Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857088 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2540 -: Август 04, 2010, 02:44:30 pm »
Сатурн в Лъв в първи дом не прощава, голяма его мания ги тресе някои, направо болестно състояние.

И в 1 и в 7......все тая. Няма по-велики от тях. Хванеш ли им цаката да ги величаеш и четкаш....можеш да ги изработиш както намериш за добре.  :P

За Сатурн в 7ми е относително, познавам доста такива.
Навремето имах една лИбоФ със Сатурн в Лъв в 7 дом, но неговият бе в квадрат с Луната (Слънце в Риби). Такава комплексарщина, просто не е истина. Не беше егоцентризъм неговото, а по-скоро егоизъм. Но това е от Луната /в Телец/ и раняването й от Сатурн. Докато Сатурн в Лъв в първи дом си е чиста проба егоцентризъм.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2541 -: Август 04, 2010, 02:58:43 pm »
Сатурн в Лъв в първи дом не прощава, голяма его мания ги тресе някои, направо болестно състояние.

И в 1 и в 7......все тая. Няма по-велики от тях. Хванеш ли им цаката да ги величаеш и четкаш....можеш да ги изработиш както намериш за добре.  :P

За Сатурн в 7ми е относително, познавам доста такива.
Навремето имах една лИбоФ със Сатурн в Лъв в 7 дом, но неговият бе в квадрат с Луната (Слънце в Риби). Такава комплексарщина, просто не е истина. Не беше егоцентризъм неговото, а по-скоро егоизъм. Но това е от Луната /в Телец/ и раняването й от Сатурн. Докато Сатурн в Лъв в първи дом си е чиста проба егоцентризъм.

Добре, нави ме.  ;D :rolf: :rolf: :rolf:

« Отговор #2542 -: Август 04, 2010, 10:56:26 pm »
Какво мислите за тази карта? Картата е на дете на 10 г. (моя братовчедка). Има трудно детство. Според вас за вбъдеще в кои области ще се справи добре? Музикална е.

Предварително благодаря!

Аз нямам много време, а и не обичам да изпадам в дълги размисли....детето е будно, интелигентно, талантливо.  :blink: Има даденост за два брака - има интерсептирани Везни в 7 дом, Асц./Десц. са в подвижни знаци и това също е предпоставка за повече от един брак. С управител на 4 и 7 домове в 9 дом дава възможен първи брак или съвместно съжителство без подпис с чужденец и живот в чужбина. Има предполагам и роднини в чужбина или греша?  Има индикации за две деца, по-скоро момчета. Първият й партньор може да е човек занимаващ се някакъв вид изкуство - музикант /китарист или нещо сходно/. Второто партньорство според мен вече ще е с официален брак - Юпитер /управител на 9 дом/ прави тригон с управителя на партньорския й 7 дом Меркурий. Това е от мен. Иначе, сигурно има трудности в комуникациите, в отношенията с брат/сестра /близкото й обкръжение най-общо казано/ - Меркурий управлява 3-я й дом и е в заточение както по знак, така и по дом. Но Юпитер в Овен, като управител на 9 и 10 домове ще й даде според мен възможност да живее и работи в чужбина. Последните 2 години не са й били леки у дома. А сега Сатурн, Уран и Плутон са заклещили нежната й Луна - трудни взаимоотношения в любовта, в приятелствата и целите й, чувство за липса на подкрепа отвсякъде и най-вече от близките й.

Може да се справя много добре в професии, свързани както с финансовата сфера - Сатурн е във 2 дом / диспозитор на Слънцето, което управлява и 6-я й дом/, Венера /управител на 2 дом е в 8 /финансов дом/. Но може да стане и добър адвокат - 9 дом в Стрелец, Луна във Везни в 7 дом /дом на закона/. Слънцето в 10 дом дава възможност за високи административни постове /Козирог/. Сега като се загледах още, първия й партньор освен музикант, може да е от сферата на нейната среда - дали ще избере творчеството или юридическите науки...но ще е по любов - управителя на 5 дом е в 7. Така че, успешно може да се развива във финансовия или в юридическия бранш. 

