Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 856550 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6280 -: Януари 07, 2014, 01:32:37 pm »
Зара, тази жена, дето и пусна картата, Хирон още не и е стигал ДЦ по градуси, но да знаеш, това се преживява гадно, ако има проблеми в брака. Ако има нерешени проблеми в двойката, а тук явно има, те ще заболят още повече. И нищо чудно това да я провокира към емоционални необмислени реакции. 

В същото време виждам, че Юпитерът и е изгорен, това е доста неприятна работа. Почти напълно се обзалагам, че тя въобще не е наясно с истинските си вътрешни потребности. Вместо да разбира с времето какво иска, от какво има нужда, тя замества реалните си, но индивидуални нужди и път, с общоприети ценности и то съвсем безкритично, а после се озовава в една каша... Изгореният Юпитер е типичен случай на мотивация от вида "това се очаква от мен, така правят всички". Лошото е, че после тези хора се чувстват много наранени, че нещата не са се получили както искат, и обикновено се сърдят на другите, често се държат все едно са прецакани. Не знам дали и тук е така, но от моите наблюдения това мога да кажа.

6-домното Слънце по начало е тегаво, тревожно е, а тука имаме и 6-домен Меркурий в Риби. Имаме и Луна съвпад Нептун и то близо на ИЦ, управляван от изгорения Юпитер. Към това като добавим и козя Венера в квадрат с Уран и куинконс към Сатурн, на която по принцип си и трябват най-малко 30 години да почне да си разчупва оковите в смисъл да се изгражда собствена вътрешна себестойност и обич към себе си... Мога да се обзаложа, че твоята позната не е никак наясно със себе си, а при това положение човек каквито и решения да вземе, после пак няма да е доволен и щастлив. Има ли нещо вярно в това, което написах за нея?

:clap: Много добър анализ, поздравления!
Относно болда - за транзит или прогресия  :-\
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #6281 -: Януари 07, 2014, 02:34:48 pm »
Смарта, Пр.Хирон е съвпад с пр.дц- съответно съвпад с нат.Венера- как може да се тълкува според теб?

*

Uran

• 6041
« Отговор #6282 -: Януари 07, 2014, 05:46:06 pm »
Интересна ми е изявата на големия въздушен тригон позициониран в земни домове. Би трябвало, интелектуалните напъни да са през призмата на практичността.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #6283 -: Януари 07, 2014, 07:36:23 pm »
Смарта, благодаря за обстойният анализ. За всичко съм почти сигурна, че е така. За това, което не съм, просто не го знам със сигурност. Тя не ми е много близка позната. Но определено обича да се изживява като жертва. Очаква другите да правят някакви неща за нея, те да й направят живота. Козирожката Венера личи от километри. Супер затворена, много слаба от към чувства и чувственост, не се държи изобщо като жена, безлична е.

Относно Хирон. Той я тресе и по прогресия и по транзит. Малко ако и мръдне часът на раждане, все пак не мога да съм сигурна, че е абсолютно точен, той ще й е точно върху ДСЦ. А транзитния е на достатъчно градуси, за да започне да се усеща действието му. И според мен ще се прояви като крайна неудовлетвореност, но дали ще доведе до действия не се знае.

Големият въздушен тригон някак си не мога да го усетя. Все едно не присъства в картата й. Тя е завършила право, а пък се занимава с чисто секретарска работа. Няма желание за растеж, за кариера, няма амбиции. Някак си се носи по някакво течение без да знае нито от къде идва, нито на къде отива. Още повече, че акцентира домовете на кариерата, работата и парите. Би трябвало да е доста успешна в това отношение. Но в нейната карта и съответно тя, като човек, виждам колко хубави и благодарни аспекти могат да бъдат изцяло похабени. Да изживееш един живот, който просто минава покрай теб и ти се случва...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6284 -: Януари 10, 2014, 12:10:17 am »
Yaya, благодаря ти! Имах предвид транзита.

Зара, тя и да има мърдане в часа, то няма да и смени знака на ДЦ, така че ще си мине през това (както и аз, и всички девешки асценденти). Благодаря ти за обратната връзка!

В една тема бях чела, че точните транзити на Хирон дават важни събития. Наблюдавам, за да видя дали е вярно.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #6285 -: Януари 10, 2014, 05:52:56 am »

В една тема бях чела, че точните транзити на Хирон дават важни събития. Наблюдавам, за да видя дали е вярно.

И аз ще наблюдавам. Това може да определи и точният й час. А относно часът имах предвид прогресията. Там й е на един градус след ДСЦ.

При мен Хирон не дава значими събития. Може да се случва нещо, но не мога категорично да кажа, че е от него.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6286 -: Януари 10, 2014, 09:36:42 am »

И аз ще наблюдавам. Това може да определи и точният й час. А относно часът имах предвид прогресията. Там й е на един градус след ДСЦ.

При мен Хирон не дава значими събития. Може да се случва нещо, но не мога категорично да кажа, че е от него.

