Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861351 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5460 -: Февруари 26, 2013, 11:25:27 pm »
ха ха ха ха  ;D взимам те за мъж!

Ха ха, сега ако каже, че обича и котки, вземам го и аз.  ;D

С този марс в риби бас ловя, че Марая вече ви е изпреварила :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5461 -: Февруари 26, 2013, 11:37:28 pm »

:72: :clap:

За този марс...внимавайте в картинката.... :P
И за екзалтиран и за тронов не го заменям... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #5462 -: Февруари 26, 2013, 11:40:01 pm »
И второ, що да не е важно постигането на нещо в материалния свят? Най -добре е когато духовното и материалното вървят ръка за ръка. Така се постига най-добре баланс и хармония. И това не са взаимноизключващи се понятия. Не разбирам защо непрекъснато се противопоставят едно на друго.

В интерес на истината, нито съм срещала много духовни хора сред най-бедните, нито сред богатите.
Духовността и материалният просперитет постоянно се противопоставят едно на друго, но според мен нито бедността е път към духовно пробуждане, нито богатството. При всеки човек духовното се разгръща точно толкова, колкото му е дадено да изживее.

:72:
Точно така е...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #5463 -: Февруари 27, 2013, 12:08:50 pm »

:72: :clap:

За този марс...внимавайте в картинката.... :P
И за екзалтиран и за тронов не го заменям... ;D
Ъ, рибешки марс, къде му е чара?Вярно много легенди се носят за него, ама защо?

За този Марс има много писано във форума. Прочети..,може да разбереш... ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5464 -: Февруари 27, 2013, 12:15:18 pm »
Съвпад слънце плутон в натална карта,дава скорпионови характеристики на човека.
А съвпад луна плутон,какви зодиакални характеристики дава на човека??

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5465 -: Февруари 27, 2013, 12:18:16 pm »
Е същото питах и аз в казусите ама всички си мълчат .
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:28:15 pm от elodiq »

« Отговор #5466 -: Февруари 27, 2013, 12:19:55 pm »
Моите лични наблюдения над мен, относно Марс в Риби са, че хм... любимо проявление ми е да съм "невидим", но определено енергийно наситен, и някои хора ме улавят, усещат(да не кажа всички). И мисля, че имам способността от тази невидимост, статичност и енергийна натрупаност когато някой ме "повика" или когато се "повикам" да измъкна Марс с характеристиките на всеки един знак от зодиака. Мога да извикам и проявя агресивност по- голяма от тази на Марс в Овен, устойчивост и воля(инат) по- големи от тези на Марс в Скорпион и тн. Както ми е кеф или както ме предизвикат.

Естествено, не мога да съм сигурен, че изолирам единствено и само Марс. И другите положения в картата участват. До голяма степен и асцендента в Рак обяснява този момент.

Ще потърся темите във форума.

-----------------------------------------

Съжалявам, че постнах след въпроса зададен по същото време, в което писах.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 12:24:22 pm от riosmile »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5467 -: Февруари 27, 2013, 12:26:06 pm »
Волята не е по марс в риби, вервай ми ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #5468 -: Февруари 27, 2013, 12:39:55 pm »

По Слънцето се търси волята. А действието и е по Марс... ;D ;)

« Отговор #5469 -: Февруари 27, 2013, 02:02:10 pm »

Няма ли до известна степен Луната да придобие някои характеристики на Луна в Скорпион? Естествено, тези, които се спогаждат с природата на самия лунен знак ... например, Луна в Рак ще стане още по интуитивна, рецептивна, твърде вероятно ще се прокрадне нюанс на фаталистичност поради подсиленият интензитет, който този аспект ще даде. НО Луна в Козирог, според мен, по-скоро би взела борбеността, волята, желанието за власт - отново Скорпионски характеристики, но стоят от другата страна на монетата.
Аз самата имам Луна съвпад Плутон, но понеже са в Скорпион, няма как да кажа кое идва от самото знаково разположение на Луната и кое, от аспекта.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5470 -: Февруари 27, 2013, 02:28:09 pm »

По Слънцето се търси волята. А действието и е по Марс... ;D ;)
В случея с рибешкия марс - липсата на действие  ;D

Напротив. Има действие винаги..и то е свързано с Марс. Ако тръгнем да философстваме ще стане дълго...
Да не говорим...,че и бездействието е действие! :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=9wGeD-NaTqw

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5471 -: Февруари 27, 2013, 02:32:03 pm »

Чела съм, че зава зеленоочие  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5472 -: Февруари 27, 2013, 02:44:42 pm »