Скарлет, благодаря ти за отделеното време.
Детето има доста проблеми в училище с усвояването на учебния материал. Справя се "едва-едва" :( Няма роднини в чужбина.
Хубави неща си написала за бъдещето й, дано да й се случат.
Благодаря!

*

Uran

• 6041
« Отговор #2543 -: Август 05, 2010, 04:04:09 pm »
Може би защото квадратурите са от към 8 дом, а самата Венера е в 12. :blink:
Въвличате ли се в неподходящи връзки?
« Последна редакция: Август 06, 2010, 06:04:04 pm от Uran »

« Отговор #2544 -: Август 06, 2010, 06:57:55 am »
Венера е в съвпад с ЮЛВ в 12 в каре с упр.Сатурн 8, упр.3 и 4 дом, наследствен модел на поведение :mellow:

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2545 -: Август 06, 2010, 05:10:09 pm »
А какво предполага Венера в 4ти дом във Водолей,с аспекти - тригон с Юпитер,в съвпад със Сатурн,в секстил с Меркурий и в тригон с асц-та ми във Везни ?  :-\

*

holanda

« Отговор #2546 -: Август 06, 2010, 05:13:25 pm »
А какво предполага Венера в 4ти дом във Водолей,с аспекти - тригон с Юпитер,в съвпад със Сатурн,в секстил с Меркурий и в тригон с асц-та ми във Везни ?  :-\
домошарка ли си? ;) според мен предполага по-сериозно отношение във връзките,въпреки позицията й във Водолей

« Отговор #2547 -: Август 06, 2010, 05:15:01 pm »
домошарка ли си? ;) според мен предполага по-сериозно отношение във връзките,въпреки позицията й във Водолей

Ами за жалост или не,приемам връзките твърде на сериозно,вместо да се забавлявам ей така,аз си ги слагам на присърце ... ами домошарка горе-долу да.

« Отговор #2548 -: Август 11, 2010, 04:16:40 pm »
Бих искала да разгледате и тази карта. Аз гледам,гледам и съвсем се обърках :-\ Интересува ме най-вече по отношение на брака-имам доста проблеми в момента :(... и силните страни и таланти по отношение на професията, работата с която би трябвало да се занимавам, за да имам реализация...Предварително благодаря на тези, които се включат в тълкуването :wub:
« Последна редакция: Август 11, 2010, 04:22:14 pm от marlen »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2549 -: Август 11, 2010, 05:11:17 pm »
Белика , аз много дълго се дзверих в картата на жената и нищо фатално и лошо не видях!
С упр. на 7-ми Сатурн в 1-ви , мога да кажа , че всичко е в нейни ръце.
Слунцето и целия парад от лични планети в 4-ти дом са явен знак за добри старини.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2550 -: Август 11, 2010, 05:32:48 pm »
  Абсолютно точно Марая, аз също никакви фаталности, не видях. Напротив - даже има добри показатели. Управители на асц и десц - в тригон, както и че същите са управители и на 2 и 8 дом, което ще рече че при добро желание, лесно може да постигне материална обезпеченост. Светът ще я възприема добре, има конфигурация - платноходка, така че макар и отвреме на време да бъде разлюлявана, накрая пак ще намери добър изход от ситуациите. Проблема може да се окаже опозицията на Венерата с Юпитера /тук или има комплекс за малоценност или раздуване на егото - горделивост и отхвърляне/. Понеже Венерата е в падение /градуса й ако не се лъжа е много интересен/, рано или късно такава Венера бива провокирана да даде най-доброто от себе си. Но ако не се справи с проблемите по Юпитер /себеоценката не е реална, включвам и върха на Тао-то тук Нептун/ може да се срине тотално. Значи трябва да повярва в себе си, да отхвърли гордостта, като начин да демонстрира лична сила и да приеме, че всичко което се случва около нея има някакъв замисъл. Да не се впримчва в хората около нея, в нещата, да повярва малко повече на висшите сили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2551 -: Август 11, 2010, 06:33:06 pm »
  Абсолютно точно Марая, аз също никакви фаталности, не видях. Напротив - даже има добри показатели. Управители на асц и десц - в тригон, както и че същите са управители и на 2 и 8 дом, което ще рече че при добро желание, лесно може да постигне материална обезпеченост. Светът ще я възприема добре, има конфигурация - платноходка, така че макар и отвреме на време да бъде разлюлявана, накрая пак ще намери добър изход от ситуациите. Проблема може да се окаже опозицията на Венерата с Юпитера /тук или има комплекс за малоценност или раздуване на егото - горделивост и отхвърляне/. Понеже Венерата е в падение /градуса й ако не се лъжа е много интересен/, рано или късно такава Венера бива провокирана да даде най-доброто от себе си. Но ако не се справи с проблемите по Юпитер /себеоценката не е реална, включвам и върха на Тао-то тук Нептун/ може да се срине тотално. Значи трябва да повярва в себе си, да отхвърли гордостта, като начин да демонстрира лична сила и да приеме, че всичко което се случва около нея има някакъв замисъл. Да не се впримчва в хората около нея, в нещата, да повярва малко повече на висшите сили.
Винаги съм казвала , че няколко глави потвърждавайки едно и също мнение са респект за предактивната астрология! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2552 -: Август 12, 2010, 09:22:21 am »

