Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857977 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2140 -: Юни 24, 2010, 08:14:00 pm »
не съм сигурна, че разбрах какво точно проявление търсиш  :-[

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2141 -: Юни 24, 2010, 09:09:32 pm »
Моят СЛВ е в съвпад със Слънцето - Лъв.
При мъжът ми СЛВ е в съвпад със Слънцето - Водолей.
Имам много водолейски черти в характера, както и той лъвски.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2142 -: Юни 24, 2010, 09:19:16 pm »
При нас общо взето съвпада на СЛВ и Слънце е семейна черта, длъжни сме да изявим себе си.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #2143 -: Юни 24, 2010, 10:03:10 pm »
Сега се прибирам от дългаааа разходка с малкия  :blink: кефффф. Отпуската май започва да ми се отразява добре  :blink:

при мен ще можете ли да познаете или поне да ми помогнете, защото не съм сигурна какво искам и какво бих могла да работя....искам да сменям насоката в която работя ама незнам дали ще ставам... :-[ :blink:
ако ви се занимава де...

Ами на мен ми се занимава, но нищо не мога да измисля  :-\ В шести дом имаш Слънце и Марс в Рак, куспида на шести не мога да преценя в рак ли е или в близнаци? Тази опозиция с Нептун в 12-ти Козирог също май има нещо общо... Предположение ей така просто, въз основа на слънцето и марса в Рак - готвачка на вкусни манджички  ;D.
Нептуна ти в 12-ти дом е управител по дом и е силен, а Марса в Рак, не се чувства добре, т.е. няма да е много активен и борбен.
Друго интересно е АСЦ Козирог. Значи Сатурн ти е важен. Намира се в десети дом, а той май отговаря за професията...
(хич не ми се отдава това тълкуване бе хора  :-\, жалко, че толкова четох за тези зодии ....)
tanina, мерси за опита....не се притеснявай....и мен хич ме няма в тълкуването....и аз още се уча...ама до кога ще е...това сманджичките не съм го пробвала, но мисля че имам някакви заложби....или поне обичам да радвам хората с такива неща... :blink:

« Отговор #2144 -: Юни 25, 2010, 09:12:45 am »
не съм сигурна, че разбрах какво точно проявление търсиш  :-[
Проявление като.. примерно човекът е със СЛВ в лъв, то той трябва в този си живот да се научи да бъде индивидуалист, да не се съоразява с другите, да не бъде толкова сериозен, да показва повече детското в него, да има повече ентусиазъм, да бъде по самоуверен, с повече вяра в живота.. неща в които лъвът е добър..
ЮЛВ ще му е във водолей, ЮЛВ е това което има да чисти от предишен живот, негативите с които идва ЮЛВ водолей показва, избягване показност на емоции, желание да бъде като всички останали е най-често срещано, равнодушие и тн...
Но междувременно човек носи и добри черти от юлв.. водолея е общителен, с богато въображение, мечтае, добър приятел, добър съветник, духовно предан.. и тн. 
Проявлението е ако сме канализирали определена планетарна енергия да я впрегнем и осъзнаем.. съответно ако ние имаме планета която е във Лъв и северния ни лунен възел е в този знак, следователно това при нас е лесно проявяемо, но ако нищо нямаме в този знак, значи във всяка една от областите трябва да работим много усилено, ако имае планета в лъв следователно съдбата е била благосклонна към нас заслужено от предишен живот, защото тази планета е канализирана правилно да отразяваме енергията си за съответната област за която отговаря..
Аз примерно съм със СЛВ водолей имам Марс и Венера там и това ми е един плюс - малко или много, но за другите неща ще трябва да работя по усилено отколкото в тези двете области.. разбра ли ме сега
Да, мисля, че те разбрах :blink: аз съм човека със СЛВ в Лъв, имам си и Марсче там... И въпреки това не ми е особено лесно в тези области, но карай, преработвам  ;)

« Отговор #2145 -: Юни 25, 2010, 09:14:04 am »
а, да не забравяме и че СЛВ в Лъв носи трудности в съвместното съжителство и общо взето самота

*

tanina80

« Отговор #2146 -: Юни 25, 2010, 09:57:00 am »
Аз имам СЛВ - Лъв, в седми дом  :'(.

Има ли някой от вас, който също да има СЛВ-ЮЛВ в 1-7 дом? Интересно ми е, при прогресиите, когато прогресивната ос АСЦ-ДСЦ се измества от първи към втори дом, по някое време съвпада с оста СЛВ-ЮЛВ. Какво събитие трябва да очаквам тогава?
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 10:06:07 am от tanina80 »

« Отговор #2147 -: Юни 25, 2010, 10:40:06 am »
да ти кажа, и аз се чудя какви са събитията при аспекти с нодалната ос... МЦ ми мина през там, но не се усети  :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2148 -: Юни 25, 2010, 11:14:53 am »
а, да не забравяме и че СЛВ в Лъв носи трудности в съвместното съжителство и общо взето самота

