Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859485 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #3100 -: Октомври 14, 2010, 02:22:00 am »
Според мен този мъж няма нужда от сериозно обвързване.
Флиртчета, неангажиращи връзки - да, но не е от тези, които биха допуснали някой близо до себе си.
Държи се дистанцирано!
И аз мисля така. Това е защото се страхува да изложи на показ пред другите истинската си същност. Още и квадрата на Луна с Уран - не е от мъжете, които дълго се задържат с една жена. Казват, че хората с опозиция Слънце-Сатурн имат много проблеми в общуването с другите хора, особено с хората от другия пол. Мисля, че след като премине сатурновата опозиция и транзитен Сатурн направи съвпад с натална Венера, ще има шанс да срещне сериозна партньорка, защото Венерата му е добре аспектирана в натала.

« Отговор #3101 -: Октомври 14, 2010, 05:51:30 am »
Аз мисля,че този мъж има нужда от семейство (Луна в рак),за да се чувства емоционално добре.Луната е в квадратура с Уран,което би могло да създаде известни проблеми във любовните взаимоотношения.Сериозната връзка може  да се случи средата на 2012 година.Тогава прогресивна луна ще направи тригон със наталана луна,а упр. на 5 дом уран ще съвпадне със северен възел.Сатурн по това време ще бъде върху нат. меркурий.Възможно е жената/приятелката  му да бъде чужденка.
Този човек трябва да работи върху себе си - слънце във везни в падение в 1 дом.Венера е в заточение в скорпион,а тя упр.АС.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3102 -: Октомври 14, 2010, 06:41:18 am »
Мисля, че след като премине сатурновата опозиция и транзитен Сатурн направи съвпад с натална Венера, ще има шанс да срещне сериозна партньорка, защото Венерата му е добре аспектирана в натала.

И аз споделям мнението ти. Тенденцията да се замисли сериозно за партньорство и обвързване според мен е по-силно застъпена от 2014 година нататък.
В раши и навашма има подчертана тенденция към трудно и късно обвързване, която потвърждава коментарите ви по западната карта.
Венера, която е сигнификатор на съпругата в мъжка карта, по сидерал е силно поставена в раши (Везни). Но по оста 1/7 дом са разположени възлите. Юпитер (У7) е разположен в Лагна в съвпад с Кету, а в 7 дом е разположен ретрограден Сатурн в един знак с Раху, в мутабелни знаци. Марс и Раху в 7 дом получават аспект от Марс в 12ти. По принцип Венера във 2 дом и Марс в 12 дом в неговата карта не предполагат монашески живот, но малефиците в 7 дом и У7 в съвпад с Кету дават нужда от дистанциране, такъв човек трудно ще узакони отношенията си, ако има по-продължителна връзка. Доколкото Юпитер е със статус даракарака в картата, съвпадът му с Кету предполага и някакво отделяне/дистанциране от партньора, липсващ постоянен партньор или неузаконяване на връзката с него. Луна в накшатра Ардра (управител Раху) предполага живот, пълен с промени, особено през първата му половина. В неговата карта и Лагна, и Луната попадат в дуални знаци, плюс това възлите са разположени по оста 1/7 дом, както казах... Общо взето тенденцията тук е "фани ме за шлифера".  ;D

В навамша Лагна е в Рак, в 7 дом имаме Луна и Юпитер в Козирог. Юпитер е У7 в раши и в Козирог е в най-слаба позиция. По принцип съвпадът Луна/Юпитер в 7 дом в раши или навамша не предполага липса на връзки, напротив, особено щом Луната управлява Лагна в навамша. Следва да се обърне внимание на знака, в който са разположени планетите. А при него са в сатурнов знак - Луната е в знак на неприятел, а Юпитер е в падение. Венера и Марс са в дуални знаци в навамша. Сатурн, който е У7 в навамша, има взаимен аспект с Марс (в срещуположни знаци), а тези две планети са враждебно настроени една спрямо друга, не се спогаждат много. И още нещо, може би най-важното. В навамша има Паривартана йога, т.е. взаимна рецепция между планетите, управляващи 7 и 9 дом. И това са Юпитер (Козирог) и Сатурн (Риби). На теория тази йога е от добрите, тъй като се случва между управителите на кендра и трикона дом. Но е важно да се обърне внимание кои са планетите. При Паривартана йога двете планети действат, сякаш са разположени в собствен знак, т.е. с пълна сила. Дори бих казала с удвоена сила. Символично те си разменят местата и по този начин Сатурн отива при Луна в Козирог в 7 дом, а Юпитер отива в Риби в 9 дом. При това Сатурн е ретрограден. Тоест тук имаме свръхфокусиране върху сатурновите качества, но всичко е умножено по две - трудният избор на "достоен" партньор, високата летва (когато става въпрос за сериозно обвързване), отлагане, забавяне, протакане и т.н., все сатурнови приоритети...

