Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861282 Прегледи
*

ib

• *
  • 182
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #6300 -: Януари 18, 2014, 12:40:48 am »
щрудел - всеки дом има управител - това е планетата управляваща знака в който попада върха на дома - за четвърти в риби това е нептун - за осми - близнаци т.е управител е меркурий
квадрата е напрегнат аспект (между Слънце като сигнификатор на бащата и меркурий у8) и от тук може да се направи извод за евентуална загуба - като добавим и че меркурий управлява и 10ти дом (авторитета, който в повечето случаи е бащата) тенденцията се засилва ... разбира се могат да се направят и други тълкувания :)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6301 -: Януари 18, 2014, 12:44:50 am »
много е буквално да го приемаме така - щом имаш Риби на К4, значи баща ти ще почине.

Именно. : ) И аз това си казах като го прочетох, просто.. като ти се е случило нещо такова и като прочетеш същото нещо и.. ти става някак странно.. както и да е.. : )
А как така 'в квадрат с управителя на 8ми дом'?  И какво значи да е в съвпад с Уран? (извинявам се за тъпите въпроси)
Това със познатия също е интересно.. и още повече ме кара да се филмирам леко по рибешки..
Квадратът е напрегнат аспект. 4 дом е домът на бащата обикновено, също така е домът на края, а 8 дом се води дом на смъртта и раждането, много грубо обяснено. Уран е планетата на внезапните и непредвидени случки.

:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #6302 -: Януари 18, 2014, 12:19:09 pm »
е съвсем ме саднахте (
х
нещо положително няма ли по картата ми (

« Отговор #6303 -: Януари 18, 2014, 01:40:31 pm »
А какво можете да ми кажете за Риби в 7ми дом и Стрелец в 4ти дом?.. Искам да се 'уверя' дали това, което прочетох в книжката си би могло да бъде 'вярно'..
Не се отнася за мен. Човека е зодия скорпион, с асц Дева, Луна в Близнаци, Меркурий във Везни, Венера в Стрелец, Марс в Везни, Юпитер в Овен, Сатурн в Стрелец, Уран в Стрелец , Нептун в Козирог, Плутон в Скорпион

А останалите домове (планетите):
1
2 Меркурий, Марс, Плутон
3 Слънце, Венера, Сатурн
4 Уран, Нептун
5
6
7
8 Юпитер
9
10 Луна
11

друго какво трябва?

« Отговор #6304 -: Януари 18, 2014, 01:52:05 pm »
И още един въпрос: Какво значи, когато нямам планета в даден дом? Т.е.. След като няма планета, значи ли, че това, което се отнася за дома, няма да бъде.. подсилено.. т.е.. щом няма планета, която да се 'намества' в този дом.. ..обърках се..

Извинявам се, ако не е тук мястото да питам, има ли специална тема за нуубчета?  ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #6306 -: Януари 18, 2014, 06:52:22 pm »
Ако ти е интересно почни от аб-то и все до някаде ше стигнеш :-)  много са нещата и комплексни всичко е свързано
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #6307 -: Януари 19, 2014, 09:02:14 am »
Искам да кажа, че и аз имам Риби в 4-ти и татко наскоро почина  :(

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #6308 -: Януари 19, 2014, 09:37:43 am »
Не мисля, че само риби на ИЦ води до загуба на баща, най-вече напрегнати аспекти към слънцето, които се активират от прогресия или транзит. Това ако говорим в контекста на ранна загуба на баща.

« Отговор #6309 -: Януари 19, 2014, 10:37:07 am »
Моя баща е починал, когато съм била малка - имам Сл на куспидата 3-4. дом + опозиция отгоре от Сатурн+Хирон, и двата ретроградни. В годината на смъртта му, честно казано, не виждам нищо, което да е активирало тази опозиция (но гледам само транзити)

« Отговор #6310 -: Февруари 01, 2014, 04:10:57 pm »
Искам да попитам нещо..
Понеже казахте, че трябва да се гледат няколко неща, за да се 'убедиш' в едно примерно.. в това, което се интересуваш..
Кои са основните неща/фактори, които трябва да се гледат? т.е..

Например казвам си:
Сатурн ми е във Водолей..
Но какво обаче? Какво още трябва да погледна/напасна към това нещо? Трябва да видя в кой дом се намира Сатурн? Също така и в този дом какъв знак имам? Какви са аспектите на Сатурн към останалите планети и обратното? : )

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6311 -: Февруари 01, 2014, 06:23:46 pm »
Искам да попитам нещо..
Понеже казахте, че трябва да се гледат няколко неща, за да се 'убедиш' в едно примерно.. в това, което се интересуваш..
Кои са основните неща/фактори, които трябва да се гледат? т.е..

Например казвам си:
Сатурн ми е във Водолей..
Но какво обаче? Какво още трябва да погледна/напасна към това нещо? Трябва да видя в кой дом се намира Сатурн? Също така и в този дом какъв знак имам? Какви са аспектите на Сатурн към останалите планети и обратното? : )

Това е добър подход, следвай го. Но това с повтаряемостта е друго. Ще ти обясня. Когато отвориш една карта, не знаеш коя ще е основната тема в нея или основните теми. Разглеждаш я и те започват да се набиват на очи. Например: Слънце във Водолей. После виждаш Луна в 11 дом в аспект с Уран. Темата Водолей/Уран/11дом започва да изпъква. Или например в моята карта Венера в Козирог. После откриваш Сатурн във Везни. После квадратът между двете. Това е тройно указание за сливането на енергиите на Сатурн и Венера и това, че те се изразяват един чрез друг. В някой момент установяваш, че двете планети са и крайни диспозитори на картата и това ги прави още по-важни. Това е повтаряемостта. В някои карти акцентите се повтарят и четири-пет пъти. Това указва насоката за работа на човека в този живот.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #6312 -: Февруари 03, 2014, 11:55:53 pm »
Какво бихте гледали, ако се интересувате от отношението на човек към любовта и връзките? Венера и 7-ми дом (планети вътре, управителят му къде се намира и какви аспекти прави). Нещо дали пропускам? :rolleyes:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6313 -: Февруари 04, 2014, 10:50:04 am »
Какво бихте гледали, ако се интересувате от отношението на човек към любовта и връзките? Венера и 7-ми дом (планети вътре, управителят му къде се намира и какви аспекти прави). Нещо дали пропускам? :rolleyes:
Мда, пропускаш, но сега ще те допълним. :)
Първо гледам знаци, домове и аспекти на Слънцето и Луната, и знака на АС, за да разбера как функционира човекът. Той както функционира сам по себе си, нещо такова ще е и във връзка. Може да има прекрасно поставена Венера, но Луна в Козирог в квадрат със Сатурн. Гледам има ли аспект между Слънцето и Луната, както и от светилата към АС и управителят му. Ако има труден аспект между Слънце/Луна, той ще го разиграе и във връзките си, защото изразява себе си по-трудно.

После отивам към Венера - знак, дом, аспекти. Пак гледам и Луната и дали има аспекти между двете, особено напрегнати. По отношение на връзките, Луната е точно толкова важна, колкото и Венера. Също кои домове управляват.

След тях хвърлям поглед и на Марс къде е и какво прави, особено дали има трудни аспекти със Сатурн/Плутон/Уран.

Отивам към 5 дом и управителя му. Планети там, аспекти, знаци.

След това 7 дом. После има ли аспект между У5 и У7. Също аспекти между У5/У7 и Слънцето/Марс в женски карти и Венера/Луна в мъжки.

След това в женски карти гледам отново Слънцето и Марс, но вече като образци на мъжете, които ще среща. Гледам сходящите аспекти на Слънцето в женска карта, има ли, с кои планети са, подреждам ги по орбис от най-точния, те описват последователността на браковете/съжителствата. Някои делят на нощно и дневно раждане и за дневно гледат Слънцето, за нощно - Марс, че даже и Сатурн съм срещала, но аз не го правя. За мъжки карти - същото с Луната.

Ако няма никакви сходящи аспекти, гледам управителите на 5 и 7 имат ли сходящи аспекти.

Накрая хвърлям поглед към Сатурн какви ги върши, той дава някои подробности към естеството на връзките, особено ако аспектира светилата и Венера.

« Отговор #6314 -: Февруари 04, 2014, 05:33:43 pm »
Умничката, бих искала да благодаря за изчерпателните наставления в предния пост!  :25: :25:

За почваме изследванията  :blink:

« Отговор #6315 -: Февруари 04, 2014, 05:38:33 pm »
И да задам теоретичен въпрос: как се тълкува, когато Упр на Асц му е в опозиция, демек, кацнал е на Десц? Това, че е в 7. дом, е ясно - изразява се чрез партньорствата, но ако е съвсем към оста? Има ли някакво по-особено значение? Аз го свързвам с нещо като трудно изявяване на самия Асц - дали имам право?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6316 -: Февруари 04, 2014, 08:02:43 pm »
И аз искам да помоля хора, които имат едно от двете положения:
- Управител на АС на ДЦ или в 7 дом
- Управител на ДЦ на АС или в 1 дом
да ни разкажат как го преживяват психологически и как го преживяват във връзките. Винаги си правя теоретични предположения, но ми трябва да го разбера от живия живот.

« Отговор #6317 -: Февруари 05, 2014, 09:57:27 am »
Имам У7 Слънце в 1-ви дом (в знака на АС, но на 17-18 градуса от него). Не мога да се скрия от погледите на околните. И без да правя нещо специално ме забелязват, някои дори ми подръжават (не че налагам тенденции като Коко Шанел ;D). Привличам вниманието, дори и да седна мълчаливо на последния ред.

*

Нова

• 3491
« Отговор #6318 -: Февруари 05, 2014, 10:09:06 am »
Аз също като Мирабела имам такава позиция, у7 меркурий в първи, до асц на 5*, потвърждавам за валидно това, което е написала. Аз обаче винаги съм мислила, че е заради у асц на мц; не бях го поглеждала от този ъгъл. За мен тази позиция показва и, че най-общо партньорите ме търсят, намират, домогват се до мен, идват при мен. Когато аз стана активна, резултатът е или временен, или нежелан .
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 10:14:21 am от Нова »

« Отговор #6319 -: Февруари 05, 2014, 10:16:47 am »
И аз имам У1 (Уран) на МС, че и заедно с Луна. Гледай ти. Значи било от това. Сори, че те вкарах в грешка, Нова. И аз имам същото наблюдение за партньорите. Това за У7 Слънце в 1-ви дом го бях чела в някакъв руски сайт, сега не мога да се сетя кой. Евентуално и двете положения да работят в синхрон (та да не съм съвсем в грешка)? ;D