Бях чела някъде, че едни от най-важните планети в радикса са най-високо поставената и съответно най-ниско.
На мен Меркурий ми е най-високо поставената, а Марс най-ниско. Но нито Меркурий, нито Марс ги чувствам като силни планети в радикса.
Планета в съвпад със светило, ако има такава, също се взема под внимание. А при теб Плутон не стига, че е в съвпад със Слънцето, а управлява и изгряващия знак.
В общи линии, в един хороскоп може да има двойка или тройка доминанти. Но освен тях може да има и акцентирани по някакъв начин планети.
При теб Венера и Меркурий имат есенциални достойнства, издигнати са, а Меркурий е диспозитор на слънчевия знак.
Луната може да е слаба есенциално, но се намира в съвпад с АС, т.е. тя е акцидентално подчертана, както и Марс. Марс е съуправител на знака Скорпион, макар че във Водолей няма есенциални достойнства.
За Плутон вече казах - хем управлява АС, хем е в точен съвпад със Слънцето и е диспозитор на Луната.
Задължително гледам и планетите в зоните на Гоклен, те казват много за родения и за неговия път в живота. :blink: