Интересно, но прогресивната Луна в момента се намира в Близнаци и е в квинконкс с Уран и сходяща опозиция с Нептун. В радикса има съвпад Венера-Нептун, а в момента прогресивното Слънце е в съвпад с Венера. Прогр. Юпитер прави опозиция с нат. Слънце, понастоящем прогресивният АС е в точен съвпад с прогр. Юпитер. В наталната карта на тази млада жена има огнена доминанта, затова считам, че енергията й идва в повече и ако не е била използвана градивно, транзитите на бавните планети са довели до burn out ефект, т.е. силата се обръща срещу нея самата. В картата има много потенциал, който вероятно не е успял да бъде реализиран пълноценно в живота. Тя затова "гори" в работата, макар че би могла да приложи тази енергия и по много творчески начин! В момента дирекционното Слънце се намира в съвпад с нат. МС - това може да говори и за събитие, засягащо съпруга/бащата, и за много експанзивна година, когато човек търси реализация навън. Слънцето управлява 5 дом в нейната карта, дошъл е моментът да се реализира потиснатият потенциал, но не по 12 дом, т.е. в някое психиатрично заведение. Мисля, че ако сега я затворят в заведение за активно лечение, трудно ще го понесе! Но трябва да ес вземе под винмание и това, че Слънцето в радикса се намира в 8 дом и е в опозиция с диспозитора си, който междувремено управлява и 8 дом. Това усложнява нещата.
Дирекционната Луна е в разходящ квадрат с нат. Марс в 4 дом, но има и квадрат на дир. Сатурн към нат. Меркурий в 8 дом. Ако се вземат неадекватни мерки, менталната криза може да се задълбочи. Марс, който управлява 12 дом в радикса, в момента по дирекция прави секстил с Уран. Не мисля, че решението на проблема е да се затвори в психиатрично заведение и да се наблъска с медикаменти до несвяст. При дирекция на Слънцето към МС в съчетание с прогр. Луна в Близнаци и прогр. АС в съвпад с Юпитер не считам, че най-доброто решение е човек да се изолира, да се затвори. Разбира се, може да кажете, че друг изход за нея няма, но според мен моментът е такъв, че има вероятност много болезнено и трудно да изживее изолацията.
Лигония, няма ли начин това момиче да изразходва някъде тази енергия? Добре би било да спортува нещо, но това зависи както от наличието на свободно време, така и от материалните обстоятелства в семейството. Ако в момента са затруднени материално и момичето започва работа, след което бива уволнена, разбирам състоянието й.