Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857117 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2740 -: Август 15, 2010, 05:44:18 pm »
Имайте предвид, че това може да е терминология наложена от преводача.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2741 -: Август 15, 2010, 05:52:38 pm »
Имайте предвид, че това може да е терминология наложена от преводача.

Обикновено такива преводи минават редакция - веднъж от гледна точка на правописа и стилистиката (филолог/лингвист), и после от съответния специалист (астролог) относно изпозваната терминология. Общо взето, на груби терминологични грешки в преведена и издадена астрологична литература не съм попадала досега. Тук-там може и да има дребни забележчици.
Прословутата "проработка" от кого мислите, че е наложена?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #2742 -: Август 15, 2010, 05:55:11 pm »
А що се отнася до тъй наречения обрат, той наистина не е по-малко важен от възврата, дори съм склонна да дам предимство на обрата, който се случва на около 27/28-годишна възраст, пред възврата на около 18 години.
.............
И често се случва това да е времето, когато роденият се чувства като на кръстопът и обстоятелствата изискват от него да направи някакъв избор

Точно. Бях на кръстопът, и трябваше да направя избор, който повлия следващите години. Изборът е свързан с планетата.
Сещам се и за първия възврат /на 18/ - пак бях изправена пред избор, също съществено повлиял на следващите години. Тук бяха засегнати и домовете.
Да видим какъв избор ще се наложи да правя при повторния възврат ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2743 -: Август 15, 2010, 05:58:34 pm »
Бях на кръстопът, и трябваше да направя избор, който повлия следващите години. Изборът е свързан с планетата.

И при мен така се случи.
По натал имам ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ. Когато имах обрат на възлите, придружен със слънчево затъмнение върху натална Венера (и квадрат на транз. Сатурн към нейната позиция), направих своя избор. По Венера беше... И тогава, отваряйки една-единствена "врата", затворих всички други.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2744 -: Август 15, 2010, 05:59:00 pm »
Марайке, аз също ги чета тези автори, мило.  ;) Само че, не съм срещала книги на Мартин Шулман и на Линда Гудман, в които да описват обратния възврат на възлите. В кои книжки го пише, ако не те затруднявам, та да ги погледна. Отдавна не съм ги отваряла, а уж имам силна памет.

В духовна астрология , във всичките им книжки го има. не си обърнала внимание. редно е да е обрат , защото при възврата планета , възел се връщат обратно на изходна позиция. при обрата си сменят местата...СЛВ застава в/у ЮЛВ и ЮЛВ в/у СЛВ.
заемат обратна позиция на наталната. За това пише и Бренедет Брейди и Аройо и Ридиър , за съжеление не съм в София и нямам нито една астрологическа книга с изключение на една просташка за която платих много пари , а в нея нищо ,ама нищо не пише! книгата касае композитите ,автор е МИЛЕНА ;* Любов ,брак и ....Астрология на партньорството -МЕТОД НА ПОЛУПУНКТОВЕТЕ* -ТОВА И Е ЗАГЛАВИЕТО. :blink: Купих я *на тъмно* без да съм я прелистила , очаквах астрологически съждения! книгата е пълна глупост и пародия на астрологията ,  :angry: има 50 композитни карти и около 3 стр. разсъждения общо. и това на фона на 279 страници книга. :angry: :angry: :angry: и още нещо - бъка от библиографични справки :57: :57: :57: , много ме кефат такива автори!
тааа , никога не купувайте тази книга!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2745 -: Август 15, 2010, 06:04:27 pm »
Как ти се пише толкова много в тази жега?  :rolleyes: Явно съм чела някъде между редовете. Като позахладнее, ще ровя. Книга никога не купувам преди да съм я разгледала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2746 -: Август 15, 2010, 06:08:33 pm »
Книга никога не купувам преди да съм я разгледала.