не съм срещала подобна интерпретация :mellow:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2149 -: Юни 25, 2010, 11:19:41 am »
Ванила, по питането ти относно професията.  :blink:

Според мен имаш проблем с авторитетите. Да кажем, че е преодолим, но трудно ще оставиш някой да те контролира и владее положението, освен теб.
 В такъв случай намирам за най-подходящо за теб работата да ти дава такава възможност, да бъдеш независима и да управляваш.
 Незнам какво работиш в момента и какво си учила, но ми се струва, че имаш потенциал за нещо, свързано с прилагането на закона.
 Стремиш се към материална сигурност, но искаш и да се развиваш като личност, не само да трупаш пари. Ти си много отдадена в работата си и си готова да се посветиш на нея, но стига да намериш призванието си.
 За търговия също мисля, че имаш някакви дадености, но теб ти трябва сякаш нещо по-задълбочено, да се ровиш, да проучваш, да създаваш и утвърждаваш.
Дори мисля, че и като лекар може би ще си добра, стига образованието да го позволява.

Взаимна рецепция на Марс и Луна се опитвам да разгадая тук и тя е свързана с евентуалната ти професионална реализация. Луна/Плутон е в 9 дом и това се отнася по-скоро към образователната сфера, вероятно това е, но много са водни акцентите, трябва да е по-тясна специалност, не просто педагогическа.
 Подчертаният ти 6 дом потвърждава другите положения, че ти си един прекрасен и отдаден служител, но стига да ти се дава нужната възможност за развитие, да обичаш това, което правиш и да не те ръководят разни мишки, да те подтискат по някакъв начин със своите управленски решения.  ;D

Абе много вода в твоята карта... :blink: Как е?   :rolleyes:  

Марая, ти се появи, бе.  ;D Тъкмо оня ден по картата, пусната от Дивна, викам ей сега кака Марая ще дойде и да вдъхне оптимизъм, да каже еди кога си ще срещне любовта тая дама.  :blink:    
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 11:24:27 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #2150 -: Юни 25, 2010, 11:33:13 am »

Може би се има предвид егоистичната лъвска природа по някакъв начин. Моят ЮЛВ е там,мааа му :-X
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #2151 -: Юни 25, 2010, 11:46:39 am »

Може би се има предвид егоистичната лъвска природа по някакъв начин. Моят ЮЛВ е там,мааа му :-X

СЛВ в лъв е възможност за бляскаво развитие в дома в който попада....наред с това трябва да се знае дали е аспектиран и как.
каква е връзката на диспозитора и дома....
ако попада в 7-ми дом , партньора ще бъде свързан със всички характерни за лъва качества.
слв свързан със Сатурн бих свързала със самотата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2152 -: Юни 25, 2010, 12:01:41 pm »

СЛВ в лъв е възможност за бляскаво развитие в дома в който попада....наред с това трябва да се знае дали е аспектиран и как.
каква е връзката на диспозитора и дома....
ако попада в 7-ми дом , партньора ще бъде свързан със всички характерни за лъва качества.
слв свързан със Сатурн бих свързала със самотата....
Северен възел в Лъв -Южен възел във Водолей
В кръга на зодиака знака на Лъва е противопоставен на знака на приятелството Водолей. И найстина власта прави самотен онзи , който я притежава.Така и роденият със Северен възел в Лъв го очакват големи периоди на самота-изпитание, което сам си е избрал, за да развие своята духовна сила. Но вътрешната самота му е необходима за да осъществи кармичната си участ и да стане водач. Слабостта му се състои в това, че иска на всяка цена да създаде приятели.
Чувството му за независимост останало от предишните му животи, затрудняжа брака му и често се случва да завърши живота си в самота, разделен от своя партньор.

Опитах се да намеря линка, но не успях.При мен е в 10ти, Лъв,  със Слънце в 5. Прави с него куинконс, тригон с Луната, кв с Уран и съвпади с Марс и Юпитер в Дева.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2153 -: Юни 25, 2010, 12:12:56 pm »
Мама ЯЯ , съгласна съм , че властта , която травиално свързваме с лъва носи самота.
но някак си , напоследък съм по- склонна да свържа властта със Сатурн.
не мисля , че водолея като колективен знак може огледално да се впише в представите ми за брака...
брака е институция и договор....и като такъв го свързвам със Сатурн и Юпитер , не и със Слънцето.
последното го приемам като мъжа , като бащата , като олицетворение на творчеството , на блясъка на представителството....

