Вижън, домовото разположение в картата на приятелката ти е същото като в моя радикс.
Що се отнася до развода, виждам, че Марая вече е написала, че разводите не са препоръчителни. И мен на времето така ме посъветваха, но ....
Факт е обаче че ги има (аз също съм разведена). За фиксиран знак на десцендента ако има развод то той е след многогодишно съжителство и няма да се учудя ако жената се е развела след повече от 20 годишен брак. Тук се трае много, преглъща се много, правят се много компромиси, и то в името на брака.
Прогресивната й Луна е влязла в Телец и нуждата й да сподели живота си с някого значително е назряла. След около 6-7 месеца пр. Луна застава на Десендента, тогава ще бъде пиковия момент, неистовото желание да не остане сама.
Що се отнася до евентуален втори брак, виждам че ти се питаш дали е възможно да е с чужденец. При мен така се случи (не сме сключвали брак обаче и двамата не сме искали да го правим), но нат. Луна ми е в съвпад с асцендента, в първи дом. При жената нат. Луна е в 11 дом – ясно е, че ще бъдат приятели.