеш текстове, ориентиран към духовното, деен, мечтател, чувствителен, експресивен, амбициозен, постигаш целите си, материално и бизнес ориентиран, тактичен, интереси към мистика, астрология, градинарство и готвиш!!!!!

ей тъй стават големите грешки  ;D един мъж каже едно, а в главата на жената се ражда цял въображаем образ ... и после, " ама той не е това, което си мислех " ..  :P