Съвпад слънце плутон в натална карта,дава скорпионови характеристики на човека.
А съвпад луна плутон,какви зодиакални характеристики дава на човека??
Не ми се смейте и не ме хулете много, ако бъркам. Нов съм. И не знам всеки ли може да пише и отговаря или има някакъв негласен ред, чин и тн., във форума?
Принципно този аспект може и трябва да се анализира на база цялата карта. Знаци, домове, аспекти и тн.
Но ако се изолира само аспекта.
Според мен трябва да се разглежда действието на двете планети, не толкова характеристиките.
Първо трябва да се разгледат двете планети поотделно.
Луна- (Рак), извира, промяна- кардиналнен знак
Плутон- (Плутон) трасформира, съхранява- неподвижен знак
След това общо действие на двете.
Извор(с периодика) и сгъстена, трансформираща сила.
Плутон и Луна ... са нещо като – извор и водоем.
После си ги представи ситуирани в определен знак(дом). И Луната на определено време ще налива, извира. А Плутон ще трупа, задържа енергията, в готовност да я насочи с трансформиращ ефект.
И тази „инсталация”, взаимосвързаност (извор – водоем) попаднала в определен знак (или съответстващ дом) ще вкара енергията характерна за този дом(знак) в своята схема на действие.
Във водни знаци(и съответстващите домове) тази инсталация ще е им е позната, ще им пасне, удобна ще е.
За земните също ще върши добра работа. Естествено с енергията(материята) на земната стихия.
Въздушните и огнените има вероятност да не я познават, да я игнорират, но ако я познаят, разберат и усвоят метода на работа, ще им е в плюс. Докато не го направят, ще ги бави и затлачва това положение.
„Луната "чувства" като някой знак, а човекът може да е друга "зодия".Чувстваш като скорп, но не си-нямаш нужните ресурси за да реализираш нещото в действителност”
Както написа Енигма.
Тази „инсталация” си работи по свой си начин, строго определен и вкарва в този процес на работа наличния ресурс- спрямо положението в картата.
За пример да вземам знак Козирог(земя)- скалата принципно се разбива, за да се обработи. Но при съвпада Плутон- Луна (в Козирог)... ще трябва да потърсиш(самия аспект го внася) друг начин на работа. И може да се ориентираш към работа с глина. Вместо да дялаш мрамор, ще ваеш глина. (и вместо зидария, ще става въпрос за творчество)