Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860864 Прегледи
*

Divna

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2180 -: Юни 26, 2010, 12:40:42 am »
Вижън, домовото разположение в картата на приятелката ти е същото като в моя радикс.
Що се отнася до развода, виждам, че Марая вече е написала, че разводите не са препоръчителни. И мен на времето така ме посъветваха, но ....
 Факт е обаче че ги има (аз също съм разведена). За фиксиран знак на десцендента ако има развод то той е след многогодишно съжителство и няма да се учудя ако жената се е развела след повече от 20 годишен брак. Тук се трае много, преглъща се много, правят се много компромиси, и то в името на брака.
Прогресивната й Луна е влязла в Телец и нуждата й да сподели живота си с някого значително е назряла. След около 6-7 месеца пр. Луна застава на Десендента, тогава ще бъде пиковия момент, неистовото желание да не остане сама.
Що се отнася до евентуален втори брак, виждам че ти се питаш дали е възможно да е с чужденец. При мен така се случи (не сме сключвали брак обаче и двамата не сме искали да го правим), но нат. Луна ми е в съвпад с асцендента, в първи дом. При жената нат. Луна е в 11 дом – ясно е, че ще бъдат приятели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2181 -: Юни 26, 2010, 12:43:08 am »
Според мен е възможно да създаде стабилна връзка по-нататък след 2011-та, ключови в това отношение години за нея са 2012-2013. Средата на 2012-та ми се струва благоприятен период за това. Същата година ми се вижда благопирятна и за брак, ако срещне подходящия човек.
Предстоящата соларна година също се очертава да е сравително благоприятна - за служебни контакти, срещи, пътувания, но не е желателно да се претоварва, възможно е да се стигне до нервна или умствена преумора, особено сега през месец юли 2010 и към края на годината.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2182 -: Юни 26, 2010, 12:50:23 am »
Сродната душа не е задължително да бъде съпруг или любовник , гадже Вижън.
сродната душа може да бъде детето ти , брат ти ,сестра ти....
тя не бива да бъде сама....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2183 -: Юни 26, 2010, 12:59:15 am »
това с претоварването не знам как може да я спре някой, освен да я върже за парното с белезници..ще си прегризе китките сигурно и пак ще работи денонощно!!..това е просто човек, който не се спира..

Не се и учудвам, с този кулминиращ Марс в Лъв в съчетание със Скорпион на АС. При това Марс е на 45* от Луна/Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2184 -: Юни 26, 2010, 01:00:25 am »
друго имах впредвид , но ти не ме разбра Вижън!
не е задължително мъжа ти или гаджето ти да са ти сродни души!
м/у сродните души няма физическа близост.... , а ако има това е 1 на 1000000.
а иначе съм съгласна и още втория пост ти написах кога...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2185 -: Юни 26, 2010, 09:52:26 am »
Натал + транзити

Натал + прогресии + дирекции

Другите доста са писали по картата, но нямам време да изчета всичко и ще напиша моето мнение по нея. В картата е виден развода и неудовлетворението от партньора - Венера в падение /управител на 7 дом/ и Слънце в съвпад с Уран и Плутон. Това си е класика в жанра. Марс управлява 6-я дом и е в 9, което й дава възможност за работа в чужбина или с чужденци. Но не го препоръчвам, защото Марс не е добре поставен нито по знак, нито с аспекти. Финансово би трябвало да е добре - Юпитер управлява 2 дом и е в 9 /пак чужбина/. Но може да изкарва добри пари от преподаване и публикации на книги или други издания. С Венера - управител на 7 дом тя се нуждае от партньор, който да е с добър имидж и да е на високо ниво в обществото.
 Юпитер в 9 дом е много добре поставен в Рак и на трон по дом, с добри аспекти. Въпреки, че е в критичен градус, Луната /диспозитор на Юпитер и управител на 9 дом - втори партньор/ е в съвпад с Меркурий /на трон по знак/ и може да даде един интелигентен, комуникативен и вероятно по-млад мъж, може би и доста пътуващ. Възможно е да има собствен бизнес - Марс в неговия 1 дом /т.е. 9/ е управител на неговия 10 дом /т.е. 6 в картата/. Юпитер в неговия 1 дом управлява неговия 6 дом. Предполагам, че и той ще е разведен, защото неговият 7 дом /т.е. 3/ е с управител Сатурн, който е в опозиция на Луната /упр. на 9 дом/ и Меркурий, Уран. 5 дом в картата е негов 9 дом и представя евентуалната втора партньорка. Сатурн е с диспозитор Нептун, който е в неговия 5 дом - любовта и двете са много добре аспектирани с Юпитер. Затова си мисля, че второто й партньорство ще бъде по-успешно и заради Юпитер в 9 дом може да е чужденец или да се запознаят на път. В пуснатия солар са акцентирани осите в 5 и 9 дом. Може да я направят баба децата й или да пътува в чужбина, да срещне любов....но трябва да се види и солара с домовете само. Лунните възли също транзитират през 3/9 домове. Има дирекционен Сатурн на куспидата на 7 дом и ако не се лъжа някъде догодина или в края на тази година /не мога да го сметна сега,че ме юркат да стана от компа/ прогресивната Луна ще стигне Десц. и ще направи тригон с Венера /упр. на Дес./ Още през декември 2011 Юпитер навлиза в Телец и мисля, че тогава вече може да очаква появата на нов партньор. Но сега си приказвам малко наизуст, защото нямам данните. Аз си имам свои методи на работа.  :-[ Дано съм била полезна.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2186 -: Юни 26, 2010, 10:29:17 am »
Предполагам, че има проблеми с първото си дете /ако може да се нарече дете/ или самото дете също има семейни проблеми - Сатурн в неговия 1 дом /т.е. 5 дом в картата/ е в опозиция на всичките планети в Дева. 6 дом в картата е 2-я дом на първото дете и неговите финанси. Марс в квадрат с Нептун може да даде доста харчове, проблеми с училищата и ВУЗ-вете....изобщо с образованието. Венера управлява неговия 3 дом, а Плутон - неговия 9. Но може и да има и проблеми в отношенията с братя и сестри, трудности с комуникирането, много специфично образование, свързано с някаква занаятчийска дейност или медицина. Нептун управлява неговия 1 дом /т.е. 5 в картата/ и също има данни за работа в чужбина - Плутон като управител на неговия 9 дом е в неговия 6.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2187 -: Юни 26, 2010, 10:56:39 am »
И още нещо - тъй като Луната като управител на 9 дом и втория партньор е в 11, в съвпад с Меркурийи и Слънцето в един дом, и в опозиция със Сатурн втори брачен съюз с подпис не е препоръчителен. По-скоро да живеят на семейни начала. Не знам, но колкото и да е силна, земна и не знам още каква, Девата винаги се е славела със своята вътрешна несигурност /а има и опозиция на Луната със Сатурн/. Може да не го показва, но няма начин да не го изпитва вътрешно и точно този страх и несигурност да я тласкат към работохолизъм и себедоказване - управител на Асц. в 10 дом. Да бъде и внимателна на път, ако шофира /особено ако шофира първото й дете/.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2188 -: Юни 26, 2010, 12:04:34 pm »
Вижън , мъжът с който ще я срещне съдбата ще бъде или стрелец или риби!
ще го срещне на работното си място или ще работи заедно с него.
работата му ще бъде свързана с професия по Юпитер.....
максимум като време около 8 месеца....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2189 -: Юни 26, 2010, 01:00:29 pm »
Вижън, снощи й издирих датата и натъкмих часа, но не бях сигурна дали е родена в София или в друго населено място. С качени карти от астро.кома без данни не работя, имам си мои методи и похвати.
Последно, в София ли е родена или другаде? Часът се знае вече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2190 -: Юни 26, 2010, 01:11:31 pm »
Датата я издирих, но понеже не знаех кой е градът, сложих ориентировъчен час 10.10 за гр. София.
Ще видя после дали с този час има промяна в техниките, които ползвам, или си остава същото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2191 -: Юни 26, 2010, 01:29:17 pm »
Тъй като Сатурн управлява 3 и 4 домове, а сега има Марсов възврат, преминаващ през всички планети в Дева, добре е да се сдържа, да не избухва за нищо. Да не пътува, ако не е наложително /особено точен е съвпада на Марс с Марс на 11 юли-слънчевото затъмнение/ и да не се претоварва нито физически, нито психически. И в къщи да внимава за травми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2192 -: Юни 26, 2010, 01:44:04 pm »
точният час е 9.57, омъжила се е на 19.5 години, развела се е след 22 годишен брак..

Точен е часът, проверих.
Омъжва се при следните дирекции: дир. МС в съвпад с нат. Венера, дир. АС тригон нат. Юпитер, дир. Юпитер в съвпад с нат. МС. Веднага след тригона с Юпитер следва секстил с нат. Луна.
Ако разводът е бил през 2008-ма, тогава са действали следните дирекции: дир. АС в квадрат с нат. Уран (У4), дир. МС в съвпад с нат. Луна (У9) - юридическа промяна в семейния и материален статус. Дир. Юпитер в секстил с АС. Дир. Сатурн е на един градус от ДС през 2008-ма и в точен съвпад с ДС през 2009-та, Сатурн управлява 3 дом в радикса. Юридически кога става факт разводът, кога приключва процедурата?
В солара за 2008/2009 има показатели за окончателен разрив с партньора, промяна в статуса, макар че кризата в отношенията достига своята кулминация след средата на 2007-ма, когато тр. Сатурн влиза в знака Дева и транзитира през наталната й Венера, а прогр. Луна минава през Риби, където е наталният Сатурн, в опозиция към стелиума в Дева. Прогресивният Марс по това време е в разходящ съвпад с нат. Венера - в някои случаи това може да предположи страст, връзка, основана на силно сексуално привличане, а в нейния случай, както казваш, е било силна ревност от страна на партньора, напрежение. Имало ли е панаири от негова страна?
Трябва да погледна и по индийски даши какво се случва в този период.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2193 -: Юни 26, 2010, 01:53:03 pm »
Тъй като Сатурн управлява 3 и 4 домове, а сега има Марсов възврат, преминаващ през всички планети в Дева, добре е да се сдържа, да не избухва за нищо. Да не пътува, ако не е наложително /особено точен е съвпада на Марс с Марс на 11 юли-слънчевото затъмнение/ и да не се претоварва нито физически, нито психически. И в къщи да внимава за травми.

аз я посъветвах вчера да си планира последните 10 дни от август за почивка на море..заради слънцето, което минава върху венерата, но не знам дали съм права, все пак ако има сатурнова дупка тогава..ама нали тази венера трябва да се активизира все от нещо..
иначе предавам всичките ви думи, даже дадох и линк към темата  :blink:

Като гледам лунара за август Марс, Венера и Ерос са в съвпад в 5 лунарен и 11 натален дом.  :blink: Ще си изкара добре и да се разтовари тотално. Никой няма да й каже "благодаря" за нищо, от което се е лишила досега. Да живее като за последно. 

*

abroad

« Отговор #2194 -: Юни 26, 2010, 01:54:30 pm »
Vision, преди около 3г. имала ли е някаво любовно увлечение

*

Марая

• 28287
« Отговор #2195 -: Юни 26, 2010, 02:04:15 pm »
Вижън,удобно ли е да попиташ той какъв слънчев знак е бил?
много ми се чини да е бил телец....или поне асц-то му да е било земно :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2196 -: Юни 26, 2010, 02:19:21 pm »
Иначе като се гледат планетните цикли, 42-рата й годишнина трябва да е била ключова за партньорските отношения и брака, след като положението става непоносимо вече. Твърде дълго е търпяла. Движението на възрастовата точка също го потвърждава, след 42-годишна възраст на фокус излизат темите на 8 дом и опозицията на Меркурий със Сатурн. На около 48 години е възможен успех, но може да започне да се оглежда за подходящ партньор в близките 2-3 години. Чудя се дали вторият партньор няма да е по-възрастен...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #2197 -: Юни 26, 2010, 02:27:21 pm »
Vision, преди около 3г. имала ли е някаво любовно увлечение

имала е, само платонично, не го е изживяла реално, защото не е било почтено, според нея..

В такъв случай много съм съгласна с Марая, някъде по-нагоре беше писала, че не трябва да сдържа емоциите си, а да ги показва и изживява :blink: Иначе се получава така, че пропуска хубавото и се отказва от него, само за да няма и лошо, което вярвай ми (личен горчив опит ;D) не води до нищо добро...

« Отговор #2198 -: Юни 26, 2010, 02:53:53 pm »
малко off topic
имам един въпрос - след като 7 дом е домът на второто дете, ако в него има Венера в съвпад с Хирон,
Венера управлява и 12, и АЦ; 6 и 7 се управляват от Марс в Лъв,
Хирон е в тригон с Юпитер, който съвпада с Марс
означава ли това, че второто дете би могло да има здравословни проблеми, психически?

*

Марая

• 28287
« Отговор #2199 -: Юни 26, 2010, 02:59:05 pm »
малко off topic
имам един въпрос - след като 7 дом е домът на второто дете, ако в него има Венера в съвпад с Хирон,
Венера управлява и 12, и АЦ; 6 и 7 се управляват от Марс в Лъв,
Хирон е в тригон с Юпитер, който съвпада с Марс
означава ли това, че второто дете би могло да има здравословни проблеми, психически?

това ми идва в повече...
вероятно визираш производните домове...., а за здравето на второто дете търси 6-ти от 7-ми и едва тогава можеш да получиш инфо.....