От 1997 година е в махадаша на Сатурн, която ще продължи до 2016. От септември 2008 до края на април 2010 е бил в антардаша на Луна. Имало ли е по-интересни събития тогава?
От юни 2011 навлиза в антардаша на Раху, т.е. ще е под влияние на Сатурн/Раху, които са разположени в 7 дом в раши. Мисля, че при започнатите по това време връзки е възможно да има по-слаба тенденция да бъдат трайни, перспективни (дано греша). Мисля, че по-перспективни ще са отношенията, започнали след като приключи периодът на Раху, т.е. когато навлезе в Сатурн/Юпитер. Според мен тази даша ще отключи рецепцията между управителите на 7 и 9 дом в навамша и шансът да срещне половинката, която му е орисана от Съдбата, ще е по-голям тогава. При него Юпитер освен че е У7 в раши, се явява също така даракарака - сигнификатор на брачния партньор.

Гледах транзити, солари, прогресии и дирекции и ми се струва, че те потвърждават тайминга, заложен в индийската карта. По същото време ще има обрат на възлите върху оста АС/ДС при него, транзитният Сатурн ще застане върху натална Венера, а транзитният Уран ще се покатери по Десцендента... Прогресивният АС ще направи съвпад с нат. Венера, прогр. Уран - квадрат с нат. Луна, а Марс (У7) минава в друг знак по дирекция. Соларът за 2014/2015 година също е много интересен.

« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 06:46:50 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #3103 -: Октомври 14, 2010, 07:18:28 am »
   Тази ранена Луна от към Дева, ми говори за много високи критерии и изисквания към жената / пък тези изисквания без покритие/. Или образа за жена при него е  да е нещо като майка му, или пък има по- принцип силна намеса от страна на майката.Нещо от типа -тази не е хубава, другата такава... ;D Луната високо издигната и на трон, ранена.  .. Дали има такова нещо?  :blink:
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3104 -: Октомври 14, 2010, 03:41:44 pm »
   Тази ранена Луна от към Дева, ми говори за много високи критерии и изисквания към жената

Какво имаш предвид?

Всичко, което сте написали е така - взискателността му пречи, може би просто не е попаднал още на жената за него. Ще препрочета подробно, а на въпросите ще отговаря след като го видя съвсем скоро.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #3105 -: Октомври 15, 2010, 01:29:35 am »
Ами имах предвид не, че мъжа не е  емоционален и чувствителен.Той си има нужда  както казва и luna_re от семейство. Има си и чувства, но никой не ги разбира. Затваря се на моменти като рак в черупката си. Примерно при конфликт  млъква. Луната му е трудна за   контакт, от там и неразбирането с партньорката. Освен това майката има силно влияние в/у Мъж с Луна в Рак. Ами с две думи повече се съобразява с  майката, отколкото с жената до себе си. А и майката влияе върху мнението за жената. За пример:-
На Луна в Лъв нямаш как да и диктуваш чувствата, но на Луна в Рак , майката може силно да влияе . :blink:

И отделно квадратурата на Уран от към Дева. При конфликт започва внезапна критика от негова страна и после млъкване. Познавам такива Луни, които са с  такова проявление.

Той човека тук може и да си е отработил някои неща от аспекта. :blink:

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3106 -: Октомври 15, 2010, 02:03:24 am »
Уран е във Везни.
За влиянието на майката си абсолютно права, голямо е, по-скоро той е силно привързан, отколкото тя да се меси. Как се държи с партньорките незнам в подробности, това обикновено се явява по-личен въпрос, но ще го обсъдя деликатно с него, тъй като явно му е на дневен ред, има желание.  :blink:   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #3107 -: Октомври 26, 2010, 03:36:53 am »
добър вечер :blink:
картата е на баща ми
................................
с уж приблизително точен час на раждане /запомнен е, тъй като едва са го спасили при раждането :-[/

Въпросът е сериозен.  От два месеца има здравословни симптоми, които биха могли да се тълкуват фатално и еднозначно, но снимката и изследванията отчитат липса на проблем...
какво би могло да бъде
 :blink: съзнавам, че въпросът е твърде деликатен и труден, но всяко мнение ще ми е от полза, би могло да отключи интуицията ми, за да намеря отговор и решение:blink:
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 01:51:02 am от abroad »

*

Vision

• 3523
« Отговор #3108 -: Октомври 26, 2010, 05:27:47 am »
картата е на баща ми

щом има нещо неясно покрай диагнозата, гледаме нептун, нали??..прогресивният се връща и е близо до наталният, във везни..нат. нептун има само хубави аспекти..във везни е..здравословно везните за кое отговарят /или венера/- май за хормони, жлези с вътрешна секреция..буквално везни- хормонален дисбаланс..сещам се за диабет също..той и сатурн е там сега..само това ми хрумва..

сега погледнах и двете венери /прогр. и сол./ в шести натален дом..двете венери и юпитер- увеличение на нещо, на захар или на хормони..а какви са проявленията /симптомите/??или не ти се казва..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3109 -: Октомври 26, 2010, 05:30:27 am »
Възела излиза Аброд СПОКО!
Ще  погледна утре и ще докладвам! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3110 -: Октомври 26, 2010, 05:39:07 am »
картата е на баща ми
какво би могло да бъде

Нямам опит в медицинската астлология, но виждам от транзитите, че Юпитер и Уран квадратират наталния , който е опозиция на Слънце У1ви. Правят един своеобразен връх на тауквадрат Да не би проблема да е неврологичен?  :-\

Също така диреционен АС прави съвпад /разходящ, може да е неточен/ с натален Нептун съуправител на 8ми дом /много голяма част от Риби е в 8ми/. Може продължително време проблема да не е бил забелязан.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #3111 -: Октомври 26, 2010, 01:21:52 pm »
Мда, никак не е от спокойните му периоди, пооттегли се от активен социален живот, а това никак не му е по вкуса - свикнал е на друго, има си и други грижи, та възможно и от това :-\
обичайно в такива периоди нещо упорито здравословно се явява и дълго време си остава без решение

aiia, мога да го опиша "Тук се слуша мойта воля и нищо друго няма значение" :blink:. Е, с годините улегна, но не съвсем :blink: Затова и ми е много трудно да го "принудя" да потърси повече от едно-две лекарски мнения, особено като са казали, каквото е искал да чуе.
възможно е да е нещо хронично, изострило се сега, но няма много възможности около симптома - кръвохрачене :(

*

Vision

• 3523
« Отговор #3112 -: Октомври 26, 2010, 01:41:26 pm »
Мда, никак не е от спокойните му периоди, пооттегли се от активен социален живот, а това никак не му е по вкуса - свикнал е на друго, има си и други грижи, та възможно и от това :-\
обичайно в такива периоди нещо упорито здравословно се явява и дълго време си остава без решение

aiia, мога да го опиша "Тук се слуша мойта воля и нищо друго няма значение" :blink:. Е, с годините улегна, но не съвсем :blink: Затова и ми е много трудно да го "принудя" да потърси повече от едно-две лекарски мнения, особено като са казали, каквото е искал да чуе.
възможно е да е нещо хронично, изострило се сега, но няма много възможности около симптома - кръвохрачене :(

казали са му, че не е туберколоза, предполагам??
а хранопроводен рефлукс?? ако му се гади сутрин и се напъва да повръща, от което кашля и храчи, може да е и язва, знам за такава язва на дванадесетопръстника, от която сутрин се гади, кашля и храчи кръв..при рефлукса ако има язви по хранопровода също може да има кръв..имам предвид, че може да не е от дробовете..но нептун замъглява картината..а с нат. к6 в козирог може да е по лигавиците..
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 02:05:40 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3113 -: Октомври 26, 2010, 04:10:31 pm »
Значи, според мен, проблемът на баща ти е в белите дробове и там има събрани доста токсини.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3114 -: Октомври 26, 2010, 04:12:18 pm »
Силно представени са Стрелец, Лъв, съответно противоположните знаци Близнаци и Водолей. Тоест бели дробове, лумбална област, заболявания на нервната система и вторично влияние  - храносмилателни органи, съответно сърце, кръвообращение, разстройства на вените и на кръвотворните органи в коремната кухина. (Скорпион и Везни също съдържат потенциал, но по-слаб според мен, макар че пикочният мехур поради Венера сигурно е също  слаба област, във Везни е Хилег, тоест вероятно бъбреците са сред най-здравите органи на човека. От друга страна най-точният аспект в картата, макар и не Птолемеев, е съвпадът Венера-Юпитер в Скорпион в квадрат със Сатурн и Плутон и точен куинкс с Уран от Близнаци - може би хронични заболявания от излишества - прекаляване с храна, с алкохол, цигари или заболявания от невнимателна употреба на медикаменти - диабет, хепатит, метаболитни нарушения).

В картата силно преобладават планетите в ян-знаци. Тоест, много активен и жизнен човек, който рядко боледува, като заболяванията му са обикновено остри, придружени от треска, температура, спазми, колики и кръвоизливи. Белите дробове са с инско качество. По-вероятно е да се търси проблем, огнище в янските органи - дебело черво, стомах, жлъчен и пикочен мехур, жлези с вътрешна секреция.

Ако правилно съм разбрала системата, баща ти би трябвало да се описва като практичен и без въображение, решителен, предприемчив, с ясно определени цели и планове, слаба гъвкавост и липса на емпатия, обича споровете, нрави му се да бъде смятан за по-висшестоящ. Има атлетично тяло със силна мускулатура, но не е пълен, по-скоро издължени крайници без много подкожни мазнини, яко, жилаво телосложение с изразително лице. При този тип най-често заболяванията идват от разстроена функция на черния дроб и жлъчката. В случая янският орган в двойката е жлъчният мехур. Органът, който най-бързо поддава на тези смущения, макар да не е първоизточникът на болестта, е стомахът.

Сега като си възстановя картата, ще се опитам да огледам и активните мидпойнти. На пръв поглед ми се струва, че преки мидпойнти са Луна = Марс/Плутон - което може да даде заболявания вследствие напрежение и стрес; Нептун = Меркурий/Плутон - нервна чувствителност и тревожни състояния; Венера = Слънце/Нептун - бавно прогресивно отслабване на органите вследствие натравяне на кръвта. Ще се опитам да видя другите мидпойнти и има ли активност към тях.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3115 -: Октомври 26, 2010, 05:00:53 pm »
Аз виждам и активност на слънце, плутон и МС, както и на Сатурн, задействани от дирекции и транзити. Сл=Пл/МС, Пл=Сл./НЕпт, а имар/нептун дава инфекциозни заболявания и там е луната
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3116 -: Октомври 26, 2010, 05:17:54 pm »
Сл=Пл/МС - в натала Слънце е на 7 градуса от този МП, но Уран е на него, но пък не сме сигурни в часа на раждане и Асц. и МС са неизползваеми.
Пл=Сл./НЕпт - и тук орбисът е твърде голям в натала - пет градуса, разходящ
мар/нептун  - луната не е там, във Везни е, не е в аспект с мидпойнта.
На двата последни обаче в близък орбис попадат Юпитер и Венера в натала, тоест активни са, но участието на Юпитер в тези комбинации по-скоро говори за възстановителни способности. Участието на Венера в марс/нептун е инфекция, но често от половопредавани заболявания. Всъщност има аспект и на Луната с последния, ако се отчете полусекстил или 150 гр. - инфекции, болестотворни промени от злоупотреба с алкохол - тук вече Юпитер се намества с черния дроб.

ПС. Дано се включи и Скарлет, аз продължавам с мидпойнтите.

« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 05:22:25 pm от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3117 -: Октомври 26, 2010, 06:28:31 pm »
Слънце - Уран - сърдечни проблеми, кардиотимия. Сатурн = Мер/Нептун - мрачни мисли, обидчивост, песимизъм. Нептун = Сатурн/Уран - загуба на любов към живота, няма жизнена сила; Нептун = Мер/Уран - нервни разстройства; Нептун = Сатурн/Плутон - заболявания, дължащи се на отравяне; възлите са на мидпойнт Нептун/Плутон - отново излизат или нервни и психически разстройства или пристрастявания като причина за страдания и болести по знаците Близнаци - Стрелец. При по-малките хармоници вече Плутон също идва на мидпойнта Сатурн/Уран.
Но всичко това дефинира по-скоро протичане на заболявания с ински характер - развиващи се бавно, продължително, хронично. А ако съм дефинирала правилно картата, би трябвало да се търсят по-скоро остри, внезапни заболявания, тоест да се търсят Марсовите мидпойнти. Ако вземем основните "злотворни" марсови мидпойнти, дефиниращи тежки и смъртоносни заболявания и инциденти, фокусът отново излиза върху Юпитер/Венера, които са на непряк мидпойнт Марс/Сатурн. Доста точен при това - с Венера е под половин градус. Ако почнем от знака на съвпада - Скорпион и симптома - най-просто би било да си провери задната част на носната кухина, сливиците, ларинкса и т.н., след като белите дробове са проверени вече и са добре. И отново - панкреас, черен дроб, жлъчен мехур, автоинтоксикация и диабет.

Марс/Уран - тук попада Слънце, но мисля, че този мидпойнт дефинира евентуално местата, изискващи оперативна намеса, или нараняване, травма - тоест, може да се очаква някаква операция на мускулите на бедрата?

Марс/Нептун и Марс/Плутон - вече писах за тях, а и Кабала ги спомена.

Аброуд, не знам от този лексикон дали ти идва интуиция някаква. Мен не ме бива в този дял на астрологията, тъй или иначе.

ПС. Забравих да спомена, че това са активните мидпойнти в натала - не съм гледала дали са активирани в момента, но ако приемем, че са сравнително точни в натала, вероятно по дирекции "светват" през тридесет години средно - тоест след около 60-годишна възраст са започнали да работят отново.
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 06:36:26 pm от Diyana »

*

abroad

« Отговор #3118 -: Октомври 26, 2010, 07:06:10 pm »
 :58:

Оставихте ме без дъх.

Vision, това се сетих тия дни - за вирусната туберколоза
не са го изследвали, не иска и да чуе, а и докторите не наклониха натам
виждате картата, не е човек, когото мога да накарам да направи това или онова, пробвам всякакви методи, но до тук успях само с пълна кръвна картина и белите дробове...

Kabala,

Много си права - там има обичайно проблеми, най-вече от прекаляване с пушенето, поне успя да редуцира до една кутия на ден, преди бяха три-четири

Diyana,

Много благодаря за положения труд и време. Изключително точно описание на физиката :blink: и отличителни други черти...Освен всичко останало е меко казано "човек на живота" - прекаляването беше, обаче до време. След 60-та годишнина започна да се съобразява с възрастта. Доста дисциплиниран е, иначе, ако той го реши.
Мисля, че е възможно да си е останал неизлекуван от нещо и сега при струпване на напражение, нещото да се проявява остро, с последици :-\ Той никога не боледуваше, дори когато е било - не признаваше и изкарваше на крак...Като изключим травми, свързани с пренатоварване и/или спортна дейност - друго няма. При притеснение - вдига кръвно, но е издържлив и пак не признава, добре че машинката отчита цифри...

Като изключим част от горното, той е безкраен оптимист, в съчетание със строгия режим на Сатурн, от който не отстъпва.
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 07:11:27 pm от abroad »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3119 -: Октомври 26, 2010, 07:20:34 pm »
Abrod , обещах вчера и дописвам....
Мисля , че ще има точна диагноза поради факта , че упр. на 6-ти дом Сатурн транзитира в/у нептун....Трудното диагностициране е по нептун....Дома е 3-ти и според мен има заседнал кръвоносен съд някъде.....или проблеми е в лимфата....
Но...не бива по никакъв начин да подминава проблема...
Твърде често това може да е продиктувано и от естеството на работа....Ако е работил в Кремиковци макар и преди много години е възможно това да дава отражение сега...
Така или иначе възлите изчезват от критичните домове касаещи здравето.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците