Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861489 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2200 -: Юни 26, 2010, 03:16:25 pm »
Vision, преди около 3г. имала ли е някаво любовно увлечение

имала е, само платонично, не го е изживяла реално, защото не е било почтено, според нея..

В такъв случай много съм съгласна с Марая, някъде по-нагоре беше писала, че не трябва да сдържа емоциите си, а да ги показва и изживява :blink: Иначе се получава така, че пропуска хубавото и се отказва от него, само за да няма и лошо, което вярвай ми (личен горчив опит ;D) не води до нищо добро...

Емоционалното въздържание и отказ от изживяване на любовни емоции, защото според нея е неморално, може да й увреди здравето. Има съвпад на Слънце, Уран и Плутон в опозиция на Сатурн. Тя и без това има наследствена предразположеност към ендокринни заболявания по майчина линия вероятно. Марс в квадрат с Нептун дава предразположение и към инфекциозни заболявания и като вторично - заболяване на съцето след неизлекуван или изкаран на крак грип. Това не бива никога да допуска.  

« Отговор #2201 -: Юни 26, 2010, 03:32:07 pm »
малко off topic
имам един въпрос - след като 7 дом е домът на второто дете, ако в него има Венера в съвпад с Хирон,
Венера управлява и 12, и АЦ; 6 и 7 се управляват от Марс в Лъв,
Хирон е в тригон с Юпитер, който съвпада с Марс
означава ли това, че второто дете би могло да има здравословни проблеми, психически?

това ми идва в повече...
вероятно визираш производните домове...., а за здравето на второто дете търси 6-ти от 7-ми и едва тогава можеш да получиш инфо.....
Пак стигам до 12ти - упр. Венера в 7ми, съвпад с Хирон. В 12 е и Плутон  :(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2202 -: Юни 26, 2010, 05:13:39 pm »
малко off topic
имам един въпрос - след като 7 дом е домът на второто дете, ако в него има Венера в съвпад с Хирон,
означава ли това, че второто дете би могло да има здравословни проблеми, психически?

това ми идва в повече...
вероятно визираш производните домове...., а за здравето на второто дете търси 6-ти от 7-ми и едва тогава можеш да получиш инфо.....

Много ви моля, или пускайте карти или се оправяйте сами. Шурата на шуранайката управлява шурея....тая Венера знак няма ли? И на мен ми идва днес в повече. За толкова време не се научихте,че се гледа цялата карта.   :-X

« Отговор #2203 -: Юни 26, 2010, 05:36:39 pm »
малко off topic

това ми идва в повече...

Много ви моля, или пускайте карти или се оправяйте сами. Шурата на шуранайката управлява шурея....тая Венера знак няма ли? И на мен ми идва днес в повече. За толкова време не се научихте,че се гледа цялата карта.   :-X

съжалявам  :-[ доста ми се накарахте...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2204 -: Юни 26, 2010, 05:45:50 pm »
малко off topic

това ми идва в повече...

съжалявам  :-[ доста ми се накарахте...

И аз съжалявам, но нали не мислите, че само форума ни е на главата и трябва веднага да зацепим какво ни питат? Няма да ни ядосвате на затъмнение....ама,ха....  ;D Няма да си мислиш глупости за детето, да не дойда да те напляскам. Я, каква хубава Венера на трон по знак, че и по дом, че и с хубави аспекти! И седнала да си измисля болести за детето. Друга работа нямаш ли или да ти намерим?  :P Тоя хирон си е твой. Теб те засяга във взаимоотношенията с партньора.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2205 -: Юни 26, 2010, 05:51:07 pm »
Mama Yaya, развеждана ли си? Ако не си, ФнимаФай! Марс управлява 7 дом и е в Лъв в квадрат с Уран.

« Отговор #2206 -: Юни 26, 2010, 05:55:19 pm »
Развеждана съм, преди 2 години. Но все си се надявам на нещо по-хубаво  :-[ Благодаря ти, че ми отдели време. Иска ми се второ дете, и така задълбавам в астрологията, но нали незнанието е по-опасно и ми се въртят разни неща в главата... Нали 7ми дом е за брака по принцип, тоест, да 9ти дом, втори брак, пак се гледа 7ми и управителя... Този Марс и Луната - няма ли да повлияят отново? И Хирон-а...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2207 -: Юни 26, 2010, 06:23:00 pm »
И моя хирон е там, но в съвпад с Луната - ами какво да правя ще си нося кръста! :'(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2208 -: Юни 26, 2010, 06:27:59 pm »
Развеждана съм, преди 2 години. Но все си се надявам на нещо по-хубаво  :-[ Благодаря ти, че ми отдели време. Иска ми се второ дете, и така задълбавам в астрологията, но нали незнанието е по-опасно и ми се въртят разни неща в главата... Нали 7ми дом е за брака по принцип, тоест, да 9ти дом, втори брак, пак се гледа 7ми и управителя... Този Марс и Луната - няма ли да повлияят отново? И Хирон-а...

Хирона си е за 7-я дом и за първия брак. 7 дом показва по принцип от какъв партньор се нуждаеш, не описва всичките ти партньори. С Риби на върха на 5 дом можеш да си имаш още едно дете. 9 дом ти се управлява веднъж от Меркурий /имаш Близнаци на куспидата/ и втори път от Луната, защото имаш интерсептиран /заключен знак/ Рак в дома. Добре е да се оглеждаш за развеждан мъж, защото Меркурий е в опозиция с Юпитер, а той управлява неговия 7 дом /т.е. 3 дом в твоята карта/ и може отново да имаш проблеми. Луната, като съуправител на дома, е в опозиция с Плутон, а той управлява неговия 6 дом. Въпреки дивата овча Луна  ;D, тя има много хубави аспекти и ще имаш шанса да си намериш човек, с който да живееш, но не подписвай. На теб ти трябва енергичен и щедър мъж. Това е мое мнение, ако някой има друго, да го каже. И не си длъжна да се съобразяваш с моето мнение. Само казвам какво мисля.

« Отговор #2209 -: Юни 26, 2010, 06:48:26 pm »

Добре е да се оглеждаш за развеждан мъж, защото Меркурий е в опозиция с Юпитер, а той управлява неговия 7 дом /т.е. 3 дом в твоята карта/ и може отново да имаш проблеми. Луната, като съуправител на дома, е в опозиция с Плутон, а той управлява неговия 6 дом. Въпреки дивата овча Луна  ;D, тя има много хубави аспекти и ще имаш шанса да си намериш човек, с който да живееш, но не подписвай. На теб ти трябва енергичен и щедър мъж.

Благодаря ти много!!!
Ама си е направо ужас! :-X Аз съм голям домошар, така ми се иска да имам семейство, не само съжителство. Не знам защо, но възприемам семейството и като брак. Но ..... Ох, първо ще го питам кога е роден май  ;D
А Луната в опозици с Плутон - имаш предвид, че ще имам проблеми с чужда намеса във връзката ли? Тоест, аз да се контролирам о т ревност?
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 06:58:33 pm от Mama Yaya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2210 -: Юни 26, 2010, 07:01:17 pm »
Интровертна личност. Не смее да се разкрещи на партньора, колкото и да я потиска. На нея й лиспва топлина, разбиране, съчувствие, подкрепа.