Няма ли до известна степен Луната да придобие някои характеристики на Луна в Скорпион? Естествено, тези, които се спогаждат с природата на самия лунен знак ... например, Луна в Рак ще стане още по интуитивна, рецептивна, твърде вероятно ще се прокрадне нюанс на фаталистичност поради подсиленият интензитет, който този аспект ще даде. НО Луна в Козирог, според мен, по-скоро би взела борбеността, волята, желанието за власт - отново Скорпионски характеристики, но стоят от другата страна на монетата.
Аз самата имам Луна съвпад Плутон, но понеже са в Скорпион, няма как да кажа кое идва от самото знаково разположение на Луната и кое, от аспекта.
Луната "чувства" като някой знак, а човекът може да е друга "зодия".Чувстваш като скорп, но не си-нямаш нужните ресурси за да реализираш нещото в действителност. Обаче при теб, понеже и управителят на знака-плутон е там,много силно положение, за осъществяване на трансформацията, и за окултизъм предполагам. Също имаш онова качество което позволява от 1 поглед "да знаеш", не само за хора, за ситуации, за колективни процеси и така...
А в другите знаци-може да  даде дълбочина плуутон-на луната. От маниакалност, до-експертно усещане на нещата, и ако е добре интегрирана с аспекти тази луна, ще намери и практична изява в картата, респ. в живота.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5473 -: Февруари 27, 2013, 03:06:38 pm »
Странно чета ви, но при мен нещата са малко по различни юпитер е във везни, а луната в скорпион и са в съвпад .Как би трябвало да се усеща това.А за даването на зелени очи е явно не е валидно за всички очите ми са кафяви. 

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5474 -: Февруари 27, 2013, 03:22:04 pm »
Аз мислех, че говорим за Плутон.
При теб съвпадът е разходящ, би следвало да не го усещаш съвсем.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #5475 -: Февруари 27, 2013, 03:23:27 pm »

Не ми се смейте и не ме хулете много, ако бъркам. Нов съм. И не знам всеки ли може да пише и отговаря или има някакъв негласен ред, чин и тн., във форума?

Принципно този аспект може и трябва да се анализира на база цялата карта.  Знаци, домове, аспекти и тн.
Но ако се изолира само аспекта.
Според мен трябва да се разглежда действието на  двете планети, не толкова характеристиките.
Първо трябва да се разгледат двете планети поотделно.
Луна- (Рак), извира, промяна-  кардиналнен знак
Плутон- (Плутон) трасформира, съхранява- неподвижен знак
След това общо действие на двете.
Извор(с периодика) и   сгъстена, трансформираща сила.
Плутон и Луна ... са нещо като – извор и водоем.
После си ги представи ситуирани  в определен знак(дом). И Луната на определено време ще налива, извира. А Плутон ще трупа, задържа енергията, в готовност да я насочи с трансформиращ ефект. 

И тази „инсталация”, взаимосвързаност (извор – водоем) попаднала в определен знак (или съответстващ дом) ще вкара енергията характерна за този дом(знак)  в своята схема на действие.

Във водни знаци(и съответстващите домове)  тази инсталация ще е им е позната, ще им пасне, удобна ще е.
За земните също ще върши добра работа. Естествено с енергията(материята) на земната стихия.
Въздушните и огнените има вероятност да не я познават, да я игнорират, но ако я познаят, разберат и усвоят метода на работа, ще им е в плюс.  Докато не го направят, ще ги бави и затлачва това положение.

„Луната "чувства" като някой знак, а човекът може да е друга "зодия".Чувстваш като скорп, но не си-нямаш нужните ресурси за да реализираш нещото в действителност”
Както написа Енигма.

Тази „инсталация” си работи по свой си начин, строго определен и вкарва в този процес на работа наличния ресурс- спрямо положението в картата.

За пример да вземам знак Козирог(земя)- скалата принципно се разбива, за да се обработи. Но при съвпада Плутон- Луна (в Козирог)... ще  трябва да потърсиш(самия аспект го внася) друг начин на работа. И може да се ориентираш към работа с глина. Вместо да дялаш мрамор, ще ваеш глина. (и вместо зидария, ще става въпрос за творчество)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5476 -: Февруари 27, 2013, 03:30:35 pm »
Аз мислех, че говорим за Плутон.
При теб съвпадът е разходящ, би следвало да не го усещаш съвсем.
Възможно  е да си права, защото наистина не усещам нито едно от описанията на аспекта, който съм изчела.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5477 -: Февруари 27, 2013, 03:32:20 pm »
Пък и съвпадът е в различни знаци, не всички приемат аспектите извън знака (out of sign) за съществуващи

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5478 -: Февруари 27, 2013, 03:34:45 pm »
Пък и съвпадът е в различни знаци, не всички приемат аспектите извън знака (out of sign) за съществуващи
Не знам просто така излизат в zet9 аспектите на картата ми.Само че страното е че това е само в едната версия на програмата,а в другата не.

« Отговор #5479 -: Февруари 27, 2013, 03:55:23 pm »

Луната "чувства" като някой знак, а човекът може да е друга "зодия".Чувстваш като скорп, но не си-нямаш нужните ресурси за да реализираш нещото в действителност. Обаче при теб, понеже и управителят на знака-плутон е там,много силно положение, за осъществяване на трансформацията, и за окултизъм предполагам. Също имаш онова качество което позволява от 1 поглед "да знаеш", не само за хора, за ситуации, за колективни процеси и така...
А в другите знаци-може да  даде дълбочина плуутон-на луната. От маниакалност, до-експертно усещане на нещата, и ако е добре интегрирана с аспекти тази луна, ще намери и практична изява в картата, респ. в живота.

Да, Енигма, така е. Лесно "надниквам" в хората и ситуациите и ми стават ясни. Може би заради това и хората отбягват погледа ми доста често, явно съм нещо като рентген и подсъзнателно знаят, че лесно ще разбера и най-тъмните им тайни.  :blink: