Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859582 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2320 -: Юли 20, 2010, 06:50:28 pm »
Ми смених, че бях сгрешила месеца, реших да погледна за отговор и видях че нещо не са така планетите както аз ги знам......
Много съжалявам, че подведох така

« Отговор #2321 -: Юли 20, 2010, 06:53:01 pm »
Гледам Плутон транзитира Меркурий, но надали само това води до нейното състояние - не спира да говори, кара се , иска да бие, избива я на рев. Напусна си работата като казва че е по взаимно съгласие, но ние се съмняваме. После работи една седмица и пак я изгониха

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2322 -: Юли 20, 2010, 06:53:54 pm »
А в тази карта, доколкото виждам, има натоварен 8 дом и Луна в съвпад с Кету в 12ти - трудно положение. Луната е в квадрат с Меркурий и Плутон.
Меркурий в радикса има опозиция с управителя на 8 дом /Юпитер/, а откакто Плутон е ингресирал в Козирог, опозицията е активирана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2323 -: Юли 20, 2010, 06:55:54 pm »
Pluton  е отминала наталната и Венера, която управлява 6 дом и асцендента. Квдратурата на Сатурн с Венера също се е разпаднала отдавна.
Транзитни Юпитер и Уран квадратират натален Юпитер-У8.
За операция ли говорим?

« Отговор #2324 -: Юли 20, 2010, 06:56:47 pm »
Тя много обича родителите си и преди месец баща й е претърпял сериозни операции, май това допълнително я е натоварило и е отключила кризата. Родителите й не смеят да я настанят за принудително лечение и са в шах....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2325 -: Юли 20, 2010, 06:57:23 pm »
Гледам Плутон транзитира Меркурий, но надали само това води до нейното състояние - не спира да говори, кара се , иска да бие, избива я на рев.

На огнена Луна не й е комфортно в 12 дом, особено в знака Овен. Юпитер и Уран са навлезли в знака на Луна, а опозицията на Сатурн вече се усеща. По-нататък ще има и квадрат с тр. Плутон, а в радикса Луната и Плутон са в опозиция върху нодалната ос. Виждам, че има и Марс в огнен знак в 4 дом, а тригонът му с Луната изобщо не е гаранция за това, че енергията протича хармонично. Може би затова сега при тези транзити я избива на истерии и агресия, енергията й идва в повече.
Сега виждам, че Меркурий и Марс са ретроградни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2326 -: Юли 20, 2010, 06:57:33 pm »
Това чия карта е?

« Отговор #2327 -: Юли 20, 2010, 06:57:52 pm »
Уран, става дума за прихическо заболяване на момичето

« Отговор #2328 -: Юли 20, 2010, 07:00:02 pm »
Уран, картата е на дъщеря на мои близки, приятели са. Животът им е много труден от десетина години, но това с дъщеря им им идва в повече. Според вас по-добре ли е да я пратим на лечение, защото този път лекарствата не помагат, пие ги от седмица, но няма резулт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2329 -: Юли 20, 2010, 07:03:09 pm »
Има и ретрограден Марс в 4 дом в квадрат с Уран, разположен близо до ДС. Луната е в тригон с Марс, но той се явявя неин диспозитор. И двете планети не са на най-доброто място в хороскопа, а и опозицията Луна-Плутон попада върху възлите. Текущите транзити в момента просто са отпушили натрупаното напрежение, затова се стига до изблици на гняв, психиката се опитва да се справи с кризата чрез агресия - тук има много огън, а не вода или земя, които се справят чрез сублимация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2330 -: Юли 20, 2010, 07:04:26 pm »
И на двете места където е работила имаме информация, че се е сбивала, опасявам се, че може и на публично място да го направи ако я провокират и тогава ще стане страшно. Момичето е абсолютен работохолик, помага безрезервно на родителите си от дълги години, но сега е агресивна спрямо тях, спрямо сестра си ..... Мен ме слуша, но аз не мога да вземам решения спрямо нея

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2331 -: Юли 20, 2010, 07:11:49 pm »
Според вас по-добре ли е да я пратим на лечение, защото този път лекарствата не помагат, пие ги от седмица, но няма резулт.

Лесно е да се затвори човек в психиатрично заведение, трудно е да се намери друго, по-конструктивно решение.
Ще разгледам по-късно картата й и по индийски методи, да видя на какво се дължи ескалацията на напрежението при нея и докога евентуално ще продължи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2332 -: Юли 20, 2010, 07:16:41 pm »
Ако заболяването и е по Марс и Юпитер като управители на 8 и 12 домове, може да се дължи на ингреса на Юпитер и Уран в овен. Отделно ще настъпят и в 12 дом. Тр. Марс  квадратира част от планетите в 8 дом. Доста и се събира.
С този Нептун на К8 не е ли по-добре да се внимава с медикаментите?
п.п.Лигония, просто си разсъждавам.

« Отговор #2333 -: Юли 20, 2010, 07:18:20 pm »
Лиличка, безкрайно благодаря, и въобще на всички ви....... Как да ви кажа, последните няколко седмици прекарваме често часове с това семейство и много ни е тежко, че няма как да помогнем. Единствено се опитвам с думи да балансирам между нея и родителите й, но майка й вече и тя е зле, вдига кръвно и припада. Баща й е след операции, но работи като вол. Сринал им се е бизнеса и са отишли на село. Много отрудени хора са. А момичето ми е много на сърце.

« Отговор #2334 -: Юли 20, 2010, 07:23:15 pm »
Уран, само майка й контактува по тел с лекарката която вече два пъти я е лекувала. Но самото момиче не знае за лечението, лекарството се слага в течност без тя да знае. На мен ми е много трудно да се правя на клоун едва ли не, защото в сговор с родителите й, се чувствам предател относно самата нея. Но след лекарството поне заспива и поне спи с часове. А иначе не се знае какво може да направи. И аз съм против лекарствата, но ....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2335 -: Юли 20, 2010, 07:35:30 pm »
Интересно, но прогресивната Луна в момента се намира в Близнаци и е в квинконкс с Уран и сходяща опозиция с Нептун. В радикса има съвпад Венера-Нептун, а в момента прогресивното Слънце е в съвпад с Венера. Прогр. Юпитер прави опозиция с нат. Слънце, понастоящем прогресивният АС е в точен съвпад с прогр. Юпитер. В наталната карта на тази млада жена има огнена доминанта, затова считам, че енергията й идва в повече и ако не е била използвана градивно, транзитите на бавните планети са довели до burn out ефект, т.е. силата се обръща срещу нея самата. В картата има много потенциал, който вероятно не е успял да бъде реализиран пълноценно в живота. Тя затова "гори" в работата, макар че би могла да приложи тази енергия и по много творчески начин! В момента дирекционното Слънце се намира в съвпад с нат. МС - това може да говори и за събитие, засягащо съпруга/бащата, и за много експанзивна година, когато човек търси реализация навън. Слънцето управлява 5 дом в нейната карта, дошъл е моментът да се реализира потиснатият потенциал, но не по 12 дом, т.е. в някое психиатрично заведение. Мисля, че ако сега я затворят в заведение за активно лечение, трудно ще го понесе! Но трябва да ес вземе под винмание и това, че Слънцето в радикса се намира в 8 дом и е в опозиция с диспозитора си, който междувремено управлява и 8 дом. Това усложнява нещата.
Дирекционната Луна е в разходящ квадрат с нат. Марс в 4 дом, но има и квадрат на дир. Сатурн към нат. Меркурий в 8 дом. Ако се вземат неадекватни мерки, менталната криза може да се задълбочи. Марс, който управлява 12 дом в радикса, в момента по дирекция прави секстил с Уран. Не мисля, че решението на проблема е да се затвори в психиатрично заведение и да се наблъска с медикаменти до несвяст. При дирекция на Слънцето към МС в съчетание с прогр. Луна в Близнаци и прогр. АС в съвпад с Юпитер не считам, че най-доброто решение е човек да се изолира, да се затвори. Разбира се, може да кажете, че друг изход за нея няма, но според мен моментът е такъв, че има вероятност много болезнено и трудно да изживее изолацията.

Лигония, няма ли начин това момиче да изразходва някъде тази енергия? Добре би било да спортува нещо, но това зависи както от наличието на свободно време, така и от материалните обстоятелства в семейството. Ако в момента са затруднени материално и момичето започва работа, след което бива уволнена, разбирам състоянието й.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2336 -: Юли 20, 2010, 07:39:47 pm »
Баща й е след операции, но работи като вол. Сринал им се е бизнеса и са отишли на село. Много отрудени хора са. А момичето ми е много на сърце.

Извинявай, не го бях прочела.
Разбирам, че са в много тежко положение.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2337 -: Юли 20, 2010, 07:44:09 pm »
Лиличка, единственото място е да отиде на село при родителите си, там е страхотна природа, но тя не седи на едно място, постоянно си намира някаква работа и не престава да говори и да се кара с тях. Посяга и на майка си. Единственото което самата тя иска е да се махне от семейството и да отиде на почивка някъде на море, но дори и да вземат пари в заем как да я пуснат сама в това състояние... Не знам. Майка й не иска да я праща в психиатрия, но все пак исках да попитам и вас. В момента е при родителите си, говорих с майка й, и поисках и нейните данни. Докато говорихме по телефона, тя блъскала майка си. Ужас

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2338 -: Юли 20, 2010, 08:08:16 pm »
Не знам какъв трябва да е изходът, но според мен да живее с родителите си не е най-доброто решение за нея, догодина е възможно да се стигне до по-голяма непоносимост в отношенията с тях. Не знам доколко е точен часът на раждане (мисълта ми е да не е по-ранен), но диреционният Плутон се катери към ДС и догодина най-вероятно може да се усети вече, по същото време дир. Уран съвпада с нат. Венера, управляваща АС в картата, ще има и преход на Слънце във Водолей по дирекция и прогресия, което ще направи опозиция с прогр. Марс. Очаква се и опозиция на дир. Луна с нат. Уран в рамките на предстоящите две години... Всичко това ми говори по-скоро за необходимост да се отдели от семейството си, да заживее самостоятелен живот. Желание за отделяне (може би все още не чак дотам осъзнато) има и сега - транз. Сатурн в 7 дом от Луна/Кету, а Луната управлява 4 дом в индийската карта и се намира в 12ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2339 -: Юли 20, 2010, 08:10:29 pm »
Ако не намерят друг начин и я затворят в психиатрията, това също е отделяне.

И още нещо ще кажа и се надявам да не се обидиш.
Картата на момичето показва, че в семейството липсва любов. Родителите й може да са свестни, трудолюбиви, всеотдайни хора, но нейната карта показва, че тя не се чувства много комфортно с тях.
А нейният копнеж е именно да получи любов - АС Телец и Венера в съвпад с Нептун на върха на 8 дом.
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 08:17:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.