Да, най-вероятно е склонна към контрол, потискане на емоциите и прекаленото им рационализиране, но същевременно емоциите й са дълбоки - Плутон е в мидпойнта Луна/Венера. Но е ранима, уязвима емоционално, за което загатва опозицията на Луна/Меркурий със Сатурн в Риби. Силно възприемчива психика има тази жена, пъргав ум и, предполагам, добра памет. Дейна, енергична жена, предприемчива.
Но същевременно може лесно да се поддава на влияния - имам предвид, че нервната система е чувствителна на стрес и уязвима. Неслучайно Вижън спомена за кожни алергии, те са на невротична основа.
В отношенията със своите близки е всеотдайна и перфекционист. Чувството за дълг е много силно развито при нея -  само по себе си то е положително качество, но при някои обстоятелства може да бъде и спирачка.
Нептун в съвпад с ЮЛВ е първата енергия, която тя "среща" при разгръщане на хороскопа във времето, но това се случва в ранната детска възраст, между 2 и 2,5 години ориентировъчно. Затова по-нататък в зряла възраст енергията на Нептун се проектира в отношенията с другите, същевременно това са и качествата, с които тя се идентифицира (Нептун в първи дом). Всичко това се изразява в алтруизъм и желание да служи, да бъде съпричастна, да се жертва за ближния. Опозицията на Сатурн със стелуима по оста Дева/Риби също го предполага. Сатурн е ретрограден, а Нептун е в съвпад с Южния възел - най-вероятно това е стар, неосъзнат или наследен модел, който тя продължава да повтаря.
Между 18-19-годишна възраст тя отново се "среща" с Нептун, когато възрастовата точка прави квадрат с него, за да бъде енергията му съзнателно интегрирана. Вероятно това се случва чрез някакво романтично изживяване, особено като се има предвид, че преди Нептун от възрастовата точка се активира Марс /опозиция/. На около 22 години - Венера, между 24,5 и 25 г. - Плутон (мидпойнт Венера/Луна), по-нататък Уран/Слънце и накрая останалите. Всичко това се случва в годините, предхождащи сатурновото завръщане, когато прогресивната Луна се движи в посока към МС и по-нататък завръща се в знака на наталната Луна. Това би трябвало да са запомнящи се години.
Между 38-39-годишна възраст отново има "среща" с Нептун, този път чрез опозиция. Интересно какво се случва през съответните години. И виждаме, че прогресивната Луна достига точката на долна кулминация в картата, минавайки в съвпад с Имум Цели. Няколко месеца преди това прави опозиция с нат. Марс, а след навлизането в 4 дом - квадрат с нат. Нептун. По същото време и Нептун транзитира през ІС в опозиция с нат. Марс, а Уран транзитира в опозиция с нат. Венера. Дирекционният Марс се отделя от съвпад с Плутон и прави сходящ съвпад с Уран. Годините 2004-2005 ми се виждат неспокойни, от тогава мисля, че е натрупала доста стрес и автоагресия. Между 40-42-годишна възраст има промяна в нагласата, когато възрастовата точка преминава от земен във въздушен елемент, тя вече не може да търпи като вол и да трупа, да поглъща гняв. Тогава, с преминаването към темите на 8 дом (Близнаци/Меркурий) кризата в брака се задълбочава или, по-точно, жената прави равносметка и осъзнава, че отношенията с партньора не могат да бъдат реабилитирани - първият аспект на възрастовата точка в знака Близнаци е квадрат с нат. Венера. Понастоящем като че ли кризата все още не е "отзвучала", активирани са енергиите на Плутон и Уран. По мои груби сметки на около 47 г. има преминаване от Близнаци към Рак, на преден план ще са темите по Луна и Юпитер. Въпроси, свързани с отношенията в семейството, а може би и с някой възрастен близък, ще са на дневен ред някъде около 2014 г.
От април 2011 до края на 2013 ще е в антардаша на Венера, така че да вземе наистина да се оглежда за партньор.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2211 -: Юни 26, 2010, 07:18:19 pm »
А Луната в опозици с Плутон - имаш предвид, че ще имам проблеми с чужда намеса във връзката ли? Тоест, аз да се контролирам о т ревност?

Нали не си мислиш, че си цвете за мирисане с тази Овча Луна и с този Марс в Лъв в квадрат с Уран!  :rolleyes: И си ревнива, и ставаш агресивна когато те предизвикват....трябва да се научиш да контролираш ревността и желанието винаги да си права.  ;)

« Отговор #2212 -: Юни 26, 2010, 07:33:40 pm »
Въобще не си го мисля, дори постоянно се опитвам да се контролирам, ама все ми се струва, че започват да ми се качват на главата много бързо  ;) но пък никога не съм ревнива без повод, а като ми дадат повод и спирам с доверието, май там е проблема - доста съм крайна...
Знаеш ли, бившият ми също е с Марс в Лъв в квадрат с Уран във втори дом Скорпион(Съвпад със Слънце). Уран му управлява 6ти дом. Може би затова не се разбрахме...  :'(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2213 -: Юни 26, 2010, 07:46:22 pm »
Ми, ако има Риби на Десцендента, кЪк да се разберете? Нали осите са в подвижни знаци? Как са му аспуктирани Нептун и Юпитер? Луната в какъв знак и с какви еспекти е? Върви после не вярвай в астрологията. Спасението при подвижни знаци на асц. и десц. е само тригон или секстил между управителите на 1 и 7 дом, добре поставена Венера....и т.н.

« Отговор #2214 -: Юни 26, 2010, 08:04:20 pm »
Ми, ако има Риби на Десцендента, кЪк да се разберете? Нали осите са в подвижни знаци? Как са му аспуктирани Нептун и Юпитер? Луната в какъв знак и с какви еспекти е? Върви после не вярвай в астрологията. Спасението при подвижни знаци на асц. и десц. е само тригон или секстил между управителите на 1 и 7 дом, добре поставена Венера....и т.н.

Да, иди после не вярвай в астрологията....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2215 -: Юни 26, 2010, 08:07:24 pm »
Опааа, Луна затисната между два малефика. И те не са цвете за мирисане, дори овенската е за предпочитане.  ;D

Мама Яя, на тоя сигурно целият свят му е крив - Луната се отделя от Марс и прави сходящ съвпад със Сатурн, има и партилен квадрат с Меркурий /упр. на АС/, Слънцето е в съвпад с Уран и разходящ квадрат с Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #2216 -: Юни 26, 2010, 08:11:00 pm »
Vision, преди около 3г. имала ли е някаво любовно увлечение
имала е, само платонично, не го е изживяла реално, защото не е било почтено, според нея..
В такъв случай много съм съгласна с Марая, някъде по-нагоре беше писала, че не трябва да сдържа емоциите си, а да ги показва и изживява :blink: Иначе се получава така, че пропуска хубавото и се отказва от него, само за да няма и лошо, което вярвай ми (личен горчив опит ;D) не води до нищо добро...

Замислихте ме сериознооо...с това несдържане на емоциите. Дали не искате да кажете - Като ти се падне романтичен момент с друг мъж - изживей го, не се отказвай от хубавото, а то лошото така или иначе, ако идва ще си дойде. Така ли?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2217 -: Юни 26, 2010, 08:12:20 pm »
ммм да, само гледай да не те хванат, казва моята Венера в Близнаци в опозиция на Нептун! ;D
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 08:17:09 pm от Рая »

« Отговор #2218 -: Юни 26, 2010, 08:20:59 pm »
Опааа, Луна затисната между два малефика. И те не са цвете за мирисане, дори овенската е за предпочитане.  ;D

Мама Яя, на тоя сигурно целият свят му е крив - Луната се отделя от Марс и прави сходящ съвпад със Сатурн, има и партилен квадрат с Меркурий /упр. на АС/, Слънцето е в съвпад с Уран и разходящ квадрат с Марс.

Крив му е, не ме питай с какво се оправям, дори и след развода! Ама не знаех за астрологията тогава... И сега така се моля за малко слънчице в личния живот, а виж какво ме чака  ;D освен да си се смея...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2219 -: Юни 26, 2010, 08:22:35 pm »
И е много егоцентричен в отношенията с партньора, така сигурно избива комплексите си с жените.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.