Първо разлиствам по 15-20 минути, гледам съдържанието и тогава решавам дали да купя книгата или не. В такива случаи трябва да ме заинтригува съдържанието, а не заглавието на книгата. Решението за покупка винаги вземам с оглед на това книгата да ми е полезна и да съдържа нещо, което все още не знам, или ако ми липсва достатъчно информация по темите, разглеждани в книгата.
Например, има някои известни астрологични заглавия (няма да ги изброявам, за да не се засегне някой), за които аз лично съм решила, че не ми вършат никаква работа или че в книгата се набляга предимно на преливане от пусто в празно, затова липсват в библиотеката ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2747 -: Август 15, 2010, 06:08:46 pm »
Прословутата "проработка" от кого мислите, че е наложена?  ;D

Аз така не можах да възприема "опитност". :rolleyes: Все още търся подходящата дума  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2748 -: Август 15, 2010, 06:13:09 pm »
Повечето неща, които знам съм ги научила чрез практика. Много от книжките са доста общи и описват такива положения, път то общите неща не фърфят много в анализа на карти. Книжките могат да бъдат само основа. А възврата на възлите е друг етап, както го пишат по книжките за цикличността в астрологията и бла бла бла. Сам по себе си не знам дали при всички се проявява идентично.

*

abroad

« Отговор #2749 -: Август 15, 2010, 06:16:47 pm »
Сам по себе си възвратът не знам дали при всички се проявява идентично.

Едва ли :blink:
Тази ос е подчертана при мен, чрез съвпад на още по-подчертана планета ;D и СЛВ в знака на АС

*

Марая

• 28287
« Отговор #2750 -: Август 15, 2010, 06:30:05 pm »
Повечето неща, които знам съм ги научила чрез практика. Много от книжките са доста общи и описват такива положения, път то общите неща не фърфят много в анализа на карти. Книжките могат да бъдат само основа. А възврата на възлите е друг етап, както го пишат по книжките за цикличността в астрологията и бла бла бла. Сам по себе си не знам дали при всички се проявява идентично.

Това винаги съм го споделяла и винаги съм казвала , че всичко е надграждане....

При мен нодалната ос е много показателна , може би защото е заета в знаци от мутабелния кръст или защото акцента е асц/дсц! По- важните събития касаещи тази ос  сякаш са осветени от нодалната ос. Винаги имам аспекти към тях или и от тях.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2751 -: Август 15, 2010, 06:32:47 pm »
Как ти се пише толкова много в тази жега?  :rolleyes: Явно съм чела някъде между редовете. Като позахладнее, ще ровя. Книга никога не купувам преди да съм я разгледала.

Климатика блъска на 16- въобще не ми е жега!
И аз не пазарувам така книги , ама тая на тъмно- донесоха ми я! цената е 23,99лв. :-[ :-[ и нищо разбирай нищо! Аз знам повече от въпросната Милена..... :blink:. Много ме е яд , като дам пари за глупост....иначе юпито ми работи на макс!

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #2752 -: Август 15, 2010, 06:37:19 pm »
Ето я моята натална карта,премествам се тук от "композита" http://img299.imageshack.us/f/astro2gw01y584248973.gif/  :)))

*

Марая

• 28287
« Отговор #2753 -: Август 15, 2010, 06:55:44 pm »
Ето я моята натална карта,премествам се тук от "композита" http://img299.imageshack.us/f/astro2gw01y584248973.gif/  :)))

Заложено е в натала съжителство на свободни начала. Наред с това юпитер е в 7-ми , а това е доказателство за по-възрастни и богати партньори /под богати не разбирай само финанси/ . Като цяло в 7-ми юпи дава по много. :blink: ;)

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2754 -: Август 15, 2010, 07:37:47 pm »
Не е задължително нито да са възрастни, нито да са много. Като гледам Лили с нейния Юпитер в 7.....с лопата ги рине пред входната врата.  ;D Юпитер все пак е във фиксиран знак.  ;) Но съвпада на Слънцето и Марс в падение и в опозиция с Луната и Нептун в момента е застъпен от транзитните Сатурн, Уран и Плутон. И от тези аспекти идват проблемите....както обичат да ги наричат ...трансформации.  :P А как и дали ще се прескочат тези проблеми, трябва да се видят и солари, молари, прогресии...  Иначе, ако това е първа сериозна връзка и съжителство, Уран не е зле аспектиран...има възможности за прескачане на проблемите. Но Сатурн е в опозе на Венера и това понякога дава студенина в семейните отношения.  Марса в Рак е...мани, мани. Че и в съвпад със Слънцето. Хубаво си направи равносметка и за своето поведение, САСС. За да има разправии, винаги има двама, нали? Всеки трябва да се опита да погледне и себе си отстрани, да не обвинява само другия за случващото се. Не, че те обвинявам за нещо.  :blink: Меркурий в Лъв е доста горд, че и в квадрат с Плутон.....ма, те гони ината на моменти, та знае ли се. Да не би да си малко по-взискателна, та от там да блесват проблемите. Извинявай, но така се мъчим в жегата да мислим и гадаем, а мозъка ми е мек вече. Когато човек има проблем и търси помощ във форума, трябва и малко инфо да сподели....да се снеме анамнезата.  ;)  
« Последна редакция: Август 15, 2010, 07:53:28 pm от Скарлет »

*

Марая

• 28287
« Отговор #2755 -: Август 15, 2010, 07:56:49 pm »
Не е задължително нито да са възрастни, нито да са много. Като гледам Лили с нейния Юпитер в 7.....с лопата ги рине пред входната врата.  ;

Да , ама на Лили Юпитера е мутабелен! и като моя е в заточение.... ;D ;D. При мен Юпитер е в 7-ми и ми дава много партньори и няколко брака. В тази карта упр. на дсц е Уран , а Уран е планета , която има сходни характеристики с Юпитер. Наред с това има много точен секстил на упр. на дсц и планетата , която се намира в 7-ми дом/юпитер. А той дава по много и тъй като тук му е мястото на изява , и тъй като това е дома на уран , който е изключително важен в картата на СААС , аз бас държа , че всичките и връзки ,законни и незконни ще бъдат свободни ,нестандартни внезапни и богати ,наситени с различни познания , с усещания извън реалните граници. Юпитер дава богати партньори , не само като финансови възможности , а и като душевност , като емоция!

D Юпитер все пак е във фиксиран знак.  ;) Но съвпада на Слънцето и Марс в падение и в опозиция с Луната и Нептун в момента е застъпен от транзитните Сатурн, Уран и Плутон. И от тези аспекти идват проблемите....както обичат да ги наричат ...трансформации.  :P А как и дали ще се прескочат тези проблеми, трябва да се видят и солари, молари, прогресии...  Иначе, ако това е първа сериозна връзка и съжителство, Уран не е зле аспектиран...има възможности за прескачане на проблемите. Но Сатурн е в опозе на Венера и това понякога дава студенина в семейните отношения.  Марса в Рак е...мани, мани. Че и в съвпад със Слънцето. Хубаво си направи равносметка и за своето поведение, САСС. За да има разправии, винаги има двама, нали? Всеки трябва да се опита да погледне и себе си отстрани, да не обвинява само другия за случващото се. Не, че те обвинявам за нещо.  :blink: Меркурий в Лъв е доста горд, че и в квадрат с Плутон.....ма, те гони ината на моменти, та знае ли се. Да не би да си малко по-взискателна, та от там да блесват проблемите. Извинявай, но така се мъчим в жегата да мислим и гадаем, а мозъка ми е мек вече. Когато човек има проблем и не търси помощ във форума, трябва и малко инфо да сподели....да се снеме анамнезата.  ;) 

Въобще не съм съгласна , че опозето на венера и сатурн дава студенина в отношенията. Дава именно по-възрастни партньори , защото индивида иска любов като по филмите , сигурна любов , желание за истинска такава , неподправена , която да дава усета за ценност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2756 -: Август 15, 2010, 08:00:35 pm »
Не е задължително нито да са възрастни, нито да са много. Като гледам Лили с нейния Юпитер в 7.....с лопата ги рине пред входната врата.  ;D Юпитер все пак е във фиксиран знак.  ;)

Да, Юпитер в 7 дом често дава и късен брак, особено ако е във фиксиран знак. А Водолей е възможно най-"неангажираната" позиция за Юпитер в 7 дом или съвпад с ДС.
По сидерал Юпитер на питащата минава в Козирог - знак на падение, където изявата му е по-слаба и не дава с пълни шепи от юпитеровите неща.  :blink:
Освен това, за родените с Юпитер в 7 дом дотук нямам наблюдения, че се женят/омъжват за по-възрастни партньори. Дори по-скоро преобладават бракове с връстници.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2757 -: Август 15, 2010, 08:11:52 pm »
Да , ама на Лили Юпитера е мутабелен! и като моя е в заточение.... ;D ;D. При мен Юпитер е в 7-ми и ми дава много партньори и няколко брака.

Раху в Телец (по сидерал) в 7 дом дава многото ти бракове и партньори.
Дори мога да ти ги опиша по следния начин в Навамша: първият е по Венера в 7 дом, вторият е по Луна в опозиция със Сатурн (овдовяване), третият е по Раху (пиши го бегъл  ;D).
Докато при мен Кету стои там с подвита опашка и чака безучастно. Кету в 7 дом дава далеч по-слаба мотивация за обвързване, отколкото Раху дава, особено когато е в знак на екзалтация. Раху постоянно търси, желае, докато Кету иска по-бързо да се "отърве".  ;D
И при двете ни Юпитер е даракарака, т.е. сигнификатор на партньора. Но докато при теб е в мутабелен знак, при мен е във фиксиран. Интересното е обаче, че и при двете ни Юпитер се намира в 8 дом в джйотиш картата и има мажорен аспект с Марс. Марс е вторият сигнификатор на партньора според индийците. Това в никакъв случай не дава липса на партньори. Дори бих казала, че предвид аспекта отношенията по партньорска линия са много активни на сексуална основа, друг е въпросът дали тези отношения не прекъсват в един момент и дали се стига бързо до брак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2758 -: Август 15, 2010, 08:24:07 pm »
Да , ама на Лили Юпитера е мутабелен! и като моя е в заточение.... ;D ;D. При мен Юпитер е в 7-ми и ми дава много партньори и няколко брака.

Раху в Телец (по сидерал) в 7 дом дава многото ти бракове и партньори.
Дори мога да ти ги опиша по следния начин в Навамша: първият е по Венера в 7 дом, вторият е по Луна в опозиция със Сатурн (овдовяване), третият е по Раху (пиши го бегъл  ;D).

Абсолютно вярно!

Докато при мен Кету стои там с подвита опашка и чака безучастно. Кету в 7 дом дава далеч по-слаба мотивация за обвързване, отколкото Раху дава, особено когато е в знак на екзалтация. Раху постоянно търси, желае, докато Кету иска по-бързо да се "отърве".  ;D

Току-що се сетих , че твоя Юпитер е в телец...Нали по принцип през годината на змията Юпитер е в Близнаци и затова се обърках! Човешко е и Асан е човек ;) , както казва Скарлет.
И при двете ни Юпитер е даракарака, т.е. сигнификатор на партньора. Но докато при теб е в мутабелен знак, при мен е във фиксиран. Интересното е обаче, че и при двете ни Юпитер се намира в 8 дом в джйотиш картата и има мажорен аспект с Марс. Марс е вторият сигнификатор на партньора според индийците. Това в никакъв случай не дава липса на партньори. Дори бих казала, че предвид аспекта отношенията по партньорска линия са много активни на сексуална основа, друг е въпросът дали тези отношения не прекъсват в един момент и дали се стига бързо до брак.

Ееее , стига сега ,това вече е мега интимно! ;D ;D ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2759 -: Август 15, 2010, 08:36:58 pm »
Ееее , стига сега ,това вече е мега интимно! ;D ;D ;)

Аз да си го кажа пък.  :P Това, че дотук не съм се омъжила, съвсем не означава, че с Юпитер в 7 дом (и в 8ми по сидерал) са липсвали... ммм, другарчета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.