Какво бихте гледали, ако се интересувате от отношението на човек към любовта и връзките? Венера и 7-ми дом (планети вътре, управителят му къде се намира и какви аспекти прави). Нещо дали пропускам? :rolleyes:
Мда, пропускаш, но сега ще те допълним.
Първо гледам знаци, домове и аспекти на Слънцето и Луната, и знака на АС, за да разбера как функционира човекът. Той както функционира сам по себе си, нещо такова ще е и във връзка. Може да има прекрасно поставена Венера, но Луна в Козирог в квадрат със Сатурн. Гледам има ли аспект между Слънцето и Луната, както и от светилата към АС и управителят му. Ако има труден аспект между Слънце/Луна, той ще го разиграе и във връзките си, защото изразява себе си по-трудно.
После отивам към Венера - знак, дом, аспекти. Пак гледам и Луната и дали има аспекти между двете, особено напрегнати. По отношение на връзките, Луната е точно толкова важна, колкото и Венера. Също кои домове управляват.
След тях хвърлям поглед и на Марс къде е и какво прави, особено дали има трудни аспекти със Сатурн/Плутон/Уран.
Отивам към 5 дом и управителя му. Планети там, аспекти, знаци.
След това 7 дом. После има ли аспект между У5 и У7. Също аспекти между У5/У7 и Слънцето/Марс в женски карти и Венера/Луна в мъжки.
След това в женски карти гледам отново Слънцето и Марс, но вече като образци на мъжете, които ще среща. Гледам сходящите аспекти на Слънцето в женска карта, има ли, с кои планети са, подреждам ги по орбис от най-точния, те описват последователността на браковете/съжителствата. Някои делят на нощно и дневно раждане и за дневно гледат Слънцето, за нощно - Марс, че даже и Сатурн съм срещала, но аз не го правя. За мъжки карти - същото с Луната.
Ако няма никакви сходящи аспекти, гледам управителите на 5 и 7 имат ли сходящи аспекти.
Накрая хвърлям поглед към Сатурн какви ги върши, той дава някои подробности към естеството на връзките, особено ако аспектира светилата и Венера.