Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859446 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2260 -: Юни 28, 2010, 09:27:14 pm »
Мама Яя, ако е удобно, пусни и картата на майката да видим тяхната синастрия. А и самата карта на майката е интересна, изследвам такива типажи и правя сравнителен анализ.

не знае часа, нито в коя част от денонощието - 18 август 1944

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2261 -: Юни 28, 2010, 09:31:58 pm »
Мен, като майка, повече при нея ме притесняват отношенията й с детето. Там теб притеснява ли те нещо? Сатурн от 5дом й е в 12ти, но не знам дали парвилно го тълкувам...

Но пък е в съвпад с Венера, макар и в различни знаци.
Не съм гледала за отношенията й с детето, иска се задълбочен анализ. Написах само това, което ме впечатли на прима виста.
Ако има възможност да се отдели, да го направи. Особено щом положението е непоносимо.
Но ако бракът е единственият начин това да се осъществи, положението доста се усложнява. Тук факторите са комплексни, зависи много и от отношенията й с мъжа, който й предлага брак и съжителство. Да не стане после от трън, та на глог.
От друга страна, детенцето й също расте в атмосфера на напрежение и скандали, няма начин това да не му се отрази върху психиката, да не се стресира, да не развие някакъв комплекс впоследствие.
На колко годинки е малкото?
Удобно ли е да я питаш и за данните на майка й? Бих искала да видя картата на тази жена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2262 -: Юни 28, 2010, 09:37:21 pm »
Само това знае - датата - 18 август 1944 - около Ковачевица, Гоце Делчевско, в гората била някъде, а детето е на 15 юни 2002, 17,35ч, София

*

tanina80

« Отговор #2263 -: Юни 28, 2010, 09:40:06 pm »
Извинявам се, че прекъсвам темата, но да питам какво ви е мнението за тази прогресия, ако може да се нарече такава. Притесняват ме:
1.прогр.ІС съвпада с натално Слънце в близнаци 9:40 градуса.
2.ЮЛВ съвпада с прогресивен асцендент
3.Натално слънце в опозиция с прогр.МС
4.прогр.МС в квадрат с натален Марс в осми дом, като по натал си има Квадрат Слънце-Марс и тази прогресия го превръща на тауквадрат МС-ІС+Слънце-Марс...
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 09:46:36 pm от tanina80 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2264 -: Юни 28, 2010, 09:54:06 pm »
Мама Яя, тук имаме новолуние в Лъв в един знак с Плутон - изключително властна и налагаща се личност, най-вероятно и самовлюбена, с мания за безпогрешност (Венера в съвпад с Юпитер в Дева).
Марс в съвпад с Меркурий в Дева - критикарка, с остър език, хаплива, заядлива, умът е бърз и пресметлив. Ако се разширят орбисите, има и квадрат с Уран - сприхава, не си контролира думите и не си дава сметка кога наранява отсрещния, склонна към вербална агресия.
Венера е в падение в съвпад с Юпитер и секстил със Сатурн - има и големи претенции към другите, предполагам.
В картата няма нито една опозиция, изглежда ми доста едностранчива личност. Независимо от струпването на планети в Дева според мен не е достатъчно обективна, но има орлов поглед за чужди несъвършенства и грешки.

Интересно, обаче тук имаме синастричен съвпад на Сатурн на дъщерята със Слънцето на майката. Би трябвало да е по-дискомфортно за майката. Да не би егото й по-някакъв начин да се чувства потиснато в присъствието на дъщерята? И да не би дъщерята да нанася несъзнателно някакъв удар по самооценката на майката?
А при майката като че ли има доста висока самооценка, но може би мисли, че от страна на дъщеря си не получава вниманието и признанието, които е решила, че й се полагат по право.
Сатурн на майката е в квадрат с Луната на дъщерята, Нептун на майката е в съвпад с нейната Луна - според мен проблемът е залегнал в емоционалната връзка помежду им, те въобще нямат ясна представа какво очакват една от друга и какъв емоционален отклик могат да предизвикат у отсрещната страна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2265 -: Юни 28, 2010, 09:59:49 pm »
Таня, аз няма за участвам, щото не съм толкова задобряла. Само знам, че когато АЦ ти активира планета, то нейното проявление е много силно и значението на дома, в който става това не е чак толкова голямо, колкото характера на планетата  :-[ Но вса пак ти се променят аспекти, може да смениш попрището  ;D Препоръчвам да не ме четат  ;D ;D ;D

« Отговор #2266 -: Юни 28, 2010, 10:04:51 pm »
Мама Яя, тук имаме новолуние в Лъв в един знак с Плутон - изключително властна и налагаща се личност, най-вероятно и самовлюбена, с мания за безпогрешност (Венера в съвпад с Юпитер в Дева).
Марс в съвпад с Меркурий в Дева - критикарка, с остър език, хаплива, заядлива, умът е бърз и пресметлив. Ако се разширят орбисите, има и квадрат с Уран - сприхава, не си контролира думите и не си дава сметка кога наранява отсрещния, склонна към вербална агресия.
Венера е в падение в съвпад с Юпитер и секстил със Сатурн - има и големи претенции към другите, предполагам.
В картата няма нито една опозиция, изглежда ми доста едностранчива личност. Независимо от струпването на планети в Дева според мен не е достатъчно обективна, но има орлов поглед за чужди несъвършенства и грешки.

Интересно, обаче тук имаме синастричен съвпад на Сатурн на дъщерята със Слънцето на майката. Би трябвало да е по-дискомфортно за майката. Да не би егото й по-някакъв начин да се чувства потиснато в присъствието на дъщерята? И да не би дъщерята да нанася несъзнателно някакъв удар по самооценката на майката?
А при майката като че ли има доста висока самооценка, но може би мисли, че от страна на дъщеря си не получава вниманието и признанието, които е решила, че й се полагат по право.
Сатурн на майката е в квадрат с Луната на дъщерята, Нептун на майката е в съвпад с нейната Луна - според мен проблемът е залегнал в емоционалната връзка помежду им, те въобще нямат ясна представа какво очакват една от друга и какъв емоционален отклик могат да предизвикат у отсрещната страна.

Доколкото знам, майката смята, че децата след 18г трябва да се грижат за родителите и момичето доскоро си е давало цялата заплата вкъщи и е била на джобни. Всичко, което си написала и което чувам от Ани е вярно. Не ми побира умът как може майка да се държи така. Затова ми е притеснено за нея, а и детето слуша и повтаря - и думи, и модела.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2267 -: Юни 28, 2010, 10:07:11 pm »
Да, неспокойната обстановка в дома се вижда и в картата на детето, скандали между жени - Уран в 4 дом в опозиция с Луна на МС.
Но тук по-голяма проблематика е заложена в отношенията с бащинската фигура - Слънце в съвпад със Сатурн в 8 дом и в опозиция с Плутон, разположени върху нодалната ос.
Будно е детето, любознателно, но неспокойно. Ако използваме по-широка орбиса, Меркурий в Близнаци е в квадрат с Уран (иначе са в знаков тригон), същевременно Луната е на много видно място в хороскопа и има опозиция с Уран. Слънцето е в тригон с Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2268 -: Юни 28, 2010, 10:10:15 pm »
Не ми побира умът как може майка да се държи така.

На мен ми го побира умът, защото познавам и други такива случаи. Затова исках да видя хороскопа на тази жена. Да видя тая ненаситност, претенции и желание само да лапат на кои аспекти и акцентирани знаци може да се дължат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2269 -: Юни 28, 2010, 10:15:50 pm »
щом се оправяш без домовете  ;D аз ще те оставям, че съм станала в 5, лека нощ от мен. Благодаря ти, тя чете тълкуването ти  :blink:

*

holanda

« Отговор #2270 -: Юни 28, 2010, 10:18:54 pm »
Не ми побира умът как може майка да се държи така.

На мен ми го побира умът, защото познавам и други такива случаи. Затова исках да видя хороскопа на тази жена. Да видя тая ненаситност, претенции и желание само да лапат на кои аспекти и акцентирани знаци може да се дължат.
Lilie,ако искаш и имаш интерес,ще проверя за датата и часа на моята майка.Със сигурност ще намериш нещо.Само че ще е малко по-нататък във времето,тъй като пак ми бие отбой.. :-\

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #2271 -: Юли 01, 2010, 10:16:37 am »
ще си постна новата карта....ако на някой му е интересно да коментира, защото много се обърках....с тази разлика в часа на раждане(от болницата ми казаха 22,30(АЦ Водолей), майка ми 21,50(АЦ Козирог))....мога да постна и другата ...
във външния си вид мисля, че нямам нищо водолейско ...не съм висока, среден ръст, тъмни очи....
може ли АЦ ми да е някъде на границата...или в края на Козирог.... :unsure: :unsure: :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2272 -: Юли 01, 2010, 10:40:31 am »
във външния си вид мисля, че нямам нищо водолейско ...не съм висока, среден ръст, тъмни очи....

Кой ти е казал, че АС Водолей дава висок ръст?
Познавам четири жени с такъв АС и са дребнички, само за едната може да се каже, че е със среден ръст - 164.

Имах колежка със Слънце в съвпад с АС във Водолей - ръст малко повече от 150. Нисичка и слабичка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2273 -: Юли 01, 2010, 11:08:08 am »
Не е задължително да са светли очите.
Следва да се отчетат и някои наследствени, както и етнически характеристики.
Същото е като митът за изгряващи Везни или Венера и задължителна красота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #2274 -: Юли 01, 2010, 11:17:55 am »
Не е задължително да са светли очите.
Следва да се отчетат и някои наследствени, както и етнически характеристики.
Същото е като митът за изгряващи Везни или Венера и задължителна красота.

епа да не са грозни.. :mellow:

асцендент Козирог също дава светли очи,но разликата е,че докато наблюдаваш човека-има сериозен face.По-равнодушен си да го гледаш,не е като да гледаш някои въздушен и да се чудиш защо ти е толкова леко и приятно...

*

holanda

« Отговор #2275 -: Юли 01, 2010, 11:23:10 am »

умря циганката, дето те хвалеше, май.. :85:

на мен въздушните много бързо ми образуват нерви!!
ооффф,мнеее,аз за друго пишех :-[-примерно,някои Водолей или Близнак,себе си изобщо не вкарвам в системата,не отговарям много на асцендента.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2276 -: Юли 01, 2010, 11:31:10 am »
Пример - Слави Трифонов с АС Везни и Слънце в съвпад с Венера на АС. Красавец, а?
Стига наистина това да е Асцендентът му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2277 -: Юли 01, 2010, 11:32:43 am »
Издържа на огромно количество секс и пита за още, но не е нимфоманка, трудно пали но запали ли няма спирка и не обича много импулсивността.

Това важи за Марс в Козирог.
Ролята на АС е друга, той не показва как правим секс и по какъв начин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #2278 -: Юли 01, 2010, 11:37:06 am »
Пример - Слави Трифонов с АС Везни и Слънце в съвпад с Венера на АС. Красавец, а?
Стига наистина това да е Асцендентът му.
със сигурност не е мой тип,но знам ли,имам приятелки,които много си падат по него :lol:.Другото е,че Везни не е най-подходящия знак за мъже..дава странна красота..А Славито,незнам,обаче по никакъв начин не изглежда да е Везни,толкова сериозен,тънки устни,малки очички..

*

Santi

« Отговор #2279 -: Юли 01, 2010, 11:41:38 am »
То реално асц. Водолей с какво се отличава най-вече ? Защото за часът си не бях много сигурен и може да се окаже и Риби на 0-я градус точно моя асц. . Уран е в 10 в Стрелец, а и имам Луна в Овен в 1-ви, което като чели се забелязва в погледа най-вече и белези по лицето, които знам че са характерни за марсов тип, ама знам ли вече  ;D.