Проблема може да се окаже опозицията на Венерата с Юпитера /тук или има комплекс за малоценност или раздуване на егото - горделивост и отхвърляне/. Понеже Венерата е в падение /градуса й ако не се лъжа е много интересен/, рано или късно такава Венера бива провокирана да даде най-доброто от себе си. Но ако не се справи с проблемите по Юпитер /себеоценката не е реална, включвам и върха на Тао-то тук Нептун/ може да се срине тотално.

не разбирам от къде идва малоцеността, като този асп. при липса на силен сатурн и марс, би довел до мързел, апатичност, лекомисленост и желание за бързи и лесни пари на всяка цена , използвачество и всичко това само заради удоволетворяването на желанието за удоволствия, да се глези, да си угажда, да се забавлява, да пилее много пари , изкарани без много усилия, прекалявене във всичко по Венера, суета и високомерие, тя е като сензор за донори по Юпитер, все намира някой Дядо Коледа, който да й изпълни желанията

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2553 -: Август 12, 2010, 09:34:11 am »

Кат каза "фаталности" и аз се узяпах.  :blink: Те са по мойта специалност. Майтапа настрана, но вие двете не видяхте ли квардатурата на Плутон с натален Плутон, както и съвпада на транзитните Сатурн, Марс и Венера с наталните Марс и Плутон? При положение, че и възлите транзитират през 7 дом, мисля че има някакъв започнал процес в партньорствата. Сатурн не е поставен добре в Рак /в заточение е/ и е в квадратура с Уран в натала. Това създава предпоставка за трудни отношения в брака и партньорствата....и по-точно с първия партньор, защото никой не е споменал има ли бракове, кое по ред и т.н. Другият вариант е да изкочи проблем с дете. Скорпион е интерсептиран в 5 дом и Марс е в съвпад с Плутон. Предстои и съвпад по-късно на Сатурн с нат. Плутон, както и Сатурнов квадрат....така че, може да има проблеми или в партньорството или с дете. Ако има живи баба или дядо, също е възможно да има там събития.....промени в дома - транизитират в 4 дом....зависи много и от солара с прогресии и дирекции. Така си пишем общи тенденции, ама дали е така.....кой ще ми каже? Аз вървя по света и подсвирквам си дажееее....а сърцето ми спира, спира да бие.....  :blink:

« Отговор #2554 -: Август 12, 2010, 09:37:40 am »
Пускам една карта, на много близка до мен жена, която преживява доста тежък период...
Картата аз съм я гледала дълго, и съм правила разни тълкувания, но наскоро тя говорила с една моя позната астроложка, която й наговорила почти отчайващи неща за заложеното в натала й. На което аз реагирах с накарване и на нея самата, и на приятелката астроложка.

Просто аз не си падам по фаталистични и крайни тълкувания, особено отнесени към натални конфигурации... Каквото и да има в една карта, все пак има и доза, зависещо от самата личност,  както и друга - неопределености... И в най-тежките аспекти има и по нещо хубаво, все пак... Поне аз така се старя да мисля...

Ако някой има желание да се включи с тълкувания. Това, което най-вече ме интересува са възможни положителни заложби за качества и развития...

Белика, и аз не виждам нищо фатално в тази карта, даже с Юпитер в средата на небето сигурно е късметлийка. Или поне винаги отървава кожата в последния момент.

« Отговор #2555 -: Август 12, 2010, 09:38:41 am »
Моля за съдействие по тази карта.Виждате ли брак и деца?Става въпрос за моя близка,много и е трудна картата .

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2556 -: Август 12, 2010, 10:10:18 am »
Моля за съдействие по тази карта.Виждате ли брак и деца?Става въпрос за моя близка,много и е трудна картата .

Никоя карта сама по себе си не отрича брака и децата, независимо от напрегнатите аспекти. Знаете, че е много важно възпитанието, културата и средата на човека. Според мен има възможности за съвместно съжителство, а също и за деца. Луната - упр. на 7 дом е в съвпад с Уран. Много е важно дали някога изобщо е имала връзка - съжителство или по-продължителна връзка. За деца също има шанс - Меркурий /упр. на 5 дом/ е в заточение по знак, но прави тригон с Уран /нетрадиционни методи/ и опозиция със Сатурн /забавяне/ - упр. на асц. Но Меркурий управлява още 6 и 8 домове, та предполагам има здравни ограничения до момента за деца. Може да опита изкуствено оплождане, затова има шанс. Но кога.....трябва да се види и с други прогностични методи. Ако съм на нейно място няма да чакам златния принц. Юпитер в момента е в тригон с транзитните Юпитер и Уран, транзитния Сатурн прави тригон с нат. Венера...та да се оглежда за някой левент.

« Отговор #2557 -: Август 12, 2010, 10:10:33 am »
Кат каза "фаталности" и аз се узяпах.  :blink: Те са по мойта специалност.

;D ;D ;D Ам Скарлет, не видях фаталности, щото веднага сверих с моята карта и се оказа, че моята карта е по-гадна и си казах - ооо късметлийка. Иначе аз ако ревна, планините ще се срутят  ;D ;D ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2558 -: Август 12, 2010, 10:18:05 am »
Няма един с друг хороскоп еднакви, както и еднакви съдби....дори и при близнаците. Колкото до рИването и оплакването, чух че и те са мой патент, така че ще се бием за правата....  ;D Но това не е мой проблем.  ;) Още повече, аз не съм казала, че виждам фаталности в пуснатата карта, а че виждането им са мой патент. Виждам по-скоро проблеми в отношенията с партньор или с дете, проблеми в дома....може и с родител или техен родител. Вече съм го написала. Но без да се видят и прогресии с дирекци....солар....нищо категорично не мога да кажа. Тото шанс - тука има, тука нема.  ;D

« Отговор #2559 -: Август 12, 2010, 11:03:10 am »

Никоя карта сама по себе си не отрича брака и децата, независимо от напрегнатите аспекти. Знаете, че е много важно възпитанието, културата и средата на човека. Според мен има възможности за съвместно съжителство, а също и за деца. Луната - упр. на 7 дом е в съвпад с Уран. Много е важно дали някога изобщо е имала връзка - съжителство или по-продължителна връзка. За деца също има шанс - Меркурий /упр. на 5 дом/ е в заточение по знак, но прави тригон с Уран /нетрадиционни методи/ и опозиция със Сатурн /забавяне/ - упр. на асц. Но Меркурий управлява още 6 и 8 домове, та предполагам има здравни ограничения до момента за деца. Може да опита изкуствено оплождане, затова има шанс. Но кога.....трябва да се види и с други прогностични методи. Ако съм на нейно място няма да чакам златния принц. Юпитер в момента е в тригон с транзитните Юпитер и Уран, транзитния Сатурн прави тригон с нат. Венера...та да се оглежда за някой левент.
Благодаря,Скарлет  :blink:
До момента е имала 2 дълги връзки, при нея нещата винаги се получават по -трудния начин, не и е лесно.