« Отговор #2154 -: Юни 25, 2010, 12:27:18 pm »
Мама ЯЯ , съгласна съм , че властта , която травиално свързваме с лъва носи самота.
не мисля , че водолея като колективен знак може огледално да се впише в представите ми за брака...
брака е институция и договор....и като такъв го свързвам със Сатурн и Юпитер , не и със Слънцето.
последното го приемам като мъжа , като бащата , като олицетворение на творчеството , на блясъка на представителството....
Сатурн и властта вероятно от гледна точка на влиянието на тази власт върху другите, защото това си е в чиста форма влияние - ограничение, контрол, насочване, дисциплина.
Да, бракът си е договор и вероятно Юпитер до голяма степен влияе, но бракът е и като връзка - правна не толкова, колкото фактическа, с другите(ДСЦ), въпреки че е далеч от колективността на Водолея  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #2155 -: Юни 25, 2010, 12:37:32 pm »
Сатурн и властта вероятно от гледна точка на влиянието на тази власт върху другите, защото това си е в чиста форма влияние - ограничение, контрол, насочване, дисциплина.
Да, бракът си е договор и вероятно Юпитер до голяма степен влияе, но бракът е и като връзка - правна не толкова, колкото фактическа, с другите(ДСЦ), въпреки че е далеч от колективността на Водолея  ;D

и не само , защото наред с изброените качества от теб по отношение на сатурн бих допълнила и
сигурност , цел ,яснота , стабилитет .

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #2156 -: Юни 25, 2010, 12:46:36 pm »
Ванила, по питането ти относно професията.  :blink:

Според мен имаш проблем с авторитетите. Да кажем, че е преодолим, но трудно ще оставиш някой да те контролира и владее положението, освен теб.
 В такъв случай намирам за най-подходящо за теб работата да ти дава такава възможност, да бъдеш независима и да управляваш.
 Незнам какво работиш в момента и какво си учила, но ми се струва, че имаш потенциал за нещо, свързано с прилагането на закона.
 Стремиш се към материална сигурност, но искаш и да се развиваш като личност, не само да трупаш пари. Ти си много отдадена в работата си и си готова да се посветиш на нея, но стига да намериш призванието си.
 За търговия също мисля, че имаш някакви дадености, но теб ти трябва сякаш нещо по-задълбочено, да се ровиш, да проучваш, да създаваш и утвърждаваш.
Дори мисля, че и като лекар може би ще си добра, стига образованието да го позволява.

Взаимна рецепция на Марс и Луна се опитвам да разгадая тук и тя е свързана с евентуалната ти професионална реализация. Луна/Плутон е в 9 дом и това се отнася по-скоро към образователната сфера, вероятно това е, но много са водни акцентите, трябва да е по-тясна специалност, не просто педагогическа.
 Подчертаният ти 6 дом потвърждава другите положения, че ти си един прекрасен и отдаден служител, но стига да ти се дава нужната възможност за развитие, да обичаш това, което правиш и да не те ръководят разни мишки, да те подтискат по някакъв начин със своите управленски решения.  ;D

Абе много вода в твоята карта... :blink: Как е?   :rolleyes:  

мерси sunrain, за авторитетите вярно...ама то някак си с този Сатурн трябва да се науча и да се примирявам....поне за сега де....всичко, което си написала е вярно .....първото ми кандидатстване беше с биология в медицински колеж исках акушерка да ставам....но си пропуснах шанса....заради мъж.....
в момента се занимавам със счетоводство ама първично такова и администрация(с прилагането на закона, по-скоро изпълнение и прилагане)...още не съм завършила, уча икономика...остава ми малко...ама като го завърша това ако имам възможност хич не бих работила в тази сфера...и въобще такава офис работа....за някви капиталисти.... :angry:
аз искам някаква по-хуманитарна работа да ряботя...
може да има заложби за търговия, но не ме кефи нещата да не зависят от мен....и да лъжа хората, защото всичката продажба и търговия опира до това поне на местата, на които съм работила...то манталитета е такъв в БГ...
ами и аз не мога да преценя за водата.....всеки ден съм с различно настроение и нагласа, контрола над чувствата и емоциите е труден....някога ми е трудно да преценя впечетленията и изживяванията ми и съответно изводите...дали са реални или са на емоционална основа....и грешни...
иначе аз мисля, че то тук във форума си личи за емоциите и постоянните смени на настроенията.......
имам постове от някои дни на които много добре си личи...

*

Марая

• 28287
« Отговор #2157 -: Юни 25, 2010, 12:51:15 pm »
Марая, ти се появи, бе.  ;D Тъкмо оня ден по картата, пусната от Дивна, викам ей сега кака Марая ще дойде и да вдъхне оптимизъм, да каже еди кога си ще срещне любовта тая дама.  :blink:    

много пътувам и много движение.... ;D
не е късно да вдъхна дозата оптимизъм предполагам. ;D
в коя тема е , каква е картата?

« Отговор #2158 -: Юни 25, 2010, 12:58:10 pm »
по 3ти или по 9ти дом пътуваш, Марая? кажи, да завидим, ако е по 9ти  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #2159 -: Юни 25, 2010, 01:29:26 pm »
по 3ти или по 9ти дом пътуваш, Марая? кажи, да завидим, ако е по 9ти  :P

по 3-ти са и близките нам съседки ;).
ако питаш за чужбина , за сега не. имам покана на за септември и октомври за Панама , Карибския басейн и вероятно ще се възползвам....
но Бургас за мен отдавна е квартал на София.....