Прогресивните АЦ и МЦ ги гледам, ама много не ги гледам, освен ако не съм напълно точна в часа, като моя например "без 4 минути".

Преди време си гледах транзитите на Хирон в миналото, без да си записвам нищо, доколкото помня, обвързани са със събития, но ще трябва да го направя пак и по-задълбочено.

Зора, на твоя въпрос, не знам дали е за същата жена, при съвпад прогресии, както ти питаш за пр.ДЦ и пр.Хирон, бих казала, че проблемите на връзката на човека са му дошли до пределната черта и то не толкова плод на външни събития (както би било при транзити), а натрупване на вътрешно напрежение, по аналогията с вулкан, който ще изригва. И щом са прогресии, а те отразяват в известен смисъл развитието на душата, човекът тука няма да махне с ръка и да каже "абе и това ще мине", защото вътре в него се натрупва болка. Болка, заради Хирон, а ДЦ ще прояви във връзката или връзките изобщо, но всъщност понеже ДЦ представлява оная точка на проекция, която ние правим върху партньорите си, то това означава, че при тая прогресия, човекът ще е недоволен всъщност от себе си, ще стигне до някакви истини, че прехвърля очаквания върху другия, това редно ли е, носи ли щастие, нещастие и все в тоя дух. Прогресиите са достатъчно бавни да вървят дълги процеси на осъзнаване и при тази ще има осветяване на една част от скритата страна на личността на човека. И като добавим и наталната Венера, полето на отразяване на прогресията ще е във връзките, чрез някакви любовни или партньорски взаимоотношения, но това ще е външната страна на паницата. Всъщност идва реч този човек на този аспект да осъзнае свое вътрешни проблеми, свързани със самооценката му (Венера), собствената му стойност, способността му да се обича сам и оттам тръгва или не рогът на изобилието за всеки - колкото смятам, че заслужавам, толкова и получавам, другите не са ми никак виновни за това, че ми дават по-малко, отколкото ми се иска или имам нужда. По същество това виждам в аспекта. Обичам такива "сигурни" аспекти - най-добре бавен транзит върху натал + прогресия на един градус - златно време за нови възможности. И за твоя апсект, в зависимост от това, колко е самоосъзнат човека, може да си разиграе драмата изцяло навън в конфликтни взаимоотношения, а може и съвсем вътрешно да си преработи нещата, това вече няма как да го знаем.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #6287 -: Януари 10, 2014, 01:31:33 pm »
   Благодаря,Смарта.Попитах за този аспект тъй като в момента е аспектиран от тригон на тр.Сатурн(у6) в 4 дом, а тр.Плутон тригонира У7 Уран ,аспектите са точни -може би промени в служебни взаимоотношения и то значителни.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #6288 -: Януари 10, 2014, 04:16:37 pm »
и аз имам чувството че хирон е замесен - набива ми се в очите макар все да го пропускам ...
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #6289 -: Януари 10, 2014, 07:51:44 pm »
Yaya, благодаря ти! Имах предвид транзита.

Зара, тя и да има мърдане в часа, то няма да и смени знака на ДЦ, така че ще си мине през това (както и аз, и всички девешки асценденти). Благодаря ти за обратната връзка!

Имам чувството, че транзитите на Хирон дават важни събития по главните оси, изпитано от мен -при транзита на Хирон през ИЦ на точния съвпад преживях смъртта на баща ми. Наричат го още портала на съдбата, може би е свързан не само с важни събития, а и с вземане на важни решения.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #6290 -: Януари 10, 2014, 09:57:16 pm »
Тъй, чудя се отдавна да питам един така въпрос, който не е като да ми е важен, но просто исках да чуя други мнения... аз така като заседна на някоя тема и със седмици си мисля по нея.

Значи, моят Мерк е Ретро, Изгорен, в Рак в 6ти дом и е много смотан. Това съм го споменавала няколко пъти преди.
Хора, много ме тормози тоя Мерк, направо ми идва да го зашлевя на моменти. Не ми идват думи като говоря, забравям някой важни доводи като споря, ей такива неща.. Но най-вече е проблемен, когато искам да обясня нещо. Знам за какво говоря, знам как става нещо, но не мога да го обясня, еййй никакви думи не ми идват. Говоря и пиша като олигофрен, няма да коментирам по колко пъти на ден като говоря използвам супер елементарни думи, защото не ми идват правилните, и думи като "таковата" "туй" и т.н са ми първи в акъла. Другото нещо е като пиша, правя много тъпи грешки, често размествам и думи. Левичарка съм, ако това има значение. Но не съм тъпа, в никакъв случай. Лауреат съм по Икономика, имам 123212 спечелени състезания на високо ниво. Интересен е и факта, че дадени думи ми идват на Английски, но не и на Български. Факт е, че говоря Английски на моменти по-добре от родният си Български.. Направо за срам... Сече ми пипито, но стане ли дума за разговори, писания и изпитвания, в които моят Мерк трябва да се прояви е задънена улица.

Има ли други изгорени, ретро меркове в гадни знаци и домове, или само аз изглеждам като олигофрен..

И какво точно е проявлението на ИЗГОРЕН Мерк, РЕТРО Мерк, и т.н,,,
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6291 -: Януари 11, 2014, 08:03:33 am »
Има и по-зле от теб, Краби, моят е в заточение и падение, и изгорен от слънцето. Също съм левичар, и противно на повечето предположения, че би трябвало да се изразявам по-добре писмено е обратното. Много ме измъчва, защото работата ми е свързана до известна степен с писане - излагане на факти, анализ и обосновка на тези, и никак не ме бива.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6292 -: Януари 11, 2014, 10:52:07 am »
Краб, как ти е аспектиран Меркът?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #6293 -: Януари 11, 2014, 11:20:01 am »
Краб, как ти е аспектиран Меркът?

Смарта, Съвпад със Слънцето, Опозиция на Нептун и Уран, биквинтил на Сатурн, тригон на МЦ. Всичкие в орбис то 5 градуса.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #6294 -: Януари 11, 2014, 05:21:41 pm »
А хирон в кой знак тие защото аз обвинявам него в мойта карта :-) 
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6295 -: Януари 13, 2014, 10:38:09 pm »
Пускам картата на момче с психически отклонения (предполагам, че ги има), което ме тормози. Уж бил влюбен...но той просто не е наред с главата :rolleyes: До къде ли може да стигне?

За Асц не съм сигурна, не знам час
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6296 -: Януари 13, 2014, 10:43:20 pm »
Новолунна карта опозе нептун, йод и бумеранг......момчето принципно си има проблеми с полицията.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #6297 -: Януари 17, 2014, 10:24:35 pm »
Здравейте! Можете ли да ми кажете нещо по моята натална карта? : )
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993812_685678931454085_779651979_n.jpg

Всмис.. Не искам да бъда нахална.. знам, че не става за две минути.. Интересно ми е. : )
От известно време се зачетох по-сериозно в една книжка на Люмиер, но все още ми е мнооооого тъмно, тъмно..  : )
Това, което ме шокира е, че.. Риби ми е в четвърти дом, който 'отговаря' за бащиния дом основно и в тази книга пишеше 'Ваш родител/съпруг ще бъде застигнат от ударите на съдбата.. т.е.. смърт' и.. принципно осъзнавам, че това може да е тъпо съвпадение, би могло да го пише за всеки един дом/зодия.. приимерно.. но.. истината е, че наистина, когато бях в 7ми клас баща ми почина.. и когато го прочетох това, настръхнах..

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6298 -: Януари 17, 2014, 11:06:23 pm »
Здравейте! Можете ли да ми кажете нещо по моята натална карта? : )
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/993812_685678931454085_779651979_n.jpg

Всмис.. Не искам да бъда нахална.. знам, че не става за две минути.. Интересно ми е. : )
От известно време се зачетох по-сериозно в една книжка на Люмиер, но все още ми е мнооооого тъмно, тъмно..  : )
Това, което ме шокира е, че.. Риби ми е в четвърти дом, който 'отговаря' за бащиния дом основно и в тази книга пишеше 'Ваш родител/съпруг ще бъде застигнат от ударите на съдбата.. т.е.. смърт' и.. принципно осъзнавам, че това може да е тъпо съвпадение, би могло да го пише за всеки един дом/зодия.. приимерно.. но.. истината е, че наистина, когато бях в 7ми клас баща ми почина.. и когато го прочетох това, настръхнах..

Щрудел, (обичам щрудели, и щолен обичам), много е буквално да го приемаме така - щом имаш Риби на К4, значи баща ти ще почине. По тази логика започвам да се паникьосвам, защото имам Риби на К7, значи мой съпруг ще умре. Трябва да търсиш поне три показателя за едно и също нещо. Обаче баща ти наистина е починал, а това по твойто Слънце не личи, имаш добре аспектирано Слънце. Ако вземем Риби на К4 за първи показател, то Слънцето в 4 е втори такъв. Управителят на 4 дом - Нептун, е в квадрат с управителя на 8 дом - Меркурий. Също така е в съвпад с Уран. Обаче ако дойдеш и попиташ "вижда ли се в мойта карта баща ми да почине?", аз по-скоро ще кажа, че има такива данни, но никак не е задължително. Но за форумната статистика, един познат има Слънце в 4, баща му е починал на негова 6-годишна възраст, само че той си има и опозиция от Сатурн към Слънцето.

« Отговор #6299 -: Януари 18, 2014, 12:10:48 am »
много е буквално да го приемаме така - щом имаш Риби на К4, значи баща ти ще почине.

Именно. : ) И аз това си казах като го прочетох, просто.. като ти се е случило нещо такова и като прочетеш същото нещо и.. ти става някак странно.. както и да е.. : )
А как така 'в квадрат с управителя на 8ми дом'?  И какво значи да е в съвпад с Уран? (извинявам се за тъпите въпроси)
Това със познатия също е интересно.. и още повече ме кара да се филмирам леко по рибешки..
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 12:16:30 am от ShtrudeL »